Alien: Covenant őszintén

A Honest Trailereseknek ezúttal rohadt könnyű dolga volt, hiszen a film szanaszét szedhető, néha már csak annyival is, hogy alámondás nélkül lejátszik belőle egy jelenetet az ember.

33 hozzászólás a “Alien: Covenant őszintén” bejegyzéshez

  1. Az egész filmmel nem is a felsoroltak a legnagyobb probléma, hanem hogy NULLA hozzátennivalója van a sorozathoz. Ez az egész sztori max. egy flashbacket érdemelt volna, pont olyat mint az a kis rövid szösszenet ami bemutatta, hogy David mit csinált a Prometheus és e film között.

    Főleg, hogy belebegtetett egy folytatást, amiben eljátszanák… ugyanezt?

  2. Sajnos csalódás volt a film. Viszont ezen a traileren egy helyen felnevettem: “and me when I hear 6 more alien movies are coming out” XDXDXDXDXDXD

    Nem gondolom így, még mindig reménykedem, de ez vicces volt szerintem :D

  3. Valóban elég könnyű dolguk volt, ugyanaz elmondták, amit az emberek nagy része már a moziból kifele jövet gondolt.
    A filmről: Azon kevesek közé tartozom, kiknek a Prometheus tetszett, de ez a film marha nagy csalódás volt, ennek ellenére tuti megnézem majd a folytatásokat…az ember mindig reménykedik…

  4. Az integető Alient belerakhatták volna. :)
    Amúgy egy jelenet megmaradt, amikor leszállnak a bolygóra és a mezőn először támad a pubertás alien. Az jó jelenet volt. :)

  5. Megorultem, hogy mar nezheto minisegben is elerheto, de ez a video emlekeztetett, hogy miert nem akartam eredetileg megnezni.

  6. nekem is tetszett a prometheus, de ebben a filmben pont a fassbender jelenetek voltak a legrosszabbak. ez a film arra volt jó, hogy rájöjjenek, hogy vagy prometheus filmet csinálnak vagy alien filmet, de a kettő együtt nem működik egyáltalán és ha választani kell, akkor már inkább maradjanak az aliennél. ebben is csak azok a jelenetek voltak igazán jók, ahol vagy a kis fehér alien vagy a kifejlett proto/xenomorph akciózott.

    ez a honest trailer nagyon el lett találva viszont.
    alien 5 – prometheus 2

  7. A videót megnézve nem tudtam nevetni, ismét feltört az a fortyogó düh, amit a moziból kifele jövet éreztem annak kapcsán mennyire szétbarmolták az egész filmet, és vele együtt simán lehet a franchise-t is (egy időde legalábbis).
    Ha esetleg jönne bármi új, de Ridley nevével: biztos távol tartom magam tőle.

  8. Nekem nem volt különösebb bajom a filmmel, nem tudom miért megy állandóan az ajvék. Azelőtt mindenki a Prometheus miatt sírt, most meg megy a duma, hogy áá végülis jó film volt az, inkább ez a szar. Most az alien covenant miatt menő sírni. Kicsit unalmas már. Fogjátok már fel, hogy nem lehet tökéletes, mindenki igényét kielégítő filmet csinálni. Tudom, hogy sokszor én is sírok, de azért ne úgy fogjátok már fel ezt a filmet, mintha Ridley életellenes bűncselekményt követett volna el. Azért volt itt már egy alien4, avp2 stb…. De mondjuk mit is várok, itt már egy trailer alatt is megjelennek a profi forgatókönyvírók, producerek, visual effect mesterek meg filmtudósok. Sőt sokszor már egy kép alapján is levágják, hogy szar a cgi, szar a kamera, szar a színész, túl göndör a haja, túl nagy az álla, gagyi a forgatókönyv, meg a nyolcvanadik statiszta rossz helyre néz. Gondolom majd a rock következő, szarabbnál szarabb, ezredik fogyatékos gagyiját mindenki megnézi és zabálja majd. Meg emoji meg minden lófasz, az kell ide.

  9. Igazából engem csak az zavart, hogy milyen gyorsan felnőttek az Alienek. Ez annyira kiábrándító volt számomra. Régen olyan szépen megadták a módját, a facehugger egy napig rajta volt Kane arcán, aztán eltelt egy kis idő, mire kifejlődött a kis krapek. Ha jól emlékszem, még levedlett bőrt is találtak. Itt meg pikk-pakk ment minden, az egyik fickóba gyakorlatilag másodpercek alatt belepetézett.

