Szivárognak a Han Solo film körüli balhé részletei

A THR összeírta egy nagy cikkbe az eddigi belsős infókat:

 • Kennedy (a Lucasfilm feje) a kezdetektől nem volt megelégedve a munkájukkal, mivel kevesebb felvételt csináltak, ami a vágást nehezíti.
 • Lawrence Kasdan sem bírta a rendezőpárost.
 • A másik oldalról pedig Phil Lord és Chris Miller azt érezte, hogy semmi kreatív szabadságot nem kaptak, és a határidő nagyon szorította őket, sosem volt idejük rendesen felvenni a jeleneteket.
 • Kennedy próbálta elkerülni a balhét és a rossz sajtót, így felajánlotta a párosnak, hogy Kasdan jelentős segítségével fejezzék be a filmet, de azok ezt nem fogadták el.
 • Más források szerint túlzottan az eddigi megszokott improvizációs stílussal próbálták összehozni a filmet, ami ilyen típusú produkciónál nem működik.
 • Májusban már körvonalazódtak a bajok, a rendezők döntésképtelensége és az is, hogy Alden Ehrenreich nem a legjobban muzsikál, aki mellé egy felvettek valakit, aki segít fejleszteni a színészi képességeit. Mindezt így 3-4. hónapjában a forgatásnak.
 • A hír után, amikor bejelentették, hogy Ron Howard jön a helyükre, akkor a stáb elvileg hangosan ünnepelt. A forgatás így a tervezett helyett július helyett szeptemberig fog tartani.

  Ezt frissítették amíg aludtam: a munkások akkor tapsoltak, amikor Millerék távozását jelentették be, és azt, hogy új rendező lesz. Akkor sem ömörmükben, hanem a film támogatása miatt.

A végére egy hét mondása Kennedytől:

..take artistic license and creative risks. If all you’re doing is playing it safe — trying to make the same movie over and over again — that’s when the audiences say, ‘Oh, this is just a moneymaking machine.’ But if it’s genuinely in service to the art form, then the franchise concept is being used in a way that’s exciting.

50 hozzászólás a “Szivárognak a Han Solo film körüli balhé részletei” bejegyzéshez

 1. “A hír után, amikor bejelentették, hogy Ron Howard jön a helyükre, akkor a stáb elvileg hangosan ünnepelt.”

  Ez azért durva :)

  Furcsa rendezőket válogatnak az SW filmekhez az egyszer biztos. Vajon mi alapján választották őket, vagy Colin Treworrow-t?
  Miért nem mennek biztosra és szerződtetnek tapasztalt rendezőket?
  Nem hiszem, hogy pénzt akarnak spórolni, vagy ennyire skótok lennének? :)

 2. Arra lennék kíváncsi, hogy Alden Ehrenreich mivel győzte meg a készítőket, hogy alkalmas a szerepre? Csak volt valamiféle meghallgatás, próbafelvétel, ahol ki kellett volna derülnie, hogy nem az igazi…

 3. Akaratlanul is a Hail Caesar jut eszembe, ahol szintén Alden volt az egyik probléma a film készítésű során

 4. engem pont meggyőzött Alden a Caesarban, na persze ott kisebb szerepe volt. dehát a fene se gondolta, hogy itt majd komplex színészi képességeket kell demonstrálnia.

 5. (gondolom a Lego movie-s srácok sincsenek hozzászokva, hogy kihozzák a legjobbat a színészekből, szemben Coenékkel.)

 6. ““A hír után, amikor bejelentették, hogy Ron Howard jön a helyükre, akkor a stáb elvileg hangosan ünnepelt.”

  Azóta kiment egy update:

  “June 26, 4:15 p.m. A previous version of this article stated that the crew of the Han Solo spinoff broke into applause following the announcement of Ron Howard as director. In fact, these sources say the applause came at the end of the meeting in which the departure of Lord and Miller was announced and they were informed a new director would be arriving. These sources say the mood at the meeting was somber but there was applause “in support of the movie” (not in support of Lord and Miller’s departure).”

  tehát most már nem ünnepeltek Howard miatt, hanem komor volt a hangulat és a végén éljenezték a filmet :)

 7. Kicsit Pro-Disney a cikk, hogy Lord és Miller volt itt a probléma és semmi más. Amit nem igazán tudok elhinni…

 8. Az egész ott lett elrontva, hogy Han Solo filmet akartak csinálni. Ez már ilyen felesleges vergődés.

 9. Tudom én hogy van google fordító, de azért kedves “human” a pór népnek le is fordíthatnád magyarra az idézetet, vagy mindjárt közölhetnéd a teljes cikket angolul. fck logic. De azért csipázlak, no offense.

