A túlélés már fél győzelem

Vagyis a Dunkirk új poszterei szerint az a teljes győzelem. Legalábbis a történelmi alapokat követve más révbe nem is érhet a film.



human
írta
2017. 06. 14. 10:30
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “A túlélés már fél győzelem” bejegyzéshez

  1. Ja hogy több tízezer katonát azért az óceánba bombáztak, az valódi győzelem :)

  2. Egy újabb sci-finek jobban örültem volna Nolantól.

    Engem se nagyon érdekel, ettől még lehet hogy fasza film lesz, így legyen.

  3. @blady

    Számból vetted ki a szót.

    Amúgy az angolok győzelemnek élték meg,

    SPOILER

    hogy kitudták menekíteni az emberek egy részét.

    SPOILER OFF

    Churchill le is cseszte a parlamentben az embereket, mert mindenki úgy ünnepelte, mintha a háborút nyerték volna meg. És akkor mondta azt, hogy azzal még senki sem nyert háborút, hogy visszavonultak.

    Viszont ezek a “bannerek” nekem túlzsúfoltak. Olyanok mint valami koncertjegyek.

  4. én erről a dunkirk-i csatáról semmit sem tudok, pedig érettségiztem töriből, sőt, a II. világháborút húztam ki, de nekünk ezt sose tanították….mi volt itt, leírnátok? :)

    köszi :)

  5. Ennél rövidebb forrás szerintem nincs:

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunkerque-i_csata

    De nézz utána jobban, mert ez is összetettebb dolog volt, mint aminek látszik, plusz Hitler ha itt hallgat Rommelre, akkor következő héten indult volna az Oroszlánfóka hadművelet és akkor kb ott Angliának meg a 2. VH-nak vége is lett volna egy időre.
    (bocs humán ha nagyon off)

  6. Nekem is olyan erzesem van, hogy ok hogy Nolan meg ilyesmi, de most tényleg… Kit erdekel ez a sztory?????

  7. Gekko

    Őő, Nolan, történelem, világháború és Hardy? Szerintem elég sok embert.

  8. janika-Semmi extra, angol fut elől, mögötte a francia, mögöttük a német tank :)

  9. 108 perc lesz elvileg a film, szóval ha jó nem is lesz, legalább rövid, de ez előnyére válhat, talán ez lesz Nolan első feszes nagyköltségvetésű filmje. :)

  10. engem érdekel, sőt várom is! egy kis felüdülés lesz a sok remake/reboot/mcu/dcu faszság között!
    azt hiszem felültem a trollnak

  11. MasterTom hogy lenne már 108 perces. :D Nolant ismerve (pláne, hogy háborús film), minimum órás lesz. A tippem min. 140 perc.

  12. Én is azt érzem, hogy Nolan most ezzel a témával mellényúlt. Eddig minden filmje eseményszámba meg, ennél meg az itteni kommentekből is jól látszik, hogy 3-ból 2 embernek teljesen érdektelen egy újabb PG-13 WWII történet.

    Ez inkább olyan, mint egy Oscar-hajhász Spielberg film.

  13. Engem se érdekel a téma, főleg hogy halivúdból jön. Ha Gibson csinálná ezt még csak-csak. De én is ‘oscar bait’-nek látom.

  14. Pont ez az esemény az, ami szerintem nem kívánkozott filmre. De ebből is lejön majd a hősi pátosz. A németek beledózerolták a szövetséges csapatokat az óceánba, azok meg hanyat-homlok menekültek…

  15. Egy menekülős túlélő filmben sztem nem lesz túltolt pátosz de várjuk ki a végét.

  16. @Janika: Ez nem volt csata.

    A szövetséges erők látva a blitzkrieg félelmetes taktikáját, a német haderő elsöprő erejét, kivonták az összes csapatukat a kontinensről. Később ezeknek a katonáknak a nagy részét tették partra Normandiában. Az esemény csúfos visszavonulásként vonult be a történelembe, nem véletlen, hogy pont ezt a témát nem boncolgatták eddig. Első perctől nem értem a témaválasztást, pedig:

    1) A II. VH háborús filmek a kedvenc műfajom
    2) Szeretem Nolan filmjeit, egyiket sem szidnám, ha van is közte gyengébb.