    Na meg elég vacakul mutatták be ezt a házastársak dolgot is. Szerintem ezt nagyon felületesen kezelték mind az írók, mind a rendező, komolyan még az is felmerül, hogy ugyan minek volt erre a szarul bemutatott kapcsolati hálóra szükség. Mennek a telepesek egy eddig lakatlan bolygóra terraformálni, és mindenki házas. Ez még így nagy halványan talán rendben is van, mert kell a sok Ádám és Éva, de akkor mit keresett a meleg pár a hajón? Ők aztán nem népesítenek be semmit. De szánkba rágták, hogy itt még ők is egy pár. WOW. Ez biztos valami nagyon meta üzenet. XD

    Ja meg a kapitány tényleg egy címeres ökör volt, hogy megbízott Davidben. Nem kellett ahhoz látni a Prométeuszt, hogy a reakcióiból, meg a viselkedéséből leszűrje, hogy nem haverkodni van ott az az android.

    Volt 1-2 király jelenet, de összességében…
    :(

    Én egyébként szeretem a Prométeuszt. Minden hibájával együtt, szerintem az egy jó film.

  10. Az Uratok,

    én csak azért teszem hozzá, hogy tetszett a prométeusz (tényleg tetszett, ennek itt Filmbuzin többször is hangot adtam), hogy ezzel is nyomatékosítsam, nem a fikakultúra mellett állok. Sőt. Ezért is szomorú, hogy csalódnom kellett a Covenantban. Nyilván nem lehet mindenki ízlésének megfelelő filmet készíteni, de azért jó filmeket lehetne…

  11. Az Uratok: mer tugyanazok mondják most “végülis jónak” akik anno lehúzták? Az ilyen elméletek már rögtön az elején elvéreznek.

  12. @Uratok:
    megtekintéskor is tetszett a Prometheus, azóta láttam még 4x, akkor is tetszett. Nem mondom, hogy hibátlan mert vannak hibái, de engem szórakoztatott. És de – számomra (!!!) – Ridley ha nem is életellenes bűnt követett el (azért ez mégiscsak egy film) de az tény, hogy azóta immunis lettem minden trélerre/hírre/castingra, majd ha valami tényleg jó akkor elmegyek rá, addig totál nem érdekel.
    A Covenant miatt meg “nem menő” sírni, raklap szar lett a film (számomra!!!), az első fél órában korrekt volt a hangulat-felvezetése, a többit hagyjuk.

    Egyébként a gondolatmeneted fonalát felvéve én meg azt nem bírom amikor valami fost elkezdünk azzal védeni, hogy “jaj de korábban is volt már ilyen fos”, valamint azért ez az első rendező nevével volt fémjelezve, az avp-ket hagyjuk ki ebből.

  13. A Prometheus és a Covenant is csalódás. Mindkettőben vannak jó részek, de összességében nem áll össze a dolog. A Prometheus-t megmenthette volna egy rendezői változat, mert a rakat kivágott jelenet megnézése után máris értelmesebb a film. A Covenant-nál meg majd kiderül a BD megjelenés után. Az biztos, hogy hatalmas kihagyott ziccer volt nem beletenni/leforgatni a neomorf vs xenomorf harcot.

  14. Annak ellenére, hogy nekem a nyár (késő tavasz) legjobb moziélménye volt az Alien Covenant, jókat derültem a fenti kritikákon.

    VISZONT

    Azt nagyon eltúlzott negatív véleménynek érzem, hogy a CGI Alien nappali mutogatása olyan borzasztó dolog lenne. A practical effektek nagy híve vagyok, de nagyon örülök annak, hogy kikukázták a jelmez Alienekeket és CGI lényeket raktak be a helyükre.
    Az Xeno/Neo/Promomorphok olyan fajok, amelyek mozgásának köze sincs az emberi mozgáskultúrához. Gyíkszerű, gyors lények, amiket szerintem nem lehet teljesen practical effektekkel megvalósítani. Én pl személy szerint az Alien, Aliens búvárruhás -2 másodpercekre megmutatott- teljes alakos idegenjeitől megyek a falnak.

    A film egészét tekintve pedig úgy érzem, hogy a rajongók vas karmokkal próbálnak kapaszkodni a tinédzser korban látott és azóta piedesztálra emelt alkotásokhoz, amiért képtelenek megtűrni semmilyen folytató/újító/más megközelítést. (Ugyan ez történik pl. a Terminator franchisenál-OFF) Pedig ezek a folytatások maximum hozzá tenni tudnak a régi filmekhez, a fényükből elvenni semmit sem tudnak.