  Hogy valami érdemi is legyen: szerintem is erősen Disney nyomásra volt itt a “kiszivárogtatás”, valamit adni kellett a nép szájába, nyíltan meg problémás lehetett volna kritizálni őket. Talán majd egyszer fény derül arra is hogy valóban mi volt a konkrét kiváltó ok.

 10. Azért az hallatlanul vérgáz, hogy a főszereplőről szivárogtat negatívumokat a stúdió. De az egész úgy ahogy van, óriási blama.

 11. Ha ennyire problémás ez a rendező páros, akkor miért nem dobják őket ki végleg? Senki sem pótolhatatlan, ezeknek meg, nem hogy egy emlékezetes munkájuk nem jut eszembe, de még a nevüket sem hallottam soha. Menjenek a levesbe és nincs gond.

 12. Korábban nem derült ki, hogy ezek a rendező csókák és a kiba* főszereplő ilyenek? Egy ekkora befektetésnél komolyan senki nem beszélgetett el velük, nem tesztelték őket? Csak úgy kiválasztották és ennyi? Inkább buknak egy csomó pénzt, mintsem előre tervezzenek? Vagy pont ki volt minden találva és csak a reklám miatt csinálják a műbalhét…

 13. Na, nekem Kennedy az utolsó idézettel teljesen elvágta magát.
  Ha a Lucasfilm feje azt mondja, hogy újat kell csinálni, nem pedig biztonsági “másolást” az előzményekről, akkor mostantól bármi amit mond a pontos ellentétét fogom várni. Pl ha a filmre azt mondja, hogy Han Solo más lesz mint ahogy megismerhettük, akkor a filmtől kb azt várom, hogy legyen benne sármos/hülyéneknőzős egyoldalas szájfelhúzás, idegből ellenségbe rohanás és esetleg eddig nem említett titokzatos űrhajsza aka “Kessel run”.

  Az hogy a főszereplőnek meg leckéket kell venni színjátszásból…
  Most örüljünk, hogy igyekeznek kihozni a legjobbat és próbálkoznak, vagy temessük már most?

 14. Atla:
  Én is így gondolom. Akkora a Star wars univerzum hogy nem igaz. Tudom, ők csak a Skywalker família, főleg az original trilogy körül tudnak gondolkodni, mert ez az egész egy családi történet (szerintük) és emiatt képtelenek kreatív ötletekkel előállni. Han Solo az Harrison Ford és kész. A fiatal kora kit érdekel, ő a IV. részben csöppent az eseményekbe egy random csempészként és minden fontosat megtudtunk róla.
  A főszereplő meg ellenszenves valamiért. Ettől már csak a Boba Fett film lenne feleslegesebb.

 15. A Jump Street nem volt rossz film, de nagyon jó sem és az ott tapasztalt abszurd humor szerintem sem illene igazás egy SW filmbe.
  De hogy erre két év után jönnek rá? Azóta vannak a projektben a fiúk…

  A főszereplő gyerek a Hail Caesarban pont hogy jó volt sztem. De az egy karakter mellékszerepvolt az is igaz.
  Bár hogy ilyesmi hír terjed a filmről és a főszereplőről az gáz. Ha igaz, ha nem ilyennek nem szabadna szárnyra kapnia.

 16. Ez van. Howard majd betűről betűre leforgatja amit Kasdan írt, hogy a kis lelke megnyugodhasson…

 17. A Star Warsnak ezzel vége, béke poraira. Kösz Disney, hogy gyalázatosan tönkrevágtad pár millió ember egyik legkedvesebb univerzumát.

 18. Érted, már akapból ha belegondolsz, Star Wars és Disney, egyből érzed hogy valami nem stimmel…Lucas is eladhatta volna valami értelmes stúdiónak, nem a Pg13 Csipkerózsika Disneynek…Donald kacsa és a sötét erő, ehh.

 19. Azt, hogy a Disney tud jó Star Warst csinálni a Rogue One bizonyította (a VII nagyon nem), leszámítva a cgi szereplőket… De itt az alapkoncepció is annyira kínos, hogy még TV sorozatban se nagyon működne, esetleg rajzfilben, ahol HF-ra még hasonlíthat a karakter – de ott is hót felesleges.

  Luca nem véletlen nekik adta el, rafkós üzletember, semmi több, a Disney meg kilóra megvette a karaktereket/ univerzumot, de nagyon nem tud mit kezdeni velük.

