Blockbuster watch: Atomic Emoji

Az apokalipszis lovasai ismét benyargaltak a moziba, kizárásos alapon azonban nem Charlize Theron ült a hátukon, hanem Emojik, akik legalább az első helyet nem happolták el a Dunkirktől.

A pénteki számok alapján kicsit rezgett a léc, de a Dunkirk mérsékelt 47%-os eséssel és 26.6 millióval maradt az élen, az Emojik Movie-nak be kellett érnie 24.5 milliós kezdéssel és a második hellyel. A kritikusok és nézők által is sárba tiport animációs film az imdb valaha volt legrosszabbjai szavazásán a 6. helyen áll, ami teljesen objektív látleletnek ugyan nem tekinthető, de arra mindenképp jól reflektál, hogy mennyire rühelli mindenki. Az 50 millióból összekalapált mozi már ötlet szintjén is gyalázatos volt és a Lilo és Stich 2 rendezőjének műve megtestesült valójában sem javított sokat a megítélésén. 70 millióig a nyár miatt elmegy és valószínűleg nemzetközileg sem hagy mindenkit hidegen, így lehet ebből még folytatás is.

Jócskán érdekesebb azonban a human által éppen a minap megénekelt Atomic Blonde, az atomszőkét valahova 20-25 környékére várták az elemzők, szóval a 18 milliós nyitás némileg csalódás. David Leitch, a John Wick első részének egyik fele 30 milliót kapott a dögös Charlize Theron promóra és innen csak otthon illik minimum 50-ig elmenni, szóval nagy sírás azért nem lesz. John Wick nagyobb éljenzés mellett kalapolt Amerikában elsőre 43 milliót, hogy aztán a folytatással már 92-ig menjen (nemzetközileg meg összesen átütő 171-ig), szóval ha itt is franchise-kodás lesz és jól megy a tékákban, akkor a jövendőbeli második epizód is szépen tejelhet. Theron meg lehet végleg átnyargal blockbusterezni, a Mad Max és Furious mellett volt itt azért manapság Hófehérke, meg Prometheus is, amik szinte egyenként több pénzt hoztak, mint előtte 10 másik filmje (a Furious meg nyilván még ebben az egyenletben is teljesen más dimenzió).

Én kérek elnézést, hogy a múlt heti kapkodásban véletlen kifelejtettem a Girls Tripet, ami a mostani második hétvégéjén 37%-os eséssel már 65-nél tart Amerikában és a visszajelzések és ezen eredmény mentén egész biztosan a nyár vígjáték sikere lesz.

A War for the Planet of The Apes sajna nem akart igazán mérséklődni, szóval 140 környékén legkésőbb kifúj majd, a Baby Driver viszont behúzza magának a 100-ast, WW meg csak kábé másfél hétre van a 400-tól és tutira megnyeri a nyarat.

20 moziban kezdett még a Detroit, Kathryn Bigelow legutóbb (5 éve) a Zero Dark Thirty-vel a Bombák földjén hátszelével jóval erősebb átlaggal nyitott, a mostani 18.000 leginkább a so-so kategóriába esik ennyi vásznon, de tarthatja még jól magát.

A hétvége amerikai bevételei:

  1. Dunkirk – $26,611,130 – össz: $101,317,350
  2. The Emoji Movie – $24,531,923 – össz: $24,531,923
  3. Girls Trip – $19,646,305 – össz: $65,085,525
  4. Atomic Blonde – $18,286,420 – össz: $18,286,420
  5. Spider-Man: Homecoming – $13,261,372 – össz: $278,168,177
  6. War for the Planet of the Apes – $10,472,252 – össz: $118,784,881
  7. Despicable Me 3 – $7,592,560 – össz: $230,292,465
  8. Valerian and the City of a Thousand Planets – $6,360,085 – össz: $30,186,232
  9. Baby Driver – $3,971,018 – össz: $91,967,206
  10. Wonder Woman – $3,340,667 – össz: $395,244,373

25 hozzászólás a “Blockbuster watch: Atomic Emoji” bejegyzéshez

  1. Hogy adhatja a nevét a Sony egy ilyen filmhez? Az mellékes hogy mindenki anyázva távozik a moziból? 1.5 órát elvenni ennyi ember életéből…
    Hány szülő és kisgyerek délutáni vagy esti programját tették tönkre?
    Az nem számít, csak a profit? Legyen folytatás?
    Hát bas**ák még!

