Alien: Covenant – ezt miért kellett?

Úristen ez a film. Egyszerűen nem is tudom hol kezdjem, mert valójában eléggé összetett a válasz a “jó?” kérdése.

Kíváncsi vagyok mennyire fogunk egyetérteni, vagy épp miért nem, de szerintem ez a film borzasztó, és egyben jó is. Még ne dobd a követ, vagy épp éljenezz, mert iszonyat sok baromság van benne, viszont emellett szerintem érdekes kérdésekhez is mer nyúlni. Az más kérdés, hogy ez utóbbira egyáltalán szükség volt-e.

A főbb gondjaim oda vezethetőek vissza, hogy mintha a Covenantből hiányozna vagy fél óra játékidő. Sokszor volt olyan érzésem, hogy kimaradt pár jelenet. Mármint Ridley Scott tud filmet csinálni, tudja mi kell az feszültségkeltéshez, ezt a film első nagy akciójelenetéhez vezető út szépen be is mutatja. Erre a finálé nagy akciójánál “spórolt” az alapozással. Vagyis ott durván vágtak, és csak az érhetőséghez szükséges minimumot hagyták benn.

Ha viszont nem játékidő és a vágás a gond, akkor az, hogy látszólag két filmet gyúrtak össze eggyé, mert így blockbuster lehet a végeredmény. Ehhez viszont már bele kell picit mennem a történetbe. Csak olyasmit fedek fel, amit előre tudtunk a reklámkampány miatt, csak most jobban kifejtettem.

Szóval a film alapja az, hogy a Covenant hajó telepeseket szállít az űrben, és egy rádióadás miatt válaszút elé kerülnek, aminek a végeredménye az, hogy letérnek az útjukról és kivizsgálnak egy közelebb levő lakható bolygót. Mi már tudjuk, hogy ott ki várja őket: David. A lényeg, hogy az ember épp terjeszkedik az univerzumban, amit ez a hajó is képvisel, és amit a Prometheus alapján a kopi tervezők nem igazán akartak hagyni anno.

És itt jön a kettősség, miszerint: fizikai szinten egy Alien fejezetet kapunk, jön a menekülés meg az emberből kirobbanó undormányok, viszont mellett van egy filozófiai része is a teremtésről, ami érdekes. Vagyis nem minden nézőnek az nyilván, de szerintem az.

Avagy a Covenant sokkal mélyebben belemegy a Prometheus kérdéseibe: az ember képes teremtésre, de ki teremtette az embert, és valójában miért is élünk. Leegyszerűsítve, a vallási felhangokat kihagyva. Mindez a két Android közös beszélgetéseiben csapódik le, mivel a Covenant küldetésen egy a Davidhez hasonló szériás robot van, aki már máshogy lett programozva, mint korai elődje. Mindjárt be is írja valaki, hogy furulyáznak, és igaza is van! Viszont számomra nem ez volt a negatívum.

A probléma sokkal inkább a fizikai szinttel van, az akcióval. Komolyan mondom, a Moon költségvetésével megcsinálva egy “Walter megy az űrben és ráakad Davidre” film milyen jó lenne már? Ehelyett sajnos kaptunk egy rakat karaktert, akiknek a sorsa teljesen hidegen hagy. Hullanak, látszólag drámai lenne, de kispórolták mögüle az alapokat.

Például mindenki együtt van valakivel a legénységből, de ezt nem mutatják, amiből olyanok következnek, hogy valaki meghal, egy másik karakter nagyon szenved és én meg a filmet nézve arra jutok, hogy az akkor a párja volt. Hiába volt közös jelenetük, egy csók sem fért közöttük, csak beszélgettek, azt is csak azért, hogy megmagyarázzák a küldetés útjáról való letérését. Az első fél óra teljesen olyan, mintha utólag építették volna hozzá ahhoz, hogy letértek. Nem véletlen a 6 név a Writing Credits részen.

A végére viszont mindenképp ki akartam még emelni valamit: a Prometheus legénységének idiótasága szinte eltörpül attól, ami itt folyik. Az első akciójelenetig egész korrekten jutunk el, ezt már kiemeltem, viszont utána bemenekülnek egy helyre… és ott minden komolyabb kérdés nélkül szétszélednek. Ezt persze inkább az írói bénaság részhez kell feljegyeznem, hiszen csak mechanikusan helyére teszik a puzzle darabokat, ahelyett, hogy hihető jeleneteket írnának. Ez kicsúcsosodik a kapitány baromságában. Aki látta, az tudja mire gondolok, aki nem az pedig képzelje ide a kobrasimogatást a Prometheusból.

Azt pedig már végképp csak halkan jegyzem meg, hogy ez a prequel bőven elvesz az Alien erősségéből, és nem biztos, hogy jó a lény létrejöttének ezekben a filmekben. Míg ott egy megállíthatatlan élőlény volt, aki elpusztít mindent, addig mostanra már végképp csak egy eszköz, mivel a Covenant folytatja a Prometheus gondolatait.

Egy erényt mindenképp a film mellé kell írnom, miszerint bőven ad alapanyagot. Ez a poszt is folytatódhatna még, mert például a rendezés és production ezúttal sokkal rosszabb, mint az elődnél, hogy a főszereplőről ne is beszéljünk, viszont már így is túl bő lére fogtam, és elvenne a főbb gondolatoktól. Persze a kommentekben szabad a terep.

160 hozzászólás a “Alien: Covenant – ezt miért kellett?” bejegyzéshez

 1. Múlt héten Baby Groot-ot, most Baby Alien-t láttam, és akarom mindkettőt!

 2. Hát én nagyot csalódtam, kategóriát nézve idén a LIFE 100X jobb volt.

  vontatott és unalmas, 10 perc akció 2 órában, semmi parázás, első fél órában már tudni lehetett a teljes sztorit.

  Spoiler mentesen ennyit írnék, tényleg nagyon gyenge lett sajnos, pedig volt benne lehetőség.

 3. Az “évszázad” csalódása volt nekem… Tényleg. Nekem nagyon tetszett a prométheusz, a hibáival együtt. Az Alient pedig imádom. A második rész, benne van a világ top 10 legjobb filmjében. (nálam). Maga a misztikus megvalósítása, nem tudjuk hogy honnan jönnek, stb. Hogy mindig kicsit változik, attól függően milyen élőlényből jön elő. (kutya alien, a háromból)De nem hiszem el, hogy

  SPOILER SPOILER SPOILER

  hogy ezt a rejtélyes űrfajt az írók úgy gondolták, hogy DAVID teremti meg. NE, ez most komoly?

  Annyira jó volt a bió-vírus a prometheuszban….
  Annyira jó volt az Alienek idegen, fogalmam nincs milyen faja, kultúrája a filmekben, és mindezt egyetlen kurva filmmel sikerült tönkretenni…

  Nem tudom szavakkal kifejezni, mennyire csalódott vagyok….

 4. SPOILER

  David csak tökèletesíti a màr meglèvő fajt.

  Nekem egyebkènt bejövős volt.Direkt egy trailert sem nèztem meg ès ìgy volt pàr ütős jelenet.

  A.Vègèt èn is van elsiettetnek èrzem.Ès az se.tetszett ,hogy.megint konkretan a lègzsilippel nyirjak ki…

 5. A filozofálgatós rész szerintem önállóan tök jó is lehetne, de rohadtúl nem egy Alien filmbe való, legalább is is belekapkodva nem.
  + Több kémia van a két robot között mint a szereplők (házaspárok) esetén. Van ahol csak nézük ki kivel van, de tök mind1 mert már úgy is meghalt.
  + szegény Danny McBride megkapta szegény ember Replay-át..direkt elírás :)

  Ahogy mondod vagy csaptak volna hozzá 30 percet, vagy inkább vágtak vola ki belől minden elmélkedést és helyette kicsit alapoznak a szereplőkre+ több hentelés, mert így együkék se ért többet mint James Franco alakítása.

 6. SPOILER!

  Ridley Scott ezzel a filmmel nem csak megcsinálta az egész Alien-széria (igen, még az AVP:R-t is beleértve) legrosszabb darabját, de olyan mértékben tette tönkre a misztikumot, ami az egész sorozatot körbelengte, hogy az valami elképesztő. Tákolt történet, érdektelen karakterek garmadája (furcsa ezt kimondani, de Danny McBride az egyetlen, akivel azonosulni lehet), olyan szintű ostobaságok, hogy a Prometheus hülyeségei a kanyarban sincsenek, összehányt, bármiféle feszültségtől mentes akciójelenetek (az a MEDCAB-jelenet szerintem paródiának se utolsó, a bluray kiadás után tutira megkapja a Benny Hill-főtémát), pocsék, kapkodó, következetlen rendezés (az idegen életciklusával való szórakozást egyszerűen nem tudom hová tenni, avagy most már elég akár 2-3 másodperc is a facehuggernek, hogy elhelyezze az idegenembriót, ami percek alatt ki is bújik és újabb pár perc után válik kifejlett élőlénnyé – wtf?), mindezt nyakon öntve az utóbbi évek talán legrosszabb, teljesen súlytalan digitáis effektjeivel. A legjobban talán azon döbbentem meg, hogy az 1979-es eredetiben mennyivel jobb effektek voltak, mint ebben, az érthetetlen módon full CGI Alienről ne is beszéljünk.

  Ez a film az Alien-szériához totálisan méltatlan, összegányolt szeméthalom.

 7. Az a 4 perces prologus ami kint van a neten siman oda fert volna a film ele! Abban legalabb kiderul ki-kinek a parja!
  Komolyan mondom, mikor vege lett majdnem elejtettem egy konnycseppet. Nagyon Alien fan vagyok es ez a film fajdalmasan rossz volt elso nezesre! Ennel meg a Prometheus is jobban tetszik! Sokkal jobban!
  Tervezoket meg aztan hamar lerendezik. Siman lehetett volna meg misztifikalni oket tovabb! Most mar amugy ezek utan vegkepp nem tudom, hogyan kerul majd a hajo az LV-426-ra!
  Megyek majd ra megint, de elsore siralmas! Egyetertek a kritikaval!

 8. James Franco alakítása volt a leghitelesebb:)
  Michael Fassbender ismét mindenkit lealázott a színről megint bár itt ebben a részben ez nem volt túl nagy kihívás.:)
  Nekem tetszett is meg nem is.
  Tök sok feelgood emléket hozott vissza gyerekkoromból de sajnos a logikai bakik a forgatókönyvben ezt rettentően ellen súlyozták.
  Az tetszett, hogy Naomi Rapace karakterének storyja megfelelő lezárást kapott + David “lelkifejlődése” is tetszett.
  Annyi buta hülyeség volt a filmben, hogy le se írom őket.
  Spoiler:
  Egy kérdés: Mi a pék lapátért furulyázik az android amikor nincs tüdeje amivel légmozgást tudna előidézni a hangszerben?

  UI: Nekem az jutott eszembe Danny Mcbride karakteréről, hogy ő a szegény ember Idris Elbája ebben a részben, mert kb ugyan azt játszotta mint Idris a Prométeuszban csak baseball sapka helyett cowboy kalap jutott neki az űrhajóvezetés mellé:) fogadjunk, hogy a 3. részben majd az egyik pilóta barettban vagy mici sapkában fog vezetni:)

 9. Szomorú ez, valahogy számítottam is rá, de reménykedtem, hogy az előjelek csak tévútra visznek mindenkit. Ettől függetlenül holnapra megvan a jegy, de a kritikákat olvasva felejthető a film.

 10. Vox: lehet kéne írnom egy spoileres posztot? valami hihetetlenül felbaszott, hogy a facehugger fertőz és fél óra múlva már ki is jön a lény. WTF

 11. Nekem tetszett, hogy kemény HORRORT kaptunk végre. Ellenben a karakterek tényleg semmilyenek, ahogy te is írod. Azt sem tudtam, kik voltak azok, akik zuhanyoztak: így mindenki halála érdektelen volt. Összességébwn viszont mégis egy izgalmas űrhajós-szörnyes horrort kaptunk, szerintem.

 12. SPOILER!

  @11: Ha érzel magadban annyit, akkor mindenképpen. Engem kifejezetten az lepett meg, ami Gáspár Sándor, akarom mondani Demian Bichir karakterével történt. Rajta volt egy pár mp-ig a facehugger, mert ugye levágja róla a társa, erre 15 perccel később kiderül, hogy ez is elég volt a dögnek. WHAT THE ACTUAL FUCK? Amúgy itt a jelenet:
  https://www.youtube.com/watch?v=HBvbmCPZ0vg

 13. human: igen, legyen spoileres kibeszélő / dühöngő poszt, ahol nem kell jelezni a spoilert a kommentekben!

 14. Mikor ezt olvastam: “a Prometheus legénységének idiótasága szinte eltörpül attól, ami itt folyik.” Nem akartam elhinni. Én már a Prometheus után is egy szenilis vén ****-nak tituláltam Scott-ot.Ez nem szép, de én már ott nem tudtam megemészteni a logikátlanságokat (és ezen kívül is volt baj azzal a filmmel bőven). Erre ezt olvasom.

  Arra lennék kíváncsi, hogy szerencsétlen Blomkamp most sír vagy nevet? Én nagyon kíváncsi lettem volna az ő filmjére. Tudom az Elysium nem volt már annyira jó mint a D9, a Cheppie-t pedig személy szerint végig se tudtam nézni. Ennek ellenére biztos klafa Alien filmet alkotott volna. Sajnáltam mikor kigolyózták a project-jét.

  Visszatérve a filmre, nem láttam. A Prometheus után nem is vágytam rá. Aztán az egyik trailer alapján megtetszett, régi Alien hangulata volt. Aztán úgy alakult, hogy nem tudok elmenni rá. Bár ezek után ezt cseppet sem bánom!

  Human, én is szívesen olvasnék spoileres kritikát csak jelzem, még ha vicceltél is az előbb, akkor is.

 15. ugye, az első trailerek után eltemettem. aztán most a Davides 5 perces prequel után nagyon reménykedtem. aztán olvastam öt kritikát, kivétel nélkül pontosan olyannak írták le, mint amit az első trailer után írtam. üres, lelketlen, unalmas vérengzés.

  ma mégis megvettem a jegyet, vasárnap megnézem. egyszerűen muszáj látnom, mit barmoltak el ennyire egy ilyen tökéletes alapanyaggal dolgozva, hogy még a Prometheus is hatoscaros csodának tűnik mellette.

  ja, és ha RS még egy Alien filmet merészel rendezni, rágyújtom a stúdiót. mert az oké, hogy készít egy szar filmet, olyat már láttunk, megesik. de az, hogy az eredeti klasszikusokat is tönkreteszi a sztori idióta csűrés-csavarásával, az megbocsáthatatlan, tripla-dupla Lucas-szintű elbaszás. a SW végül is csak egy szép mese, egy nyálas űroperett. az Alien/Aliens viszont a jeges félelem, amitől évekig rosszakat álmodtam nehéz napok után. hogy lehet ezt tönkretenni? lehet egyáltalán? vasárnap kiderül!

 16. A soronkövetkező spoilerekről kérdezzék kezelőorvosaikat.
  Nekem simán 8/10 a film. Teljesen szabad kezet biztosít a folytatásnak, innentől aztán tényleg arra megy a széria amerre csak akar. Az ideológia kérdéseket is mégtovább feszegette. A film elején a Weyland David párbeszéd nagyon átjött, csak kicsit keveseltem. Nem bántam volna még pár percet belőle. Az egyetlen hatalmas wtf nekem az, hogy hogy a fenébe lőhették el a David kipusztítja az engeneereket szálat a film előtt???? Ha ezt nem spoilerezik el, kurva hatalmasat ütött volna az a jelenet!! Elvégre a film közben tényleg mindenki azt hitte volna, hogy a Juggernault becsapódott és a kórokozó véletlenül szabadult el, DE hála a dinka idiótáknak, akik a trailerek alatt előtték az igazságot, ennek nem volt súlya, hisz mindenki tudta, hogy David hazudik. Ez nekem hatalmas hülyeség.
  Amúgy a film szerintem abszolút egyben volt, a negatívum max annyi, hogy sok kérdésre nem kaptunk választ, pl az engeneerekről ugyanannyit tudunk, mint 5 éve, szóval…….
  Dr Shaw végzete is okozott némi csalódást, bár elismerésem, hogy meg merték ezt lépni. Nagy előrehaladást jelent David karakterének.
  Az alienek aranyosak voltak, a neomorphokat el is neveztem szarókáknak.
  Amúgy lazán ennyi, amikor David monológja közben, Shaw “sírjánál” megszólalt a Prometheus betétdala, komolyan majdnem könnyeztem, annyira szép volt. David hivatalosan is superior lett, Das Rheingold a végén TÖKÉLETES volt. Ennyi lenne. Nekem nagyon kellemes moziélményt biztosított.

