Blockbuster watch: Cars cars cars és Scarlett

Ahogy csúszunk bele a nyárba, úgy sűrűsödik a program – a hétvégén beindult a Pixar ipari gépezete, 2 Pac váratlanul nagyot kaszált, Mandy Moore visszatért mozizni, Scarlett ismét bukott, Colin Trevorrow meg limitáltan is bizonyította, hogy miért is lett akkora rakás szar a Jurassic World.

Lehetne reggelig azon vitatkozni, hogy a Pixar minősége mikor éppen merre tendál, de abba valószínűleg kevesen kötnének bele, hogy a Cars 2 a stúdió mindenkori leggyengébb mozija volt. A Verdák második része a pénztárnál sem váltotta meg a világot, eladott jegyek tekintetében az amerikai piacon a Pixar történetében csak a Good Dinosaur múlta alul, de azért lesajnálni sem kell a lámpásékat, mivel a dínós kisiklás mellett az Inside Out és a Finding Dory is brutális pénzeket termelt a közelmúltból.

Hatalmas elvárások így a Cars 3 mellé sem párosultak, ellenben az 53 millió dolláros hazai nyitása a becslések legalját karcolgatja, amit a stúdiónál inflációval kalkulálva ismét csak a Good Dinosaur tudott negatív értelemben lepipálni. Nyári + nyáriszünet kombó mindig ütős az animációs filmeknél, de másfél hét múlva már jön a nyakára a Gru 3, szóval konkurenciája is lesz dögivel, így elsőre a 200 millió sem garantált a verdáknak. Mielőtt azonban empatikusan elmorzsolnánk értük pár könnycseppet, már a Cars 2 idején is felvállaltan a merchandisingra épült az egész folytatás mizéria, ami mára sok milliárd dolláros termékeladásokkal párosult és egy saját kalandparkban tetőzött be.

All Eyez On Me címmel a dobogó harmadik fokán landolt egy 2Paces áldoku mozi, aminek a minősége állítólag enyhén kérdőjeles, ellenben a közönség kajálta 10.000 dollár feletti mozinkénti átlaga pedig 26 milliós első hétvégére volt elég, ami a változatosság kedvéért a becslések felső lécét is szépen ütötte.

Mandy Moore moziban kábé 10-15 éve volt utoljára menő (hiába volt egykoron még a filmtörténet legnagyobb nyitása is az övé az Aquamennel, kacsint kacsint), azonban a This Is Us széria sikere ismét ráirányította a figyelmet és a 47 meters down 11.2 milliós nyitása az újonc Entertainment Studios lelkében is rőzsedalokat fogantatott.

Az elmúlt évek vígjátéksikereiből összegyurmázott Rought Night Scarlett Johanssonnal a pole pozícióban kívánt volna a nyár egyik meglepetés sikerévé válni, ellenben 8 milliós nyitása talán a 20 milliós alacsony büdzsének is kihívásként fog jelentkezni. Scarlett Wes Anderson moziban, meg persze Marvelékkel vigasztalódik majd, de mostantól jobb lesz kicsit ráfeküdnie a filmválasztásra, mert a Ghost in the Shellel idén már taknyolt egy embereset.

És akkor Colin Trevorrow próbálkozott még limitáltan 579 moziban a Book of Henry-vel, ami egészen 1.4 millióra és gyér kritikákra volt elég. Én sem akartam kiemelten bántani a Jurassic World miatt megint, de azért mégis csak a Star Wars IX rendezőjéről van szó, akit eddig azért védtek be, mert az iparban nehéz az élet, de majd kisebb filmben jól megmutatja. Megmutatta.

És akkor a heti Wonder Woman konfetti adag – harmadik hétvégéjén mindössze 29.5%-ot esett a Csodanő és otthon immár 275 milliónál tart. Míg múlt héten azt mondtam, van esélye befogni a DCEU legsikeresebb moziját otthon, a BvS-t, hát ezt most már simán lehet tényként kezelni. Sőt, ezzel a lendülettel 370 környékén fog csupán befékezni, ami 103 milliós kezdés mellett még a nyári erős hétköznapokkal is kiváló eredmény.