  2. Az Emoji-ról azért lerítt, hogy kegyetlenül ergya lesz.
    Bár azért megkérdezném egy 5-12 éves véleményét is, hisz ez azért nem a felnőtteknek szól.

  3. Aki pénzt ad ezért és beül egy ilyenre, az meg is érdemli, hogy elvegyenek valamennyit az életéből. Örüljön, hogy csak 1.5 órát.

  4. a világ megérett a pusztulásra. Lassam mondom, hogy érthető legyen: 50 millió dollár készítési költség…

  5. Samu, nem értem ezzel mi a baj. Visszafogja hozni az 50 milliót ergo nem kidobott pénz az ablakon, ha attól félsz hogy ezt az 50et jobb dolgokra is lehetett volna használni

  6. 50+reklám miatt majdnem 200 milliót kell hoznia emojinak. És igen, költhetnék jóra.

  7. Érthetetlen számomra, hogy egy borzalmas átlaggal rendelkező film hogyan kalapál össze közel 25 millió dollárt. Értem én, hogy gyerekek meg családi mozi na de semmi infó-előzetes-mozis visszajelzések alapján ülnek be? Most jól megszívják. Elég szomorú, hogy idén több jó filmnek világszinten sem sikerült összeszedni ennyi pénzt.

  8. Ebből akkor tényleg az következik ,hogy telejessen mindegy mekkora baromság meg milyen bűn rossz mennek rá mert családi animációs… Tényleg költhetnék értelmesebb projektekre is de így…

  9. a tavalyi virsli party bár nem túlzottan családi, mégis mennyit szedett össze világszerte? valami 150 milliót?
    és 2015-ben a minyonok? több mint 1 milliárdot?
    (majd kijavít human, vagy abelh, ha rosszul tudom)
    tízből, nyolc gyerek megnézné, függetlenül az értelmi szintjétől… és akkor már apunak-anyunak is mennie kell…

  10. Én mondjuk nem értem mi ez az általános utálat a gyerekeknek készült animációs filmek iránt. Ezek kisebb stúdiók kisebb költségvetésű filmjei, nem kell összevetni a nagyobb nevekkel. A kisebb gyerekeknek ez megfelel és egy jót szórakoznak rajta, még ha nekik sem lesz felejthetetlen.
    Más részt azt sem igazán értem mit értetek “jó dolgok” alatt. Egy újabb popcorn agyzsibbasztóra? Vagy netalán egy kis költségvetésű filmre, amire még itt is sokan húzzák a szájukat, mondván hogy nem látványos ezért moziba nem nézik meg?

  11. Mi a sirás tárgya?Egy háborús film hasit nyáron..
    Egy 8 évesnek meg a nagymamájának biztos nem fogod tudni elmagyarázni,h ez pedig egy rakás szar.gondolom ezt a 25 millkót ők tették ki javarészt ami annyira nem sok meg gondolom a kutyát nem fogja érdekelni a második hétvégén

    Megkülönben a 4000+ feletti vetitések közt rekord bukta a film szóval nyugi van..
    Inkább a stúdiókat kéne baszogatni nem a kicsiket akik más mese hiján(Gru már 1 hónapja megy)beültek rá

  12. hawk: a Sony neked kisebb stúdió? Meg honnan tudod, hogy gyerekeknek jó a film? A Wreck it Ralph is fiatalokra van célozva mégis nézhetőbb pl., ne legyen már elég annyi a védelemhez, hogy “animált, nem kell lehúzni”.

  13. Erről volt szó nem rég már, attól hogy a néző gyerek, még nem feltétlen hülye.

    Persze ugyanannyi rá az esély, mint felnőttként, de nem abból kell kiindulni, hogy nekik mindegy.

  14. Szerinted egy 8 éves mi alapján válogat? Mese?animációs?vicces,szines?kész pasz!ennyi már menne is rá.mit nem lehet ezen felfogni?

  15. SonofKrypton: Mint mindig, most is vitán felül igazad van.

    De valószínűleg nem véletlen sikeresebbek a minőségibb animációs filmek sem, hiába a gyerek a célközönség, a szülőnek sem mindegy mivel égeti a kölyke agyát.