 17. Kicsit tavolabbra nyitva a perspektivat, mert teljesen nyilvanvalo hogy ezt kizart hogy moziban megnezzem, szoval ahogy olvasom ezt a kiritikat meg masokat is, meg persze a kommenteket is, hat eleg hasonlo a helyzet a Prometheus-szal (vagy akar rosszabb, ez most mindegy) , ebbol kovetkezoen en itt is arra szamitok hogy idovel a megiteles valtozni fog (marmint persze nem javulni :) csak valtozni)

  En pl nemreg a nagy hirveres hatasara ujraneztem a Prometheust (amirol kb az volt a velemenyem mint a 99%nak hogy nagyon szep film es egyben rettenetesen blőd) es egyreszt mar nem is feltetlen azok zavarnak benne amik akkor (pl. a ket hulye tudost mar konkretan lesz*rtam, teljesen lenyegtelen problemak, ki is lehetne vagni nyugodtan a filmbol), mas dolgok viszont megint annyira felhuztak hogy elkeztdem megint utanamenni hogy is volt ez. Talaltam is par jo cikket meg forumot, de a legjobb az volt (amit ma amugy az Index Alien-szavazasos cikke is linklet, szoval szerintem akinek anno kimaradt az ma nagy esellyel ugyis beleszaladt) amikor egy csoka raszanta az idot es vegignezve a rendezoi dvd-t meg az interjukat meg egy csomo anyagot elkezdte “megvedeni” es “cafolni” a kritikakat (konkretan a 40 kinzo kerdesen keresztul) Termeszetesen szanalmas probalkozas (iszonyat jok es viccesek a kommentelok valaszai, ujraolvasva is) , na de az biztos hogy a Prometheus-t (es konnyen lehet hogy majd a Covenant-ot is) allatorvosi beteg lokent kellene a szelesebb mozilatogatoi kozonseg elott is boncolgatni hogy tortenhetnek meg ilyen dolgok. Az alapfelallas es a Nagy Kerdesek persze menthetetlenek, na de az megiscsak erdekes pl. hogy fordulhatott elo hogy egy benan elmaszkirozott Guy Pierce kell hogy eljatsza az idos Weilandot, egeszen odaig hogy komplett jelenetekt vagtak ki (meg utana kavartak meg a sorrendet) amitol a mozis verzioban bizonyos szalak egyszeruen ertelmezhetetlenek, illetve masokhoz meg kulon hatteranyagot kell olvasni es ugy mar legalabb nem kapasbol ordas nagy baromsag.

  Szoval en baromira varom hogy fel-egy ev mulva mi fog az Alien: Covenant-tal kapcsolatban lecsapodni, mert igy az elso reakciok alapjan ez eleg hasonlo tipusu pofaraesesnek tunik…

 18. SPOILER

  1. Nem értem, hogy jön ide a Cég. Az első két részben a Cég akarja hazahozni a xenomorphokat, hogy biológiai fegyvert csináljon belőlük. Most meg kiderült, hogy David teremtette őket egyedül; sőt a hajónaplóban hazudott is a katasztrófáról. Kell még egy epizód, hogy összekapcsoljuk Davidet a Céggel.
  2. Az nálam is kiverte a biztosítékot, hogy egy vírus belerepül az ember fülébe, és félóra múlva meg kibújik a kész xenomorph? He? Újabb félóra múlva meg kifejlett példány lesz?
  3. Nem ismertük meg a szereplőket. Nekem az is későn esett le, hogy James Franco volt a kapitány, és ő égett benn a fülkéjében? Tényleg Danny McBride volt a leghitelesebb karakter, ami szomorú. Persze Fassbenderen kívül. Ez egy one-man-show volt, ami szintén szomorú. Kell egy csapat, akiket ismerünk és szeretünk. Furulyázás helyett meg kellett volna ismernünk a szereplőket. (Na meg ez a szöveg a furulyázáskor, hogy “I’ll do the fingering”! :D )
  4. Egy kritikában azt kifogásolták, hogy a xenomorph megszűnt egy rejtőzködő, észrevétlenül támadó rémálomnak lenni: most csak fut és harap, mint akármilyen ragadozó. Plusz itt nem élve kellesz neki valamilyen elgondolhatatlan célból, hamem csak széttép és kész. Eltűnt a terhesség és a nemi erőszak motívuma, és ezekkel együtt csomó plusz horror.
  5. Igen, ostoba volt a kapitány, amiért belenézett a tojásba. A védelmében csak azt tudom elmondani, hogy ő nem látta az eddigi részeket, nem tudta, mi van a tojásban. És nem gondolta, hogy a robot ártana neki.
  6. A filmvégi csavar nem volt meglepő. Tudtam, hogy David lesz az, figyeltem, van-e lyuk az álla alatt, de nem látszott. :(

  Ennyi jut eszembe most. Én igenis kíváncsian várom a következő részt.

 19. SPOILER

  “Igen, ostoba volt a kapitány, amiért belenézett a tojásba. A védelmében csak azt tudom elmondani, hogy ő nem látta az eddigi részeket, nem tudta, mi van a tojásban. És nem gondolta, hogy a robot ártana neki.”

  de ez nem védelem, mert előtte 1 perccel David kérte, hogy ne lője le azt a lényt, aki széttépte a parancsnok egyik csapattagját és a hullája fölött állt éppen: avagy ez után hogy bízhatott a robotban? most az alagsori undorító tojásokat félretéve, már a jelenet kezdete szar.

 20. Mindenki Ridley-t basztatja, ellenben sokkal nagyobb itt a baj.
  Az egész alien-mítosz kitalálója Dan O’Bannon, és a full design csapat, Gigerrel együtt már akkor megvolt, mikor a Jodorowsky-féle Dűne tervei készültek. Ridleyt akkor kérték fel az első Alien rendezésére, mikor már pont elegen passzolták le O’Bannon forgatókönyvét (sőt, még lenyúlni is megpróbálták, érdemes megnézni a DVD extrák közt az interjút, min ment keresztül szegény faszi).
  Ridley meg veri a mellét hogy majd ő kézben tartja a franchise-t, meg visszatér a műfajhoz amit újrateremtett. Nos, lovaknak a f..át teremtett újra, csak megrendezett valamit, ahogy az utolsó két esetben is. És ez most mellé. Azt hitték, hogy a Prometheussal az a baj hogy nincs benne horror és xenomorph. Hát, azzal a legkisebb baj volt a xenohiány. A covenanttal meg a legnagyobb baj az, hogy benne van a xeno, erőltetett teremtésmítosszal, BAZIRONDA cgi-val… Olyan ez mintha égne a házad de te a szomszéd kutyaóljára pattogó parazsakat oltanád.
  A film olyan, mintha ketten rendezték volna. Az első felét a Prometheus alkotói, a másodikat valami fan fictionokbe belebetegedett alien képregény-fan. Nem hiszem el hogy az írói kredit 4, azaz NÉGY embert foglal magába, és ezt sikerült összehozni, Ridley Scott meg viszi a balhét, mint felelős.
  Nem jöttem ki csalódottan, csak sokkal többre vártam. Én kajáltam a Prometheust, de ez a film csak arra hivatott, hogy elvágja az egészet. Voltak kérdéseid a Prometheus után? Tessék? Áh, itt sose volt olyan film, miről beszélsz?

  Ellenben a zene az valami csodálatos. Ahogy az új témák belesimulnak az első Alien zenei motívumaiba, aztán az egészre rátelepszik a Prometheus két legkirályabb témája (amely felcsendülésekor hatalmas érzéshalom fogott el, hogy az a film mennyivel több volt, mint ez, pedig csak félúton járunk).

  Továbbá érdekes azt megnézni hogy ezt a franchise-t azért a két dologért ekézik, amiért a marvelnek pl. tapsolnak. Egyik a túlságosan újító gondolkodás, másik meg az önismétlés. Túj új és más volt a Prometheus? Oké, kaptok egy klasszik alien filmet. Baz, ez se jó?
  A hiba ott van hogy bazira nem ott oltják a tüzet az írók, ahol égnek a forgatókönyvek.

 21. Hatalmas csalódás. Talán az utóbbi évek legnagyobb csalódása volt számomra ez a film. Főleg úgy hogy -kövezzetek meg, de – nekem a Prometheus tetszett. tetszett, ami felépítettek ott, érdekelt volna a folytatás, erre kb. 1 snittel rövidre zárták az egészet – amit ráadásul a tralierben el is lőttek ugye.

  Az egyszerűen nem kifejezés, hogy mennyire idiótán viselkedtek a karakterek. És szerintem pont az első akció jelenet előtt a leginkább. Ez talán nem SPOILER. Leszállnak egy bolygóra és úgy sétálnak, mintha csak piknikezni mennének? Na ne már… És ez persze még csak a hülyeség kezdete volt.

  Az Alien kifejlődésének felgyorsítása totál elvette az egésznek az élét, megölte a benne rejlő izgalmat. Nem volt egy olyan karakter, akiért akár csak egy picit lehetett volna izgulni. (Milyen szar volt már akkor a karakter bemutatás??!) Katherine Waterston (Daniels) karaktere – de maga a színész is – közelébe sincs Ripley-nek. De nagyon nagyon nincs. Számomra olyan hiteltelen volt a játéka, hogy szinte fájt.

  A vége meg elb@szott, elkapkodott és totál átlátszó volt. Ráadásul annyira átlátszó, hogy semmi feszültség nem volt benne.

  Nagyon nagyon kár volt ezt a filmet így megcsinálni. Nem hiszem, hogy bukni fog, pedig megérdemelné.

 22. Jah és az egész film amúgy egy Alien 1 – picit nyakon öntve a 2. résszel – csak SOKKAL rosszabbul megcsinálva. Szinte minden jelenet megvolt az első 2 részben már.

 23. @SPARROW

  SPOILER

  3. Hát pedig elég hamar egyértelmű lett, hogy James Franco égett bent, mivel ütötte a kabint Daniels, miközben a többiek kapitánynak szólították, amikor nem akart felébredni, a halála után meg nézte a videót meg a közös fotók ott voltak a háttérben.

  4. A Xenomorph nem szűnt meg rejtőzködőnek lenni, mivel az még csak ezután fog megtörténni (legalábbis ha abból idnulunk ki, hogy David alkotta őket és az eredeti filmekben már megvan ez a képességük). Az már a fejlődésükhöz tartozhat később.

  6. A filmvégi csavar BUTA volt.

  Sorolhatnám még a negatívumokat, de inkább a másik oldal: kb. nettó 30 perc érdemi tartalom volt a filmben, persze kaptunk válaszokat dögivel, ami szépen le is rombolta az Alien mítoszt, kérdés, hogy innen van-e tovább és ha igen, mégis merre, mert előzmény sztoriból már csak a fekete anyag eredete jöhetne szóba (illetve melléksztoriként az “Alkotók” és történelmük, szerepük, de az ugye már spinoff), az eredeti Alien filmek meg lefedik a jövőt.

  A gore és a villámgyors ugrálós jelenetek kimondottan tetszettek nekem. CGI-vel nem volt nagoyn gond, elég jól nézett ki az Alien, amikor mutatták (mergint rohadt keveset szerepelt :( )

  Összességében gyengébb, mint a Prometheus, olyan 6/10-et megér első nézésre – ez a 30 perc érdemi tartalom – a sok válasz és David istenkomplexusának kialakulása/kidolgozása miatt, de a forgatókönyv csapnivaló. Hollywoodban tényleg nincsenek már jó forgatókönyv írók vagy a stúdiók cseszik el a filmeket?

 24. A rettegés részét már rég eltemettem ennek a franchisenak, igazából az csak az elsőben tudott ütni, ott volt eljátszható. Tehát igazából ezt már el se vártam ettől, se a Prometheustól. A többiben még volt valami izgalom, több időt is töltöttek el a karakterek bemutatásával. Ezekben ez már nincs meg, de mégis tudtam élvezni, különösen az elején a hangulatot, amit felépített. Amiből először a vértócsáncsúszkálás zökkentett ki sikeresen. Most vagy hagyják, amit elkezdtek és térjenek vissza a “kisebb” filmekhez, vagy hagyják ki belőle a horror részt, mert amiatt muszáj hogy sokan meggondolatlanok legyenek és áldozatok, ezért ez megköti, az amúgy érdekes sci-fi részt és kizökkenti a nézőt. Valamit nagyon meg kéne itt újítani, mert amúgy én hiába élveztem az időt a moziban, még mindig többet gondolok a King Arthurra múlt hétről, mint erre tegnapról. Pedig igazán ott van ebben az egész David szálban, hogyha megfelelően kezelik, a többször megnézés, az elbeszélgetés lehetősége. Ezt most már én is elvenném Scott bácsitól.
  Amúgy a legénység szerintem nem volt hülyébb, mint a Prometheusos, egyenlőnek mondanám, inkább azt mondanám hogy ezek még valahol nem is ugyanannyira hülyék,viszont mérhetetlenül önzőek… de nem néztem újra az előzményt szóval nem sok van meg annak a legénységéből.

 25. Hát nagyon szomorú vagyok. Hatalmas csalódás. Én is azok táborát erősítettem akik imádták a Prometheus-t. Háromszor néztem meg moziban. Úgy voltam vele,hogy ha a Covenant hozza legalább annak a szintjét akkor nem lesz baj. Hát rohadtul nem hozta. Az egész film rohadtul nem akart összeállni. Mintha nem tudták volna eldönteni,hogy “akkor most a Promit folytassuk vagy legyen Alien? Legyen mindkettő!” Na és itt kúrták el szerintem. A logikátlanságokat és a lapos karaktereket már írták mások így én ezt a részt nem fejtem ki. Kicsit olyan mintha remake-elték volna a Prometheust egy csipetnyi Alien 1979 fűszerkeverékkel. Scott cseszd meg, fogadjatok már fel egy rohadt forgatókönyvírót!!!!!!!! Az egyik író komolyan a Zöld Lámpást írta??? Jézusom…..

  De,hogy pozitív dolgokat is írjak:

  SPOILER:

  A mezőn lévő hentelés viszont brutálisan jó volt! Jó volt hallani az ismerős dallamokat, továbbá a film elején lévő űrhajós jelenet is a régi kedvencet idéz. Ennyi az össz pozitívum.

  5/10

 26. 10-ből, hát most még nem tudom mennyi.
  Film, így még nem kúrta fel az agyam.
  Rengeteg kérdés merült fel bennem.
  SPOILER
  A Prometheus tetszett, mert vállaltan egy filozofikusabb film volt, ami a teremtmény, és a teremtő kapcsolatán gondolkodik.
  Szerencsére az előzeteseket nem láttam, így David fajirtását meglepődve néztem végig, DE lehet, hogy valamit nem vettem észre, de mitől kattant be így David, hogy lemészárolta a fajt, meg megölte Shaw-t. Attól a nagy fordulattól meg lehidaltam, hogy a xenomorphok ismert formáját David hozta létre, annyira bántóan gyenge. Na meg az első fél óra, annyira nem történik semmi, és a nyitó jelenet….
  A legjobban az bosszant, hogy látni a filmen, hogy ez sokkal jobb lehetett volna, ott van például az a jelenet, amikor leszállnak a bolygón, és felfedezik, majd ketten megfertőződnek, és onnan megy a sikoltozás, és rohanás, és a hús cafatok. Mesteri az a feszültségkeltés, itt még azt hittem, hogy egy igazi vérbeli sci-fi horror lesz.
  Nem az lett, csak anyázás, és értetlenség.

  Ui: miért is lett 18-as karikás a film?

 27. Vox: SPOILER szerintem nem akkor került bele, inkább arra tippelek, hogy David felöklendezett egy 3.facehuggert is (bár igaz, hogy az a 2 is elég kicsi volt, de lehet azok is gyorsan növekszenek mint maga az alien). A kikelés előtti jelenetek is olyannak tűntek, mintha eltelt volna pár nap, azóta hogy visszatértek a hajóra (tojás sütés, Daniels-t is úgy ébresztették, mindenki jóval nyugodtabbnak tűnt). Szerintem a szar vágás miatt lett ilyen fura a vége.

