Neill Blomkamp tervei: avagy az “Alien 5” halott

A Verge faggatta a rendezőt arról, hogy mik a tervei mostanában.

A legfontosabb információk, hogy tervez még egy filmet a District 9 világában.

Az Alien 5, ami ugye a 2. rész után játszódott volna, teljesen halott, pedig ő sokat dolgozott rajta. Leginkább stúdiópolitikai oka van, gondolom Ridley volt a lényeg a FOX-nak, aztán lehet ezt a Covenant anyagi buktája után megbánták.

De a fenti linken még sok minden megtudható a rendező gondolkodásáról, amivel nekiáll a filmeknek.

human
írta
2017. 06. 05. 03:53
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Neill Blomkamp tervei: avagy az “Alien 5” halott” bejegyzéshez

  1. Én a Chappie után nem siratom annyira az Alien 5-öt. Nem sok olyan rossz sci-fit láttam, mint az volt. A fene tudja mi lett volna belőle. Azért ne gondoljuk, hogy a stúdió vezetők annyira idióták lennének. Ha egy kurva jó ötlete lett volna, akkor megcsinálták volna. Ebben a projektben az volt a fő ötlet, hogy visszahozzanak rég elhunyt karaktereket. Az meg nem kicsit erőltetett.

  2. Én valahol egyet értek Ridleyvel. Nem tartom korrekt dolognak egy franchise utolsó két részét kukázni, csak mert Neil-nek ahhoz van kedve. Igenis tartsa tiszteletben, hogy a 3-4. részek is az univerzum részei.

  3. spyblat: Magyarul törődjünk be pár idióta döntésébe. Ráadásul egy olyan döntésbe, amit ők is megbántak. Így lett ugye Alien 4. Nekem már gyerek fejjel vakvágány volt az Alien 3. Vártam a kedvenc szereplőimet aztán kiderült,hogy az egyiket összezúzták, a másik megfulladt, a harmadik meg kint van a ganédombon és úgy néz ki mint akit háromszor ledarált egy aprító. De tudom…az Alien 3 igen is nagyon jó film és az univerzum része….

    Ripley: Hol van Hicks?
    Doki: A tizedesnek combnyak törése volt. Félúton felébredhetett,hogy letusoljon, a padló nedves volt és mivel nem a rendszeresített klumpát viselt megcsúszhatott.
    Ripley: Na és Newt?
    Doki: A kislány belefulladt egy bögre kakaóba. Gondolom ő is felébredhetett félúton és úgy gondolta,hogy iszik egy kis meleg itókát.
    Ripley: Na és Bishop?
    Doki: A robot észrevett egy arctámadót. Sikeresen elkapta. A keze azonban meghibásodhatott így nem tudta elengedni a farkát. Az arctámadó egész úton maga után vonszolta őt. Képzelheti mi maradt belőle.

  4. Mai napig nem értem, miért gondolja bárki is, hogy nem lesz Alien 5 (Blomkamp nélkül max). Terminator Dzseniszösz, Jurassic World és a rakás folytatás, ami valójában burkolt reboot után úgyis lesz majd, max sorozatban megcsinálja a Fox (ami azért kivitelezhető lenne egy Nyolcadik utas stílusban, ahol a legénység mutatása teszi ki úgyis a film 95%-át). Könyörgöm, még az AVP-t is képesek voltak úgy folytatni, hogy a felszállás után a Predator szitává lövi a saját hajóját és ezért zuhan vissza a hajó kb 2 perccel rögtön az első rész eseményei után. Van itt kreativitás, fogunk mi még olyan alien babyket látni, amik hamarabb kelnek ki, mint nekem a 750-re berakott micro pop-cornom :P

  5. Blomkamp király. Eddig minden filmjében iszonyat hangulatos sci-fi világokkal állt elő, egyedi a stílusa, friss, fantáziadús. A Chappie szerintem minden hibája ellenére szerethető volt, az Elysiumot meg én a mai napig imádom, bár tudom, hogy ezzel egyedül vagyok. Mindegy, egy Alient szívesen megnéztem volna tőle. Egyébként is fölöslegesen rugóznak azon, melyik filmet tekintik megtörténtnek vagy nem megtörténtnek, mert az Alien-Predator filmuniverzum így is, úgy is egy katyvasz.

  6. A Covenant buktája után nem biztos, hogy elkészülnek a további filmek. Szóval most jöhetne egy Alien 5, a Földön, kis költségvetéssel, horror hangulattal, R-be. Ezt megcsinálhatná Blomkamp. De a 3-at és a 4-et ne kukázzák, inkább a Prometheus-t és a Covenant-ot nyilvánítsák semmisnek.

