27 hozzászólás a “Star Wars az EW magaziban” bejegyzéshez

 1. Amikor úgy fogják a fénykardot, ahogy a leányzó a jobb oldali borítón, akkor úgy bennem van a kérdés “ha véletlenül megcsúszik a kezed, akkor az nem veszélyes?” :D

 2. Mert ez a kardcucc ez nem úgy van, hogy ha nem tartod rajta legalább egy kezed, akkor kikapcsol? Ez így leesik a földre mondjuk és akkor is bekapcsolva marad? Komolyan kérdem, ez olyan, hogyha nem nyomod meg az offot addig megy míg le nem merül? Lemerül?

 3. Mekare:
  Nem kell nyomva tartani. Ha ki akarod kapcsolni, akkor nyomod meg újra. Akár el is tudják dobni bekapcsolva. Persze ha a földre leesik attól még általában kikapcsolódik, de gondolom nem feltétlenül.

 4. Amúgy a címlapon a “Who is the Last Jedi?” kérdés nem egyesszámban van? :) A rendező is azt mondta egyes szám szerinte…. meg értelem szerűen is annak kellene lenni, erre az a többesszám, hogy Jedik… annyira gagyin hangzik a magyar címben… Mindegy lerágott csont, de akkor is sokkal jobb lenne “az utolsó jedi”, és kész. Várom, de mintha most nem lenne akkora hype mint a VII. résznél volt.

 5. Gondolom van valami kapcsoló rögzítő állás, mint az elemlámpánál, de alapból nyomva tartják ahogy fogják és kikapcsol, ha elengedik. Az eldobásnál az Erővel is tarthatják a gombot…

 6. mSO: Dawn of the Jedi-ban meg elvileg csak az erővel müködtek a Force Houndok kardjai. :)

 7. Köszönöm a válaszokat.Bár filmben végülis mindegy lenne,főleg ilyen erőhasználati megoldással, csak eköré annyi minden van kiépítve, hogy gondoltam vki csinált már egy hivatalos használati utasítást hozzá, mintha igazi lenne. Biztos megvennék a rajongók, ha még nincs ilyen.

 8. Ez a Driver gyerek még mindig nagyon röhejes számomra, mint sötét gonosz. Sose fogom megérteni ezt a castingot.

 9. Legalább valami sminket tennének rá, amitől félelmetes lesz, nem ilyen bamba pofájú, már bocsánat. Nem rossz színész, de tényleg vicc, vannak olyan rossz arcú, badass színészek, miért pont ő?

 10. Annyira nehéz,de mégsem bírom ki. A 7.rész egy akkora fanservice üres semmi volt,amit úgy vettek torokra népek(és kritikusok),hogy azóta sem tudom feldolgozni.

 11. evil9:
  Dehát practical effects…!4!

  Ennek még adok egy esélyt Rian Johnsonban merek bízni. Az utolsó kép amúgy a legjobb, talán coruscant?

 12. qpak: Coruscant-ot nem semmisítették meg a 7-ben, azzal a 4 célpontot egy lövéssel csúcs bolygó lézerrel?

 13. Adam Driver sztem még bőven morális dilemma elé állíthat minket, és megkérdőjelezteti ezt a fekete fehér darkside lightside témát. Ezért nem lehet félelmet parancsoló főgonosz

 14. probert85:
  Igen a film egyik hibája hogy semmi magyarázat nem volt rá, mely bolygók pusztultak ott el, sokan hitték Coruscantnak, mert kb. úgy is nézett ki, de könyvek szerint a Hosnian Prime volt az, a Köztársaság új központja.

 15. Nem kell ijesztő, meg badass, Hayden a Sithekben már elment vívódó gonosznak. A klónokban gáz volt. De ez a pali RONDA, és még hype-ja is van… most nem megítélem, de színészeknél ez nem utolsó szempont.