 28. SPOILER Amúgy sokkal jobb lett volna, ha David nem a tojást, hanem a királynőt hozza létre.

 29. Fearka
  Amúgy ja én is erre gondoltam a történet szempontjából nem folytatódhat sokkal tovább mivel a királynőt nem lehet csak úgy létrehozni….

 30. Amikor olvastam, hogy csak kicsit jobb a prometheusnal eléggé féltem, de pozitívan csalódtam. Nem mondom, hogy életem egyik legjobb filmje, de nagyon jól átjött a feszültség 1-2 jelenetben, Fassbender meg egyszerűen zseniális, mint mindig. A filozofiai vonal nagyon kellett bele, és működött is, a film vége is marha jól le lett zárva. A látvány is rendben volt, a színészek is jók voltak. Szerintem abszolút szórakoztató mozi és jól hozta a műfaj elemeit. Nálam többször nézős simán.

 31. SPOILER!

  @32: FEARka: oké, de ez megint olyan láma szituáció, mint a Prometheus, ahol az elcseszett forgatókönyvre, meg a kesze-kusza vágásra az volt a válasz, hogy “de ha megvetted a 3 DVD-s extra kiadást, megnézted a 5,5 órás werkfilmet, elolvastál hozzá két könyvet, akkor tudod, hogy az és az történt”. Az is nettó baromság volt, hogy David a végén felöklendezett két embriót, mert azok 1. hogy és mikor kerültek oda? 2. hogyan tenyésztette ki őket? Én mondjuk azt vártam, hogy valaki – esetleg Daniels – az egyik barlang mélyén megtalálja az eltorzult, félig-meddig szörnnyé átalakult Shawt, amint tojásokat rak (merthogy azt se válaszolta meg a film, hogy David ugyan hogyan alkotta meg őket), helyette kaptunk egy gagyi gumihullát (ergó arra se futotta, hogy a színésznőt maszkírozzák el). Pff.

  Így végiggondolva a filmet, nekem az az érzésem, hogy a már 2012-ben meglevő eredeti koncepciót (“elveszett paradicsom” – nem véletlenül emlegetik annyit Byront) a vázig lecsupaszították, aztán az egészet elkezdték feltölteni a széria kliséivel. A gond az, hogy mindezt nem nyomták oda egy veterán forgatókönyvírónak, hogy fussa át, hanem amint megvolt, rögtön csattant is csapó. Ennek a filmnek már forgatókönyv formájában el kellett volna véreznie, egész pontosan az ilyen filmek már itt elvéreznek, mert láthatóan zavaros, nem átgondolt és helyenként követhetetlen.

  Engem emellett a túltolt gore is piszkosul zavart, mert nem éreztem helyénvalónak. Az Alien-széria véres, de nem öncélúan véres és erőszakos. Itt kifejezetten azt éreztem, hogy szándékosan nyomták tele felesleges erőszakkal – lásd: fürdőszoba, de akár a sokak által emlegetett első támadás is, ami szerintem túl van vágva és már amennyire követni tudtam, olyan volt, mintha két idegen helyett két Bruce Lee verekedne a vásznon. Csak összehasonlításképpen: Aliens, behatolás a fészekbe: rövid snittek, sokszor csak Goreman monitorain keresztül látunk valamit, lövöldözés, kiabalás, hozzá James Horner idegtépő hegedűjátéka.

  Még egy dolog, amiről nem nagyon beszél senki: a pénz. A Prometheus 5 éve 130 millió dollárba került, az A:C pedig valaki szerint 97 millióba, más szerint 111 millióba. A lényeg: egy ilyen filmhez ez irgalmatlanul kevés. A Prometheus egyik nagy erőssége a gyönyörű látvány és a fantasztikus díszletek, az A:C-ben viszont ez is hiányzik. A CGI valami elképesztően rossz, túltolt, felesleges, az épített díszlet pedig nagyon kevés. A stúdió nyilván tartott a bukástól és azért nem adott több pénzt, de egy ilyen forgatókönyvvel és egy ilyen látvánnyal mégis mit vár?

  @25: yosha: RS-nak azért róható fel az egész, mert 1. ő a film rendezője és 2. ő az egyik producer, ergó totális kontrollja volt a film fölött. Ha ő egy ilyen forgatókönyvre rábólint, akkor ott piszok nagy gáz van, mert van nem tudja, hogy mitől működött az egész, vagy totál nem érdekli, mert csak az a lényeg, hogy rentábilis legyen a befektetés és ehhez a lehető legszélesebb réteget kell megfogni – pláne egy R-horrornál. A másik: O’Bannon és Shusett forgatókönyve egy tipikus B-horror, nem több. Az, hogy mi lett belőle még nagyobbrészt köszönhető Giger munkájának (ezek szerint a DVD-n láttad, hogy hogyan nézett volna ki eredetileg az idegen – szerinted ez mégis milyen minőség a végeredményhez képest? :)) és Scott elképzeléseinek (leszámítva Scott eredeti befejezését, mert az elég durván lerántotta volna a színvonalat), rendezésének. Nem véletlen, hogy a kutyának nem kellett a forgatókönyv, egyszerűen semmi érdekes nem volt benne. Walter Hill karolta fel, írta át David Giler-rel (és emelte be pl. az androidot a történetbe, de ekkor kaptak a karakterek unisex neveket), aztán jöttek Scott tervei, meg Giger rémálmai, a többi meg már történelem. Szóval kellett az alapötlet (ami nem keveset használ Lovecraft Az őrület hegyeiből), de Giger és Scott nélkül ma nem lenne Alien-sorozat.

 32. Vegyes érzelmek után tőlem is csupán egy bugyuta kérdés mint “minimálisan jártas személy az alien univerzumban”

  Eddig volt egy kép,hogy az alieneket a predatorok hozták létre, hogy menjem a tréning szessön a vadászatra…ebbe már a prometheusnál kicsi belekavarodtam, hogy mi is a helyzet, tipikus tyúk-tojás effekt azzal, hogy bejöttek a képbe a vin diesel fejűek…erre ez az jön ez az “androdid létrehozza és tökéletesíti a született gyilkost” verzió…full wtf feeling mostmár. Várnám a szakértői véleményeket!

 33. @39: A Ragadozónak semmi köze nem volt az Alienhez (eleve van köztük laza 7-8 év). A két lény előbb képregényben csapott össze, aztán Stephen Hopkinsék nagy poénnak gondolták, hogy az Alien koponyáját, mint trófeát betegyék a Ragadozó kincseskamrájába (lásd Ragadozó 2.), megkavarva egy picit az állóvizet.

  Az, ami a Prometheus óta ebben a világban zajlik, már tiszta mítoszrombolás. Jómagam ultraortodox vagyok ilyen téren és bár elismerem az Alien-tetralógia minden részének érdemeit, számomra egy, igazi Alien-film van és az az első. Az pedig nem bont ki semmit, nem magyaráz meg semmit, hanem a képzeletedre bízza a megfejtést. Hidd el, annál szörnyűbbet, izgalmasabbat nem tud adni, mint amit te vagy bárki más odaképzelhet magának.

 34. Matt:

  az AvP az másik univerzum :D

  Elvileg az a klasszikus Alien-kánonon kívül esik.
  Semmi köze ehhez.

 35. SPOILER!!!!!
  Tegnap néztük meg és nagyon vártam, hogy legyen a Filmbuzin egy kis kibeszélő róa. :) Szóval néhány kérdés:D

  -Hogy nem találták meg az Engineerek bolygóját mikor keresték a covenant ulticél bolygóját? :D
  – HOgy javította meg Elizabeth Davidet?
  – Miért ölte meg David az Engineereket?
  -Miért ölte meg David Elizabethet?
  – Hogy vette át ilyen gyorsan David Walter helyét? :D
  – hogy kerültek az alien1ben lévő halyóra az alien tojások, ha David kiírtotta őket. illetve hogy kerültek a tojások egy olyan hajóra amit egy tervező vezetett 20 évvel később? :D
  -tényleg David csinálta az alienket?
  -hogy a fenébe komminikált David a teljesen újszölött már felnőtt neomorph “fehér aliennel” mikor azzal soha nem találkozott olyan fajtát elvileg nem is látott.
  -illetva ami nalam kiverte a biztosítékot, hogy a francbab tette bele a facehugger a petet a b*** katonába :D 5 masodperc alatt??? kb kukaba vagta az Alien és Aliens filmeket…ahol tobb idő eltelt még leesett az alanyról. Meg a kikelés is…

 36. Egyáltalán nem vártam mást. Többször is leírtam, hogy Scott egy magát jól menedzselő kontár, akinek 3 jó filmje volt (Alien, Blade Runner, Thelma & Louise), és azok sem egészen az ő édemei. Komolyan, aki már sok-sok évvel ezelőtt olyan szarokat szállított, mint a Gladiátor, a későbbi baromságaitól – Robin Hood és társai – nem is beszélve, a Prometheus után ugyan mi mást várhatna az ember?

  Sajnos most is kezdődik, hogy akiknek nem tetszik, azok Aline filmet vártak, és hasonlók. Nem, baszki, a Prometheus nem azért volt irgalmatlan rossz, mert nem Alien, hanem mert NAGYON ROSSZ FILM!!! Rossz a sztori, értelmetlen hülyeségek tömkelege, következetlen és ostoba. És az a Covenant sem azért bődületesen szar, mert Alien vagy Prometheus, hanem mert Scott egy ostoba ember, aki már tényleg azt sem tudja, mit csinál. Remélem, végre végleg földbe áll ez az agyament folytatás mánia, és hagyják békében nyugodni a franchise-t, hogy legalább az eredeti Alien filmet úgy meg lehessen nézni, hogy ne lépten-nyomon ez a sok ostoba baromság jusson az ember eszébe.

 37. James Franco mi a francért vállalta el ezt a szerepet? De most komolyan… A film elment, többet vártam. Prometheus sokkal jobb volt, azt szerettem.

 38. még a poszt létrejötte előtt irtam:

  promoeteus szintu csalodás :( NO SPOILER

  plusz:
  Fasbender zseniális és Danny McBride nagyon jo
  Látvány… tényleg minden kimászik a vászonrol
  uj mutáns alien
  régi, husvér fekete vadállat
  alapstory
  jo sok vér
  CLASSIC ZENE
  hangulat

  minusz:
  Katherine Waterston <<<<< Sigourney Weaver
  kurva sok logikátlanság… tényleg embertelen sok
  a film nem tudja eldönteni, h prometeus vagy alien legyen… sajnos inkább prometeus, de mindegy, mert több kérdést hagy maga után mint a prometeus…

  MINDENKI EGY BALFASZ. meg kéne már tanulni, h a néző a tökös karakterekkel tud azonosulni. lásd ALIENS (. sok vagány kommados, hülyék oké, de odaállnak és HELYTÁLLNAK. ) itt mindenki egy nyomorék, buta fasz. idegesitően az. geci bosszanto…

  nulla karakterek. senkit nem sajnálsz meg mikor megzabálják…

  A film a közepén leül, hogy felépitse Fasbander csucspontját, ami zseniális lehetne, mert értjük a konfliktust… DE ELBASSZÁK MERT ELKAPKODJÁK…

  ha a prometust nem láttad esélyed sincs érteni

 39. Vox 13:

  SPOILER

  Én már ott tudtam, hogy David megy Walter helyett vissza, amikor megfogta a kést, ebből kifolyólag van egy gyanúm, amikor az eü-csomaggal machinál felszállás közben, akkor adhatja be neki a szurival lehet azt a fekete löttyöt, amit korábban mutogatott. így tudott kikelni emberünkből a hajón. Túl sokszor vágták be, hogy mit matat, miközben “Ripley” bohóckodik, nekem az, ahogy belevágta a vállába a fecskendőt lett gyanús. Ez majd következő nézéskor talán kiderül, hofy látszik-e valami akár, lehet, hogy baromság…

  Egyébként ugyanaz az érzésem, mint Human-nel: voltak benne jó részek, de kiszaladt egy hangos “B*szd meg”, meg egy homlokon csapás, amikor mindkét csaj pofáraesett a vértócsán, innentől éreztem, hogy lesz itt még majomkodás…

  Igen, ebben az esetben is jó lenne látni az eredeti filmet Alienek nélkül… :(

 40. U.i.: a Végső Állomás sokban nem volt ennyi röhejes megöngyilkolás, mint itt… :)

 41. SPOILER!!!!!

  tegnap megneztem, mai napot az emesztesevel toltottem, plusz kritika es forum porgetessel, es meg mindig nem tudom hova rakni a filmet.

  Nalam a tores a mezon jatszodo jelenetnel jott el, addig az elso 20-25percben felepitett crew ugy ahogy elment, kivetel a kapitany dontese, hogy 1 radio jel miatt, magas lorol tesz az anyabolygon elvegzett x eves kutatasra plusz dollar milliokra , hogy megtalalja es benepesitse a “nemtudommarmianeve” bolygot. Viszont attol a pillanattol kezdve, ahogy leszalltak a bolygon elindult egy olyan feszultseg epites ami kibontakozott 1gyors hentelesben ( meg a fejberugott torpe neomorf sem tudtam elrontabi “annyira”) amiert nekem mar erdemes volt megnezni a filmet! Mindez mukodott a pillanatig mikor megjelent David (jedi-kontosben, v assasin creed ruhaban, v csuklyas Neokent, ahogy tetszik) es az egbe lovi a jelzo raketat.abban a pillanatban hangosan felnevettem es minden feszultseg elszallt, es sajnos nem tudtak ujra felepitebi a kovetkezo 1,5oraban, mert oda belezsufoltak 40percbe a prometheus 2-t, ami nem lett volna rossz 1 onallo filmben szepen kibontva, koruljarva es a vegen egy xenomorph verengzessel befejezve. Igy tulsagosab is 2 oldalu film lett. Ha kihagyjak a kozepso 1orat es a mezos jelenet utan 1bol visszarepulnek a covenant-re, termeszetesen egy addig nem latott alien tarsasagaban es a vegere egy oras urhajon menekulos, bekeritos tulelo showba kezdenek, tapsolva allt volna fel a kozonseg minden moziba, hogy koszonhuk kaptunk 1 uj horror-sci-fi xenomorph orgiat, de igy csak bele-bele csiptek 2nagy tortaba…

 42. Ui.: az osszes traielerben lathato jelenet mikor az alien uldozi Danielst a folyoson voros veszjelzo fenyben az mikor volt lathato a filmben? Vhogy nem ugrik be, kivagtak volna?

 43. Öh.. hétfőn majd jelentkezem, erre aludnom kell párat. Eddig annyit hadd jegyezzek meg, kár érte.. kurvára kár. Az írás amúgy remek, egyet is értek vele. Nekem is tetszett a teremtés kérdése. Na de brb.

 44. Hát nem szoktam kommentelni de ez most nem kicsit kivitte a hajam!
  Prométeus okés volt nekem mert tudtam h nem Alien film. De én hülye azt hittem kapunk egy jó kis Alien filmet. Helyette megnéztem a Prométeus folytatását össze gyurva a 8.utassal !
  Szerintem ez RS hibája Neill féle dolgot sokkal inkább szerettem volna már a rajzai alapján is!

  Sorolhatnám a negativumokat de már mindenki leirta.
  NAgy kár érte :S

  Spoiler:
  Azért ez érdekel nekem baszta a csörömet csak mikor integetett Davidnek a kapitányból kikelt fekete bélféreg és hogy fél óra után már kifejlett példány lett? WTF???
  Sajnálom hogy a végén a hajos részt nagyon össze csapták pedig pont attol volt egy kis Alien feelingje.

  Remélem Neill Blomkamp kap lehetőséget , hogy csináljon egy igaz Alien filmet!

 45. “tényleg egyáltalán semmi bizodalmam a Blade Runner 2-ben…”

  nem Scott rendezi, nem ő írta, nem tudom hogy jön ide.

 46. Ez a sok csalódás, amit itt olvasok mind elkerülhető lett volna, ha a tisztelt publikum végre tudatos fogyasztóként viselkedve kilépne a naivul élvező szerepkörből, és csak egy kicsit magáévá tenne egy külső, történetmesélői nézőpontot. Mert nem kell ahhoz forgatókönyvírónak lenni, hogy belássuk ez a frencsájz annyit tudott, amennyit az első 3 rész mutatott, és semmi többet, ez legkésőbb az Alien 4 után egyértelmű kéne legyen. De amíg akadnak olyan idióták, akik nemcsak hogy beülnek rá, de még dupláznak is, annak ellenére, hogy már elsőre sem tetszett nekik (mert olvastam ilyet is), addig ezek az újrahasznosított műanyag termékek folyamatosan gördülnek le a gyártósorról.

