iphone 7 vs Hollywood Movie Camera Arri Alexa

Nem teszt, inkább csak szemlélteti azoknak, akik hamis elméleteket gyártanak a kamerákról, hogy mit tud egy rendes darab. Csak érdekességnek, nem hiszem, hogy sokatok hiszi azt, hogy a zsebében levő telefon szebbet lő, mint egy profi kamera. Vagy volt, aki igen?

human
írta
2017. 06. 01. 03:45
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “iphone 7 vs Hollywood Movie Camera Arri Alexa” bejegyzéshez

 1. Nem rossz, de beszelhetett volna tobbet a fokuszrol meg a melysegelessegrol (epp hogy megemlitette a zongoranal),meg a kulonbozo latoszogu lencsekrol, csak hogy erzekeltesse, mennyire melyebb ez a tema, mintsem csak a felbontas/szinek — sztem a legtobb ember nincs is ezeknek tudataban,ahogy nezi a filmet, de megis eszreveszi, ha “valami nem jo”, lasd iphone kameraval keszult jelenetek hazivideos hatasa.

 2. jó kis seggberúgás ez az iphone-osoknak. egy dslr még jó lett volna mellé összehasonlításnak.
  úristen hányszor jöttek oda hozzám hogy “javítsam” fel az eskis képeiket, mert annyira sóherek voltak hogy nem fizettek a fotósnak, majd mi megcsináljuk ájfónnal…

 3. Ügyes, kiváncsi lennék egy sokkal olcsóbb, kb. iPhone árával megegyező, meg mondjuk 2x-3x annyiba kerülő kamerával összehasonlítva, esetleg egy iPhone-nál is jobb okostelefon kamerával is összevetni egy profi kamerát. Ott már rezegne szerintem sokaknak a léc, hogy amit látnak jobb-e.

  A flat felvételi módról mindig a fülesek jutnak eszembe, érdekes volt stúdió körülmények között egy V-moda fülest látni, típust nem tudtam belőni, de amennyire tapasztalatom van vele, azok kifejezetten szines fülesek (hangban). Ugyan ez az összehasonlítás: iPhone felvesz valamit neked, a profi kamera felvesz majdnem mindent neked, és majd te megmondod mit akarsz abból megmutatni. Pl. hajszálak az énekesen, vagy a gyenge, mesterséges fény mellett a színek. Füleseknél hasonlóan referencia füles leadja neked lehető legrészletesebben amit épp lejátszol, a szines fülesek (még mindig hangban) leadják azt, ami a készítő szerint pop vagy house vagy rock zenére legjobb hangkép. Óriási különbség, ami addig nem derül ki, amíg nem próbálsz ki 3 másik fülest. Mert pl. nekem az iPhone naplementés képe is tetszett, a nagyobb kontraszt jól nézett ki, de nem mindegy, hogy a másik eszközből is ki lehet ezt hozni, viszont az iPhone-ból csak ezt lehet kihozni.

 4. copass: nem mintha a droidosok nem gondolnák ugyanezt a saját telefonjuk kamerájáról, ha már általánosítunk…

 5. copass: mert az igazi fotós az ugye csak kamerakezelő amúgy is :) mint amikor a 15 éves gyereket “bízzák meg” mert van egy nikon d3400-a a default 18-55-tel

 6. cherockee: Olympus OM-D m10 a default lencsével 200 ezer és tuti jobb videót csinálni, mint az iphone. Csomó videóblogger 4/3 szenzorost tol, aki utcán is vesz fel videót, de a többi dslr is népszerű. A telefonkamera emlékekre jó meg kreatív próbálkozásokra, aki profi kinézetet akar annak más kell.

