Az idei Oscar lehet az áttörés, nyerhet komoly díjat szuperhős film? Vagy egyáltalán bekerülhet a nagyok közé?

Vagy őszre mindenki elfelejt mindent? Arra gondolok, hogy egyrészt a noir hangulatú Logan is volt idén, de a pletykák szerint a Warner erőteljesen megnyomja majd a Wonder Woman kampányát ősszel.

Na nem főszerepre hajtanak majd, hanem a “Legjobb film” és a “legjobb rendező” díjakra. Vagyis egyelőre már annak is örülnének, meg a zsánernek is nagy lépés lenne, ha a jelöltek közé be tudna kerülni egy szuperhős film. Végtére is ‘ez az új western’, és azok között is voltak, amik elérték ezt, szóval annyira nem lehetetlen küldetés.

43 hozzászólás a “Az idei Oscar lehet az áttörés, nyerhet komoly díjat szuperhős film? Vagy egyáltalán bekerülhet a nagyok közé?” bejegyzéshez

 1. Ehh, jó film volt, de nekem nagyon nem adná, ha bekerülne az Oscar “Legjobb film” vagy “Legjobb rendezője” kategóriákba. OTt azért még nem tart :)

 2. azért ne vicceljünk hogy legjobb film. valami komolyabbra max a Logan pályázhat, főleg hogy idén eddig még nem volt szinte semmi kiemelkedő, csak max jók. szerencsére még hátravan fél év

 3. Ha már képregényfilm, akkor inkább a Logan. De más kategóriában a Dunkirk mégesélyesebb, vagy jön majd megint egy dráma egy transzfesztitáról és hát akkor……

 4. Erős túlzád lenne ha pont a WW törné meg a trendet. Jó film volt, de a közelébe sincs még a képregény zsánerben sem a legjobbakhoz. A Logan viszont már jól nézne ki ott. De azért remélem ez az év Nolanről fog szólni, hogy végre kap valamit ő is, még ha csak jelölés is.

 5. Wonder Woman szerintem kifejezetten szar volt, ha valami díjat kap, az remélem málna lesz.

 6. Nekem a legnagyobb bajom az volt a WW-vel, hogy igazabol se a tetszesemet nem valtotta ki, de utalni se tudtam… inkabb csak kozonyosen szemleltem. De sajna kinezem az Oscar bizottsagbol, hogy benyomjak, fuh, mennyi dolgot kipaplhatnanak a listajukrol:
  elso kepregenyfilm
  elso noi fohosos kepregenyfilm
  elso noi rendezos kepregenyfilm

  Ez PC lenne a javabol… :D

 7. Logant én is jóval esélyesebbnek érzem (talán még Jackmant is) meg na… azért a The Dark Knight se kapott rendezőit vagy legjobb filmet, és Wonder Woman nincs egy utcában A Sötét lovaggal.. (Teszem hozzá tetszett a Csodanő)
  Meg most ha az ideiek mellé állítom, pl. egy Manchester by the sea mellé… Nem nem.
  De mondjuk az is tény, hogy láttunk már cifra dolgokat az Oscaron, szóval soha nem mond, hogy soha.

 8. Meg f@szomat, Wonder woman és az Oscar, hagyjuk már. :D Egy nézhető, a középsz@rnál valamivel jobb szuperhősfilm volt, DC fronton volt csak kiemelkedő. Bocsánt a stílusért. A Logan már más tészta. Én mondjuk untam, de ott simán el tudok képzelni jelöléseket a legjobb film/rendezés/főszereplő/mellékszereplő kategóriában.

 9. Viccnek is rossz. Nem vagyok hajlandó ilyen filmekre beülni és pénzt kiadni, mert kínszenvedés mind. Történet kb nulla a mai dc-marvel filmekben. Sry a fanoktól. Aranymálna díj inkább a transformers filmek mellé.

 10. Magam részéről a Watchment tettem volna be,de az az akadémiának se meg a közönség nagy részének se való…és ugyanezért a Logannek is szurkolok a WW mellett, de kevesebb esélyt látok rá.
  Most lehet itt mondani, hogy nem tetszett a WW, vagy azért nem olyan jó, meg ilyenek, de szerintem egy legjobb film jelöléssel az akadémia is jól járna. Nem olyan már a nézettsége az Oscarnak, mint régen. A Logan is megérdemelné legalább a jelölést, de azért az másabb. Nem a Gyűrűk Urát szeretném itt most leszólni, mert szeretem én azt is nagyon, de ha összevetjük az általában díjazott filmekkel, akkor az is igencsak kilóg a sorból. Szerintem a sok jelölésig nyugodtan elmehetnek, aztán váltsa be a legjobb kosztümöt belőle pl. Viszont a mostanában díjazott filmek közül elég keveset lehet berakni baráti körben, hogy na gyerekek ez egy Oscar-díjas film, élvezzétek. Mert azért próbáljátok meg a Gladiátor, a Rettenthetetlen vagy a Forrest Gump helyett egy 5 fős filmnézési partyn berakni a Birdmant vagy a Moondlightot. Azért elég nagy lett a szakadék a mezei emberek számára is élvezhető értékesebb filmek és a mostani díjazottak között. Nincs bajom a mostanában díjazottakkal, félre értés ne tessék érteni, de nagyrészük keményebb fesztiválokra valók.

