DC hírek is vannak: Aquaman és Justice League

Ben Affleck arról beszélt, hogy Zack távozása és Whedon érkezése mennyire érdekes élmény forgatási szempontból. Ugye Whedon végül nem csak összeteszi a filmet, hanem több hétnyi utóforgatást is nyomott. Ben szerint mostanra áll össze a dolog. ” It’s an interesting product of two directors, both with kind of unique visions, both with really strong takes.”

Mondjuk az kicsit vicces, hogy az utóforgatásokat védi, hiszen itt több, mint 4 hét van, neki meg eddig egy Oscar nyertes filmnél másfél volt, ami a leghosszabb idő az említettjei közül:

I’ve never worked on a movie that didn’t do reshoots. ’Argo,’ we did reshoots for a week and a half! Four days on ‘Gone Baby Gone!’ This is a really nice time to work in DC. They’re hitting their stride. They’re getting it right. It’s starting to feel like it’s really working.

Ettől még elsülhet persze jól a dolog, nekem csak a kommunikáció vicces amúgy.

A másik, hogy a Cyborg faterját alakító színész szerint az utóforgatások egyik fontos eleme volt, hogy megváltozott Cyborg karakterének hangneme. Kevésbé lesz darkos, rajta is “lazítottak” kicsit.

Felfedték a Flying Foxot, bár csak concept arton. Ezzel fogja Batman furikázni a Justice Leage-et és a felszerelést. Batmobilt és ilyesmit.James Wan pedig arról beszélt, hogy a vízalatti részek miatt, amikben igyekszik a legkevesebb CGI-t használni, milyen nehéz az Aquaman készítése. Egy sima beszélgetés két karakter között is iszonyat bonyolult, mivel mindenre gondolniuk kell a haj lebegésétől kezdve a karakterek lebegésén át az ezzel kapcsolatos ruhamozgásig.

A végére még egy kép az Aquaman forgatásáról, mivel elkezdik a világítótornyos részeket. Gondolom CGI lesz a torony egy része, de a ház itt van.

26 hozzászólás a “DC hírek is vannak: Aquaman és Justice League” bejegyzéshez

 1. Ez egyre kevésbé bíztató. :(
  These reshoots – which are still taking place – are not standard pick-ups/additional photography. Why? Apparently, an early cut of the film was deemed “unwatchable.” Thus, substantial changes to the film were ordered.

 2. Megérkezteeem :DD

  Szerintem mivel azoknak a kategóriájú filmeknek az alapforgatása is jóval rövidebb, mint egy ilyen film alapforgatása valahol okés, hogy az utóforgatás sem azonos méretű, főleg egy ennyi karaktert megmozgató filmnél, ahol nem egy-két emberrel kell összehozni az időbeosztást.

  Ha Cyborgon valóban lazítottak egy kicsit nem bánom, nem hiszem, hogy ettől egyfolytában komédiás lesz majd belőle, de valószínűleg az átváltozása, a családi állapota miatt, szükséges a karakternek olyan momentumokat is adni, amik azokat a keményebb dolgokat ellensúlyozzák. Ha olyan arányban maradnak a humorral, mint a Wonder Woman esetében, akkor nekem nem gáz, és mint ott is, az érzelmesebb részeket nem poénkodják el, akkor tudom majd élvezni a vicc részleget is.

  Az Aquaman forgatás meg, hát igen ilyen ez a vizes dolog. Jó ez a cucc amivel mozgatják a színészeket, a CGI-ba meg úgy is mindig belefog kötni valaki az elől nincs menekvés :D Az Annebelle 2 rendezője írta ki, hogy valaki panaszkodott a CGI-ra egy olyan jelenetnél, ami teljesen practical volt :DD

  A pletykához meg a kommentben, a Wonder Womanről is terjesztették szépen, hogy egy “Disjointed disaster” azt is szétosztogatták, sok értelme volt.

 3. a womannél nem volt ekkora szarkavarás, és rendezőt sem cserélt utómunkára és utóforgatásra. néha fura a logikátok azért.

 4. Az nem volt meg annál a forgatásnál és ugyanúgy kavarták a sz*rt, akkor miért ne tennék, mikor ennyire könnyű célpont ez a szituáció, a klikkek meg jönnek

 5. Mekare: erre mit lehet írni? nyilván szomorú, de hogy a több hónappal utána levő kilépés mennyire volt igazi az majd kiderül a Justice League folytatás rendezőjének bejelentésekor.

