Marvel vagy DC

Goldblum mindent kitálal.

human
írta
2017. 08. 07. 13:37
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Marvel vagy DC” bejegyzéshez

 1. 6 éves korom óta vagyok képregénygyűjtő és mindig csak mosolyogni tudok azokon akik ezen civakodnak. Egy igazi comic fan sosem fog ez alapján különbséget tenni, kibaszott felszínes dolog. Mint ahogy egy filmbuzi sem köteleződik el egy-egy stúdió munkáinál hanem szimplán csak jó filmeket akar nézni, ugyanez igaz a képregényekre is. Legyen jó, legyen igényes, a kiadó sosem számított.

 2. Ha kicserélitek a “comics”-ot az utolsó panelon “shit”-re, akkor gyakorlatilag egy /co/ bölcsességet fogtok hallani… :)

 3. Szerintem is teljesen mindegy, ugyanúgy olvasom a DC Vertigo sorozatait, mint a Marvel Star Warsait, vagy az Image Saga-ját, vagy a Dark Horse Alienjeit, vagy a Soleil Ekhöjét, stb. Maga a sorozat és annak a sztorija a lényeg, nem a kiadó, hülye az, aki egynél leragad.

 4. Tényleg nem kéne ezen egymásnak menni. Egy film vagy jó, vagy nem, egy történet vagy jó vagy nem. tök mind1 melyik kiadó logója vírít előtte.
  Ami érdekel megnézem/elolvasom, ami nem, azt nem.
  Saját példámon:
  Alapból Superman a kedvenc karakterem, mégis sok sok más képregényt láttam. Most pl a Thor Ragnarok, sokkal jobban érdekel mint bármi más, beleértve a közelgő JL-t is.
  Mert tetszett a Thor stílusa és az előzetes.
  Ennyi.
  :)

 5. Nekem vannak Marvel képregényeim is, de igazából, ami nem digitális az azért annak is köszönhető, hogy vagy épp X-menek voltak benne, akiket bírok bár nem vagyok/voltam sose rendszeres olvasó..vagy épp annak, hogy egyszerűen támogatni akartam az itthoni képregény megjelenést..így van meg pl az Infinity War, ami nagyon nem jött be :D míg olyanokról, amiket már olvastam és szerettem (2 Póksztori) teljesen lemaradtam. DC-t rendszeresen olvasok, mert az kiskorom óta imádom, a Marvel oldalról nem volt ekkora a hatás, igazából csak animációs sorozatokkal tudtak elszórakoztatni, amiket adtak itthon anno. Marvelből adaptált filmek közül szeretek párat, Főleg a Penge 1-2, X-menek, vagy épp az első 2 Raimis Pókember. A DCEU-nak és korábbi DC filmek közül soknak nagy rajongója vagyok. Az MCU jól indult élveztem, költöttem rá a pénzt, de folyamatosan untam meg, nincs több pénz erre, nem nekem való. Fox Marvel filmjeire továbbra is költeni fogok. Nem azért nem megyek már az MCU-ra mert felesküdtem a DC zászlójára, vagy Geoff Johns azt mondta, hogy bend the knee miközben a sárkányai kecsesen szálltak a széllel mögötte a tengeren…
  Fandomságnak meg ez velejárója, hogy egybeírnak a halálos fenyegetéseket küldözgető idiótákkal és stb…kilehet bírni

 6. A DC filmek nagyobb fikázására meg csak annyit, hogy tényleg rossz a nagy részük, ennyi az egész, holott képregényekben én is több DC-t olvasok mint Marvelt. A Wonder Womannel most javítottak, nem gondoltam, hogy az lesz az eddigiek közül a legjobb, a JL meg valamiért teljesen hidegen hagy. Ránézek azokra a video játékos túltolt effektekre, túltolt “coolnak” szánt snittekre és mindig csak az jut eszembe mennyire bénán akarnak elhatárolódni az MCU stílusától. A WW ebből visszább vett (a végét kivéve) és milyen jól is állt neki!

 7. Én kicsit pontosabban idézem JG-ot, így reagált a kérdésre:
  “-Íííííííí! Ehhh! Pffff!” A 3 képkocka alapján…

 8. Human: Nem tudom hogy csak neked vagy másoknak is vannak a bloghoz comment törlési jogai de szerintem az én előző hozzászólásom totál beleillett a téma prifiljába, ennek ellenére törölve lett.

  Szerintem akár pozitív akár negatív egy komment illene ott hagyni ha előrébb viszi a témát :P köszönöm

 9. zseniális képsor :D tökhülye hasonlat jutott eszembe; ez kicsit olyan ez, mint a coca-colát a pepsihez hasonlítani. Ki erre, ki arra esküszik, van, aki egyáltalán nem issza egyiket sem. Filmek terén ha a DC úttörőként jobban ontotta volna magából a képregényadaptációkat, lehet, most a Marvel kullogna utána, sosem tudjuk már meg, hogy ez min múlik
  off: mondjuk én még mindig megnéznék Mel Gibson rendezésében egy szuperhős filmet :DDD

 10. “most a Marvel kullogna utána”

  pont ez a baj, hogy a dc nem mögötte kullogni, hanem gőzerővel megelőzni akarta, csak épp előtte a sínt felejtette el megépíteni hozzá

 11. valamit épített hozzá, csak az inkább a susnyásba vitte be:D Amit valahol sajnálok, mert a bőregér esetében kíváncsi lettem volna, a mi Gézánk mit hozott volna ki a forgatókönyvből. De lehet ez is egy jel, hogy neki jobban állnak a gone, baby, gone típusú filmek, mint ez a képregény/szuperhősdis világ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.