    Sajnálom, hogy mások nem úgy élték meg ezt a filmet ahogy Én, mert szerintem volt potenciál benne. És van potenciál a folytatásra is. Aminek elkészülte így már több mint kétséges.

  15. Valaki tudja, hogy a francba lesz ez kötve a 78-as Alien sztorijához? Ugyanis itt ugyebár olyan eredetsztorit kapunk a tojàsos-facehugger-es xenomorph-hoz, hogy ezek sehogyan nem lehetnek ott az LV-426-on landolt engineer hajón…

  16. @Mindigkomor Ez nem újító megközelítés. A Covenantban csak full idióták vannak. Komolyan egy ember nincs az egész legénységben, aki akár csak horrorfilm szinten értelmesen viselkedne. Lehetne újítani, de a szar az nem újítás. A Terminátor széria esetében is a Terminator 3 hányadék szar volt, a Salvation szódával elment, de a Genisys az már Asylum minőség. És nem, nem az újítás miatt, hanem mert sikerült egy buta sztorit agyonbonyolítva felvezetniük, telehajigálva az egész idővonalat plotholeokkal. A pocsék castingot meg már ne is említsük, mert gyakorlatilag egyik szerepre se sikerült minimálisan hozzá illő színészt találni.

  17. @sgtGiggsy
    Újítás alatt egyáltalán nem a karakterek viselkedésére gondolok.
    Sokkal inkább a Tervezők vírusa/mutagénje-neomorph-protomorph(David) vonalra.
    Ezek azok a dolgok amik tágítják a filmes Alien univerzumot, ami szerintem pozitív dolog.

  18. “Ezek azok a dolgok amik tágítják a filmes Alien univerzumot, ami szerintem pozitív dolog.”

    Marhára nem az. Bármi, amit valamit is megpróbál hozzátenni a zseniális Alien filmhez, tulajdonképpen csak rombolja azt.

    Ez a film pedig annyira hihetetlenül ostoba volt, hogy az már tényleg teljesen elképesztő. Egyszerűen fájt szinte minden egyes pillanata. Ha a közepén egyszercsak besétált volna Pumped Gabó és felolvasta volna az esti híreket, esküszöm, fel sem tűnt volna.

  19. 17.

    Az LV426-on levő engineer hajó már több száz vagy több ezer éve ott rohad. Ez köztudott volt eddig is. A Prometheus és a Covenant cselekménye pedig csak néhány 10 évvel játszódik az Alien1 előtt. Szóval értelmesen ezt már nem lehet megmagyarázni.

  20. @BigMan
    “a zseniális Alien filmhez”. Én is hatalmas rajongója vagyok az Alien filmeknek, univerzumnak, de ez az amiről beszéltem. Olyan piedesztálra emeled ezt a filmet, amihez szinte képtelenség felérni. Pedig azért ez nem egy Rekviem egy álomért (ez csak egy példa), amit nem lehetne kb bármivel folytatni, ami ne tágítaná az univerzumot.
    Gondolhatjátok ezeket hülyeségnek, szívetek joga…de szentségtörés biztosan nem történt. mert nem is történhet. (Bocsánat ezt nem te mondtad, de sok helyen látom)

    AMÚGY továbbra sem értem, hogy az emberek miért gondolják azt, hogy David az Alienek teremtője, és negatívumként róják fel azt, hogy ez nem kapcsolható össze az LV426-os hajóval.
    Konkrétan kimondják a filmben, hogy David “csak” nemesíti a fajt. Ezért is eltérő a kifejlődési ciklusuk. Ezért nevezik már protomorphnak.
    Az LV426-on vannak “A klasszikus” xenomorphok. (Ahol mellesleg senkit sem zavar, hogy más xenomorphok született az első és második filmben)

  21. @Mindigkomor:
    Erőszakolni lehet bármilyen magyarázatot, de onnantól kezdve, hogy a Prometheus-ban és a Covenant-ban is spórákkal szaporodó dögök vannak, amik teljesen különböznek a klasszikusoktól,és amelyekkel ember még nem találkozott a Prometheus előtt, valamint pont David kísérletezgetése folytán lettek olyanok, amikyenek, így elég erőltetett magyarázat lenne az, hogy már máskor is léteztek.
    Logikus magyarázat lenne, mégpedig az, hogy nem halt ki az összes engineer, hanem egy hajóval visszatértek a bolygóra, ott összeszedték David hátrahagyott dolgait, vagy éppen elkapták a Covenant-et,vagy a Covenant beléjük futott a bolygón, ahova tartott. Aztán ezután zuhantak le az LV-426-on. De elég viccesen hangozna ez így, hogy az engineer-ök másodszorra sem tudtak vigyázni, miután gyakorlatilag a fajuk is kihalt…
    Szóval el lett ez b***va masszívan. Én nem is értem, hogy csinálják ezeket. Nem olvassák el/nézik meg a régebbi filmeket, mielőtt előzményt készítenek?