  7. Hagyjuk már ezt a sírást Blomkamp után. A District 9 tényleg jó volt, a Chapie meg halál unalom. Azt én is hülyeségnek tartom, hogy sztornó a 3. és 4. rész. Ennyi erővel akkor csinálhatna bárki mondjuk új Transformerst, csak éppen kijelenti, hogy számára csak az első rész létezik. Egyébként meg mi lett volna a biztosíték arra, hogy jó lesz a film? Hogy visszatér pár szereplő? Ez volt a hívószó? Meg pár faszán kinéző concept art? Ne értsetek félre, én is szeretnék egy igazán jó Alien filmet, de ez nem elég biztosíték arra, hogy az Alien 5 jó lett volna (ami ugye nem is Alien 5 akkor, hanem Alien 3 2.0)

    A Covenant tényleg lehetett volna sokkal jobb film, mondjuk ha a stúdió nem fosik be attól, hogy ment a rinya mert nem volt a Prometheusban elég alien. Így kaptunk egy Alien+2+Prometheus katyvaszt, még hülyébb karakterekkel.

    Valószínűleg túlreagálom ezt a dolgot, de ez a nagy halál, ami legtöbb helyen megy emiatt a film miatt, egyszerűen kikészít.

  8. Én sem bánom, hogy nem készül el. Blomkampnak megvolt a lehetősége Hollywoodban, de nem tudott élni vele, és gyakorlatilag azóta is a District 9 sikeréből él.

    Két ilyen bukta után inkább villantson valami egyedit, mielőtt még Alien kaliberű filmeket akarna rendezni…

  9. Scott meg kijelentette,hogy számára meg az AVP nem létezik……kukázta. És ezalatt a könyveket is kell érteni nem csak a két filmet. Szóval ő is lazán telibeszar mindent ha érdeke úgy kívánja. Az Alien 5 számomra nem azért volt csalogató mert visszahoznak pár karaktert ( Alien 4 ben is visszahozták Ripley-t a klónozós húzással hoppá.) Hanem,mert tetszik Blomkamp vizualitása …..szerintem szaftos R-es horrort tudott volna rittyenteni. Azt hiszem a forgatókönyvet nem ő írta volna ….vagy igen?

  10. Ridley hol mondta azt ,hogy neki nem kuka a 3. 4.? Nagyon úgy néz ki ,hogy még Cameron 2. részét sem tartja a kánon részének… Szerintem sokkal jobban jártunk volna egy Blomkamp résznek a 2. rész után. Nekem is csak két részes volt eddig a sorozat… 3. 4. rész kritikán aluli minőség az első kettőhöz képest nem is értem azt a 3. részt mégis hogyan gondolták??? majd az előző kettő eladja? szánalmas és eröltetett volt ,hogy mindenkit kinyírtak benne és 2 szem arctámadótól felrobbant egy hadihajó… aha
    4. rész egy paródia inkább.

    Én úgy érzem Blomkamp inkább Cameron-hoz hasonló filmet tett volna le az asztalra hasonló vizuális meglátásokkal rendelkezik ha kapott volna egy értelmes forgatókönyvet meg sok pénzt díszletekre megcsinálhatta volna a rendes 3. részt.

    Halott karaktert meg már a 4-ben is feltámasztottak szóval a stúdiónak ez nem akadály.

    áhh mindegy kár érte ez van.

  11. Kövezzetek meg, de nekem a 3. és 4. rész is nagyon tetszik.
    AvP más tészta, azokat elrontották, bár így is élvezhető filmek.

    A Prom. és a Cov. meg külön sfnek vannak általam tekintve, mert bár ugyanabban az univerzumban játszódnak, élien filmnek egyiket sem tartom. Csak azért tettek bele 1-2 lényt, hogy a rajongóknak benyaljanak.

    Egy Alien5 NB rendezésével és egy normális forgatókönyv íróval 18-as besorolással jöhet, de én nem ragaszkodok a régi karakterekhez. Inkább új szereplők legyenek és más sztorik, de a film az tényleg élien film legyen.

  12. Ennél a Covenantnál még az is jobb lett volna, ha a Barátok közt világában folytatódik a frencsájz.

  13. Őszintén érdekelne hogy ilyen Coventantok meg Prométeuszok után miért gyalázzák egyesek ennyire a 3. és a 4. részt. Fasza színészi játék volt mindkettőben, normális rendezéssel (a 3 kálváriája ellenére, Fincher azért na…). Nem akart egyiksem több lenni mint ami, filmként szórakoztatóak voltak. A klasszikus 1-4 mindegyike iszonyatosan jó film (nyilván az 1 a csúcs), nekem csak az a canon, minden más kuka. Ez a Ridley Scott féle belemagyarázás egy fölösleges erőltetés és még az alienek is jó buták és nyomorékok (mintha jégen csúszkálna a Covenant végén a hangárban, nevetséges), de legalább jó agresszívak és gyorsak meg NAGYON FASZAGYEREKEK mert úgyis az kellett a népnek. Ja nem. :) Nem értem miért kell ezt az amúgy halál egyszerű témát ennyire túlbonyolítani, úgyis az a lényeg hogy legyen űr, elszigeteltség érzés, bárhonnan rádtámadó intelligens gyilkológép meg valami hiteles ok okozat, mi miért történik és életszerűen viselkedő karakterek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.