Atomic Blonde

Oké, szóval mondom. Ez egy közepes film, de van benne egy olyan 20 percesnek érződő akciójelenet, ami miatt már megérte megcsinálni. Na és Theron még mindig gyönyörű, bár lehet ezt nem kéne ide írnom, mivel a film eléggé arra épít, hogy erős női karakter… bár utána meg nyugodtan lebeg az idomai fölött, ami kicsit kapufa döntés.

Odavagyok az akciófilmekért, de olyan kevés tényleg jó készül, hogy meg kell becsülnünk ami mégis eljut a mozikig közülük. Itt van például az Atomszőke, amit a John Wick rendezőpáros egyik tagja csinált, tökéletes bizonyítva, hogy nem igazi rendező ő még. Komolyan, le sem tagadhatná, hogy a filmek akciójeleneteiért volt felelős régebben. Ez a Wicknél nem volt gond, mert a misztikum építésen túl a pofonegyszerű sztori gördült folyamatosan előre.

Itt viszont egy csavarosabb kémtörténetről lenne szó, amit egy kihallgatásra fűztek fel. Gondolom a Usual Suspects is a szemük előtt lebegett a forgatás közben, na meg biztos pár kémfilm is, viszont a sztorinak semmi lendülete nincs, pedig rengeteg kém élete múlik egy lista előkerítésén, a vallatásos felépítés csak arra jó, hogy valamennyire összekösse a klipeket és akciójeleneteket.

Mert az Atomic Blonde tulajdonképpen ennyi, egy baromi jó 80-as évekből merített zenei válogatásra fűzött agyonstilizált klipgyűjtemény. Aztán jön az az akciójelenet és minden rendben. Na jó, előtte is elmegy, csak nem igazán érződik filmnek. Igen, megint odajutottam, hogy válogatásalbum. Persze cool, hiszen látványilag a helyszínkiírásokon kívül gyönyörű a film, és maguk a jelenetek is sokszor működnek, csak közben a csavaros kémsztori nem, ami a történet lenne.

Tudom, hogy lehúzásnak érződik az egész, pedig Theron jó, McAvoy pedig szintén, és párszor eléggé vigyorogtam rajta, az akciók elképesztőek, de sajnos ez nem lesz klasszikus. Egynek viszont simán elment, és abból az egyik legszórakoztatóbb fajta.

Amúgy lassan vége a 80-as évek nosztalgiájának? A Stranger Things volt a zenit és most jön az ereszkedés. Putty. Hogy én is nosztalgiázzak kicsit a hazai termelésből.

human
írta
2017. 07. 31. 19:43
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Atomic Blonde” bejegyzéshez

 1. Teljesen egyetértek. Előzetes alapján több akciót és humort vártam. A film egyharmadánál úgy voltam vele, hogy ok itt legalább lesz történet nem úgy mint a Zsönvikknél mert ennél a filmnél lehet ahhoz méregetni – ráadásul pont a Denzel féle védelmezőből is csentek át jeleneteket – de sajnos a történet gyenge lett semmi súllyal és kiszámítható csavarokkal. Pedig ez tényleg nem a szereplőkön és az akción múlt. Főleg nem az a lépcsőháztól-autósüllyedésig bezáródó adrenalin bombán. Nagy kár érte. 6/10.

 2. “A Stranger Things volt a zenit és most jön az ereszkedés.”

  Én ugyan meg nem nézem, de úgy hallottam, remek a 2. évad előzetese, szóval bizakodom, hogy csak hullámvasút.

 3. Én nem is értettem, hogy mi alapján várták sokan annyira ezt a filmet. Már a trailer sem volt nagy eresztés.

 4. Trailer alapján nekem elég lassúnak és túl megkomponáltnak tűnt a verekedés.
  Milyenek a filmben az akciók? Nincsenek agyonvágva?

 5. Az idei ev egyik kellemes meglepetése volt nekem. Igény van az ilyen kém thrillerekre nagyon. 80-as évek vége, újhullámos német zene, baromi hangulatos… Ez egy jó film. 8/10

  Fiti, Agyonvágva???:DDD vágás nélkül, egy snittben vették fel az egészet.

 6. … ja és a húsz perces jelenet talán a filmtörténet egyik legnagyobb akció-verekedős-autósüldözős jelenete. A Kingsman templomi része, a John Wick diszkó mészárlása simán elbújhat mellette. Kemény, realista és brutális, szinte hallani csontok recsegését. Zseniális!

 7. Fiti: nincsenek, ahogy Nyíl írja, elvileg egy take a legjobb akciójelenet nagyja benne.

 8. Sajnos a trailer minden jobb részt előtt, a filmre csak az üresjáratok maradtak. Az a pár akció jelenet viszont tényleg megéri. Theron egyszerre brutális, jéghideg, és gyönyörű.

 9. A csávó a mozis verekedésben amelyik kulcstartónak lett használva, ilyet se sok filmben láttam eddig. Valahogy nekem olyan semmilyennek érződött az egész film, tényleg ilyen klipgyűjtemény jellege volt. Kikapcsolódásra jó, de hiányzik a szív a filmből, iparosmunka feelingje van.

 10. Van benne Behind The Wheel a DM -től…már nem rossz..hát igen,nem mindegyik sztoricsavar üt…de mindenképp érdemes megnézni,legalabb egyszer.

 11. “Fiti says:
  2017. July 31 at 20:51
  Trailer alapján nekem elég lassúnak és túl megkomponáltnak tűnt a verekedés.”

  Dettó. Engem addig érdekelt, amíg meg nem néztem a trailert. Nagyon mű az egész.

 12. Az akciók jók, a nők szépek (nem kicsit), a színészek jól hozzák a karaktereket, a hangulat jó, a zenék jók.

  Kémsztorinak kevés, kiszámítható, nem túl ötletesen megrendezett (leszámítva a verekedéseket) mozi. Összességében viszont kifejezetten szórakoztató, mert a stílus sokszor felülírja az ürességet. Nekem az utolsó 10 percben történő szájbarágós magyarázkodás és a bugyuta flashback szerkezetes keret rontanak sokat az élvezeti értékén. Nem lett valóban egy nagyon különleges darab, de azért valamikor egy unalmas estén pár év múlva simán újranézős.

 13. Semmi extrát nem adott a film. Sokkal többet vártam. Két jelenet volt nagyon erős, az egyik a két hölgyemény együttléte…:D:D A másik pedig az utolsó “hármas” bunyó a lakásban. De amúgy… Nagyon gyenge film lett sajnos. A Daredevil 1. évados vágatlan verekedése óta ezek a snittek annyira már nem izgalmasak. Jól néz ki, de egy brutál akciófilmhez kevés már.

 14. Hát minden adott volt, hogy jó legyen, de tényleg semmilyen.
  Szerintem az akció is érdektelen kivéve az a bizonyos 20 perces rész, na ott éreztem először én is valamit.
  A sok Kelet-Berlinnek eladott magyar helyszin is vicces, kár hogy nem láttam élőben, amikor forgatták!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.