Blockbuster watch: Csodálatos!

Zsinórban három jócskán megkérdőjelezhető minőségű hétvége után végre becsületes munkát virított Hollywood, amit a nézőközönség is szép visszajelzésekkel és csinos pénzösszeggel honorált, szóval a DC úgy tűnik végre izmozott egy embereset és elkezdett hangolni a Justice League sikerére.

Wonder Woman még a stúdió tegnap esti becsléseire is rávert kicsit és végül 103 millióval nyitott, ami a látatlanban jövendölt 90 millióhoz képest is becsületére válhat, de mivel egy újabb képregény filmről van szó, a zsáneren belül is végtelen + 1 különböző kategóriában és listában lehetne besorolni, illetve fitogtatni az erejét.

Először is a saját berkeiben, ergo a DCEU világban az eddigi filmek legszerényebb nyitását hozta, de mielőtt valaki ütne, ez korántsem pejoratív kontextusban kerül megemlítésre. A BvS (166M), az SS (133M) és Man of Steel (116M) zárójelben kiemelt amerikai első hétvégéjétől előzményfilmként lemaradni egyáltalán nem szégyen, főleg ha csupán az eredetsztoris kategóriára szűkítjük a keresést: infláció nélkül mindössze a Suicide Squad, Deadpool, Man of Steel és Pókember legelső része hoztak jobban három nap alatt.

Női képregényhősként természetesen nincsen párja és ilyen alapokkal bőven ki is sajátíthatja magának a trónt egy darabig. Nemzetközileg ehhez még 125 milliót dobott és számos piacon még várat magára premier, sőt Kína némileg visszafogott 38 milliója is szép eredménynek tekinthető.

Amerikában (is) indul lassan a suli szünet, ami a hétköznapokat is masszívabban meglöki majd, előreláthatólag közvetlen konkurenciája sem akad majd túl sok, úgyhogy talán nem elhamarkodott otthon 300 milliót rákínálni. Ezzel eladott jegyek tekintetében is felzárkózna a papíron nagyobb ágyúnak tűnő három elődhöz, a BvS 338, a SS 337, a MoS pedig 307 milliót hozna otthon mai jegyárak mellett.

23.5 millióval nyitott még a Captain Underpants, ami odakünn elvileg valami nagyon menő cucc, majd’ 20 éven keresztül egy csomó sorozatot megért írott formában. Rob Letterman rendező bukott már nagyot a Guliverrel, de szakított is a Monsters vs. Alienssel, vagy a Cápamesével és legutóbb a Goosebumpssal adott némi löketet Jack Black karrierjének és most ez a 23.5M sem néz ki annyira rosszul. Ahogy írtam, jönnek a szünetek, a gyerekek majd vonulnak a moziba, de azért konkurenciának érkezik egy Cars 3, vagy Despicable 3, úgyhogy hosszútávon nem érdemes vele tervezni.

A franchise-ok (le)szereplés trendjéhez igazodva nagyot csúszott a Karib Tenger kalózai, 65%-os esése nagyjából 150 milliót vetít elő Amerikában, ami soványka, ellenben nemzetközileg összesen már félmilliárdnál tart, úgyhogy menni fog az a hajó még egy darabig, ellenben az Alien ismét 61%-ot bucskázott és végképp megfeneklett.

A hétvége amerikai bevételei:

 1. Wonder Woman – $103,251,471 – össz: $103,251,471
 2. Captain Underpants: The First Epic Movie – $23,851,539 – össz: $23,851,539
 3. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales – $22,087,099 – össz: $115,095,870
 4. Guardians of the Galaxy Vol. 2 – $9,839,370 – össz: $355,580,702
 5. Baywatch – $8,741,285 – össz: $41,965,723
 6. Alien: Covenant – $4,122,884 – össz: $67,342,368
 7. Everything, Everything – $3,301,366 – össz: $28,282,953
 8. Snatched – $1,318,582 – össz: $43,846,996
 9. Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul – $1,289,793 – össz: $17,894,397
 10. King Arthur: Legend of the Sword – $1,173,672 – össz: $37,176,629

35 hozzászólás a “Blockbuster watch: Csodálatos!” bejegyzéshez

 1. Örülök a WW sikerének, megérdemli. Viszont a héten jön a Múmia, az betehet neki, nem?! Remélem nem fog nagyot esni.

 2. Nem hinném, hogy a múmia nagyon befolyásolná a ww sikerét.

  Az alien viszont igen csak elhasalt. Mondjuk nem is bánom, mert megint nem olyan filmet kaptam amilyet szerettem volna :(

 3. Roli:

  A Múmia szerintem eléggé lehatárolta magát az előzetesekben a túl komolykodó hangvételével, ráadásul 50 millió felett szinte esélye sincs nyitni, ha csak nem lett valami hatalmas durranás.