 11. Kövezzetek meg, de sztem inkább csináljanak külön egy kategóriát, hogy “Legjobb comic-book” kategória. Van már legjobb animált film, stb…lassan muszáj lesz bevezetni ezt, mert ömlenek a képregényfilmek.

 12. Ha valamikor volt is ilyenre sansz az a Sötét Lovagnál volt talán de az sem kapott Legjobb film /rendezőért ez után a WW-nek nem sok esélye lenne…

 13. Ízlések és pofonok. Én pl. Nolan Batman filmjeit nem szerettem. Maximum elmegy kategória volt számomra mind a három. Persze az sem segített sokat, hogy engem Christian Bale alapból irritál, így egy vele készített bármilyen film eleve hátrányból indul.

  Én a Badka-díjat megadom a WW-nek, az Oscar meg nem igazán érdekel :)

 14. “hanem a “Legjobb film” és a “legjobb rendező” díjakra”

  LOL, akkor érett meg a világ a pusztulásra.

 15. Én is még mindig meglepődök azon, hogy a Nolan trilógiát mennyire magasztalják. Egyszernézős unalmas film, amiben még akció sincs, talán néhány jó párbeszéd és ennyi. A 3.rész nézhetetlen vagy 3 nap kellett hozzá a sötét lovagot pedig mozi óta nem láttam.

 16. Azért a Logan, akárhogyis nézzük, erős dráma volt, amellett, h szuperhősfilm, ( és? ) szvsz simán indulhatna legjobb film, vagy dráma kategóriában, már maga a jelölés is nagy szó. Anno szegény Ledger is vitt egy posztumuszt, és ugyanúgy szuperhősfilm volt.

 17. human, nem az Oscarra írtam, hogy ízlések és pofonok, de arra is írhattam volna. Mert az is. Mint minden, nem mérhető eredményen alapuló díj, szubjektív, természetesen ehhez még hozzá adódik egy jó nagy adag politika is.

 18. Erdekes, most tuti kapni fogok de en meg 1000szer inkabb adnam az oscart barmelyik keptegenyfilmnek, akar a pokembernek is mint a dunkirknek. Az egesz viag hasra van esve tole es nem vagyok kepes megerteni miert.
  Nolan jo rendezo de azert napjaink egyik legjobbjanak tartani szerintem tulzas.
  Igy is piedesztalra van emelve a fazon, nem kell ehhez szobor is.

 19. vbalazs91: szakmabeliek döntése arról, hogy ki volt a legjobb abban az évben közülük.

 20. Szerintem amúgy nem véletlen, hogy pont (az amúgy tényleg remek) Wonder Womannel próbálják lebontani az Oscar-falat, és nem mondjuk a klasszisokkal jobb és mélyebb Logannel. Az akadémia mindig vevő egy-egy aktuális felkapott pc programfilmre, fájdalmasan átpolitizált az egész. Egészen röhejes volt és beárazza a díjat, hogy miután a mostani előtti Oscaron a megsértődéskultúra jegyében egyesek (fehérek is) telenyávogták a médiát, hogy nincs színesbőrű jelölt, a következő évben meg kellett nyeretni a hót közepes Moonlighttal. (Személyes “kedvenc” nyáladék programfilmem a Farkasokkal Táncoló, broáf.) Wonder Woman jelölésével a feminista kvótát is le lehetne tudni, még ha nem is szőrös a hónalja, ahogy azt egyes feminácik sérelmezték.:) Egyébként ez előzőekkel ellentétben legalább jó film, nekem nem fájna annyira a jelölése.:)

 21. A WW és a Logan is megérdemelné. Így legalább tényleg jó filmek kapnának díjat és nem az a sok mocsok ami eddig kapott. Amúgy meg kalap szar ez az egész oszkár ügy!

 22. Ahogy olvasom a kommenteket látom hogy mennyire arrogánsak egyesek egy igazán jó filmmel kapcsolatban. Szomorú, hogy őszinte legyek.

 23. Tegnap láttam, szinkronnal (színészi játékon lehet rontott), nem rossz, de eszembe nem jutna díjazni, kiemelni, ellenben a Dark Knight-al anno, ami sok tekintetben nagyon el volt találva, nem csak “egyik legjobb szuperhős filmként” emlékszem rá.

  (Egyébként az megvan, hogy az aktuális politikai, aktivista értékrend szerint a Wonder Woman kifejezetten rossz film? És az, hogy egy rakás helyen ellentmondott annak, aminek egyébként a szószólójának állítják be? Ez a választás inkább politika lenne.)

 24. cherockee:
  Nyilván “politika” is, mert jobb esetben van hogy épp kiáll vmi miatt egy film és kiragadják, tavaly tán a Moonlight nem volt az? Dehogynem, de attól még nem baj, hogy megkapta, mint film, bár én másnak adtam volna.