 16. @Yakhead
  Alapvetően nem lenne baj, ez egy védekezési forma, amolyan állásmód, csak azért faszság ahogyan csinálja, mert ennek a mozdulatnak a feje felett kéne lennie. Mert amikor lesújtanak rá, akkor így hárítani tudja az ellenfél pengéjét. Ez a japán technikákban a “Ko Gasumi kamae”. Szóval, hogy nem a feje felett van, így kb az egész hatástalan. (mielőtt még megkapnám, hogy hater vagyok meg kötekedő, 3 évig tanultam ilyen dolgokat, mondhatni sikeresen.)

 17. probert85: Az a Hosnian Prime volt és a többi rendszerbeli bolygó+ az Új Köztársaság flottája

  Nincs túl sok Kylo promóciós cucc eddig, de kb a trailert leszámítva mindegyiken szomorú/vívódó fejet vág. Gondolom azért, mert ő egy ilyen karakter, szemben Vaderrel, aki a Jedi Visszatér utolsó 10 percéig fenyegető volt és badass. Egyébként azoknak, akik abban hisznek, hogy Kylo 100% -ban elvetemült gonosz, ajánlanám a 7. film regényverzióját. Én is meglepődtem néha (főleg, amikor Rey elrablását követő vallatáshoz értem).Persze lehet nem ezt fogják figyelembe venni a 8.-nál.

  sum-blink: Anakin vívódása szerintem borzasztó volt mindegyik filmben, szerencsére Adam Driver sokkal jobb színész, mint Hayden Christensen.

 18. nekem nincs bajom Kylo castingjával, tény hogy nem egy jóképű srác, de nem kell minden embernek a Star Wars univerzumban jóképűnek lennie. Nekem az a fura h alig látszik az arcán a nagy vágása, pedig szépen felnyársalta Rey.

 19. Anakin története egyébként brutális, ezért nem tudom utálni az I-II-III-at, mert még a végkifejlettet előre ismerve is nagyon erős életút.
  Az más tészta hogy egy Driver kaliberű színésszel meg jobb rendezéssel sokkal nagyobbat ütött volna.
  Az, hogy egy színész külseje mennyire jó vagy rossz szubjektív, Driver nem játszhat a fejfedőjében egész filmben, mert úgy nem tudná átadni a vívódását. Ami Haydennek nem ment, átadni a belső küzdelmet, neki simán megy. Illetve ott van még, hogy Anakin ugribugri, később idegesítően nyálas jófiúból lett gonosz. Ütnivaló nyikhaj volt főleg az EP 2-ben, Kylo viszont gonoszból húz a jó felé, illetve áll ellent amennyire tud. Érdekes koncepció, amihez tökéletes színészt választottak. A nem marcona külsejű, de sötét akarok lenni és azért megvan bennem ehhez a fosatósan komoly erő is, Driver személyében.

 20. A “Who is the last Jedi?” szöveghez és az egyes szám többes szám vitához is: ha Rey és Luke esetében is felteszik ezt a kérdést, akkor valójában egyszerre jelenti az egyes és a többes számot is. (Mindketten Jedik /többes/, de ki lesz az utolsó /egyes/?)

 21. Luke az utolsó Jedi, akit valódi, beavatott Jedi tanított. Rey csak erőhasználó, és lehet hogy fog tanulni Luke-tól, lehet hogy nem, de addig nem Jedi a Jedi, míg a mestere azt nem mondja. Sőt, hivatalosan csak a Jedi templom képezhetne növendékeket, akiket aztán mester mellé adnak padawannak. De tanítványként még mindig nem Jedi-k, ugye Anakin sem került be a tanácsba, ezért csak Jedi Knight lett, nem mester. Aztán ezt valahogy keresztülhúzták a Clone Wars animációs sorozattal, ahol megkapta Ahsoka-t padawannak, whatever.
  Lore szempontból Luke az utolsó, akit “Jedi”-nek lehet nevezni. Azt meg még nem tudjuk hogy alapított e új iskolát, mint a Jedi Academy sztorijában. :)

 22. Az akadémia ötletét szerintem szintén kukázta a Disney sajnos.

  H.C. A Sithekben már jó volt, egyszerűen gagyin volt megírva a forgatókönyv, a vívódását lerendezték két percben. Nem feltétlenül a színész hibája. A feje meg sokkal vászonképesebb AD-bél, aki engem kimondottan idegesít.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.