 47. Nekem eszméletlenül tetszett a film!!! Egyetlen hibája, hogy a végső akció el volt kapkodva. Pont az benne a legjobb, hogy nem egy tipikus szörnyfilm, mert a prometheus-szal van megfűszerezve. Amúgy nem értem mi a f.szért nézitek szarrá a trailereket… David megjelenése annyira zsír volt el sem hiszem, alig várom, h újranézzem! Ja hát amikor ott felegyenesedett az hibrid David előtt… Mintha legbelsőbb rémálmomból szedték volna elő…
  Nálam 9/10

 48. Lehet ez most nekem tetszeni fog, mivel a sok agyon dicsért vacak abszolút nem jött be. Pl logan stb..

 49. L.Shadow:
  Spoiler:

  1.Syerintem azért,mert basszott nagy a világ egyetem és egyszerűen azt a spektrumot nem vizsgálták.

  2.Fogalmam sincs hogyan javíthatta meg mivel biztosan nem voltak alkatrészei hozzá az tervezők űrhajóján, bár én letuttam azzal hogy talált valami más reprudukáló gépet a hajón ami segített neki ebbe, hiszen végülis egy sokkal fejlettebb fajról van szó.

  3.Én a genocídiumot azzal magyaráztam, hogy ő csak végre hajtott egy parancsot és akkor szerintem még élt Elizabeth.

  4.Szerintem nem biztos, hogy megölte lehet hogy miután a vírus megfertőzte a flórát és faunát ő is elkapta és abba halt bele vagy tényleg megült de csak azért, mert nem látta értelmét, hogy Elizabath létezzen egy olyan bolygón ahol úgy sincs semmi a nő számára.

  5.Szerintem már rá készült előre hogy átveszi a helyét ezért lett új frizkója is bár az engem jobban zavart, hogy öltözött át olyan gyorsan és hogy nem tűnt fel senkinek, hogy nem savmarta sérülés van a kibergkaron.
  A többi kérédsre még nincsen ötletem se hogy megválaszoljam:)

 50. Úgy látom hálivúd sikeresen elkúrt egy újabb folytatást. Milyen meglepő. Minden folytatással ez a helyzet. Túl nagy az elvárás, de manapság meg se próbálnak jó forgatókönyvet írni, lényeg, hogy látványos legyen.

 51. BigMan azért az erős volt :

  “akinek 3 jó filmje volt (Alien, Blade Runner, Thelma & Louise), és azok sem egészen az ő édemei. Komolyan, aki már sok-sok évvel ezelőtt olyan szarokat szállított, mint a Gladiátor…”

  Gladiátorról ilyet írni!!! de hát neked nem tetszett ezek szerint..

  plussz : Amerikai gengszter, A Sólyom végveszélyben ,Hazugságok hálója , szerintem The Martian is jó volt csak nem vígjátéknak?!:-)

  Szóval megvédeném az direktor úrat, ugyanis zseniális filmeket is csinált.

  Ettől függettlenül nekem se tetszett ez a film.
  Prometheus kettő volt ez …alient is mutatva és remakelve egy kicsit.

 52. Gyula

  Egyáltalán nem erős, szerintem az a 3 inkább csak 1,5. A Thelma & Louise feminista propagandát nem venném ide, és a Blade Runner háztetős csúcspontját is sikerült elízléstelenkednie azzal a galambbal, nem beszélve a Deckard is replikáns csavarral, ami ugyan jó lett volna, ha valaha is szerepel a forgatókönyvben, ahelyett hogy Scott utólag beleerőlteti egy kokainparti után. Egyedül az Alient sikerült hibátlanul lehoznia, de az se ért volna sokat Giger dizájnja nélkül, így neki nagyobb jelentőséget tulajdonítok, mint Scott rendezésének.

 53. Spoiler:

  szerintem David tényleg megszerette/kedvelte Shaw-t és nem hiszem hogy megölte. Én arra gondolok, hogy Shaw már nem élt mire elérték az engineer bolygót, lehet meghalt a krióban vagy valami más történhetett, de amikor David lebombázta a központot olyan volt, mintha könnyes lett volna a szeme. Ez most vagy azért lehetett mert Shaw halálát akarta megbosszulni az engineereken vagy csak csak simán saját maga fennségességén hatódott meg ennyire.
  Shaw halála után meg David feláldozta a testet a ‘tudomány érdekében’, ami talán nem is lett volna Elizabeth ellenére, bár gondolom nem szívesen végezte volna pont így. Akárhogy is van, bár Shaw azt hitte nem képes életet teremteni, halálában mégis sikerült neki egy másik ‘halott’ (gép) segítségével egy tökéletes új faj kezdetét létrehozni. <3

 54. SPOILER!

  Félreértés ne essék, az Alien filmeken nőttem fel és imádom őket (kivéve AVP) de vegyes érzelmekkel jöttem ki a moziból.

  Alapvetően nem lenne gond ezzel a filmmel, ha tényleg eldöntik mi a fenét akarnak…Nekem a tempó volt a fő gondom. Az első fél óra baromi jól hozta a hangulatot, a zene nagyon a helyén volt, a látvány szintén gyönyörű. Aztán minden felgyorsult…minta végigrohantunk volna a Louvre tárlatán. Elkezdődött a hentelés, az alienek annyira gyorsan támadtak és hullottak, hogy már nem tudtam melyik melyik, annyira gyorsan követték egymást
  (a fertőzés-fejlődés-kikelés fázisait tényleg percekbe zsúfolták). Ami eddig hatalmas kihívás volt, hogy elintézz egy xenot, azt itt annyira lazára vették, mintha egy OKJ képzésen ezt külön tanítanák, ráadásul minden feszültség, és igazi átélt para nélkül. Egyszerűen ellett kapkodva, nem lett igazán kibontva semmi. Rendben, a másik hogy kezdetleges faj, más tulajdonságokkal, de számomra ijesztőbb volt a bujkáló, lassabban mozgó alien lurker. A CGI lényecskék helyenként tényleg esetlenül hatottak még integetés nélkül is.

  Tény, nem tudtam aggódni senkiért, és az alienektől sem szartam össze magam úgy, mint a 79-es és 86-os filmnél. A spájz látogatásnál ahol aztán volt télre elrakott anyag bőven, poén volt Giger eredeti rajzait látni, és tetszett a minimális filozófiai boncolgatás is…csak abban bízok hogy ez később nem lesz ennyiben hagyva mert ha David lenne a forrása az egész xeno fegyvernek kiakadok. A tojást is a királynő rakja, legalábbis mi eddig ebben a hitben voltunk. Na igen melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás?…Shaw halála is zavaros volt, illetve hogy David mitől is kattant be? Miért irtotta ki a tervezőket azon a helyen? Ennek ellenére az ő karaktere cipelte a hátán a filmet az tuti, és nála volt tetten érhető az igazi fejlődés, zseniális alakítás volt! A végén a csavar számomra nem volt kiszámítható, azt hittem Walter megy vissza csak David esetleg rábeszélte hogy a levágott keze sebébe csempésszen valamit amit aztán a hajóra visz…utána kapcsoltam hogy baszki ez David! És akkor itt megint az idő tényező…mennyi ideje lett gyorsan hajat vágni, átöltözni stb.
  A tervezők hajójától a 79-es film óta a hideg futkos a hátamon, de azóta csak hiányolom hogy jobban bejárják, vagy legalább ugyan azt a designt, és emberi léptéktől idegen térmélységet éreztesse a belseje. A prometheusban talán részben fellelhető volt sajnos letisztultabb egyszerűbb megoldással, de itt még annyira sem mutatták meg. Pedig az a gigantikus tojás raktér…De lesz még 2 (vagy 4?) alkalom rá?

  Ezt a filmet ugyanúgy lehet egyszerre szeretni és utálni akárcsak a prometheust a hibái ellenére, de ebben mégis több kivetni valót látok, mint az előző filmben. Értem én hogy mindig a folytatásra váratva elhúzzák a mézes madzagot, és majd még ki lesz bontva a dolog több filmen keresztül de a prometheussal ellentétben ez önálló filmként nem annyira állná meg a helyét. “A kevesebb több” elvből kiindulva ennyi beerőltetett alien akció nélkül, és jobban kibontott kérdésekkel válaszokkal már nem lett volna olyan elkapkodott a végeredmény. Nekem nem volt gondom azzal hogy nem voltak alienek az előző filmben, ide is lehet bőven elég lett volna egy, de akkor az aztán üssön nagyot. A tervezőket is elhagyták. Biztos hogy még meg fogom nézni többször is, mert barátkozni akarok vele. Első benyomásra viszont sokkal de sokkal többet kihozhattak volna belőle. Úgy tudom a következő rész éppen a prometheus után, de még ez előtt fog játszódni időben, és már szinte meg is lett írva eme film forgatása alatt. WTF?

 55. “Most mar amugy ezek utan vegkepp nem tudom, hogyan kerul majd a hajo az LV-426-ra?”

  Ez után a film után már azt is el tudom képzelni,hogy David átnevezi a bolygót LV 426-ra.Így akarja majd odacsalogatni a gyanútlan gazdatesteket.

 56. @piemaker: az átnevezésnek nem lenne értelme, mivel a gyanútlan embereknek fogalmuk sincs arról h ott mi van, így a bolygó neve lényegtelen.
  Amikor ezt a mostani bolygót megtalálták akkor ha jól emlékszem azt mondta a srác, hogy a központi csillagjuk körül 5 bolygó van, ebből pont egy a lakhatósági zónában. Szóval könnyen lehet hogy maradnak ugyanebben a naprendszerben csak David átmegy egy másik bolygóra. Az LV-426 úgy tudom egyébként is egy hold. Szerintem ebben a naprendszerben élnek az engineerek, a mostani lehetett a home bolygó, a többi meg talán kísérleti helyszínek (lsd. LV-223).

 57. SPOILER!

  @48: Onnantól, hogy csak egyiküket láttuk kijönni (sőt már az, hogy David levágta a haját, hogy Walter-re hasonlítson sejthető volt, hogy valamilyen formában kijátsszák ezt a kártyát) gyanús volt a dolog, viszont én akkor lettem biztos a váltásban, amikor kiment Danielshez a rakodórészre, miután az elintézte az idegent és a kavargó szél felfújta a kapucniját a fejére.

  Azzal az injekciós mérgezéssel az a gond, hogy a katonából egy komplett idegen jött ki, nem pedig egy “spineburster”, az Alienhez pedig facehugger kell. Egyébként amennyi következetlenség van a filmben, a te verziódat is simán el tudom képzelni.

 58. Mekkora gagyi volt ez, te úristen… Ezzel a forgatókönyvvel kimert vki állni? Egy vicc végig a film, szégyen az 1-2-3 filmekre nézve! Szánalom a köbön, az Artúr királlyal erős versenyben az év szégyene címért…

 59. Az a baj, hogy ez a film engem tönkretett. Nem ‘csak’ mint Alien film volt szar, hanem konkréten kiégtem egész hollywood-tól, és mindentől amit csinálnak. Egy jó ideig nem váltok jegyet semmilyen hype trainre, pl a Hardy-Venom casting sem tud érdekelni, úgyis elbasszák.

  SPOILER
  az, hogy a két android helyett cserélt valahol sejthető volt, de mivel ez egy annyira klisés forgatókönyvírás-101 húzás, hogy azzal nyugtatgattam magamat, hogy ááá tuti nem merik meglépni, 2017-ben nem lehet ilyen balfasz senki, hogy a box közepette gyorsan teljes ruházatot cserél, majd máris utoléri a többieket… De, lehet. Ehhez képest a Promi logikai bukfencei hol vannak? Egyszerűen az évtized csalódása ez a mozi, botrányos lett.

 60. Vox 69:
  Igen, a hajlevágás már gyanús volt. :) Ha nem mutatják, ahogy megfogja a kést, akkor még lehet félrevezetett volna, de így nem sikerült az epicnek szánt csavar.

  Annyira fura volt, hogy ennyit mutogatják, ahogy ez eü-ládával bohóckodik meg az injekcióval, de így most elbizonytalanodtam, igazad van, hogy kell a facehugger… Különben minek kéne a tojás, ha a löttyel képes már szörnyet Alient csinálni. :D

  Eredeti terv az lett volna, hogy megnézem IMAX-ben is, ha fasza, mert Mozgómozi keretein belül néztem tegnap otthon, vidéken occsóért, még a film után is filóztam rajta, de mostanra eldöntöttem, hogy nem ér ennyit…

 61. Engem teljesen az lombozott le:
  SPOILER
  “Lehelj a ló orrcimpájára”…vagy valami ilyesmi, amikor face to face állt a neoval :D
  Meg a másik, akkor el lehet felejteni a királynőt?? Ha mar Dávid teremtette, felköhögte a tojásokat.
  Lehet hülyeség, de lehetett volna egy olyan magyarázat a filmben, h Shaw szervét, konkrétan a méhét használta volna fel a tojások létrehozásában, mert ahogyan ki volt zsigerelve szegény, ebbol nekem ez jott le.
  Vagy természetes szelekció révén jonnek létre a kiralynők, mint a hangyáknál? Engem ez a vonal érdekel, bosszant. Szegény Cameron most csuklik :D

 62. Jobb mint a klasszikus első két rész? Nem!
  Jobb mint a prométeusz? Igen!
  Kellett volna egy más fajta befejezés és plusz 20-30 perc a végére több Aliennel akár Neomorph csatával együtt? Igen!
  A sok kis videóra szükség volt a film előtt? Nem! Csak rombolták az élményt!
  A kis videókból mindent be kellett volna tenni a filmbe? Igen! Nyomi Repesz is kapott volna egy picivel többet.
  Elviszi a játékidőt a béna “főszereplő” csaj? Hál istennek nem!
  A rengeteg hozzászólás olvasását abbahagytam az ilyen tönkre tett a film, az évtized csalódása, a mítosz rombolás stb. miatt. Aki karakterépítést akar az más műfajban keresgéljen illetve be lehet ülni a mai marvel és dc filmekre, mert számomra azok az évtized csalódásai meg a legalja hollywoodi söpredék forgatókönyv írásai. Ezeknél elérték, hogy már meg se nézem őket így hozzászólni sem fogok a soron következő produkcióikhoz.
  Részemről 7/10.
  Jah és James Franco szereplése fergeteges volt! XD

 63. Árral szemben megyek: én remekül szórakoztam, nagyon jó atmoszférája volt a filmnek, nagyon berántott. Talán azért érzem ìgy, mert ki vagyok éhezve egy igazán elgondolkodtató horrorra.
  Aláírom, hogy 20-30 percre megült a történet, bizonyos részeket simán kihagyhattak volna, de így is elnéztem volna 3 órán át.
  Nem értem a sok lehúzó, elégedetlenkedő kommentet (ami persze már akkor várható volt, mikor kiderült, hogy lesz ilyen rész is:D)..
  Ha hosszabb karakterépìtést akarok, nézek valami drámát. Nem a legénység fontos, hiszen mindenki tudja, hogy nagy részük úgyis meg fog halni. Másrészt az android karaktere igenis remekül van felépítve.. na mindegy, nem megyek bele mélyebben..
  Sok fölöslegesen feltett kérdést meg lehetne spórolni, ha 2 órában odafigyel az ember és nem eszetlen gyilokpornót vár..de ez csak az én véleményem.
  7/10 simán és én örülök, hogy elkésgült, sőt örülni fogok, ha lesz még több rész is.

 64. @Levi1122
  “Vagy természetes szelekció révén jonnek létre a kiralynők, mint a hangyáknál? ”

  Többféleképen is létrejöhet egy királynő, attól függően, hogy a filmeket nézed vagy a könyveket / képregényeket olvasod. Egyrészt létrejöhet úgy, hogy royal facehugger fertőzi meg az áldozatát, másrészt ha a xenomorphok között nincs királynő, egy idő után egyikük királynővé fejlődik.

 65. Most néztem meg! Akárki akármit mond…nekem simán bejött! ELejétől a … a vége kissé felba…tt,de ez van! :)

 66. Ez nagyon ostoba film lett. A Prometheus köröket vert rá, abban sokkal szebb volt a látvány, a fényképezés, meg úgy minden kb.
  Spoiler!