  “(Egyébként az megvan, hogy az aktuális politikai, aktivista értékrend szerint a Wonder Woman kifejezetten rossz film? És az, hogy egy rakás helyen ellentmondott annak, aminek egyébként a szószólójának állítják be? Ez a választás inkább politika lenne.)”
  ???????

 25. Mekare: Utóbbiban tök igaza van cherokee-nak, Wonder Woman kb. mindenben egy mai femináci ellentéte: gyönyörű, empatikus, szelíd, van humorérzéke és együtt tud működni férfiakkal.:)
  Ennek ellenére “első női szuperhősként” így is alkalmas arra, hogy a feminista öntudatot legyezgessék vele, az esetleges Oscar-jelölése is ennek szólna, ami szerintem szomorú, még akkor is, ha sokszor jóval hitványabb filmek is kaptak már jelölést, sőt díjat is.

 26. Kenike: igen, csakhogy a WW-t soha nem a feminácizmus szószólójának állították be, hanem a fenimizmusnak. Szerintem nincs olyan ember, aki jobban rühelli a feminácikat az igazi feministáknál. Sajnos igen könnyen összemossák a kettőt, főleg mert a feminácik sokkal hangosabbak, és a negatív dolgok, nevetséges dolgok sokkal könnyebben terjednek el. A film nem mond ellent annak, ami…sokkal inkább azok, akik hamisan feministának vallják magukat, pedig csak férfigyűlölők stb. Politikailag meg nem azért érdemes a díjra, amilyen címkét emlegettél, hanem amilyen végül lett is a film.

 27. Mekare: :) erről szívesen eldiskurálok bármikor bárkivel, de human már gondolom így is elkíván a vérbe, szóval csak amennyire ontopic: a különbségtétel megvonásában tök igazad van, de szerintem kevés femináci hivatkozik magára így (eleve a kifejezés is az “ellentábortól” származik), feministának tartja magát a nők jogegyenlőségét valló mérsékelt és a kvótákért nyígó, mindenre falloszfasiszta fehérkeresztény férfielnyomást projektáló idióta is, és a Wonder Woman esetleges jelölését utóbbiak legalább annyira magukénak fogják érezni, mint előbbiek, és ebben már lehet hogy nincs igazam (kívánom hogy ne legyen), de szerintem Hollywood is inkább utóbbiakra kacsintana ezzel, tekintve hogy a mérsékelt feminizmus a nyugati világban (szerencsére) már győzött.

 28. Na de a lényeg amit ki akartam hozni az egészből, hogy szerintem ne az döntsön – márpedig szemlátomást nagyon sokat nyom a latba – egy Oscar-jelölésnél és/vagy díjnál, hogy melyik film sorol be egy éppen szexi politikai termék mellé, legyen akár feminizmus, rabszolgaság- holokauszt- indiángyilkosság- stb. bűntudat. És mondom, emiatt az elv miatt már egy sor ócska filmet díjaztak már, a Wonder Woman pedig nem az, szóval lehetne rosszabb is.:)

 29. human: western? :(((

  A mostani képregényfilmek még nagyon messze vannak mind művészi, mind szakmai (pl. forgatókönyvi) szempontból a régi jobb westernektől – költőiségben meg pláne. Lehet, hogy nem te találtad ki ezt az “új western” címkét, de ne terjesszük már, mert ég és föld. Az oké, hogy régen abban a műfajban készült rengeteg (átlagos és gagyi) film, ami becsábította az embereket a moziba, de azért volt egy pár, amik kiemelkedtek, és “igazi” filmként is megállták a helyüket, tanítják is őket – na ettől a képregényfilm még messze van, még Tim Burton és Nolan filmjei is.

 30. A The Dark Knight más helyzetben volt, mint ez, akkor még csak 5 filmet jelöltek, 10-nél azért befért volna az is. Volt is újságban fizetett hirdetés a WB-től, a TDK-val is próbálkoztak. Most se baj, hogy megteszik.

  Képregényfilm volt az Erőszakos múlt vagy az Adél élete is :D

  Kenike:
  Persze odasorolják magukat, nem is lenne ennyire ártó ha nem tennék. De most egy kisebb, de annál hangosabb csipacsoport miatt nem lehetne díjazni egy jelöléssel azt, amit ez a film elért? Kb nem is tudom lehetne még valamit díjazni, anélkül, hogy csapódna hozzá egy idióta csoport is :D Részemről csak ennyi, nem halok bele, ha nem jelölik legjobb filmre, de a magam részéről,ha akadémiai döntéshozó lennék már önös érdekből is igencsak jelölném. Nem lehet mindenkit csak díjátadó emberkének hívni, nem vitás az amerikai közönségnek nagyon bejött a film, a legjobb film jelöléssel visszacsalogatnám a nézőket, a legjobb kosztümmel, látványtervezéssel stb, pedig azt adnám, amit vitathatatlanul megérdemel a film.

 31. LOGAN: a legjobb 10 film koze boven befer, top 5 be is nalam, ne feledjuk el, volt mar Mad Max es a The Martian is jelolve..

  WW: szep popcorn film, de azert nem egy Oscar kategoria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.