 20. a rogue one-nal maximum azt bizonyította, hogy a nézőknek nincs igényük jó karakterekre és izgalmas, szórakoztató történetre, ha van a filmben elég lépegető és robbanás xd

 21. ” a Disney meg kilóra megvette a karaktereket/ univerzumot, de nagyon nem tud mit kezdeni velük.”

  Nem tudom, regényekben és képregényekben elég sok új karaktert és sztorit behoztak már a kánonba, a filmekkel is nyílván szélesítik majd a palettát, de ott nagyobb a rizikó. Először a jól ismert karakterekre/helyzetekre fekszenek rá (ma erről szól Hollywood), és a bevételekből az látszik, hogy jól csinálják. Ha teljesen ismeretlen sztorival és ismeretlen karakterekkel rukkolnak elő először valahol az univerzumban, nem biztos, hogy jól jönnének ki belőle, sőt. Az ilyesmit jobb később, apránként adagolni. Csak győzzük kivárni.

 22. Mammut: a Rogue One-ban kik voltak az imsert karakterek? Mégis sikeres lett, bár igaz nekem egyáltalán nem jött be.

 23. Rogue One érdemeit én is csak a mozi után tudtam elismerni, moziban nekem is csalódás volt – silány karakterek,ugráló történet… De én ott az utóforgatásnak betudom a hibákat. Azt adta, amit ígért.

  Viszont ez… Én értem, hogy aki nem ismeri a Star Warst,az is kb. tudja ki az a Han Solo, de aki divatból megy el rá, el fog menni akkor is, ha Boba Fett film lesz, nem kell fosniuk a bevétel miatt. Rogue One előtt is mekkora hype volt már, pedig egy ismert főszereplő nem volt a plakáton… Olyan olcsó húzás ez az “ismert karakter fiatalkora”. Nem hiszem el, hogy ennyire futja. Még a bőrlehúzásnak is van elegánsabb módja.

 24. Megmondó kapitány: összefoglaltam a cikket lényegretörően, nem tudom mit akarsz még ingyen. Szerintem még az index vagy origó sem fordította le szóról szóra.

 25. Szerintem az történik, hogy a Disney egyfajta kísérletet csinál mint a Zsivány Egyesnél. Megnézik mit tudnak a “gyerekek” ezeknél az antológia-filmeknél, de ez eddig nem nagyon jött be nekik, ezek szerint.

  Látszik, hogy a “fősodor” filmeken sokkal szorosabban tartják a gyeplőt, hiszen mind a három filmre olyan rendezőt kértek fel, aki már rendezett blockbuster scifi-akciót. Ráadásul a 7. rész még csak véletlenül sem bírt semmi újjal előállni, annyira a biztonsági játék ment.

  Ezt már többször leírtam, hogy nekem személy szerint azért tetszik jobban a Zsivány Egyes az Ébredő Erőnél, mert ott talán – sztorija ellenére – sokkal több újdonságot tartalmazott, de kétségtelenül látszik, hogy esetlenebb film a 7. résznél, sokkal kevésbé összeszedett.

 26. “Azt, hogy a Disney tud jó Star Warst csinálni a Rogue One bizonyította” nap poénja :DD

 27. @Megmondó kapitány

  “le is fordíthatnád magyarra az idézetet, vagy mindjárt közölhetnéd a teljes cikket angolul. fck logic. De azért csipázlak, no offense.”

  Azért tök jó, hogy rögtön bedobtál két angol szófordulatot is ebbe a reklamálásba.

 28. Ha szar a kedvem, idejátok röhögni a kommenteken. :D A látnok megmondóemberek kommentei mindig feldobják a napom :D

 29. ” Anthonz says: ”

  Ezért írtam azt, hogy “karakterekre/helyzetekre”. Bár a történetek talán szerencsésebb szó lett volna. A lényeg, hogy az egy már nagyjából ismert sztorit dolgozott fel.

 30. a Rogue One tök jó SW film volt, bár a prequelek is lennének olyan jók.
  tényleg nem értem, mi ez a sírás az emlékezetes karakterek hiányán, ha csak az EpIV-et néznénk önmagában a folytatások nélkül, az se lenne egy nagy megfejtés karakterek terén mai szemmel.
  nekem speciel a R1 karakterei is tökre megmaradtak, pedig csak egyszer láttam a filmet.