 6. Wonder Woman-ről is az terjedt egy rakásszar volt a tesztvetitéseken,katyvasz az egész,bajban vannak meg bla bla klikk klikk…Aztán meg. Na hagyjuk :D

 7. Mert olyan elő sem fordulhat, hogyha nem Zack Snyder csinálja a következő Justice League filmet, hogy esetleg kicsit ráunt már erre és megcsinálja a Last Photographot inkább amit tervez egy ideje, miután 3 DC filmet nyomott le egymás után? Csakis azért nem fogja rendezni, mert az egész kamu volt a családjáról és így rúgta ki a stúdió…jó.
  Nem is hibáztatnám, ha lelépne, nem egészséges ez ami mostanában megy.

 8. SonofKrypton: közel sem terjedt róla ennyi, vissza is nézheted hány cikket írtam a gondjairól… ja hoyg az nem stimmelne az elméletedbe szóval figyelmen kívül hagyod ahogy szoktad. Mindezt úgy, hogy direkt nem is hoztam a legtöbb klikkbaites “wb nem volt megelégedve” pletykát, mert nem láttam elég megalapozottnak. gondolom az indexet nem fogja zavarni.

  Mekare: bár aláírt a filmre, de a szerződések gondolom smafuk.

 9. Te nem hoztad le human, de több oldal viszont igen, hogy a WW is katyvasz lett egy volt alkalmazott szerint c. mesét. Aztán az lett? Ja nem. Azok meg akik szépen lehozták a kamuhírt, a filmet az egekig magasztalták.

  Azt meg egyszerűen nem hiszem el, hogy nézhetetlen lett az első vágás. Ez csak a szokásos Snyder-hate.

 10. Már azt is tudjuk milyen a pontos szerződése?
  Amúgy én nagyon örülnék, ha visszatérne még DC filmet rendezni, és nem “csak” háttérben dolgozni rajtuk, befér a kettő közé még más film is, de pihenje ki magát, ha kell neki.
  Most a külföldi cuccok lehozzák megint, azt amit már egy éve is tudtunk pl arról, hogy önálló lesz a film nem lesz két részre osztva…úgy mintha az amúgy egy friss változtatás lenne. Azt viszont már nem olyan serényen terjesztik, hogy Snyder az fő forgatási idejéből 100%-ot leforgatott tehát megvannak bőven a maga jogai a filmet illetően, az utóforgatásról mindenről tájékoztatást kell kapnia stb. szóval Whedon nem cseszhet ki vele olyan könnyen Kisujj módra…vagy nem tudom mik lesznek még itt a sztorik
  Azzal h ezekre a hírekre kitérünk, azt nem azt jelenti, hogy téged támadunk human, mintha ide betoltad volna, legalábbis részemről nem ez a helyzet, de mivel a komment bent maradt így akkor lehet beszélni róla, meg az ezekhez hasonló dolgokról. Snydernek igazából be sem kellett volna jelentenie miért kell neki a kényszerpihenő, mert nincs senkinek hozzá köze, és amint látjuk nem ért amúgy sem semmit az egész.

 11. repeater aka Zsírfeka: de ezek az összemosások logikai hibák, és nem értem miért itt csapatjátok pont ezt, amikor nagyjából igyekszem nem clickbaitelni. A komolyabb pletykákat lehozom, a többit nem, így ha azt mondom, hogy a Wonder Womannál sokkal kevesebb volt a sötét felhő (1-2 volt, de közel sem ennyi), akkor itt emlegetni, hogy “ugyanaz ment”, az nekem kicsit fáj, mert nem ment ugyanaz. Finoman próbálok fogalmazni, de a rajongók fejében mosódtak ezek össze “jaj mindig ez megy” címszóval.

 12. Mekare: ezt a kommented most nem értem. Tudjuk, hogy a két justice league végéig írt alá, ahogy tudjuk Downey vagy Evans meddig írt alá a Marvelnél. Ezek nem olyasmik, amikből egyoldalúan ki lehet lépni. És egy rendező az utómunka végéig van ott, szóval ha ő lép le akkor kell indok, főleg a DC/Warner rajongóinak számára. Tudom, ez cinikus világnézet a részemről egy halálhírnél, és az igazság csak a következő JL film bejelentésél lesz sejthető, de ha most kitették volna Snydert indok nélkül, akkor azt tényleg megsínylette volna a film, így viszont nekik PR szempontból jobb a helyzet, miközben átszabják a filmet. Viszont ezt nem véletlenül nem posztba írom, hiszen ezek mögött nincsenek források, viszont érdemes néha nem egy irányból tekinteni az információkra. Eskü remélem jól sül el a film számotokra, bár engem az előzetes nem győzött meg.