  Már az eleje vontatottan indul,aztán látjuk sorban az összes eddigi részekben látott kliséket. Jahj..nagy szemekkel néztem,amikor harmadjára üvölt a csaj,hogy siessenek vissza a hajóhoz,azok meg csak néznek, és sétálgatnak,már csak egy sör kellett volna a kezükbe, mint egy paródia olyan volt. Minden szereplő ostoba,az egész kiszámítható…a csaj elmegy rendbe szedni magát…hát ki hal meg… A Prometheus baromi jó filozófiai kérdéseit, lezárta, és kész, pedig azt a vonalat kellett volna tovább vinni,így elveszett az egész misztikum,az izgalom, és a feszültség is. A végén a csavar…jézusom, valaki meglepődött?! Megnézném a forgatókönyvet hány sorban volt ez leírva. Egy B-film lett,tele ostobaságokkal, a nézőt teljesen idiótának nézve… Folytatás úgy is lesz, ahol ugyan ezt megint sokadjára lefogja forgatni Scott!

  U.I: A Prometheusban is volt Alien azon a freskón,szóval akkor nem David kísérletezte ki elsőnek…

 67. Még nem láttam a filmet, azt is kibírtam hogy a kritikát és a kommenteket elolvassam. Az viszont nem jó előjel hogy míg az elődre (Prometheus) több mint 600 komment érkezett, ez jócskán alulmarad egyelőre.
  Human, volt egyáltalán több kommentet generáló post annál?

 68. Nekem nem tetszett annyira a Prometheus, viszont Covenantot nagyon vártam. Direkt kihagytam minden trailert az első után. Igy viszont nagyon tetszett a film. Én megkaptam minden olyan kérdésre a választ, amit a film felvetett. SPOILER: Nekem ütött David tömegpusztitós jelenete is. A faszért néztek annyi anyagot egy filmről? Persze, hogy aztán csalódás, mert már nincsenek rátok hatással az egyes jelenetek. Felvetettetek olyan kérdéseket, hogy miért fejlődik ki olyan gyorsan a xenomorph az őrmesterből? Danielst úgy ébreszti a számitógép. Kitudja mennyit aludt? Szó sincs arról, hogy gyorsan fejlődött volna ki. Ugyanez volt a kapitánynál is. Lehet hogy távol volt 1-2 órát is. A másik kérdés pedig, hogy hogyan tudták az őrmestert ilyen gyorsan megfertőzni? Lehet hogy ennek a prototipus facehuggernek elég volt pár másodperc is. A facehugger és a xenomorph szokásai is változhatnak még a jövőben, mert bőven az Alien 1 előtt járunk még. Kár ezekbe belekötni. A látvány, a zene, a harcok, a diszletek, a hangulat mind jók voltak.

 69. Most jöttünk ki a moziból, nem mondom hogy szar volt, de a jótól rohadt messze van. Nyomába sem ér az Alien 1-2nek. Igazából a Prometheus szintjét sem éri el. És de, most így belegondolva szar volt!!! Egyszerűen semmi nem volt benne amitől az Alien első kettő, de még a harmadik rész jó volt. Teljes egyetértek az előttem írókkal, semmilyenek a karakterek akik érthetetlen döntéseket hoznak, 0 feszültség. SPOILER!!!!! A lények gyors fejlődését hogy kb 5 perc alatt “újszülöttből” kifejlett lény lesz, Egyszerűen nem is értem hogy gondolták. Plusz ZS kategóriás filmbe való elcsúszok a vérben jelenetet tesznek bele, ráadásul 2x!!!! A vége meg egyszerűen összecsapott és totál kiszámítható. Szóval csalódás volt, pedig bíztam benne, hogy jó lesz. Sajnos kidobott pénz volt.

 70. @human: “tényleg egyáltalán semmi bizodalmam a Blade Runner 2-ben…”
  nem Scott rendezi, nem ő írta, nem tudom hogy jön ide.

  Producer. Tudhatod jól, milyen összeköttetései vannak, milyen szinten képes belefolyni mindenbe (lásd pl. a Hardy-féle Taboo sorozat létrejötte). Nem hinném, hogy csak a manit tette volna bele a Blade Runner folytatásba, és amúgy rá se bagózna. Főleg, mikor ilyen folytatásos-eredetitszétbaszós korszakát éli éppen.

 71. Spoiler-es leszek

  Nem egyszerű ez a film, az biztos. Ha csak egy szót használhatnék, amivel le kell írnom, akkor: csalódás. Ha két szót, akkor a második: unalmas.
  Nem tudtam izgulni, nem volt meg a para faktor, nem volt elég félelmetes, se elég durva, se elég véres. A neomorphokat leszámítva nem volt benne semmi, amit korábban ne láttunk volna. Szerencsétleneket meg hamar lerendezték, nem is tudom az egyik hova tűnt? Azt még a mezőn lelőtték?! A másikat meg láttuk közelről totálban, erre simán kilövik. Ezeket a dögöket még elnéztem volna szívesen. Ja és ha már neomorph, hogyan keletkezhet egy növény spórájából egy ragadozó élőlény? Hogyan kerültek oda azok a gubók? Azokat is David hozta létre? Mert ő nevén nevezte őket és elmondta, hogy funkciójuk minden élőlény megfertőzése és ami nem hal meg egyből, az gazdatest lesz és életet ad egy hibridnek. Namár most, ha ez a az elmélet, akkor rengeteg hibridnek kellett volna a bolygón rohangászni, mivel a komplett élővilág hiányzott. Amikor David megjelent és fellőtte a jelzőfényt, miért futottak el a dögök? És később David-et azért nem támadta meg mert robot? Mi az a baromság, hogy kommunikálnak? Hogy? És még sorolhatnám tovább.
  A többi dolgot nagyjából leírták már előttem többen is.
  Igazából kell majd az újra nézés a filmnek, hogy letisztuljon néhány dolog.
  Vártam volna, hogy lesz egy királynő, az ütött volna, pl mikor David a kapitányt levezette a tojásokhoz és ott lett volna egy. Vagy egyáltalán bármi az egész filmben, amire felkapom a fejem, ami meglepett volna, ami odabasz. De nem, tiszta unalom és sablon hegyek.
  A folytatást csak azért várom, mert kíváncsi vagyok David mit kezd azzal a 2000 telepessel, illetve hogy kötünk ki az LV426-on.

 72. Bigman

  Nem Scott miatt lesz szar a Blade Runner 2, hanem a forgatókönyv miatt. Ha valamihez 35 évig nem nyúlnak az nem arra enged következtetni, hogy hemzsegnek a jobbnál jobb ötletektől, még gagyivúdi mércével sem. Itt Villeneuve sem garancia semmire, eddig is rábólintott gyengébb forgatókönyvekre: Sicario, Érkezés. Előbbit tudta menteni a hibátlan operatőri, zeneszerzői és színészi munkával megtámogatva, utóbbit nem. Nekem a Gosling-Leto páros és az első filmhez képest sterilnek (vagy inkább csak olcsónak, összecsapottnak) ható látványvilág sem egy diadalmenetet vetít előre. Ezekhez meg ugye megint csak nincs köze Scottnak.

 73. @jama speciál: Okés, igazad van. A Sicarióval és Érkezéssel kapcsolatban is teljesen egyetértünk: bár az előbbi tetszett, de azok miatt a dolgok miatt, amiket írtál, az utóbbiról való áradozást pedig a mai napig nem értem.

 74. Rég láttam ilyen jó vígjátékot! Ridley most már tényleg nyugdíjba mehetne. Elhiszem, hogy nehéz megemésztenie a tényt, hogy bárhogy is erőlködik soha nem fog jobbat csinálni mint az Aliens de talán ideje feladni. Come back James!

 75. SPOILER
  79 Dean6 says:
  “U.I: A Prometheusban is volt Alien azon a freskón,szóval akkor nem David kísérletezte ki elsőnek…”

  Erre még nem reagált senki pedig a legjobb észrevétel. Ilyenkor mi van, Mr. Scott?

 76. Az LV426-on levő hajón pedig ott az a rengeteg tojás és hát az több ezer éve pihen ott. A Covenant sztorija meg azt hiszem 16 évvel játszódik az Alien 1 előtt. Ha David teremtette a dögöket akkor Scott megint lehugyozta, szembe köpte önmagát(ahogy tette a Prometheus esetében is), ha meg nem David teremtette őket, akkor még mindig nem tudjuk a választ.

 77. “Roli says:
  2017. May 21 at 08:46
  Spoiler-es leszek

  Ja és ha már neomorph, hogyan keletkezhet egy növény spórájából egy ragadozó élőlény? Hogyan kerültek oda azok a gubók? Azokat is David hozta létre? Mert ő nevén nevezte őket és elmondta, hogy funkciójuk minden élőlény megfertőzése és ami nem hal meg egyből, az gazdatest lesz és életet ad egy hibridnek. Namár most, ha ez a az elmélet, akkor rengeteg hibridnek kellett volna a bolygón rohangászni, mivel a komplett élővilág hiányzott. Amikor David megjelent és fellőtte a jelzőfényt, miért futottak el a dögök? És később David-et azért nem támadta meg mert robot?”

  A gubók meg amiről David beszélt, azok két különböző dolgok.

  https://tinyurl.com/mxsqsad

 78. Hali

  SPOILER!!!!!!!!!!!!444!!

  Valaki írta, hogy 10-15mpig rajta volt az arcdugó szörny a csókán és annyi elég volt, hogy megdugja, és beletunkolja a tojást. Én arra gondolok, (lehet már írta valaki), hogy amikor azzal a rakodóhajóval menekültek el, akkor valamit adott az Ál-Walter, a sérült faszinak, nem lehet, hogy beleültetett egy valamiféle embrió cucclimucclit?

  Egy kérdésem, ami szintén volt, de lehet nem került megválaszolásra, hogy az a űrhajó, ami lesz az LV-426-on, az most… azzal most mivan????
  Mert ugye az most eljött erre az újra, de lehet lesz egy új rész, amiben visszamennek vele??? :D:D:D

  Na mindegy,
  nem volt 1 rossz film, de nem estem hanyatt tőle. Az első hátrobbantó résznél sírtam, hogy milyen bénák a nők :D

  SZPOJLER OFF !!!444!!4

 79. de most őszintén, így kell nekiindulni egy BOLYGÓ kolonizálásnak??? szállítunk 2000+ embert + a legénység ami mint kiderült egy rakás szerencsétlenség, azt lesz majd velük valami. teszem azt valahogy tudják, hogy nincs rajt élet akkor honnan gondolják, hogy az emberiségnek megfelelő lehet, ha meg van rajt élet akkor azt honnan gondolják, hogy tárt karokkal várnak minket…ehh…ráadásul ezt megspékelve nekimegyünk egy full ismeretlen bolygónak megfelelő támogatás nélkül, akármi is van ott… biztos azt gondolták ott pacsiznak majd velünk, tietek a bolygó, erre igyunk…na neeee…hát a hadsereg vagy netán csak pár képzett katona, harci járművek az smafu? ez így borzasztóan nagyon gyenge kérem…no comment… :(

 80. Spoiler:
  Anno Scott azt nyilatkozta, hogy az LV426-on lévő hajó is az LV-223-ról indult és egyfajta testvére annak, amivel Shaw és David elment onnan.

  “Actually he’s one of the group that had gone off and his cargo had gotten out of control,” because he was heading somewhere else and it got out of control and actually he had died in the process and that would be the story there. That ship happened to be a brother to the ship that you see that comes out of the ground at the end. They are roughly of the same period give or take a couple hundred years, right? Other than that, there’s no real link except it explains, I think, who may have had these capabilities, which are dreadful weapons way beyond anything we could possibly conceive, bacteriological drums of shit that you can drop on a planet and the planet…”

  De az öreg simán mondhatja azt később, hogy meggondolta magát szóval….

 81. Ami még nekem még nagyon gagyi volt, hogy az embereket valami irgalmatlan bénának állította be a film. Elvileg csak valamiféle katonák az űrhajósok, nem kellene ilyen szerencsétlennek lenniük.
  Megbolondulnak teljesen…elcsúszik a véren…idegbeteg módjára szétlő mindent, magára robbantja a hajót :D

  De ez még hagyjál!

  Van egy több csillió trilliót érő hajó rajta 2000ember amin az egész küldetés múlik és belevezeti a viharba :D :D :D :D :D :D :D :D Semmi nem érdekli csak, hogy azt a 3 embert megmentse. :D Értem én, hogy barátok, de akkor is. Az Alien 1ben is beengedték Kane-t fején a facehuggerrel, de na egyszer még elment. :D

 82. @robessoN & Dean6
  SPOILER
  “U.I: A Prometheusban is volt Alien azon a freskón,szóval akkor nem David kísérletezte ki elsőnek…”

  Az szerintem nem alien a freskón, hanem Deacon, ami akkor jön létre, amikor egy Engineer fertőződik meg valamilyen módon. Ha jobban megnézitek a freskót, akkor látható a görblet is a fején. Akár magyarázható azzal, hogy a kisérletezés során már előfordult 1-2 baleset és úgymond tisztelettel kell bánni az anyaggal. A freskóval ezt fejezhetik ki.

  Freskó: http://4.bp.blogspot.com/-1CUK6ya-q-0/T9T4Em-PweI/AAAAAAAAFRU/MmdvcIsQvOo/s1600/Alien+Mural.jpg

  Deacon: http://vignette4.wikia.nocookie.net/avp/images/1/18/Deacon_prometheusmovie_still.jpg/revision/latest?cb=20130827011031

  De ez csak az én véleményem:)

 83. Az Alienben pont hogy a rangidős hajón tartózkodó tiszt soha nem engedte volna fel Kanet…Ash húzása volt, aki a cég titkos érdekeit képviselte. Egy másik oldalon már kiírtam magamból a film utáni dühömet.. Hogy pont a régi részekben megvolt legalább a racionális döntéshozatal látszata, hogy az emberek nem mennek önként a vágóhídra.
  Ott az első részből a fent írt eset… Vagy az aliensből, az hogy mindent bezárni, elbarikádozni. Tervrajzokat tanulmányoztak, esetleges behatolási pontok utan
  SPOILER
  Itt mi volt? Beértek ebbe a templomba? Elvileg valami katona félék is voltak… “biztonságos ez a hely? -> persze az…” ezzel le is volt tudva a terep biztosítása

 84. SPOILER
  Egyébként a film baromságai közé a kapitány-tojás szitut azért nem kéne idevenni, mert oké, hogy nekünk nézőknek ez már a sokadik ilyen, de ne feledjük, hogy időben meg ez az első. Honnan tudhatta volna mi az? Szóval ostoba és szar film volt, de ezt ne írjuk a számlájára.

  Aki meg a freskóval jön a Promi-ból az nem gondolt még arra, hogy Ridley simán hagyta a francba azt és leszarja? Úgyis max maroknyi rajongó emlékszik rá, és várna választ a nagy többségnek elég ha van egy kicsapódó második fogsor a filmben. Mindenki kombinál, meg elméleteket gyárt, holott simán az van, hogy az öreg szarik rá mi volt az.
  (Amikor a freskó előtt fél perccel Charlie egy baszott nagy zöld kristályt talál és mondja, hogy “Ez is csak egy sírkamra.” Na, arra sincs egy épkézláb válasz öt éve már… Az is Lindelof meg a mystery box-a…)
  OFF

 85. Én még ennyire felháborodottan moziból nem jöttem ki film után… Ha valaki emlékszik arra az ominózus botrányt kavaró részre a South Parkból, amikor Spielberg és Lucas meg… Indy-t a 4. rész bemutatója után… na nekem ugyanez jutott most eszembe, csak az öreg Scottal és egy aliennel…

 86. SPOILER

  Beállok én is savazni. :D Bugyuta volt az összes emberi cselekedet gyakorlatilag. Kezdve azzal hogy feladják az egész küldetést és önkényesen eldöntik, hogy menjenek inkább a közelebbi bolygóra mert ők ugyan nem hajlandóak visszafeküdni aludni. :D Értem, hogy oda kellett menniük de könyörgöm.. :D leszállnak, sisak mellőzésén már fel se húztam magam. Amikor az 1-es számú fertőzött ott rángatózik az asztalon, a csajszi odamegy ölelgetni bazmeg, mikor látja, hogy minden nyílásából folyik a vér, meg amúgy is. Visszaér a másik csaj a fegyverrel, kinyitja az ajtót és bemegy eltaknyolni a vértócsán, gg. Sorolhatnám tényleg, egy értelmes döntést nem hozott soha egyik ember sem.. azok után ami történik elkezdi simogatni a tojást meg ilyenek.. egyetlen helyen lehet felfedezni intelligenciát, amikor a vége felé zárják-nyitják az ajtókat, hogy tereljék azt a szerencsétlent.. az is amúgy megbotlik(!) valami hálóban mikor üldözi Danielst.. :D
  Fassbender viszont szerintem kurva jó volt, a hideg kirázott a nyers gonoszságától. Egyébként többször is lehetett látni, hogy könnyezik meg sír, azt nem tudtam hova tenni, talán érzett megbánást? Az Ozymandias idézet meg zseniális, nem tudom kinek az ötlete volt a szájába rakni de remek húzás volt.

