Az Okja teljes előzetese: wow!

Nézzétek végig. Mármint az első perc eléggé furcsának tűnt, mivel mást vártam, de utána beindul az őrület. A film a Snowpiercer rendezőjétől érkezik, a főszereplője egy lány, aki összebarátkozik egy hatalmas lénnyel. Boldogan élnek, amíg egy nagyvállalat el nem rabolja a “disznót”, hogy a vizsgálata után hasonlókat gyárthasson. Erre a lány pár segítővel elindul kiszabadítani Okja-t.

A kislány mellett Tilda Swinton, Paul Dano, Steven Yeun, Jake Gyllenhaal és még sokan másik is feltűnnek. A második perc alapján nagyváros lett simán. Videó a tovább mögött.

Backup.

human
írta
2017. 05. 18. 12:15
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “Az Okja teljes előzetese: wow!” bejegyzéshez

 1. Trailer nélkül is egyértelmű volt, hogy ütni fog. Joon Ho leggyengébb filmje is kenterbe veri a mai hollywoodi produkciók nagy részét.

  Persze az előzetest látva még jobban kíváncsi lettem :) A rendezéssel és a színészekkel nem lesz gond, már csak a forgatókönyvön csúszhatnak meg. Bízzunk benne. hogy nem így lesz.

 2. hát engem vhogy nem fogott meg. csupa sorozat színész egy nagyra nőt viziló ami lehet hogy kutyáááámajom + a házmester….

 3. max. az állatvédők tapsikolhatnak, de ez piszok gyenge. most komolyan: egy óriás malac? mi ez a zene? gyorsítás? édes jó istenem.

 4. Az a baj ezekkel a filmekkel, hogy mire oda jut, hogy nézhető, elfelejtem :/ Pedig érdekelne, csak hát annyi film van, hogy képtelenség megjegyezni azokat a kisebb dolgokat, amik nem kerülnek moziba.

 5. Snowpiercer nem annyira nagy durranás. Akikkel eddig beszéltem azt mondták elmegy de semmi több. Nem vénnek való vidék felkapott de semmi extra. E a film ellenben érdekes látványvilágúnak ígérkezik. :)

 6. Ennyi alapján ez egy jó nagy bullshit. A Snowpiercer meg egy maximum egyszer nézős film volt. Semmi extra.

 7. Az igen, az érdekelne, hogy aki szerint a Snowpiercer meg a Nem vénnek való vidék gyenge eresztések, azok milyen filmekre mondják, hogy jó?

  Nem kötekedésből kérdezem, hiszen mindenkinek megvan a maga egyéni ízlése, csak úgy érdekelne mégis.

 8. @erahurka: Erre találták fel a weboldalakat amiket lehet vezetni milyen sorozatokat/filmeket nézel. Filmekre IMDB, sorozatokra és filmekre Trakt.tv. Utóbbinak naptárja is van és ami a Watchlistedben van mutatja mikor kezdődik. Így nem maradsz le semmiről.

  A film jónak tűnik és hangulatos az előzetes is, aztán majd kiderül ha láttuk a végterméket.

 9. A Snowpiercerről semmit sem tudtam mikor beraktam megnézni és óriási pozitív csalódásként ért, főleg annak tükrében hogy előtte nem hallottam semmit a filmről. Simán várom ezt is, jónak tűnik.
  No country for old men mégis hogy jön ide? :D Utóbbi évtized filmjeit nem lehet vele egy lapon se említeni.

 10. Snowpiercerer nekem is pozitív élmény volt, ez is jöhet.
  Kiv vagyok mikor, mi és milyen lesz a Netflix első Box office filme, mert hogy gyúrnak majd rá, az szerintem ziher. Szakdogát lehetne lassan írni a Netflixről és arról a zseniális birodalomépítésről, amit művelnek. Szerintem.

 11. +1 Snowpiercer pozitív csalódás/élmény
  Az ilyen rendezői vonal, hogy Tilda Swintonnak legyen valami a fogával?
  Én ezen biztos sírni fogok egyszer.
  Amúgy nem lehet, hogy ez ilyen képzeletbeli barát, csak ha valaki, mint a kislány nagyon erősen hisz benne, akkor testet ölt rendesen és így megtudják enni, úgyhogy ha megakarja menteni el kell majd felejtenie? :D

 12. Snowpiercer nagyon bejött, többször megnéztem, de ezt nem tudom hova tenni, így elsőre fura és taszít kicsit.

 13. 9. Kakarotto:
  Érdekes, mert pl. a Snowpiercer nekem totál egyszer nézős felejthető alkotás, míg a nem vénnek való vidék meg tetszett.