  22. @Scorpion82
    Tehát azt mondod, hogy a több ezer éves múltra visszatekintő, aktívan ténykedő Engineer faj, nem ért el annyi eredményt(vagy balesetet) a saját agresszíven mutálódó patogénjükkel…mint EGY darab android 10x év alatt egy bolygón?

    Mondhatjuk belemagyarázásnak, de én teljesen el tudom fogadni, hogy a tojással szaporodóvá mutálódott idegen közel sem David találmánya.(amit szerintem a film is mond)

  23. pont ezt sugallta a film, hogy David találta ki az egészet, hogy legyen tojást, aztán protomorph és majd abból még csinálhat xenomorpht…

    és teljesen érthető, ha valakinek ez a magyarázat nem tetszik, hogy ha az öreg nem lett volna ennyire megszállott a prometheusban hogy andriodokat gyártat meg elindul megkeresni az engineereket, akkor xenomorph se lett volna, meg ennyi halott se valószínűleg. ergo az ember hibája volt az egész.
    főleg miután kb 30. évig az emberek többségének/laikusoknak kényelmes volt az a magyarázat, hogy az alienek csak úgy léteznek, mint a predatorok a semmiből és az emberek csak véletlen futottak beléjük és csak áldozatok.

  24. tükör: igen, az sokkal jobb, hogy van valami fenyegető lovecraftian szörny az űrben, mint az egoista “ezt is mi csináltuk”

  25. csak nem hagy nyugodni a dolog…a prometheus kb. 2090 körül játszódik, ekkor David-nek ekkor még figja nem volt az engineerekről se, viszont a Predator hajóján már 1997 körül volt egy xenomorph koponya, amit Danny Glover meg is pillanthatott. szóval vagy a covenant írói teljesen figyelmen hagyták az alien vs predator univerzumot, vagy David igazából nem talált fel semmi újat az egész tojással meg protomorph-val, csak ami már elötte is létezett…viszont így kb. semmi súlya nincs az annak amit ő csinált.

  26. Arról meg nem is beszélve, hogy az első AVP filmben (ami kb 100 évvel a Covenant előtt játszódik) meg konkrétan azt mondják hogy a predatorok már kitudja hány évszázad óta ott fagyasztják a tojásaikat meg a xenomorphjaikat a piramisos játszóterükön.

  27. tükör

    Te nagyon nem vagy képben itt a dolgokkal. A Predator filmek és a két AvP nem részesei az Alien univerzumnak, ami a filmeket illeti. Itt csak az Alien 1-4et és a Prometheust, Covenantot kell figyelembe venni. Ezeknek, illetve az esetleges folytatásokkal együtt kellene egy egységet alkotniuk. Egy kerek, összefüggő történetet.

  28. a covenantig canon volt az AVP majdnem 30 évig, már az alien 3 is úgy készült, hogy addigra már két éven át gyúrták a crossover franchise-t, video játékokkal, képregényekkel. még a prometheus is belefért úgy, hogy nem generált egy rakás plot holet. amint a predator 2 megjelent, többé nem volt csak Alien univerzum vagy csak Predator.
    szóval, ha valaki nincs képben, az Ridley Scott, mintha azt gondolta volna, hogy a ’79es filmje óta minden úgy maradt, ahogy akkor hagyta, miközben ha Cameron nem csinálja meg az Aliens-t, akkor most azt se tudná senki, hogy mi a franc az a xenomorph.

    amúgy meg vannak jó részei a covenantnak (nem gyűlölöm a filmet), de ez azért elég más irányba löki az egészet szerintem.

  29. “miközben ha Cameron nem csinálja meg az Aliens-t, akkor most azt se tudná senki, hogy mi a franc az a xenomorph.”

    hahaha

  30. “már az alien 3 is úgy készült, hogy addigra már két éven át gyúrták a crossover franchise-t, video játékokkal, képregényekkel”
    Azt ugye tudod, hogy az egesz AvP hulyeseg kepregennyel indult, amikor meg szo sem volt semmilyen hasonlo mozirol?

    “It’s ike seeng Batman at the beech”
    Es hat epp ez volt az egyik problema a TDK-val. Batman fenyes nappal egy tomegverekedesben, wtf?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.