 87. “. Az viszont nem jó előjel hogy míg az elődre (Prometheus) több mint 600 komment érkezett, ez jócskán alulmarad egyelőre.
  Human, volt egyáltalán több kommentet generáló post annál?”

  gondolom volt (előtte az avatar ami rögtön beugrott, de azóta a net is sokat változott. A facebook és a többi még erősebb előretörése miatt kevesebb a komment, mert inkább a saját falukon reagálnak többen a hírekre a barátaiknak, nem random siteokon. Ezzel nincs baj amúgy, csak nem olyan egyszerű összehasonlítani a számokat :)

 88. Nekem az jött le, hogy az öreg rendezni akart egy Prometheus folytatást de mindenki annyira csesztette, hogy beletette a Xenókat. Az a rész nem is működik, a Prometheus kérdéseinek a kibontására meg túl kevés idő jut sajnos. Ha igaz a hír, hogy a következő rész a Prometheus és eközött játszódik akkor megvettek kilóra, Fassbendert bármeddig elnézegetem ahogy kattant robotként kisérletezget és filozofál magában.

 89. Miért írja mindenki, hogy David hozta létre a xenomorfokat? A promethetusban az idegen űrhajó falán már ott volt egy dombormű róluk…

  David csak kísérletezett velük, hogy kiélje istenkomplexusát.

  Szerintem nagyon jó film lett, alig várom, hogy újra nézzem.

 90. Pár nap ráalvás után is csak annyit tudok mondani, hogy méltatlan ez a film Scotthoz. Alien CGI borzalmasan rossz volt. Az első felét még élveztem a hülyeségei ellenére, de utána elvérzik az egész. Legjobban várt film volt az évben nekem és ezután a süllyedő hajó után félek a további filmektől. Ha a Dunkirk is rossz lesz Nolantől én bőgni fogok.
  Abba bele se menjünk, hogy a Prometheus kérdéseivel mi van..

 91. Kezditek elvenni a kedvem pedig már meg van a jegyem holnapra. Egy ezrest azért csak megér tán?

  Amúgy a Prometheusban azokat a random ápolókat meg katonacsávókat akik ott flangáltak sok jelenetben megkérdezték, hogy bele akarnak-e rohanni az engineer hajóba?

 92. Hát ezt nem bírom ki szó nélkül. Ebben a filmben mindenki kretén volt. És sajnos nem csak az emberek. A Space Jockey egy humanoid faj ( ezen már elbukott nálam az egész Prometheus és elveszett az idegen lény idegensége) és Scott engineer-nek hívja őket. Reméltem, hogy akikea Prometheuson voltak mélyálomban Tervezők szintén csak az igazi Space Jockey-nak (elefántszerű lény) egy újabb kreálmánya ………… ha úgy tetszik, akkor egy humanoid faj, amit katonai célokra hoztak létre és az igazi Space Jockey még nincs felfedve előttünk. Reméltem talán a Covenantban majd találok rá utalást vagy bármit………….de nem.

  SPOILER

  A Covenantban a Tervezők is agyalágyultak.
  Ott van az a szép kis Tervező város…. lent a Tervezők piacoznak, trécselnek stb. Egyszercsak bekúszik a város fölé David a lopott Juggernaut-tal. Ezek meg odalent ujjongva skubizzák.
  Kérdem én nincs ezeknek a zseniknek mondjuk egy radarjuk vagy légiirányításuk? Akik mondjuk esetleg a légkörbe érkezéskor felszólítják a Juggernaut-ot, hogy “hé haver egy kétezer éve eltűnt katonai légijármű vagy egyébként és lécci legalább azonosítsd már magad, mert lelövünk a gecibe mielőtt elhagynád a sztratoszférát…….” De ilyen nincs. Ezek csak tapsolnak, David meg lebombázza őket telibe.
  Ezek az “istenek” ???? Ezek a szuper intelligens faj??? Ezek hülyék bazmeg! Ezt már cask úgy menti meg Scott előttem ha ténylegesen behozza a Space Jockeyt úgy,ahogy azt kellett volna. Mert ezek a tervezők egyáltalán nem intelligensebbek az embereknél……

 93. @41. L. Shadows, jóságos ég, nálam a te hsz-ed verte ki a biztosítékot…sírok

 94. Egyébként arra van valami magyarázat, hogy miért ez a film sorrend? Azaz Prometheus 1, 3, 2, 4 ? Mert mondjuk a Covenant után, engem rohadtul nem izgat, hogy jutottak el idáig. Különben is ez már a SW esetében se sült el jól, hogy egy adott végkifejletig kell eljutni, azaz bármi is történik, tudjuk mi a vége.

  Érdekes – számomra – hogy jellemzően 1-1 film megnézése után követő napokban, ahogy agyalok rajta, általában javul az értékelése bennem. Ebben az esetben viszont pont nem. Valahogy tényleg nagyon elcseszték az egészet.

 95. @István Kis: az időrendiségnek szerintem cask annyi értelme van, hogy a PŐrometheus után Scottnak kellett, hogy mutasson xenomorphot, különben hőzöngtek volna az emberek. Így egy lólépéssel hirtelen a xeno-khoz ugrott történetben és ezzel befogta a fanok száját (legalábbis szerinte). Így most visszakanyarodhat a 2. részre valószínűleg xeno-k nélkül. Fogadni mernék, hogy a 4. részben nem is lesznek emberek és egy az egyben arról szól, hogy hogyan került több ezer évvel ezelőtt a Derelict az LV- 426-ra. Esetleg időutazást is belekever és akkor az embereket is beleveheti.

 96. na jó, hát ez fele annyira sem volt rossz, mint amennyit összehüppögtek az emberek netszerte miatta. igaz, hogy nem éri el a Prometheus szintet (ami már önmagában is gyászos ajánlólevél), de egyszer bőven nézhető és szerintem itthon is rápillantok majd, ha kijött bluréjen.

  ami jó:

  – első 20-30 (?) perc amíg fertőzni kezd a feketehalál
  – ZENE (az Alien elejét meg is nézem megint azonnal, jaj de jó volt a sejtelmes pütty-pütty, meg a Prometheusból is a kedvenc témámat emelték át, je)
  – minden, ami űrhajó és gép és effektsz
  – David, meg David v2.0
  – David filózás
  – Danny McBride

  ami nem jó:

  – ennyi a xeno eredete? hát… kár.
  – nem volt valami, khöm, hát szóval következetes úgymond a lefektetett kánonnal kapcsolatban
  – a szereplők összesített IQ-ja kevesebb, mint Jonesyé
  – nincs senkinek semmiféle háttere, jelleme, nincs kiért izgulni
  – kicsit sok a recycle a régi filmekből
  – ami új, az bugyuta

  verdikt: jó film? NEM. nézhető? simán, néhány kínos hülyeségtől eltekintve nem kell epét hányni tőle. ajánlanám bárkinek? hát, ha szereti a vérengzést, a sci-fit, és nem hardkór Alien fan, akkor igen.

  ennyi.

 97. @Malachi

  Önmagában és/vagy önálló filmként még elmegy. Letudná nyelni az ember, de 40 év után Scottól ez kevés és nevetséges. Ezért a sok dühös komment és becsmérlés. Amivel totálisan egyetértek. Mondom ezt úgy, hogy minden baromsága ellenére én csípem a Promit. Korábban valaki megjegyezte, hogy azt a filmet (is) az eltelt idő megszépíti. Ott ahogy teltek a napok, annál jobban szerettem. Itt sajnos egyre jobban rühellem. Azzal egyetértek, hogy megéri az egyszeri-kétszeri megtekintést, majd a rendezői uncut kisfaszom verziót, de objektíve nézve ez a film még kuka marad.

 98. “Malachi says:
  2017. May 22 at 14:17

  na jó, hát ez fele annyira sem volt rossz, mint amennyit összehüppögtek az emberek netszerte miatta.”

  Mint ahogy te is tetted a film megnézése előtt a trailerek alatt.

 99. mint ahogy ki a l*fszt érdekel ez itt most, a filmes beszámoló alatt, ugye. vagy nem értem, mit akarsz – azokról beszéltem, akik már látták a filmet.

 100. Az biztos, hogy meg kell néznem mégegyszer, igaz az már cask itthoni kikapcsolódás lesz. Nagyon szeretném szeretni a filmet és tény, hogy többször volt amikor már majdnem csettintettem, de szinte kivétel nélkül jott valami ami átbillentett negatívba. A Neomorph pl. kifejezetten tetszett külsőre és mozgásra is. NEm tudom hogyan,de valahogy meg kellene ugraniuk a lécet a következő filmekben,mert lassan tényleg lerombolják az univerzum misztikumát és kihal minden, ami az elődökben ütött.

 101. Ha félreteszitek az előítéleteiteket, nagy elvárásokat, meg a zsémbes vénemberes szemeteket, akkor is azt mondjátok, hogy pl az a jelenet, amiben

  miniSPOILER

  a hátból kirobbanó kis aranyos jószág elkezdett randalírozni a hajón, a háttérben, ill a zenében azzal az adrenalint egyre jobban pumpáló kalapálással

  SPOILER off

  komolyan nem volt jó?! :D Engem konkrétan rázott a hideg, szívem szerint vissza is tekertem volna és újranézem.

 102. @blady

  Senki sem tagadta, hogy voltak jó részek benne. Irreleváns fika.

 103. hasraütésszerűen mondok vmit, most ha 74000-ből 60000 magyar fikázza le, látom sokadik kommentben azt, hogy: “ééééletem csalódása, amellett nem igazán tudok elmenni szó nélkül:D WTF? Értem én, hogy a hardcore rajongók egy 79-es hangulatú, témájú, sőt az akkori mentalitással elkészített filmet akartak látni, de basszus a Prometheus után, aki ebben reménykedett, vagy reménykedik, az komolyan ne nézze meg. Tökfölösleges, mert tényleg csak az ész nélküli fikázás marad.

  Érdekes módon a Shelley / Byron kijavítást eddig senki nem hozta szóba, pedig az is mennyire elgondolkodtató volt már.. David szempontjából.

 104. “120. blady:
  Érdekes módon a Shelley / Byron kijavítást eddig senki nem hozta szóba, pedig az is mennyire elgondolkodtató volt már.. David szempontjából.”

  Ezt kifejtenéd, én odáig vagyok az ilyen dolgokért?! :)

 105. legyen akkor amolyan SPOILER féleség ez is

  Ozymandiás

  II. Ramszszesz, a legnagyobb egyiptomi fáraó görög elnevezése, aki Egyiptomban: “Ramszesz, User-Maat-Ré, Setep-en-Ré(1), a Hatalmas Bika, Egyiptom Védelmezője, az Idegen Országok Megfékezője, az Években Gazdag, a Győzelmekben Nagy Amon Szeretettje” volt. Egy férfi, akitől az ellenségei rettegtek, akitől a nők extázisba estek, aki több gyermeket nemzett, mint bármely más fáraó előtte és utána, aki több templomot építtetett, mint az összes fáraó együtt, aki olyan hosszan uralkodott, hogy már halhatatlannak kiáltották ki, aki – egyes feltételezések szerint – Mózest a sivatagba űzte, és aki alatt a zsidók meg sem próbálták elhagyni Egyiptomot, és végül szintén ő volt az, aki istennek kiáltotta ki magát, és ebben senki nem is kételkedett akkoriban. Ramesszeumbéli hatalmas szobormaradványát látva írta 1817-ben Percy.B.Shelley a következő híres szonettjét:

  Ozymandiás

  Egy messzi vándor jött, ki ős romok
  Felől regélt: A pusztán szörnyü két
  Nagy csonka láb áll. Arrább lágy homok
  Lep egy kőarcot. Homloka setét.
  A vont ajk vén parancsszóktól konok,
  S vad szenvedélye még kivésve ég
  A hűs kövön, bár, mely véste, a kéz,
  S a szív, hol dúlt e dölyf, temetve rég.
  A talpkövön kevély igék sora:
  “Király légy bár, jöjj és reszketve nézz:
  Nevem Ozymandiás, urak ura.”
  Más semmi jel. A roppant rom körül
  Határtalan szélesre s hosszura
  A holt homoksík némán szétterül.

  Ebből idézett David (bár a szinkronban nem szó szerint így hangzott el) és tulajdonította Byronnak a művet, amit Walter javított ki.. David szempontjából szerintem ez azért érdekes, mert azt sugallja, hogy bármennyire is láttatja, sőt hiszi el magáról, hogy tökéletes, pont ugyanannyira képes hibázni, mint az emberek, akiket megvet és földbe akar tiporni. És ez olyan kérdéseket vet fel, hogy a későbbiekben mekkora tévedésekbe fog beleszaladni.. – és valószínűleg ez okozza majd a vesztét is.
  Fel lehet fedezni benne Frankensteint is (lásd Shelley: Frankenstein, avagy a modern Prométheus/ Victor Frankenstein, a szépreményű tudós ifjú elhatározza, hogy embert alkot a tudomány eszközeivel. Az eredmény irtózatos: torz teremtmény születik. A sorsára hagyott lény szenved a magánytól, a megalázottságtól, de műveli magát, szeretetre, megértésre vágyik, amit nem kap meg. Bosszút esküszik tehát, hogy számon kérje szörnyű sorsát teremtőjén…)

  “SPOILER” off..

  szóval jah, kár hogy sokan ezeken simán átsiklottatok, sztem zseniális, hogy Scott ilyeneket is belecsempészett :)

 106. blady: scott egy szar filmet becsempészett ezen érdekességek mellé sajnos, ahogy fent is kiemeltem, pont ezek lettek volna az érdekesek.

 107. @blady : sajnos túlságosan kevés az ilyen momentum ahhoz, hogy a film jó legyen. Két órás hülyeséget nem oldhatsz fel 4 perc kellemes résszel.Vagy mondhatnám úgy is,hogy a becsempészett értékes szösszenetek mellett rengeteg szintén fontos és értékes dolgot nélkülözött a film. Nem szar film, de közepesnél nem is jobb szerintem………

 108. Nekem az jött le hogy ez a film kurvára nem a rajongóknak készült.
  Ez is egy tök fölösleges teljesen felejthető sci-fi ami jóformán törli a Prometheust … plusz dögunalmas :(
  Vannak benne jó pillanatok de nagyon kevés és nem tudják feledtetni azt a sok ökörséget ami az egész filmet jellemzi.

 109. szintén SPOILER

  Human, alapvetően egyetértek a véleményeddel, a Moon-os ötlet 5*-ös:D én támogatnám.
  Hogy az érdekes kérdésekhez érdemes volt-e nyúlni? Szerintem igen.
  A +fél óra játékidőt hiányoltam én is, de nem azért, hogy jobban bontsanak ki olyan karaktereket, akikről tökegyértelműen tudjuk, hogy nem élik meg a film végét.
  Azzal a résszel, amikor is bemennek egy helyre és komolyabb kérdés nélkül szétszélednek, nem az írói bénaságnak tudom be, hanem annak, hogy a frankón megmurdelt Franco helyett kaptak egy totál töketlen kapitényt, aki már a történések legelején nem képes hatást gyakorolni az embereire és a kezében tartani az irányítást. Így teljesen mindegy, milyen utasítás hangzott volna el azon a bizonyos helyen, ugyanúgy semmibe vették volna. Az, hogy barom módon “belehajol” a tojásba, ugyanúgy betudható annak, hogy ő végig csak sodródik az eseményekkel. Sztem nem volt ez olyan égbekiáltóan nagy baromság.
  Számomra inkább az a fura, (nevezzük negatívumnak) hogy Scott nem tudja elengedni ezt a rövid hajú trikóban kommandózó fehér némbert, aki már-már terminátorrá avanzsálódik a végére, teljesen hiteltelen a Covenant esetében. Ha feltétlenül ragaszkodni kell egy kimagasló, “tökös” női karakterhez, inkább Karine-re (aki visszacipelte az első fertőzött alanyt) szavaztam volna, mert egy 5perces jelenetben is emlékezetesebb tudott lenni, mint a rémes hajú harmatgyenge Ripley utánzat.