A hétvége amerikai bevételei:

 1. Cars 3 – $53,688,680 – össz: $53,688,680
 2. Wonder Woman – $41,268,850 – össz: $275,095,580
 3. All Eyez on Me – $26,435,354 – össz: $26,435,354
 4. The Mummy (2017) – $14,510,960 – össz: $57,121,660
 5. 47 Meters Down – $11,205,561 – össz: $11,205,562
 6. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales – $8,964,039 – össz: $150,572,153
 7. Rough Night – $8,004,283 – össz: $8,004,283
 8. Captain Underpants: The First Epic Movie – $7,181,541 – össz: $57,795,201
 9. Guardians of the Galaxy Vol. 2 – $5,071,732 – össz: $374,942,747
 10. It Comes At Night – $2,601,468 – össz: $11,124,63
abelh
írta
2017. 06. 21. 03:59
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Blockbuster watch: Cars cars cars és Scarlett” bejegyzéshez

 1. nem váratlan az Tupac akkora név hogy sikerre volt ítélve, hát már a Compton is jól futott, kár hogy nem az a csapat készítette ezt is pedig adta magát, durvább számok is kijöhettek volna.

 2. Tommy:

  de váratlan, mert senki nem remélte 20 milliónál többre a kezdését és hiába népszerű 2Pac, a Comptonon kívül nem nagyon mentek az 8 mile óta a rap / biopic mozik, ráadásul ezt a social media elég sok pontján ekézték rommá.

  Roli:

  spenótot vacsoráztam.

  LnB:

  köszi, ez mindig jó :)

 3. Szerintem sem volt azért rakás szar a Jurassic World egy teljes átlagos tapogatózó biztonsági játszma volt, Crisp Rat szerethetőségére, meg a nosztalgia faktorra építve. köhöm köhöm J.J.

 4. Kib*szott jó stílusod van abelh, én is szívesen olvasnék többet tőled.

  “de azért mégis csak a Star Wars IX rendezőjéről van szó, akit eddig azért védtek be, mert az iparban nehéz az élet, de majd kisebb filmben jól megmutatja. Megmutatta.” :’D

 5. Igen, simán jó lett a JW! Sokkal rosszabb folytatások, remakek készülnek! A JW a jobbak közé tartozik! Talán megfeküdte a spenót a gyomrodat?

 6. ez a poszt nem a Jurassic Wordről szól, de még Trevorrowról is alig.

  (ettől függetlenül több bejegyzésen keresztül lehetne elemezgetni, hogy a JW miként tartalmazza szinte az összes elemet, ami miatt a mai hollywoodi blockbusterek többsége ócska és komplett vakvágány.)

 7. Wonder Woman hétvégén át libben a 300 millión.Hogy aztán a harmadik legsikeresebb eredet történet legyen a Pókember és Deadpool után.Németországban,Spanyolban Japánban még csak most nyitott.

 8. Végre valaki egyetért a JW minőségét illetően, kurva nagy csalódás volt, nosztalgia ide, vagy oda.

  Örömmel látni, hogy továbbra is buknak a gyenge és közepes vígjátékok.
  Még a végén megeröltetik magukat a készítők és minőségi filmeket fogunk kapni?

 9. Szerintem a Jurassic filmekből a 3. rész volt a mélypont, annak ellenére, hogy Sam Neill nagy kedvenc, de még ő sem bírta megmenteni. A JW ahhoz képest teljesen jó volt kalandfilmnek. Hogy jobb is lehetett volna? Persze, de ez rohadt sok filmről elmondható. :)

  Ami az SWIX-et illeti, azt a filmet úgyis tök mindegy, ki rendezi, fentről dirigálják minden mozdulatát, ahogy a legutóbbi hír is mutatja.

 10. @Janika
  Entourage című sorozatban nagyot nyitott a James Cameron rendezte Aquaman és Mandy Moore is játszott benne Vincent Chase oldalán :D

 11. OFF: Én melletted vagyok, Abelh; a Jurassic World rettenetes volt. Már majdnem akkora csalódás volt, mint a Force Awakens, szóval én már előre rettegek attól a Star Wars IX-től.

  ON: Azért jó látni, hogy sorra buknak a futószalagon gyártott gagyik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.