My Friend Dahmer-előzetes

Egy film Jeffrey Dahmerről, aki az egyik leghíresebb sorozatgyilkos volt. A meleg férfi fiúkat és férfiakat ölt, de nem egyszerűen, mivel nem csak megerőszaakolta és megölte áldozatait, hanem meg is ette őket. A film azt mutatja be, hogy miképp vált a sima fiúból az előbbieket elkövető szörnnyé.

14 hozzászólás a “My Friend Dahmer-előzetes” bejegyzéshez

  1. Várós, mondjuk a trailerből kicsit úgy jön le, mintha ő is csak áldozat lenne, pedig egy állat volt.

  2. En olvastam a kepregenyt, es pont az a lenyegte, hogy mindez azelott tortenik hogy barmit is elkovetett volna. Mi tortent, miert nem figyelt oda senki, szulok, tanarok, stb. Mi vezetett oda, hogy allat volt.

    Backdeft, az iro/rajzolo egyebkent tenyleg osztalytarsa volt Dahmernek es a szemelyes tapasztalatara alapozta a konyvet.

  3. Hát azért ilyen figurák esetében, a környezetre visszavezetni kicsit slampos dolog. A rossz gyerekkortól leszel drogos, alkoholista, neurotikus esetleg fegyveres rabló. De az ő baja szerintem azért kicsit mélyebbről volt beágyazva annál, hogy csúfoltak a suliban meg stb.

    Meggyőződésem, hogy létezik a valóságban az igazi gonosz, különben nem lenne róla különféle folklórunk, és az, hogy általában ilyen körülmények közül származik inkább csak azt mutatják, hogy nincs esély sem arra, hogy elfojtódjon ott. Nagyon sokan hasonló környezetből nem lesznek ilyen emberek, sem a fentebb felsoroltak.

  4. Ezt a szerepet Jeremy Renner is eljátszotta már egész jól. Viszont ott a forgatókönyv és a rendezés volt a gáz.
    Ez nem igazán fogott meg.

  5. “De az ő baja szerintem azért kicsit mélyebbről volt beágyazva annál, hogy csúfoltak a suliban meg stb. ”

    Ott a már szerencsére halott példa Ted Bundy, a leírások szerint szerető családban nőtt fel, aki a kamaszéveire még megnyerő társasági emberré is vált és mégis mi lett belőle.

  6. @Kaoka: Kérlek, ne beszélj butaságokat. Nem ilyen egyszerű a dolog, ahogy te leírod. Nem véletlen, az az egyik kedvenc idézetem, hogy: “Senki sem születik rossznak, mások teszik azzá.” De mondhatnám úgy is, hogy megtanítják rá. Teljesen mindegy. Az, hogy valakit szekálnak otthon vagy a suliban és nem lesz sorozatgyilkos nem jelenti azt, hogy másnál is így kell lennie. Minden ember más, és máshogy reagál a környezete dolgaira.

    Minden odafigyelés kérdése. Amire manapság az emberek jó nagy többsége képtelen. Mindenki elismerésre, szeretetre és hasonló fontos dolgokra vágyik de közben simán, szemrebbenés nélkül elutasítják azokat az embereket akik mások, legyen az cigány, néger, kínai, meleg vagy bármi.

    Szóval ja, végül is igazad van. Létezik igazi gonosz, de az nem egy személy, hanem az emeberek félelme!

  7. @VanillaSky: Nem szabad mindent elhinni amit írnak. Minden okkal történik. Nem a gyilkosokat akarom védeni de nem lesz csak úgy valakiből gyilkos mert épp úgy kelt fel az ágyból, ez nem olyan dolog, hogy egy nap felkelsz arra, hogy már nem a rock zene a menő hanem a diszkó és akkor diszkó patkány leszel.

  8. DarkeEagle pedig így van,a tudat folyamatosan változik egyik reggel felkelsz és lehet,hogy másképpen gondolkozol mert tegnap volt egy törés amit nem tudsz feldolgozni elég ehhez egy elfogyasztott lsd bélyeg ami sok más tulajdonsága mellett pl felszínre hozza a lappangó szunnyadó pszichopatizmust,de lehet egy tegnapelőtti trauma is és két nap múlva vagy egy hét után másképp látod a világot,de a lényeg annyi hogy ez alapjáraton benned kell hogy legyen,nem fog csak úgy külső hatásokra előjönni,aki megeszi mondjuk a szomszédját ott genetikai problémák is vannak már születésnél eldölt…

  9. Amit te modnasz Roberto az ugyan úgy külső ráhatás. Az ember nem gonosz eredendően. Ezért kell megkeresztelni a csecsemőket minél előbb, leglaábbis a keresztény hit szerint.

    Sötétség mindenkiben van de van akikből könnyebb előhozni mert gyengébbek. Rám is rámtör néha a gyilkolászhatnék pl ha látok egy filmet pl minap a “Menedék” vagy épp látom a neten, hírekben, hogy milyen moslék dolgok folynak a világban, aztán ez a gondolat megmarad gondolatnak. Bármennyire is rúgnék be vagy tépnék be vagy bármi sosem ölnék meg senkit de attól még gondolok rá és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Viszont akiben kevesebb az önkontroll az hamar átkerül a sötét oldalra és most nem a Star Warsból idéztem. :D

    A lényeg hogy mindig van egy külső ráhatás. Olyan nincs, hogy egész életedben megvoltál nem volt semmi komoly gondod aztán egy reggel csak úgy legyilkolsz mindenkit akit épp akarsz. Ok és okozat. Mindennek van előzménye, ezért is mondom hogy nem a bűnöst kell utálni hanem a bűnt. Persze ez nem mentesít senkit a bűnei alól félreértés ne essék.

  10. @DarkEagle

    Hát bocsi, de írtál jó pár zöldséget fentebb, de amilyen lelkesedéssel fogalmaztál úgy éreztem, hogy nem kezdek vitába, mert biztosan nem győzzük meg egymást. De ha már a keresztény hitet említed… Na pont aszerint születik az ember az eredendő bűnnel (alma), és pont azért kell minél hamarabb megkeresztelni, hogy ha még csecsemőkorban éli a halál legyen esélye a purgatóriumra, különben örökre a pokol tornácára kerül (ami mellesleg nem feltétlenül rossz, hiszen a dogmatika szerint a keresztség szentsége előtt született és meghalt halálos bűnt nem bizonyítottan elkövetett ókori nagyságok is ott vannak pl.: Arkhimédesz, Arisztotelész, stb.), tehát csak van valami alapja az érveimnek.

    A tettest elindító körülményekre hivatkozni egyébként a leg alapvetőbb – és vérszegényebb védekezés, enyhítő körülményekre lehet vele pecázni kis eséllyel.

    De ha már sorozatgyilkosok. Abban egyetértünk, hogy legtöbbjüket irtózatos körülmények vették körül, amelyek többszörös traumára adtak okot. Akkor, hogy lehet az, hogy ezek a traumák nem magát az elkövetést indokolják, hanem az elkövető modus operandiját határozták meg.

    És erről oldalakat lehetne írni, de félek, hogy a Szerkesztő Úr már így is seggbe rúgna, amiért a filmes blogjából underground kriminálpszichológiai és filozófiai szemináriumot grundolok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.