 110. az lemaradt, hogy *alapvetően egyetértek a véleményeddel, de számomra nem szar.

 111. Blady – ajaj, hát amit leírsz annak annyi volt a szerepe, hogy világossá tegye: David egy hibásan működő, istenkomplexusos robot, ezért teszi azt, amit. Felesleges ismerni hozzá az egész verset, az az egy mondat bőven elég, ami a filmben elhangzik.

  My name is Ozymandias, King of Kings;
  Look on my Works, ye Mighty, and despair!

  És közben mutatják a halott várost alatta. Nem volt ez akkora hűdeokos apróság, egyrészt mert nem apróság hanem szájbarágós központi elem, másrészt kapásból ugyanez volt pl. a Watchmen vége. Az igaz, hogy a jobb pillanatok közé tartozik.

 112. Malachi, ennyi erővel a legelső jelenetre is rá lehetne húzni, hogy szájbarágós és tökre nem illett bele az egészbe. Ez a részedről már inkább szőrszálhasogatás, más erre nem igazán jut eszembe:D sorry

 113. nem kritikának szántam én ezt, csak felesleges szerintem többet belelátni, mint ami.

 114. Borzalmasan gyengére sikerült. Ostobák és együgyűek a karakterek, hibák sokaságát elkövetve. A Prometheusról amikor kijöttem is csalódott voltam, mert nem erre számítottam, de azt kell mondjam, hogy még az is fényévekkel jobb volt mint ez. A nyomasztó, feszült izgalomnak nyoma sem volt ebben a filmben, pedig ez volt az az érzés ami az első részt sikerre vitte. Minden pillanatban tudtam, hogy mi fog történni és nem azért mert a jövőbe látok, egyszerűen csak azért mert teljes mértékben kiszámítható a film. Egy átlagos Szomszédok részben több váratlan fordulat volt mint ebben, mert ebben egy sincs. Számomra a leginkabb irritáló még is a szereplők ostobasága volt, gyakorlatilag minden szereplő 80 alatti IQ-val rendelkezett, naív, hiszékeny és ostoba mindegyik. Idegesítő a film, csak remélni tudom, hogy Scott rendezésében több film nem készül a szériában :-(

  ——SPOILERT is tartalmaz a további rész—–
  A meghalt kapitány helyét átvevő új kapitány töketlenségére fogni a többi szereplő ostoba viselkedését szerintem nem szerencsés. Nem gondolom, hogy egy profikból álló csapat ha egy töketlen vezetőt kap, akkor töketlenné válna. Senkinek sem adta ki parancsba, hogy váljanak le a csapattól és széledjenek szét. Az adott szituációban szerintem egy hülye sem tenne ilyet, kivéve a filmbéli szereplők, de ők az átlegnál is hülyébbek voltak. Nehezen hiszem el, hogy az elméletileg professzionális katonákat is tartalmazó csapat ne fészkelte volna be magát egy jól védhető, a kimenekítés szempontjából is megfelelő helyen. Készpénznek véve egy minimum “furcsán” viselkedő android szavát, hogy ott bent biztonságos. Mitől lett volna biztonságos? Nézz bele, nem bánt! Hahahahaha.. na itt már kínomban a combomat csapkodtam.

 115. Malachi, én szeretem, ha két gyilkolászás, vagy undormány jelenet között el tud gondolkodtatni, még akkor is, ha vért kell izzadni ahhoz, hogy kitaláljam, mi a francot jelentenek a látottak..
  Ezért szép a filmvilág, ahány ember, annyiféle nézet :)

 116. SPOILER

  Mosódnak az emlékeim, javítsatok ki, ha nem igaz, de a leszálló csapatból kb 1 emberre tudtam volna azt mondani, hogy katonaFÉLE, de azt nyírták ki először :D Aláírom, nyilván az lenne logikus, ha a csapat együtt marad, de mivel nekik is van egy androidjuk, akinek a döntéseiben bíznak, és találnak egy külsőre ugyanolyan robotot, elhiszik, amit állít, mert a gatyájukat már így is telefosták 3x a félelemtől és nem tudtak tisztán gondolkodni. Betudható ez tényleg emberi balf*szkodásnak/ostobaságnak, de ilyen vészhelyzetben szerintem az itt kommentelők nagy része sem igazán tudná, mit tegyen:D de ok, nem védem, mert vki erre is ráaggatja, hogy többet láttam bele, mint ami történt..

 117. @blady

  Az ilyenek nekem is tetszettek benne, persze én nem ismerem ennyire behatóan a verset/művet, a film első felét még élveztem is, de a második fele kinyírta. Pedig én imádom mikor belenyomják az elmélkedést a filozofálást egy ilyen filmbe. De ahogy megint írta valaki, 4-10-20 percnyi faszaság nem menti meg a maradék 100 percet. Valaki amúgy fentebb írta a Byron dolgot , lehet te voltál, nem emlékszem már rá.

 118. –SPOILER–

  Tegnap este néztem, nálam még elég frissek az emlékek. A leszálló csapattal több katona is ment. Az első az új kapitány csajával maradt, mivel ő levált a csapattól valamilyen mérések kapcsán. Dohányzás közben rátaposott valamire amiből a fekete anyag megfertőzte. A felderítő csapat további része tovább ment a lezuhat űrhajó felé, ahol a bajszos tag utasította 2 katonáját, hogy maradjon a bejárat előtt. (szóval eddig 4 katona) Bent a másodikként megfertőzött is katona, aki megpiszkált valami gomba szerű szart és nagyon okosan a kiáramló fekete “spórákból” egy mélyet szippantott. Szóval minimum a felderítő csapat fele katona volt, egészen pontosan tengerészgyalogos. Azt vélelmezem, hogy ilyen küldetésre olyan embereket és katonákat válogatnak össze, akik nem esnek pánikba a saját árnyékuktól. Ezzel szemben hasonlóan a prométheusz csapatához itt is ostobán viselkednek. A felszíni csapat folyamatos rádiókapcsolatban áll. Az hogy 2 emberük is rejtélyes módon rosszul lesz az minimum furcsa és gyorsan összekapcsolható, hogy nem véletlen vagy független esemény. Az új kapitány miután szintén egyedül elmegy megkeresni az egyedül elkóborolt csajt. Látja, hogy a bekattant robot az egyik lénnyel barátkozik miután az széttrancsírozta a csajt. Kinyírja a lényt, majd mint minden értelmes ember minimum gyanúsnak tartja a már amúgy is gyanús dolgot és le akarja lőni david-et, de ez után még is elmegy daviddel a titkos laborjába (továbbra is a társai nélkül, holott folyamatosan volna lehetősége belső rádiókommunikációra) ahol david megkéri nézzen bele egy kinyílt tojásba. Szerintem ez nem életzerű, de még csak nem is filmszerű. Nettó ostobaság. Ezen a ponton már rég túl vagyunk azon a beszélgetésen is ahol az új parancsnok bocsánatot kér a főszereplő nőtől, aki nem akart ezen a bolygón leszállni és beismeri, hogy hiba volt. Nagyon érdekelne, hogy bárki azok közül aki látta a filmet egy picit is meglepődött azon, hogy melyik robot tért vissza a covenant fedélzetére. Volt -e bárki aki döbbenten ült, hogy basszus ezt nem gondoltam volna?! Pedig ez lenne ugye a filmben a csavar.

  Tudom, hogy ahány ember annyi ízlés és vélemény. Bár senki sem kérte, hogy alkossak véleményt, de elmondom, mert úgy gondolom ez egy megfelelő fórum erre. Tiszteletben tartom ha valakinek más a véleménye, remélem semmi bántót nem írtam.

 119. “Karine-re (aki visszacipelte az első fertőzött alanyt) szavaztam volna”

  ez jó meglátás, és ha a karanténból kijut rettegve, akkor az még jó alap is a megkeményedéshez.

 120. jók ezek a frencsájzok nézzetek sokat, mert kell a pénz a rendezőknek producereknek meg amúgy mindenkinek, hogy olyan pasival kokózol meg kefélsz apukám ágyán, akit be sem mutattál és nem is ismerem :D

  Szóval nézzetek franchise-okat, semmitmondó sztorival, mert jól meg kell megtömi Hollywood zsebét.

  Bocs de ez a vélemény az egészről!

 121. @blady Amiket mondasz arról, hogy érthető a félelmük még akár jogos is lehetne, ha nem egy képzett legénységről beszélnénk, akikre 2000 ember életét bízták. Egy ilyen csapatba nem létezik, hogy olyan embereket válogatnának, akik ennyire szellemi fogyatékos módon viselkednek a vészhelyzetben. Azért csak egy ismeretlenbe induló expedícióról beszélünk, nem a szomszéd faluba kísértek át egy csapat kisiskolást. Azt a 2000 embert meg kell védeni, egy ilyen feladatra olyan szűrés után vesznek fel legénységet, hogy még az igazán csúcs szakemberek/katonák közül is kirostálódna a többség.
  De oké, tegyük fel, hogy amatőrök, akik összecsinálták magukat. Ha be vagy szarva, éppen hogy paranoiás leszel. Ilyenkor nem az egyedül elmászkálás lenne az emberi reakció, hanem az, hogy még szarni se távolodnál el a többiektől ötméterre. Mikor két perce menekültél meg a haláltól, nem a mosakodásra gondolsz, hanem örülsz hogy élsz, és – ismételten – az utolsó amire vágysz, hogy egy ismeretlen terepen SENKI ne fedezze a hátad. És mikor egy android furcsán viselkedik, szemmel láthatóan érzelmeket mutat, és nem a legénységed megölt tagja, hanem annak idegen gyilkosa iránt, mikor a bolygó tele van gyilkos mászkos lényekkel, nem hajolsz bele egy kinyíló mászkos tojásba, mert a gyanúsan viselkedő android azt mondta.
  Egyszerűen az emberek reakciói semmilyen síkon nézve nem voltak minimálisan sem reálisak.

 122. kaito: bocs, de ezen dolgozhattál volna még egy kicsit, mert érthetetlen, így az üzeneted inkább vicces, mint tényleges vélemény a franchise filmekről.

 123. @human, pont ez volt a lényege, nem akarom megbántani azokat az embereket akik ilyen franchise-ra pénzt dobnak ki :)
  Lényegesen jobban bele mehettem volna, de csak annyit írok, hogy fast and furious

 124. human, imádom a cinizmusod :D

  sgtGiggsy: értelek. Ha ennyire realisztikusan közelítjük meg a kérdést, akkor annyival trollkodnám el a dolgot, hogy mivel ez egy sci-fi, nem is igazán tudok benne elképzelni reális karaktereket :D de ez az én hülyeségem, bár én sosem tagadtam, hogy rémesen lettek megírva..az utolsó félóra is csalódás, csak mivel én nagyon vártam, nagyon szerettem volna szeretni, nem tudok efféle buktatókra haragudni. Ha emiatt vagyok elfogult, ám legyen.
  A 2000 emberrel kapcsolatban most kicsit beégetem magam, mert én valamiért totál abban a hitben voltam, hogy lefagyasztott embrió formájában viszik a legtöbb telepest :D

 125. @blady: Lefagyasztott embrió formában vinni az embereket nem sok értelme lett volna. Valakinek fel is kell nevelni az embriókat :D Amúgy ha jól emlékszem, talán több embrió volt, mint ember, de emberből volt 2000 az biztos.
  Az, hogy scifiben nem lehet reális karaktereket elképzelni, tényleg inkább trollkodás szint. A sci-fikben alapból a helyzet adja a fantasztikumot, nem a karakterek személyisége. Lehetnek persze eltúlzott, karikaturisztikus alakok, de mikor olyan emberek viselkednek dilettánsként, akiknek vérprofinak kéne lennie, ott nagyon kilóg a lóláb.
  És az a baj, hogy kis erőfeszítéssel ki lehetett volna nyírni úgy is a brigádot, hogy nem az jön le belőle, ezek totál idióták. Vagy kis erőfeszítéssel lehetett volna olyan karaktereket írni, akikért az ember képes izgulni. És igazából attól a ponttól, hogy a karakterek viselkedése kizökkenti az embert a suspension of disbelief állapotból, már mindent sokkal nehezebb megbocsájtani egy filmnek.

 126. sgtGiggsy: ” A sci-fikben alapból a helyzet adja a fantasztikumot, nem a karakterek személyisége” pont ezért nem fektetnek akkora hangsúlyt a karakterekre, sokkal inkább az android hátterét dolgozzák ki jobban és igyekeznek kiépíteni a lények hátterét. Zárójelben jegyzem meg, ha én leülök egy Alien film elé, nem az emberekért akarok izgulni, hanem ezekért a borzadványokért:D
  Ebben a közekben az ember, tágabb körben az emberiség csak eszköz, nincs akkora jelentősége, kb úgy képzelem el, mintha ők lennének a meder, ami így, úgy tereli a folyót, ami maga a szörny univerzum.
  Ha minden egyes felbukkanó karaktert kiépítenének, az a cirka 15-20 perc sem lenne, amit a szörnyekből megmutattak. Így szerintem továbbra is fölösleges mélyebben belemenni ki kicsoda, kivel van, honnan jött. Ugyanakkor nekem pl vérzik a szívem, hogy a 122 percből, nem tudom, jó ha max 20 perc akció (vagy nem feltétlen akció, hanem a lényeg) volt. A többi tényleg csak sallang, felvezetés, kevésbé érdekfeszítő tárgyalás, levezetés..

 127. @blady: De az androidra meg pont nem volt szükség. Eleve egy alien témájú filmbe ez a teremtés filozofálgatás totál fölösleges volt. A bekattant, istentudatú robotnál elcsépeltebb sci-fi klisé meg a világon nincs. Már eleve David életben léte is egy ordas nagy baromság. Kinyírta Shaw pasiját, Shaw miatta “szült” egy szörnyet, amibe csak a saját leleményessége miatt nem halt bele. David volt a felelős a fél csapat haláláért, ráadásul elég rendesen le is volt harcolva. Shaw mégis mi a toszért építette volna ezek után újjá?
  De jó, ezt hagyjuk. Attól még az alap történetmeséléséi formákat nem kéne felrúgni, hacsak nem képes a rendező ezzel valami egészen egyedit alkotni. Az, hogy mindenki, de tényleg MINDENKI a legénységből egy kidolgozatlan papírmasé, az nem elnézhető egy ilyen filmnek. Egy 100% látványfilmnél elmegy, de itt szorítani kéne az emberekért. Elméletben. Gyakorlatban totál érdektelen, hogy mi van a szereplőkkel, mert még a Ripley klón csaj sem lett kidolgozva egyáltalán.
  A többi pedig már erősen egyéni véleményed, azzal nem szállok vitába. Te teljesen mást kerestél a filmnél, mint a többség, pont azok a dolgok kötöttek le, amiket a filmben jól csináltak, de mindenki másnak iszonyatosan kizökkentő volt az, hogy minden hiteles emberi ábrázolást sutba vágva a készítők tényleg csak ágyútölteléknek használták az emberi karaktereket, idiótábbnál idiótább módon megölve őket.

 128. sgtGiggsy: kérdésedre hirtelen 3 szó jutott eszembe: tudatlanság, magány segítség. Ennyi indok talán elég, de nem vagyok forgatókönyvíró, így nem tudom:D
  másrészt elfogadom a véleményed, csak nem értek vele egyet, egyszerűen máshogy látjuk. De sztem ez nem róható fel hibának :) Nem az fúrta az oldalam pl, hogy a legénység tagjai kidolgozatlanok, az volt inkább meglepő, hogy minden félelmemet sutba vághattam, mert a Ripley klón fele annyira sem idegesített, mint vártam. Na, de mindegy is, sokáig lehetne kielemezgetni minden képkockáját, majd ha 1x megnézem másodjára, már lehet én is csak hibáit fogom észrevenni:D

 129. A filma az aliens-fire and stone képregények alapján készült……sejtehettem volna.

 130. “…nem hajolsz bele egy kinyíló mászkos tojásba, mert a gyanúsan viselkedő android azt mondta.”

