A Warner keményít?

Gondolom sok helyen bele lehet majd futni valami clickbait változatába ennek a szövegnek:

Emmerich’s mandate may involve compartmentalizing WB’s slate, which means anything that’s not DC Films, Lego, or ‘Harry Potter’ would come under greater scrutiny. The plan would also involve slimming budgets down, and avoiding “auteur directors who want final cut” with the exceptions of the legendary Clint Eastwood and blockbuster titan Christopher Nolan, who both pretty much run the place.

Röviden: a Warner új irányítója a már bejáratott dolgokon kívül (Potter, DC, Lego) egyrészt spórolni igyekszik majd, másrészt a végső vágás jogát nem adja majd oda rendezőknek, kivéve Nolannek és Eastwoodnak, és kerülik azokat akik ehhez ragaszkodnak. Ebben az a nem clickbait, hogy valójában eddig is csak kevés rendező kapta meg ezt a lehetőséget, mivel nem szokták csak úgy odaadni a stúdiók. Szóval nem kell felfújni a szöveget, a Warner nem ezzel öli meg a kreativitást.

human
írta
2017. 06. 23. 03:16
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “A Warner keményít?” bejegyzéshez

 1. Nem is az, hogy nem adja meg a lehetőséget a végső vágásra, hanem kerülik majd azokat, akik ezt akarnák amúgy, ez jóval tudatosabb, de egyúttal tiszta állásfoglalás amellett, hogy iparosokat keresnek, kisebb kockázatot, ez ilyen. Tegye fel a kezét aki meglepődött.

  (Megjegyzem: Nolan kapcsán írta asszem plastik.hu Józsi, hogy mennyire tudatosan építette a karrierjét, vagy legalábbis látszólag, neki nem csak arra volt jó a Dark Knight trilogy, hogy kapjon lehetőséget, de élt is vele erőteljesen, és nem lepne meg, ha már tudta volna, hogy mik miatt akar előbb üzletileg sikeres lenni.)

 2. Eastwood nagyon “legendary”… utolsó két filmje kritikán aluli szarok voltak, a háborús mesterlövészes filmje meg 1 az 1ben studioban greenscreen előtt lett felvéve játékbaba propokkal, meg cgi vérnyomokkal.
  Az öreg már rég nem legendary.

 3. Eastwood mindig is legendary volt és örökké az is marad, bármit is tegyen már 70 felett. Az ilyen Nolan-féle macskajancsik például a lába nyomába sem érhetnek soha. A Dunkirkben biztosan valódi vér lesz majd, ugye.

 4. Nolan mint macskajancsi hahahaha. Eastwood a Nincs bocsánat óta nem csinált igazán kiemelkedő filmet (tudom, Millió dolláros bébi meg minden, de az a film nem lesz legendás). Mondom ezt úgy hogy imádom a pasast, a Nincs bocsánat pedig a mesterművek közé tartozik. Az pedig 1992-ben volt. A haterkedés azért ne menjen a józan ész rovására.

 5. A Millió dolláros bébi igenis kiemelkedő film, de ott van még a Gran Torino vagy a Titokzatos folyó. Akármilyen filmekkel is jött az utóbbi években nem számít, ahogy az sem miket készít még, a legenda titulus joggal az övé örökre.
  Persze Nolan-t, le macskajancsizni sem vall túl nagy észre…

 6. Eastwood anyagilag tuti mester, mert az American Sniper lehet pár embernek túl hazafias, de az egyik legnagyobb meglepetés siker, nyilván van így hitele a stúdiónál.

 7. Szerintem Eastwoodnak még a sokak által ezért vagy azért lehúzott filmjei is könnyedén kimagaslanak az év többi filmje közül.

 8. Eastwood kisujjában van a szakma. Nolan tipikusan XXI. századi ember: a látványos, monumentális és sokat ígérő felszínt csak egy picit megkaparod, és máris meztelen a király. Az olyan filmekkel, mint a totálisan értelmezhetetlen, plothole-októl hemzsegő Interstellar, a se füle se farka Interception, vagy a hülyegyerek Dzsémszbondja Batmannek hazudott akcióparódiák a nyomába sem érthet a valódi filmművészeknek. Emellett tudom, hogy ott lesz a helye a filmtörténet nagyjai között, de ez már korunk szégyene.

 9. És a Nolan szapulásnak is van ám értelme, hiszen pár odavágott komment úgy de úgy eltéríti majd az embereket, hogy rögtön Clint Eastwood bestof dvd box set-eket vesznek.

 10. Szerintem semmilyen szapulásnak nincs értelme, és én nem is szapultam, de én is úgy érzem, hogy annyira nem összehasonlítható a két név. Nolan most csúcson van, felkapott, de kérdés, meddig lesz az, mert sokan voltak így, akik aztán egyszer csak letűntek. Ha majd pár évtized múlva még mindig ugyanilyen elismert lesz, mind a közönség, mint a Warner szemében, akkor már tényleg lehet egy lapon említeni őket.

 11. Nem érdekel, ki mennyi és milyen DVD-t vesz. Lehet szapulásnak hívni, pedig csak elmondtam a véleményem, mint bárki más. Mammut megfogalmazta szebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.