 31. “Lord és Miller a Han Solo-filmben is pont úgy dolgoztak (volna), ahogy korábban: nagy teret engedve az improvizációknak, a saját és a színészek pillanatnyi ötleteinek. …. Kasdan a források szerint elvárta, hogy az általa leírt mondatok szóról szóra, pontosan és minden változtatás nélkül hangozzanak el. A források szerint, hogy mindenkinek igaza legyen, Millerék többször úgy oldották meg a dolgot, hogy előbb leforgatták a jelenetet szó szerint, aztán később vettek fel hozzá kiegészítéseket.”

  mondjuk ezért kár, eleve a híres “I know” improvizációból születve lett legendás Han, micsoda ökörség nem engedni ezek után a Han filmet improvizálni. szomorú ez, de remélem jut majd a végső vágásba az improvizált jelenetkből is.

  remélem ez után a balhé után minimum felvesznek majd egy jelenetet amiben azt mondja Han hogy “Would that it were so simple!”

 32. Azért nem mindegy, hogy az ember milyen elvárásokkal ül az ember egy Disney Star Wars elé. Ott a Rogue One. Szerintem ha az eredeti “rendezőit” kapjuk CGI karakterek nélkül, igen is jó film. Star Wars mércével epizód nézve nem jó – de ott már a 6 rész is sok, nem hogy 7-8-9. Szóval abban egyetértek Human, hogy rossz film, de onnantól kezdve, hogy milyen az új trilógia (eddig és jobb nem nagyon lesz) és évente jönnek nem várhatunk eredeti SW élményt, mint az első trilógiánál. De ha lazítasz a gyeplőn és rajongói szemmel nézed, a Disney Star Warsok körül eddig a legjobb és egy darabig az is marad szerintem. (Csak a CGI szereplők taszítóak.)

 33. Fa**nak kell ez a film, a kedvenc karakteremet fogják megalázni. Főleg a kis majom gyerekkel…
  Ez a baj a Disney-vel…csináljanak évente felőlem 2 SW filmet, de hagyják már a régi szereplőket, vagy akkor csináljanak Vaderről, Boba Fett-ről…olyanról akihez nem kell “arc”. VAGY Obi-Wan Kenobi…ott a színész még vállalható is. :)
  Menjenek az Old Republic időbe, legyen full akció mikor 100 jedi szemberohan 100 shittel. (Old Republic MMO videók) Eskü még az is jobb lenne.
  Mutassanak be sok sok bolygót élőlényt, ne mindig ugyanazon a 4 bolygón történjen minden. Ez is vicc. Pedig a könyvek… :D
  A 7 8 9 is teljesen fölösleges :/
  Teljesen idióták…gyülekezete a Disney vezetőség :D Értem én, hogy ezt lehet eladni, de úgy gondolom, ha bármilyen SW filmet gyártanának azt is megnéznék sokan, nem csak az eredeti trilógiára épülőket.

 34. Bocsi, kávé előtt nem kéne kommentelnem, de azt akartam írni, hogy Alden karakterének volt hasonló problémája, nem Aldennek, ő jól hozta a szerepet szerintem is :)

 35. Amúgy, ha a színészgyerek gyengén muzsikál, akkor szerintem nem a rendezőket kellett volna elpasszolni, hanem őt cserélni, plusz, ahogy olvastam Emilia Clarke is baromi gyenge. Szóval most már cseszhetik Ron Howardot is. Hiába összerántja a filmet, meg pótforgatnak meg újravágnak, ha nincs mögötte fasza színészi munka. Amúgy meg ez is vicces, hogy három vagy négy hónap után vettek föl mellé trainert, addig mire vártak? Meg a castingosok, akik beválogattak, plusz aki végül rábólintott, azt is meg kéne dorgálni. Mert nem hiszem, hogy egy Han Solo szerepre egyszerű bejutni. Jelentkeznek rá vagy húszezren. Szóval nagyobb itt a baj, mint ami lejön az infókból.

 36. Watchmen
  A rendezőnek sokszor igen sok köze van ahhoz, hogy egy színész mit alkot, elég csak megnézni az amúgy igen tehetséges Natalie Portmant mit “alakít” a prequel trilógiában…

 37. Ezeknél a modern univerzum filmeknél azt érzem kb mindegy ki a rendező. Gyakorlatilag úgy készülnek mint egy sorozat, megvan a váz, amire megírják a forgatókönyvet, kötött a látvány, a rendező meg jó iparosként levezényli a munkát. (Amúgy Ron Howardnak lehetne is a beceneve mint Tisztességes Iparos, minden filmjén ezt éreztem :D)

 38. Én szeretnék már egy SW filmet a birodalmiak oldaláról is megnézni. pl. milyen az élet egy csillagrombolón.

  Das Destroyer címmel mondjuk, aminek a vége lehetne az, hogy épp visszatérnek a dokkba, amikor jönnek a lázadók és szétbombáznak mindent a lézerükkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.