What Happened to Monday-előzetes: a túlnépesedett Földön

Úgy látom a Seven Sisters-t nevezték át amerikai forgalmazásra, ahol a Netflixre fog felkerülni augusztus 18-án. Ennek örömére kaptunk még egy előzetest a sci-fihez, amiben hetesikrek élnek egy személyazonosság alatt, és egyikőjük eltűnik, akit muszáj megtalálni mielőtt a hatóságok akadnak rá, mivel akkor kiderül az egész csalás.

A főszerepben Noomi Rapace (Prometheus, The Girl with the Dragon Tattoo), a rendezői székben pedig Tommy Wirkola (Hansel and Gretel: Witch Hunters, Dead Snow). A tovább mögött ott a trailer.

7 hozzászólás a “What Happened to Monday-előzetes: a túlnépesedett Földön” bejegyzéshez

 1. Továbbra is érdekes, várós!

  Off: Rapace rajongóknak ajánlom a Rupture-t. (pontszámokat, kritikákat ne nézzétek)

 2. Már nem azért, de Dafoe már smafu nektek? Ez meg amolyan tipik “mai idők” scifi. Ketniszék rossz utat köveztek ki.

 3. itt-ott kicsit spoileres lesz

  Nem értek egyet a podcastben elhangzottakkal. Ez egy nagyon jó film és nálam tuti benne lesz az év végi top10-ben. Nagyon sajnálom, hogy Netflix mivolta miatt nem jutott el a mozikba. Gondolkodás nélkül rohantam volna rá.

  Remek a sztori, tele van meglepetésekkel, jók az akciók, jók a színészek is, jó a rendezés, le tud kötni végig és napokkal később is gondolkodóba ejt.

  Ez egy disztópikus film azzal a céllal, hogy bemutasson egyfajta jövőképet – 7 testvéren keresztül. Nem az, hogy bemutassa a 7 testvért. Nyomi Ripacs sztem remek munkát végzett. Nem is értem, miért hiányolják egyesek a karakterfejlődést. Pont annyit kaptunk, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy meg lehessen őket különböztetni és az ő történetükön keresztül megértsük ennek az elesett világnak a nehézségeit, a miérteket stb.
  Glenn Close karaktere is rendkívüli; a gonosz megtestesítője elvileg, de ha belegondolok, valahol jó is akart lenni, mert mégiscsak azt a célt szolgálta, hogy “mentsük meg a bolygónkat”. Más kérdés, hogy a bejáratott és cirka 30 éve biztos lábakon álló “protokoll” nem éppen a leghumánusabb megoldás a túlnépesedés problémájára.:D
  Nem tudom tényleg, milyen más – radikális – megoldást lehet találni a filmben bemutatott mindenkit érintő, bármikor bekövetkezhető rémképre, de pont azért NAGYON jó ez a film, mert ugyan erre nem ad választ, mégsem hagy üres kézzel. Elültet a fejedben egy első blikkre happyend-szerű gondolatot, és rád bízza, hogy ezt valóban annak ítéled-e meg.

  8/10

  Human, nézd meg!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.