Recap: akkor a Death Note ennyi?

A Netflixre érkezik a legendás, elég jó koncepciós anime feldolgozása, amihez jött nemrég még egy trailer. Nyilván többet mutatnak, de talán nem kellett volna?

human
írta
2017. 07. 06. 21:00
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “Recap: akkor a Death Note ennyi?” bejegyzéshez

  1. Nagyon mellé ment ez az egész.
    L talán a legrosszabb az egészben.

    viszont Ryuk még most is ott van, pláne az ikonikus DeFoeval :)

  2. A másik: Light soha nem kérdőjelezné meg, hogy helyes-e amit tesz. Illetve csak az elején, de azt is hamar elvetette.
    Egy esélyt kap, de csak Ryuk miatt.

  3. De tényleg még a Ryuk model is … áh.
    A japán filmben legalább Ryuk olyan volt, amilyennek lennie kellett. Füves Kira, meg gengszter L. Meh.

  4. Ugye azzal mindenki tisztában van hogy az adaptáció nem azt jelenti hogy copy paste? 😂 Ha azokat akarjátok látni akik az animében voktak akkor nézzétek az animét. Nem azt mondom hogy jó lesz a film de Japánok már megcsinálták nem is egyszer akkor meg mi értelme lenne ugyan azt megcdinálni többször? Költői kérdés. Ha a film jó lesz én magasról leszarom hogy nem copy paste. A GiTs is azért volt jó mert adott némi újdonságot is de megvolt az alap is. Erröl ennyit is szerintem.

  5. Az adaptáció mikéntje mindig vita tárgya lesz. Alapvetően attól függ, hogy milyen a végtermék. Ha önmagában működik a film/akármi, jó történetet mesél el, karaktereket vonultat fel, akkor sokan hajlandók megbocsájtani, hogy mint adaptáció, az eredetivel összehasonlítva, nem jó.
    Ha nem jó a film, akkor vagy az a baj, hogy túlságosan közelről követte az alapot vagy az, hogy túlságosan szabadon értelmezte azok felvetéseit.

  6. miért kell a filmbe a kötelező néger, ha az alapanyagban nincs benne :( nem mondom h nagyon vártam a filmet, de kíváncsi voltam rá … eddig … :(

    Minek adaptálnak valamit, ha nem a rajongó tábor miatt… ergo minden ilyen kaliberű eltérés nekem felér egy szembeköpéssel :(

  7. Fura, hogy a sorozataik szinte mind zseniálisak, vagy legalább nagyon jók, a filmjeik meg szinte mind szarok.

  8. @DarkEagle

    Ugyan már, újabb PC film amerikai szájízzel, agyon fókusz csoportozva kreativitás nélkül. Nem hiába van a mondás, hogy jótól lopni nem bűn, de ez egy férc másolás lesz megint, pont mint a Gits. Ami messze van nagyon a jótól. Meg attól még, hogy adaptáció, miért kell ennyire leszarni az alapművet és konkrétan szembe menni vele? Főleg, hogy kult dolgokról beszélünk, olyan animékról, amiket még azok is megnéznek, akik rühellik ezt a műfajt. (kivéve Béla :D )

  9. A kötelező a feka az amerikai filmekbe egyszeráen már nevetséges. Számomra itt bukott meg az egész, megint más kérdés, hogy a japán mondavilág részei a halálistenek, így ez átamerikanizálva… Nagyon tré…

  10. azért kell a kötelező fekete mindenbe mert még mindig úgy tekintenek rá emberek fanyalogva mint token black guy-ra ahelyett hogy ugyanolyan karakterként kezelnék mint a fehéreket… miért ne lehetne? miért számít?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.