  A Snowpiercer nekem konkrétan a sztorija sem tűnt túl egyedinek, meg az alacsonyt költségvetés is erősen látszódott a jelenetek kidolgozottságán. És hiába válogattak bele jó színészekkel nem éreztem hogy komolyan vették vna a filmet.

 14. Jézusom…

  Ez lényegében egy drágább Elliot, a sárkány, vérkomolyan előadva.

  Nevetség.

 15. ezt kb kizart hogy megnezzem.

  (snowpiercert anno elkezdtem mert erdekelt a temaja, aztan a felenel valamiert abba kellett hagynom es nem azt mondom hogy rettenetes volt de azota sem erdekelt annyira hogy folytassam. Azert majd egyszer befejezem :)

 16. Én egyelőre bizalmat szavazok Bong új filmjének, mert Park Chan-Wook-kal és Kim Jee-Woon-nal ellentétben az ő nyugati debütálása, a Snowpiercer összességében kifejezetten jól sikerült. Nekem inkább a NETFLIX miatt vannak kétségeim, én tőlük eddig nem igazán láttam nívós dolgot, ráadásul az elmúlt időszakban olyan kellemetlen agitkákat forgalmaztak, mint a White Helmets vagy a legújabb Bill Nye-os őrület. Itt szerintem azzal lehet majd baj, hogy a stáb túl multikulti és nem lesz meg a dolognak az a koreai íze, mint annak idején a Halál jelének vagy a Mothernek. Mondjuk a Snowpiercer is ilyen volt és ott nem zavart. Ez így első blikkre a Gazdatest nyugati piacra elkészített variánsának tűnik. Talán bejön. Mondjuk a Cannes-i versenyeztetést túlzásnak tartom, tavaly az AMAZON Neon démonját sem fogadták túl lelkesen, pedig az messze nem volt ennyire kommersz.

 17. Ez ugyanakkora baromságnak tűnik, mint a Snowpiercer. Azért az mindig érdekelt volna, hogy akinek az a film tetszett, az mit szívott előtte? AZ egész méééély mondanivaló két mondatban összefoglalható, mégis arra a metafórára építették fel az egész filmet, aminek – ha a metaforát kivesszük alóla – semmi értelme nem marad. Olyan méretű illogikátlan plothole-ok vannak benne, egytől-egyik amiatt, hogy a mögöttes tartalom kijöjjön, hogy az valami elképesztő. Nekem életem egyik legrosszabb filmje volt.

 18. Megnézném, ha tökmás lenne benne ez a vizifánt akármi. Nem rántott be, sőt kifejezetten taszít, Gyllenhaal ide, vagy oda – pedig érte rajongok.
  Lehet, azért írok fanyalogva, mert az utóbbi időben mindenféle tarzan, dzsungel könyve, pete’s dragon és egyéb hasonszőrűen megkomponált állatokkal teli csodafilmet kilőttem, rettentően idegesítőek voltak. Ahol utoljára elhittem, hogy egy hús-vér élőlényt látok (mégsem volt az) az a life of pí volt..itt ezt nem tudom elhinni, így meg már veszett fejsze nyele, teljesen mindegy milyen magasztos üzenetet hordoz.

 19. 5. erahurka: Én ezért csináltam az IMDB fiókomba egy “megnézendő” mappát. Oda pakolom a filmeket és ha épp olyanom van végigpörgetem mi van ott..

 20. @Kakarotto mivel kérdezted:
  Szerintem pl a Snowpiercer egy egyszernézős 12 egy tucat film ami egy régi jól bevált sémára épül; az elnyomottakból feltörő hős legyűri a rajtuk élősködő őket kizsákmányolva luxusban élő elnyomókat – Éhezők viadala és millió egy társa koppintása mind ugyanannak az alaptörténetnek. Persze ezúttal vonaton játszódik, ami számomra eléggé viccesen hangzik, hogy csak ott lehet túlélni a szörnyű odakintet. Pl mi történik ha eltörik egy kerék vagy a sín? Engem sokkal jobban lekötnek az olyan filmek amiknek eredeti a sztorija és nem egy sokadik ráadásul annak sem túl erős újra gondolása valaminek.

  A Nem vénnek való vidék az a maga stílusában nagyon jó, de nekem az sem került be a kedvencek közé, mert a stílust eleve annyira nem szeretem.

  Példákat felesleges hozni, hogy miket szeretek, mert ízlések és pofonok, de az indokaim leírtam mert kíváncsi voltál :)

 21. A snowpiercer és Jake miatt csak bepróbálkoztunk vele pár hete és kellemes csalódás volt. A viccesebb részeknél többször könnyesre röhögtem magam amit az utóbbi pár évből egyetlen vígjáték sem tudott elérni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.