    De ez valahogy nem csigáz fel…

  17. Szerintem meg pont a hype hiánya miatt fog hatalnasat ütni, eddig minden nagyköltségvetésű Nolan filmet úgy várt mindenki, mint a messiást, most egyszerűbb kíváncsiság van benne a levegőben. Valami elképesztő filmes varázslat várok, a két nap az élet Merle könyv hangulatát hozva.

  18. Maga a filmterv nagyszerű lehetne, de ha az egészet csak úgy mutatják be, mint a brit lelemény diadalát, nem pedig reálisan, azaz, hogy ehhez a kimenekítéshez kellettek a németek is, akik még bíztak a megegyezés lehetőségében és gyakorlatilag hagyták, hogy hazamenjenek az angolok.

    Mert attól tartok, hogy itt a németek ismét vicsorgó gonosztevők lesznek csak, pedig azért a valóság – itt legalábbis biztosan – nem ez volt és sokkal árnyaltabb a kép. A valóságban ha bele akarták volna radírozni a németek a kimerült brit Expedíciósokat és a franciákat, akkor megtehették volna…

    Azonban, mivel Nolan brit, itt az lesz, hogy ők mekkora hősök. De ne legyen igazam, de mondjuk nagyon meglepődnék, ha tényleg reális lenne a film.

  19. @Zoli: a soraid alapján látom, hogy olvasott és nem agymosott ember vagy. Így gondolom pontosan tudod micsoda halivúd valójában, és látom kikövetkeztetted a film miben fog eltérni a valóságtól. Mert attól arrafelé nagyon félni szoktak. Nolant jó rendezőnek tartom, technikailag a rendezés biztos jó lesz, az operatőri munka és a világ megvalósítása díszletek …stb. is színvonalas lesz. De történelmileg a szokásosat kapjuk, ami köszönő viszonyban sem lesz a valósággal.

  20. Én azért remélem, hogy ez csak a beetetés lesz, és valami alternatív univerzumban fog játszódni vagy valaki flashbackkel vissza a nagyapja testébe és megváltoztatja a történelmet :D

  21. 24: igen valami sci-fi csavarral engem is jobban érdekelne, de lehet, hogy az sok embert kiborítana és valószínű nem mert ilyet belerakni :)

    ettől független én bízom nolanba, cillian murphyt és tom hardyt nagyon komálom szóval valszeg mozis lesz, ha nem húzzák le nagyon elsőhéten, akkor majd itthon a lakótársaim nagyTV-jén :)

  22. Srácok, előbb nézzétek meg a filmet, mert csak találgattok, meg előre lehúzzátok a filmet. Aztán meg megnézitek, és itt fogtok ömlengeni róla. Én szóltam! :D

  23. @Zoli: Köszönöm, hogy leírtad. Akkora vicc ezt győzelemként megírni, miközben a németek csak azért nem akarták belegyalulni őket a tengerbe, mert még azt hitték, hogy meg tudnak egyezni a britekkel.
    De biztosan az van a filmben, hogy micsoda zseniális parancsnoki döntések által menekültek meg, miközben túljártak a gonosz és buta németek eszén.

  24. Hát azért erre több teória is van, de ez a legkedveltebb verzió, mert a németek törekedni akartak a későbbi szövetségre, hogy mindenki rájöjjön, a valódi ellenség az keleten van. De ahogy fentebb írtam, Churchillnek van egy híres beszéde is az esemény után, amit kb azzal zár, hogy evakuációval még senki sem nyert háborút. Röviden, “Abba lehet hagyni az ünneplést szarzsákok.”

  25. Egyrészt tényleg várjátok már meg, hogy mi lesz egyáltalán a film története, oké, hogy II. vh, meg evakuáció, de ez így elég tág, ezen belül bőven lehet drámázni meg sztorikat kitalálni. Másrészt meg tényleg nem értem, hogy ha ennyi embert hidegen hagy, akkor minek kommentel a poszt alá :)

  26. Külföldi mozis oldalak szerint kerek 120 perc lesz, de ezt senki se vegye hivatalosnak. Nálunk 16-os karikával érkezik.

  27. Srácok, bocs megkéstem a válasszal. Moziban dolgozom, forgalmazói infó a 108 perc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.