  Különösen ha az az android előtte öt perccel még éppen azt fejtegette, hogy _gazdára_ van szükség ahhoz, hogy ezek a lények kifejlődhessenek. :D

 131. Nekem nagyon bejött a film . Igaz hogy nem úgy ültem le hogy egy Alien filmet nézek meg hanem hátha jó scifi lesz . És annak nagyon bejött . Űrhajók , földönkívüli életformák és sok akció .Ez kellet már Pl amikor a nőt a félős pilótanő bezárja és ő meg könyörög engedje ki. Eközben meg az ablak bepárásodik háát a mai ködszerű gumiszerű Cgi tájak és pofákat vágó szuperhösös izék helyet itt valódibb természetesebb atmoszféra volt .
  Tudtam hogy Scott jó rendező és látványos lesz Azt is tudtam hogy szereti szenvedtetni a szereplőit lásd Gladiátor , Jogász vége, így sokkoló jelenetek is lesznek És ebben nagyon ott volt Olyan volt mint az evil dead sci fi változata . Nem vártam kidolgozott jellemeket mert az elöbbiek függvényében csak ágyútöltelékek lehettek a szereplők . Jó volt . Még David is .Föleg a motivációja amit az első jelenetben mutattak be . Na az nagyon bejött ott abban a jelenetben ” hibásodot meg ” David ,mert kereste a célját amiben kiteljesedhet . Mintha átírta volna a programját . Weyland ültette el benne a hibát . Egy rész felsoroltatta az ember alkotásait zongora stb amik felé felkeltette érdeklődését . Másfelől elmondta hogy a teremtőjét keresi de David tudta őt ki teremtette így ezt az utat nem járhatta . És Weylandet sem akarta szolgálni mert az ugráltatta holott a robotnak voltak érzelmi beállitottságai. Igy Mi lett a célja ? Teremtöt nem kereshetett hát Teremtővé akart válni mint az ember aki a zongorát megalkotta

 132. Ennyire felemás szájízzel még nem nagyon jöttem ki moziból. Sok kritikát olvastam előtte, köztük ezt is, de úgy ültem be, hogy majd én eldöntöm magamnak, hogy milyen lett. És úgy álltam hozzá, hogy szeretni akarom ezt a filmet. Abban biztos vagyok, hogy ezt mégegyszer látnom kell. Na azért nem annyira, hogy kétszer üljek be rá moziba. Egyszeri élménynek elég volt pénzt adni érte. Sokan utáltátok a Prometheust, amit nem értek miért. Sok kérdést válaszolt meg, és még több kérdést tett fel. Oké. Igaz. De… Nekem nagyon is tetszett, hogy hagyott maga után gondolkodni, nem is keveset. És nem értettem a nyafit sem, hisz’ már akkor tudni lehetett, hogy ez csak egy újabb széria nyitó darabja, ami több részben ad majd egy kerek történetet, nem az első résztől kell a megváltást várni. Olyan, mint a sok hiszti a SW7 miatt. Egy példával élve, hogy “Kylo milyen gagyi főgonosz már”… Sokan ezen akadtak fent. Nekem hihetetlenül bejött a karakter és kérdem én, ki mondta, hogy ő bármilyen főgonosz?! Honnan tudja bárki, hogy mondjuk 2 résszel később nem ő fogja az Erőben az egyensúlyt felállítani?! Na de visszatérve a Covenant-hez… Katyvasz ez az egész. De talán mégis jó katyvasz.
  SPOILER

  A Prometheusnál mennyien sírtak hogy tudósok egy idegen bolygón leveszik a szkafandert. Az mi, hogy itt már alapból nélküle mennek ki? :D
  Kiszámíthatóság… David meg Walter harca… David a késért nyűl, Walter üt, és hirtelen váltás. Ki nem jött rá, hogy David lesz aki a hajóra megy? :D
  Hogy a francba került xenomorph a végén a hajóra? A sebhelyesarcú fickónál arra gondoltam, hogy David spórát tett a tapaszra, és jön a neomorph megint. De nem… arra meg nem lehetett elég idő, hogy kihányjon egy facehuggert, megtermékenyítse a pasit és fel is nőjön. Alapból irreálisan gyorsan mutatják a fejlődést, ebbe bele se megyek, de ennyire akkor sem gyors.
  Nekem egyébként David hajnövekedése is eléggé bullshit. A Terminator Genisysben megmagyarázzák, de itt nem élő szövetből készülnek… Ja, és honnan lett hirtelen ollója hajat vágni? :D Na meg papír? Mikor technológiailag sokkal előrébb járnak a Tervezők, mint mi? És ugye mikor megérkeztek a “főtérre” Shaw-val, kiengedte a tartályokat, utána hogy került a hajó a susnyásba és miért? És Shaw-t miért nem egyből támadta meg a cucc, mikor mindent támad ami hús alapú?

  SPOILER VÉGE

  Túl sok a miért… Lehet ennek a fele második nézésre tisztázódik, de hogy egyelőre katyvasz, az tuti. Vannak jó pillanatok, de ettől csak az Alien 4 lett gyengébb. És míg a Prometheus megosztotta a tömeget a felvetett kérdésekkel, jó kérdéseket tett fel. Ez a film nem. Órák óta gondolkodok a válaszokon, de míg a Prometheus után izgalmas volt gondolkodni, addig itt inkább idegesítő. Pedig idén ezt a filmet vártam legjobban. Na jó, nem, mert a Terminator 2-t várom legjobban, mert anno 4-5 évesen nem láthattam moziban, de új filmként tényleg ez volt nekem a remény. És összességében csalódtam. A legnagyobbat a színészekben. Hogy a picsába lehetett egy ennyire jelentéktelen és tehetségtelen bagázst összetoborozni egy Ridley Scott filmhez? Jó, persze BassFender (hehe) hozza amit kell. Danny McBride meg megmutatta, hogy tud játszani, bár szerintem elfért volna rövid ideig itt is a humora. De a többiek… Most komolyan ezt a picsát akarták az új Ripley-nek?! Hát Ripley reggelire nagyobb falatokat eszik. Kb. olyan, mint a Terminator Genisysben Emilia Clarke. Lehet jó csaj, de hogy picit sem hiteles, az tuti. Inkább ezt a témát be is fejezem, mert ezen baszom fel magam leginkább.
  Végszónak még annyit, hogy haverommal rájöttünk, miért csak uncredited karakter James Franco. Hát, ha ő meg McBride huzamosabb ideig egy filmben szerepelt volna, akkor tuti az egyik barom meg akarta volna kúrni a xenomorphot. :D
  Ennyit még filmről nem írtam soha… Nem is hittem volna hogy fogok. Szóval végülis lehet jó film lett, mert megmozgat sok embert vagy így, vagy úgy. :D

 133. Végre én is megnéztem az Alient, nem kellett volna. Pont kb. a harmadáig volt érdekes, amíg elő nem fordul az első haláleset, onnantól hol a tipikus, amúgy sokszor látott klisés hentelést követi, miközben vissza-visszacsap a filozofikusabb hangvételbe. Mintha két filmet akartak volna összehegeszteni. Semmit nem tesz hozzá a franchise-hoz azon túl, hogy megtudjuk, David mivel is tölti “szabadidejét”. Ez kb. pont annyit érdemelne jó esetben, mint a flashback-jelenet, amiből megtudjuk, mi is történt a Prometheus és e film között.

  Ahogy megágyaztak a folytatásnak, az pedig pont ugyanennyire felesleges, mert ugyan mi mást lehetne elmesélni a következő filmben mint tök ugyanezt? És ezt fogják játszani egészen addig amíg valaki meg nem unja és az LV-426 felé kormányozza az egyik űrhajót?

 134. Tegnap túlestünk ezen is. A rendezés valami katasztrófa volt. Nem volt lendülete a filmnek a vágások olyanok voltak mint a prometeusban. Érezhető volt hogy megint rengeteget kivágtak. Csak nem értem hogy miért mert így nem működött a film. Megint tele volt értelmetlen reakciókkal amik teljesen hazavágták a filmet. A kedvencem az volt amikor az új Ripley-t ébreszti “anya” hogy bocsi izé….van egy idegen a fedélzeten. Ő meg úgy kell fel mintha megint mennem kell melózni… Az a baj hogy nehéz kiemelni egyet ilyen történést mert rengeteg van benne. Telis tele van logikátlan lépésekkel csak azért hogy menjen a story tovább. Az alap konfliktus is ami valami csillag robbanása. Én mindig kiakadok ezeken mert vagy próbál hiteles lenni mint az Interstellar vagy legyen olyan mint a star trek és mehet a techno blabla. Mennyivel is megy a szekér? 0,5-0,8 fénysebességgel. mennyi az út. Pontosan nem tudjuk a filmből csak annyit hogy 7 év van még hátra. Meg azt hogy a prometheus tíz éve tünt el vagy indult el. 10-20 *0,8 max 16 fényév. Valaki kérdezen meg egy csillagászt hogy 16 fényéven belül hány csillag van???? Nem sok(kb 40). Mondjuk ez az én heppem.
  Viszont kiemelném hogy eddig a prometeust szarnak tartottam de átvette a helyét a covenant mert copy az egész. A pro. legalább eredeti volt és tényleg érdekes kérdéseket tett fel. Ebből ez hiányzott.
  Dühítő hogy David nem logikusan cselekszik. Így bármit is tesz hülyeségnek tűnik, így hiteltelenné válik a film. Bár Walter mondja ki hogy hibásan működik de valszeg ő már gyárilag kettyós nem a szétszakadás révén ment el az esze. Tegyük fel a kérdést hogy miért kisérletezik az biológia fegyverrel? Mit kell azon tökéletesíteni? Hiszen tökéletes fegyver. Vagy elporlaszt vagy a spóra(a gombákkal mutálódott) megfertőz és átéled a születés csodáját. Tökéletes fegyver. Nem kell semmi hogy működjön. És lássuk mit akar David a 2000 telepessel. Hát kifejleszti a királynőt és bezárja a kört. Tehát Lesz királynő aki tojja a tojásokat, abból arctámadók, abból meg az Alienek, melynél nemtom minden 100. királynő. Jól hangzik. DE minek. Szerintem azt a szót nem ismerti hogy unalomból.
  És itt a probléma hogy hogyan tovább. Megint lesz egy balaset és felébrednek az alvásból a két túlélő és elkezdenek kergetőzni Daviddel meg pár Aliennel a hajón? vagy baleset lesz és lezuhannak talán egy……ne segíts…..börtönbolygón? vagy egy mentőexpedíció 12 tengerészgyalogossal…. vagy sittessel…
  Amikor kijön a kis Alien Dr. Manhattamből komolyan mondom tisztára olyan volt mint az Űrgolyhókban a báros jelenet. Tényleg azt vártam hogy elkezd kánkánozni. És nem csak én. Még az asszony is aki nem olvasott el egyetlen kritikát előtte. És – bár látta – de nem tudta megmondani hogy melyik film jelenete ugrott be neki erről. Nagyon gáz.
  Sok mindent lehetne fikázni de annyi van benne hogy ez már sok.
  -Ha David szállt fel a hajóra akkor miért nem már az emelkedés közben ölte megőket. Vagy a hajón. Vagy az Aliennel. Nincs rájuk szükségük és csak bajt okozhatnak. Persze nem tettek de majd a köv részben.:) Ez egy vicc. A légzsilipes jelenet meg kritikán aluli volt.
  Nem tudom kiírni magamból a csalódottságomat. Úgy érzem ez a vonat már végleg elment. Elismerem minőségibb mint a AvP-k de azt nem vette komolyan az ember. Szar mellékszál egyszer meglehet nézni. De az a fő vonal, ami szerintem már végleg el van cseszve.
  Személy szerint az hogyegy ember által készített robot hozza létre végül az Alieneket számomra nem túl vonzó gondolat. Én szerintem az a vonal hogy az Alienek mindig is léteztek van anya bolygójuk, stb.stb. Sokkal érdekesebb mint hogy David… Mondjuk nemtom mit szólnak majd ehhez a tervezők. Talán még ennyi szufla van a storyban.
  Bár gondolkozzunk el. A prometeusban ott maradt több túlélő a bolygón akikből egy túl és élte a hibernáló kamrában. Ennyi év alatt miért nem ment egy expedíció arra a bolygóra megnézni hogy mi a helyzet. Ha történik egy baleset akkor a földön is kis idő múltával expedíciót küldenénk. Ők miért nem? Mert karantén alá tették a bolygót? És meddig? De ha a bolygó karantén alatt van akkor miért örülnek az onnan jövő hajónak. Nem hinném hogy nem tudták beazonosítani. És ha betudták tudják hogy egy fertőzött bolygóról jön. Le kéne akkor lőni. Nagyon nem stimmel.
  na ennyi. Összegezve nagy csalódás.
  Az Alien 2-ban feltűnt valakinek hogy csak 2 jelenet van amiben látunk vért?

 135. Nagyjából végigolvastam a kommenteket, ha van olyan kérdésem, amit már más megválaszolt, akkor sorry : )
  Tehát:
  – a fehér neomorphok miért nem a hagyományos fekete xenok? Értem én, hogy egy részük az engineerökből vagy az őshonos állatokból lettek, de volt kettő fehér neo, ami a mostani legénységből kelt ki. Vagy azért, mert ezek spórából fejlődtek ki és nem facehuggerből?
  – És ha már itt tartunk és a vírus csak állatokat fertőz meg, mégis hogy lettek ilyen spóragubók?
  – Az szintén senkit nem zavar, hogy Davidnek vannak tojásai királynő nélkül?
  – Az alienek túlzottan emberszerűek, két lábon állnak, no és mégis mi a fenéért kommunikálnak Daviddel? A végén a kikelő xeno is egy vicc volt, ahogy szalutált kb. apucinak.
  – David mégis hogyan gyártott a barlangjában két pici facehugger embriót, ami épp illik a fagyasztóba? Értem én, hogy tök hatásos jelenet, de akkor is bullshit.
  – Az alienek tényleg túl gyorsan fejlődnek, meg irreálisan erősek, az egy dolog, hogy valaki gerincét szétrobbantja, de utána már rögtön egy vastag zsilipablakot is szétfejel? Na ne.

 136. Nekem másodjára is nagyon tetszett. :) Pláne hogy most a párom rá is ébresztett arra az apróságra, hogy a sokak szerint tökegyértelmű csavar nem is annyira egyértelmű.
  Végig sulykoltam magamba, hogy David lesz az, tuti David lesz az, de a moziban nem is akadtam fenn azon, hogy honnan tudná Walter kódját. Ettől persze még lehet ő, a könyvben az utolsó előtti oldalon is kicsit rámerőltetik a gondolatot azzal, hogy halványan megváltozik az akcentusa, hangszíne stb, de ettől David még simán meggyőzhette Waltert arról, hogy jobb a pokolban uralkodni és teremteni, mint a mennyben szolgálni és egyszer csak elkopni.
  Győzzetek meg/cáfoljátok meg, érdekel mindenféle érv:D

 137. Direkt úgy van megvágva, hogy ne legyen egyértelmű. (De hát itt szinte minden csalódott hardcore alien fannak egyértelmű volt ugye?) A film utolsó perceiben elhangzik egy David kód és egy covenant biztonsági kód illetve az origae-6 mint uti cél. Tehát a kérdés: hogy melyik szintetikus tudhatta mindhármat?

 138. Na megneztem…. Nem kellett volna…
  Ekkora egy rakas fost!! reg lattam ez a film a Prometheusal az elen az Alien filmek megcsufolasa. RS.-nak mar semmit nem engednek rendezni eljart felette az ido. Ennel meg a 4. resz is jobb….
  Nem is irok inkabb mert olyan pipa vagyok….

 139. Imiszito says:
  2017. May 22 at 23:16
  Nagyon nagyon jó film lett :) 10/10

  Te biztos topikot tevesztettel mert tuti nem ehhez a filmhez akartad irni…

 140. Valaki írta,hogy ez egy fos. Indeed.
  A prometheus egy jó film volt,látvánnyal hangulattal,zenével.

  Ez egy mítoszromboló,mélységnélküli,üres szar.

  Nem,nem vagyok aliens rajongó,de az mérföldkő volt.

  Ez egy nagybetűs,sajnos kiradírozhatatlnan,előző filmek értékét csökkentő világi nagy, híg szar=fos

  szégyen az egész

 141. Sajnos, ahogy már sokan mondták fentebb is, a film egyharmada még jó volt, de utána kiürült, csak urgáltak jelenetből jelenetbe. Megpróbálták feltölteni a közöket némi filozófálással a teremtésről, de azt még Walter sem vette be.

  És sajnos ahol a lényeg lett volna, ott vált igazán összecsapottá.

  SPOILER
  Végre egy igazi xenomorffal vannak egy űrhajón, erre csak egy zuhanyjelenetre futotta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.