 4. Ahigy nézem az Alient a nemzetközi se mentette meg a plusz 100 millióval, érdekes kérdés, hogy így bevállalják-e a folytatást. Valahogy azt érzem, hogy a Múmia bukás lesz, közel sem érzem azt a hypeot ami egy univerzum-indító filmnél kéne. Ha tippelnem kéne akkor azt mondanám, hogy gyenge nyár lesz a Dunkirk és Pókember fog egyedül kasszát robbantani, az új Olanet of the Apes lesz még korrekt számokkal, a Valerian oedig kritkai siker, pénzügyi bukás és hamar kult-státuszba emelkedés lesz.

 5. @Lordviktor

  Szerintem a Baby Driver is ott lesz azért a nyári top filmek között akár bevétel, akár kritikai fogadtatás szempontból. Nyilván nem fog annyit szakasztani, mint a blockbusterek, de magához képest biztosan sokat hoz majd.

 6. @gore

  Nagyon is remélem, én blockbusterekre értettem amit írtam, de én is szurkolok a Baby Drivernek, hogy ütős legyen és még pénzt is hozzon :)

 7. lesz ott azért még Gru 3, ami szerintem csont nélkül nyeri a nyarat, a Transformersre is ész nélkül mennek az emberek (szó szerint) még mindig, és a Cars 3 is nyithat nagyot.

  engem meglepne ha a Dunkirk “akkora” kasszasiker lenne, már az Interstellar nyitása is hatalmas csalódás volt, pedig aztán ott orbitális volt a hype. ráadásul a trailerek sem rejtegetik, hogy nem a csatákra lesz kihegyezve a dolog, ez meg (nyáron) nem feltétlen kedvez egy háborús filmnek.

  a Baby Drivert nagyon tolják, szerintem is az lesz ebben a szezonban a legkomolyabb sleeper hit.

 8. @abelh @human

  Ötlet: nincs kedvetek esetleg egy “tippelős játékot” csinálni az oldalon egy külön posztban, Top 10 nyári bevétel címmel? (Kicsit mondjuk már megkésős lenne így, hogy lement a május meg már benne vagyunk júniusban, de akár még működhetne is.)

 9. Kiváncsi vagyok, marad e első helyen a WW, egy 50-60al még sikerülhet is talán, de remélem ugyanakkor nem sokkal marad le a Mummy sem Cruise miatt.

 10. Nyilván a WWnek nagyon örülök várom az utóhatását is :D, Alien témában meg nagy változás kell, vagy egyáltalán semmi, már én is azt mondom. De Scott bácsit tényleg félretenném…

 11. 10. Mekare:

  HH-n volt kritika meg riport, ott nyilatkozta (Ridley Scott), hogy azért ilyenek a filmek az utóbbi időben, mert már senkinek sincs kedve nekihasalni a történetírásnak. (Ő konkrétan forgatókönyvet említett, de az majdnem ugyan az). :(

  És hát ez erősen látszik az elmúlt években kiadott filmeken, nem csak nála, hanem a többi stúdiónál is.

 12. A Wonder Woman-nek én is nagyon örülök, nagyon jó film lett. Remélem, 700-ig meg se áll :)

  Amúgy kicsit off, de megjegyezném, hogy az éven az összes vígjáték gyengén teljesített: CHiPS, Fist Fight, Baywatch, Snatched…egyedül talán a Going in Style produkált szolid bevételt…nem mintha sajnálnám ezeket a filmeket, csak érdekes, hogy ebben az évben a vígjátékok gyengén muzsikálnak

 13. Abu: Akkor, mint nagynevű rendező minek vállal el ilyet, akkor csináljon kisebb filmeket, amiket még “írnak”. De így, hogy ebbe belemegy, csak a saját nevét teszi tönkre már egy ideje…

 14. @janika

  Ez egyébként szerintem nagyon is jól van így… Az ilyen alja “comedy” filmek épp annyit kapnak, amennyit megérdemelnek és remélhetőleg eltűnnek a föld színéről a következő pár évben, az összes mondvacsinált SNL-es “színésznővel” együtt.

 15. Mekare: Szerintem túl öreg ahhoz hogy ez érdekelje. A Covenantot se ő írta már, csak kiadta vkinek, ő meg utólag még belenyúlkált … :(

 16. @gore

  igen, amúgy ennek én is örülök, hogy ezek nem sikeresek….csak kicsit meglepő, mert hát az amcsik mindig is vevők voltak az ilyenekre, vagy ha ők nem, akkor a nemzetközi piac…de most úgy látszik, az éven senkit sem érdekelnek :)

 17. janike, gore, nemtudom közrejátszik e ez, de mi múltkor is beszéltük moziba, hogy az átlagos blockbuster már viccesebb mint a legtöbb vigjáték. lehet rájöttünk, hogy nevetni ilyenekre kell menni

 18. 103 millió dolcsiii!! Bravó!! Le*osom a bokám ha lenyomja Az acélembert
  t!! :D gyönyörű film!!imádom Gadotot!!! :D

 19. spooky: És ez kurva nagy gáz. Régen olyan filmek voltak blockbusterek, mint a Die Hard, Predator, Rambo 2, Terminator 2 stb. Most meg 15 éves gyerekek vihognak a mai blockbustereken. A stúdiók pedig az ő szintjükre lövik be a filmeket.

