Megvan a Godzilla vs. Kong rendezője

A film még baromi messze van, 2020, szóval meg becsúszhat pár creative differences, de szerintem valahol érdekes, hogy Adam Wingard (You’re Next, Blair Witch) a kiszemelt rendezőjük. A forgatókönyv egy writer’s room szüleménye, ami olyasmi, mint amiben a sorozatok készülnek, meglátjuk ez lesz-e Hollywood új iránya. Idén nyáron tesztelik a modellt a Transformers 5-tel, ami szintén hasonló módon született.

A lényeg, hogy minden a Godzilla és Kong közös szereplése felé halad, az idei Skull Island közepes szereplése nem törte le a stúdiót.

12 hozzászólás a “Megvan a Godzilla vs. Kong rendezője” bejegyzéshez

  1. Előbb még lesz egy Godzilla 2 is. Ha az elhasal, elfelejthetjük az epic összecsapást.

  2. Hm, tényleg lehet benne valami, hogy hálivúd egyre inkább a fiatal, irányítható rendezőket kezdi favorizálni.

  3. Wittgen:

    a komment elolvasása előtt pont azt akartam írni, hogy na végre nem egy olyan newbie, aki mögött egy olcsó független film van és kész :)

    You’re Next, Guest (mindkettő kurvajó), Blair Witch és most rendezett le egy Death Note-ot is – azért ő a tipikus fiatal, független filmes újonc archetípusától elég messze lesz, mire elkezdik ezt a mozit.

  4. “A lényeg, hogy minden a Godzilla és Kong közös szereplése felé halad, az idei Skull Island közepes szereplése nem törte le a stúdiót.”

    Jaja.annyira közepesen szerepelt,hogy az év egyik pozitiv csalodáda lett, felülmúlva a stúdió vàrakozásait és több mint 560 millió dollárbevétellel sikeresebb lett mint a Godzilla.Kinàban közel 170 millió dollárral!Szerintem erre lehet épiteni.

  5. Roli.de nem fog bukni.Ezt a szintet hozni fogja és akkor jöhet az összecsapás.King Ghidorahára,Rodanra minden szörnyfilm rajongó kiváncsi lesz.

  6. SonofKrypton:

    hmm, ebben lehet igazad adnék.

    látszólag kezd kialakulni egy komoly szakadék a brutálisan sikeres franchise-ok (Disney cuccai, Transformers Furious pl. amik 1 milliárd körül tudnak hozni) és az erőtlen(ebb) próbálkozások között, akik vagy az amerikai piacon buknak meg, vagy úgy ahogy pénzüknél vannak, de felesleges rájuk építeni.

    na és a kettő között sok minden nem áll meg a lábán, ami nem képregényfilm, de a Skull Island pont jól hozott még Amerikában is, szóval erre így már érdemes ráugrani. valószínűleg nem látnak benne 10 filmet ilyen eredmény után, de ezt a vasat érdemes már ütni.

  7. SonofKrypton: a Skull Island 185 millió + reklám volt, az 565 milliós bevételével (amúgy a hazai, ahonnan több folyik 167 – a Godzilla 160 + reklám volt, 529 az összbevétel, viszont cserébe otthon 200 milliót hozott, avagy még talán többet is kerestek vele) épphogy a pénzénél volt a stúdió kb. Ha ez pozitív csalódás, akkor be is zárhatnak lassan. Nyilván arra építenek, hogy idővel felnő az “univerzumuk”, mert ekkora pénzeket kockáztatni pármilliós haszonért nem a legjobb. Nyilván a bluray és streaming piaccal még áll pénz a házhoz, ezt nem vitatom.

    abelh: kivételesen nem értek egyet. Ha mondjuk 110 milla lett volna a film akkor megérné tolni. Meglátjuk mit hoz a jövő, mert ezeket a budgeteket nem lehet fenntartani már sokáig.

  8. Arthur király mond valamit?Godzilla ahoz képest ahogy nyitott jóval 200 fölött kellet volna lefutnia.
    Pozitiv csalódást úgy értettem:az utóbbi évek egyik hanem legjobb szörnyfilmje lett.Brutális látvánnyal.Sokkal jobban szerették amerikában mint a Godzillát,remekül tartotta magát.
    Azért egy kifacsart karaktertől ez széperedmény volt.Vevők az emberek még a szörnyfilmekre.

  9. human:

    számszerűsítve maximum közepes, ez igaz, de én két dolgot még bevennék a képletbe:

    1. az elmúlt 1-2 év franchise és univerzumépítési próbálkozások közül hány feneklett meg és hány olyan van, amire elégedetten csettintettek a stúdiók, hogy na ez simán pluszos. az utóbbi alig és már az ehhez hasonló közepes sikerek is felértékelődnek.

    2. ez ismét csak egy WB forgalmazás és nekik nem áll túl jól a szénájuk. csak az elmúlt 12 hónapban bukott baromi nagyot az Artúr Király, illetve olyan kísérletek okoztak kisebb-nagyobb csalódást, mint a Batman Lego, a Fantastic Beasts (mert egyértelműen milliárd fölé várták) és a Tarzan. ezek sem buktak, de sokkal mérsékeltebb a profit, mint amennyire várták. (persze ott sem tiszta, hogy ki mennyit nyel be kiadási és bevételi oldalon.)

    ezzel szemben a Skull Island a költségvetése ellenére kábé félmilliárdra volt pozicionálva és még kicsit fölé is ment.

    lényeg a lényeg, ha WB fejes lennék én rászavaznék egy 200 milliós büdzsét ez alapján a Godzilla vs. Kongra, hogy szóljon egy nagyot, aztán ha nem hozna 200+ 500 milliót minimum, akkor visszavágnám a következő részt 100-120 környékére és utána el lehetne engedni, ha nagyon nem menne.

  10. abelh: de amikor nekiültek akkor nem 500 milliót terveztek, csak amikor látták az előzetes számokat meg a trackinget. De az tény, hogy egyike a valamennyire teljesítő cuccaiknak (de tuti nem ” az év egyik pozitiv csalodáda lett”), hiába volt a film rossz Kong akciójelenetein kívül.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.