  Meg persze egy iphonenal is tuti lehet jó filmet csinálni, de igazából ez egy technikai poszt, szal most mindegy

 7. clegane: végignézted a videót? Mert nekem úgy tűnik, hogy csak a naplementés strandon készült felvételek alapján mondod ezt – a többi felvételen egyértelműen az Alexa néz ki jobban.
  Abban egyébként lehet valami, hogy bizonyos szempontból a strandon készülteknél az iPhoneos jobban néz ki. Gondolom ez a színkeverés miatt van – vagyis a srác nem állította be a színeket úgy, hogy illeszkedjen az iPhone felvételeihez, és így egy kicsit talán sivárabbnak tűnhet. Mert ja, ez is fontos része. Erről csak futólag tesz említést a srác, de fontos kiemelni, hogy ezek a profi kamerák úgy készítenek felvételt, hogy azok a képek nyersen elég unalmasnak és szürkének néznek ki – később kell a színeket így beállítani.

  Ebben a két videóban bemutatják, hogyan szokták ezeket a felvételeket később “kiszínezni”:
  https://www.youtube.com/watch?v=hj1WQuY6gkM
  https://www.youtube.com/watch?v=IzL_Nkz4kO8

  Ez pedig talán a Filmbuzin is volt, ez azt mutatja be, hogy ugyan a Marvel filmeket komoly kamerákkal veszik fel, de ettől még elég csúnyának néznek ki – pont azért, mert ugyan a nyers felvételek hiába nagy felbontásúak meg satöbbi, de azokat később rosszul színezik ki:
  https://www.youtube.com/watch?v=hpWYtXtmEFQ

 8. hát ja, világos hogy ezek a nyers felvételek, amikkel még dolgozni kell, és akkor nyilván lehet sokkal jobb, mint az iphoneos. de csakugyan gyakran hoznak ki belőle mégis csúnya dolgokat.

  nekem nem csak a naplementés, hanem a többi is jobban tetszik a videóban, alighanem tényleg a nyers felvétel miatt, hiszen az iphoneosnak alapból van valami karaktere ami érdekesebbé teszi. na persze hozzáértő kezében jóhogy sokkal jobb dolgokat ki lehet hozni a profi kamerából, csak valahogy vicces hogy pont ez nem jön le a fenti videóból.

 9. Hát elég hülyeség azt hinni, hogy egy golyóstollhegy átmérőjű objektívvel (ami egy telefonon van) lehet olyan képet lőni mint egy “ágyúlöveggel”, de még feldolgozási oldalon sincs egy telefon olyan erős mint a csak erre az egy célra kifejlesztett elektronika.

  A 15 éves, akkor sem húbaz kamerámmal sokkal jobb képeket tudok csinálni mint a pár éves telefonommal.

 10. clegane: mármint azért vicces, mert te belekeverted az ízlésedet a technikai kérdésbe, ezért nem jött le?

 11. human: de technikai szempontból miféle semmitmondás az, hogy jobb a drága kamera, mint az iphone? duuuh!
  ha bármi meglepő van ebben a videóban, az pont az, hogy pont ezt nem sikerült megmutatni.

 12. de megmutatta. még ha a gitárosnál említhető is, hogy esetleg a témához jobban illik az a zajszűrt gagyi, a zongorásnál a témához sem illik pl. Plusz nem semmitmondás, mivel sok ember meg van róla győződve, hogy a telefonkamerája dslr vagy jobb szint.

 13. na jó nemtom, hát ha azokat akarta edukálni akik szerint a telefonkamera jobb, az meg olyan mint mittudomén a flat earth híveknek külön tudományos videóban magyarázni hogy tévednek.

 14. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt ez csak egy féle beállitás volt szép lenne,ha lenyomna egy húsz milliós kamerát az iphone amúgy a huawei leica kameráját semmilyen ájfos nem tudja überelni…

 15. a strandos felvételnél elég csak az átfogást megnézni. Míg az ájfonnal sok részlet sötét marad, addig az alexánál szinte a legkisebb részletet is látod akár ellenfényben is (alexa 11-14 rekesz, a szemünk 10-14 átlag körülmények közt, s 24 körül sötétben, ájfonról nem találtam konkrét adatot, csak annyit, hogy “nagy”)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.