  16. Köszönöm.
    Írtam is,a film rekord bukta ettől persze, übergyagyi stb.de más alternativa híján ne vessünk már keresztett a nézőkre..mikor már 10 évesek iphone-al fekszenek várható volt,hogy meglovagolják ezt az okostelefontémát.Szerencsére nem lesz hosszú életű

  17. human: a kisebb stúdiók alatt középszerű stúdiót értek. A Sony Pictures Animation meg hát elégé az. Elég sok gyerek van körülöttem és látom hogy nekik ez a színes szagos dolgok bejönnek. De azt is írtam, ez nem azt jelenti őrjöngve jönnek ki a moziból mert annyira tetszik nekik. Egy szóval sem mondtam, hogy animációs ne szidjuk. Egyszerűen az általános utálaton értetlenkedtem.

    abelh: Nah hát én ilyet sem írtam… rám reagáltok vagy úgy általánosan? A gyerek hülye, mert megnéz egy gagyi filmet? Hát nem azért de nézzük már meg milyen filmek zúznak és kaszálnak milliárdokat. Hát nem az “intellektuálisabb” fajták az is biztos. Itt is sokan csak a “színes szagos” (aka látványfilm) filmekért mennek el csak a moziba, a többi az torrenttékás.

  18. “De valószínűleg nem véletlen sikeresebbek a minőségibb animációs filmek sem”

    Azért a minőségibb animációsakra valszeg rengeteg felnőtt elmegy gyerek nélkül is, és ott eleve általában a nagyobb gyerekek a célközönség.

    Szerintem ez az emojis film tényleg a kisebb gyerekeket célozta meg, legalábbis látatlanban így első ránézésre. Majd ha lesz a tévében, megnézem, és meglátom, igazam volt-e.
    De úgy tapasztaltam pár éve, hogy sokan köpködik a kicsiknek készült animációs sorozatokat is a “kölcsönző” oldalakon, szóval nem csak a mozinál megy ez. Pedig nekik is kell valamit nézniük, és hiába jó a Kukori és Kotkoda, a 130. ismétlésnél kezd kicsit lapossá válni.

  19. Haljak meg, de nekem az előzetes alapján bejött az Emoji. Nem azt mondom, hogy rohannék megnézni, de szerintem semmivel sem rosszabb mint bármelyik Illumination vagy Blue Sky film, esetleg egy mostani Pixar. Ugyanaz a szint, kicsit talán közönségesebb, de agykikapcsolásra tökéletes.

  20. A Sony valami botrányos miket művel az elmúlt években. Egyedüli reménysugár a készülő Venom film, na meg az aktuális Bond. És ennyi.

  21. Gyakorló apukaként el tudom mondani, hogy a törpék (4 és 7) imádják az animációs filmeket, de (és Ned Stark óta tudjuk, hogy a de előtt elhangzottak nem érdekesek)
    – a fiam nem emlékezett a lila diszkós gonosz nevére, mikor a Gru 3 után kijöttünk a moziból… (sokáig a Gru és a Verdák 3 voltak az utolsó filmek, amikre vakon, a trailerek alapján ültünk be)
    – a kisebbek is lehetnek jók, és a jó itt már tartalom kérdése is: Khumba (Triggerfish), Kaena (Xilam), Kis herceg (On), Rachet és Clank (Sony szimpla árukapcsolása), Gólyák (Warner), hogy csak párat említsek a dízni-drímvörksz-pixar szentháromságon túlról
    – aki tartalmakat keres az kétszer is megnézi, hogy mire ül be vagy mivel engedi kivégezni a gyereke agyát
    – ha animációs mesèket keresel, mert èrdekelt vagy a tartalmas időtöltèsben, akkor előbb mutatok meg egy Miyazakit mint egy díznit a gyerekeknek…
    – az enyémek is ismerik a tapifonokat meg tableteket, mégis maguktól kerülik a legosztarvorsz meg hasonló mèlysègű szennyet ez utóbbi mellesleg masszív mítosz rombolás is), az emojik meg jelentsenek nekik az után valamit, hogy már hiba nélkül írnak (kèzzel, nem billentyűzettel!)

    Hasaljon el az emojimovie és kapja inkább a rá szánt pénzt kettô az emlîtettekböl, úgy jobb lesz mindenkinek!

  22. 6. a legszarabb filmek között, de többet fog keresni mint a King Arthur ami otthon 39 milliót szedett össze…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.