 20. Zsocso: Az általad említett filmeknek is megvan a maguk vicces humoros jelenetük akárcsak a mai sikerfilmeknek.

 21. Elég szomorú, hogy egyes túlérzékeny DC-fanok miatt már egy bevételi számokat tartalmazó mondat előtt is úgy érzitek – te is, Human, egyre gyakrabban -, hogy mentegetőzni meg magyarázkodni kell (“mielőtt valaki ütne”). A régi odamondós filmbuzihoz képest ez elég nagy visszalépés. Persze a ti blogotok, azt írtok, amit akartok (vagy mégsem?)

 22. Ezüstpolgár:

  amióta írogatom a box office cikkeket azért becsúszott pár képregényfilm és minden egyes alkalommal botrányos trollkodás ment. nekem tovább tartott, mint Humannek, hogy rájöjjek ki csinálja direkt és ki nem, most éppen úgy éreztem jobb a lelki béke nekem is :) ha valaki addig olvassa el, hogy WW relatíve gyenge nyitás a többiekhez képest, akkor megint a Marvel pénzelne minket.

  (amúgy teljesen őszintén azzal akartam kezdeni a posztot, hogy a mai cikket a Marvel támogatta, de a provokáció is felesleges :) )

 23. Abelh wtf??? WW mihez képest gyenge?Az összes eddigi MCU eredet film lábbal üti a nyomát.

 24. még ki is van emelve, hogy a “DCEU világban az eddigi filmek legszerényebb nyitását hozta” te :)))))

 25. Neked :)
  Mert ott van, hogy mihez képest “gyenge”, nem is várta tőle senki hogy azokat megelőzi nyitásra

 26. Annyira gáz ez az erőlködés, hogy a WW-t rekordnak állítsák be. :D :D :D Ahogy a posztban el is hangzik, ez eddig a legrosszabbul nyitó DCEU film. :D :D Akkor meg miről beszélünk?

  Az meg nem kategória, hogy milyen nemű a főszereplő. Ez is tipikus erőlködés. Ilyen alapon a Guardians of the Galaxy is rekordtartó, mivel falény-főszereplővel még sosem nyitott ilyen jól film.

  Továbbá mi értelme van annak, hogy állandóan megemlítjük, hogy a rendező nő? Tudtommal a filmrendezés nem nemspecifikus, nem olyan mint a sport, ahol nők és férfiak fizikuma között különbség van. Akkor meg miért emelik ki mindenhol, hogy nő rendezte? Ez pont az egyenlőség eszméjét rombolja szét: hisz egyrészt az bizonyítja, hogy egy nő rendezte eddig a legrosszabbul nyitó DCEU filmet avagy ha a nők külön kategóriát képeznek, akkor ezzel közvetve elismerjük, hogy őket nem filmrendezőként, hanem nőként kell kezelni. Ergó ezzel megkülönböztetjük őket.

 27. Rütyika téged sem az eszedért szeretünk majd.
  A Warner legmerészebb álmaiban sem jósolt 100 millió feetti nyitást.Elöször 60-65 millióra lötte be mindenki,aztán elkezdtek dölni a pozitiv kritikák és elkezdtek nagyot álmodni.Ez a nyitás papiron a legrosszabb,elviekben hatalmas siker.Superman,Batman és Joker teljesen más szint,(kamumarketingel) és ha otthon beveszi a 300 milliót,-amire van esély- ez hatalmas siker lesz. ;) okoska,inkább kérdezz..

 28. SonofKrypton :D :D :D :D :D D :D

  jól van, szerintem olvasd el még egyszer amit írtam, aztán tedd el a Wonder Woman babádat a párnád alá! :D

 29. Rütyika:

  “Továbbá mi értelme van annak, hogy állandóan megemlítjük, hogy a rendező nő? ”

  még csak kommentben sem említette itt senki.

  más cikkekben igen megtalálod, hogy női rendezővel még soha nem nyitott ekkorát film, de pont az általad felsorolt okok miatt én sem írtam itt le.

 30. abelh: jaja, a kritika nem is a cikkednek szólt, hanem a jelenségnek, mert mindenhol máshol viszont ezt említik elsőként.

 31. Ww vél kapcsolatban annyit, hogy nagyon pozitív csalódás. Nem akartam még ez is, mert azt hittem feminista girl PowerPoint film lesz, amire nem vok kíváncsi.

  De nagyon pozitív, hogy nem. KB Padme óta az első erős, de nőies nő maradt karakter, aki nem akar férfi lenni, és nincs szettolva a feministák abszurd baromsaggal.

 32. Lordboxi: A WW pont, hogy feminista, amikre te számítottál az fake feminista, férfigyűlölő hozzáállás, ami sajnos egy nagyon hangos csoporthoz tartozik, és nem tesznek mást, mint megosztanak és kárt okoznak a nőknek…ezek a csoportok pont panaszkodnak is a WWre, de közülük jöttek azok is akik rinyáltak, hogy borotvált a hónalja, vagy hogy nincs marketing.

 33. azért úgy megnézném azt a nőt aki arra panaszkodik, h epillált a hónalja XD …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.