  Whedon amúgy kicseszhet vele, mivel a final cut a stúdióé, így ha ők jóváhagyják akkor az kerül moziba, ebbe Snyder tuti nem szólhatna már bele.

 13. “They’re getting it right. It’s starting to feel like it’s really working.”

  szerintem itt már arra mennek, hogy a rossz reklám is reklám, mert nincs az a pénz, hogy ne nézzem meg itthonról, milyen az amikor affleck úgy nyom le egy egész forgatást, hogy azt gondolja ez egy rakás szar és még így se rajta fog múlni, viszont az utolsó hónapokban meggondolja magát, hogy talán szódával elmegy majd.

 14. human:
  Másnak írtad a hozzászólást, de az ugyanaz ment alatt, nem mind ezt a blogot értjük, vagy értem pl én. De a WW forgatása valóban simán ment, mégis terjedtek róla a dolgok, és szerintem nem logikai bukfenc azt feltételezni, hogyha akkor Patty Jenkinsnek hasonló okok miatt ugyanígy félre kell lépnie egy időre,akkor ugyanúgy meglovagolják és megindul a még több pletyi, meg egyéb clickbait.

  Arra értettem, hogy szerintem nem annyi van a szerződésben, hogy megrendezed a Justice League filmeket part 1 part 2?(mert akkor még úgy volt, hogy az egy sztori lesz) húzd alá, ha igen, húzd alá, hogy nem…hanem gondolom ölni lehet vele vastagságú, vagy ha nem, nagy hiba :D
  Arra gondoltam, hogy lehet pl ez is változtathat a helyzeten, hogy végül az első egy befejezett történet lesz, nem egy két részre osztott sztori. De ezt nem tudhatom nyilván, mert nem olvastam a szerződést.
  A WB-nek meg bőven volt lehetősége a BvS után nem neki adni a JL filmet.
  Persze elkövethetik megint azt, amit a BvS idején, de max olyanból tudják ezt megcsinálni, amiről már tudott az utóforgatás miatt. Ez szerintem passzol azzal, amit nyilatkozott. De nagyon ajánlom nekik, mint a BvS-t, hogy konkrétan Senator Finch monológjának pl tök más a célpontja, mint eredetileg meg ilyenek. Na mindegy ez a promóciós turné durva érdekes lesz az biztos.

  Ha valakit érdekel:

  If you have directed 100% of the scheduled principal photography, you have the right to direct any additional scenes and retakes, subject only to your availability. If unavailable, you must be allowed to consult with the person who directs this photography. (7-1001)

  The Producer must allow you to be present at all times and be consulted throughout the entire post-production period. You must have a reasonable opportunity to discuss the last version of the film before negative cutting or dubbing, whichever is first. (7-506)

  The Director shall be responsible for the presentation of his or her cut of the motion picture (herein referred to as the “Director’s Cut”) and it is understood that his or her assignment is not complete until he or she has presented the Director’s Cut to the Employer, subject to the terms and conditions of this BA, as soon as possible within the time period hereinafter provided for.Subject to Paragraph 7-505(g)(2), no one other than the Director may supervise the editing of the first cut of the film following completion of the editor’s assembly, but if the Director refuses to, or due to incapacity, cannot supervise the first cut, the Employer may assign another person to edit the film. Within one (1) day following such an assignment, the Employer shall send the Guild written notice thereof. 7-501

  The Producer may not use the company’s scheduling authority or the post-production locale to undermine your creative rights.

 15. “A WB-nek meg bőven volt lehetősége a BvS után nem neki adni a JL filmet.”

  akkor már nyakig voltak az előkészületben, amikor bemutatták a BvS-t. Ha azt nézzük onnantól másfél évük volt a JL-re, ami nulláról indulva semmire nem lenne elég.

  Nem tudom miért másoltad be ezt az angol szöveget, mivel ha joga is van forgatni, de a stúdió nem pénzeli, akkor hogy fogja, zsebből? és továbbra sem látom, hogy a végső vágás a rendezőnél, Snydernél lenne, csak a rendezői van nála. És az összes felsorolás ott csak olyasmi, hogy elmondhatja a véleményét (consult, discuss, és a vágás jogát már tuti át is adta whedonnak és lejelentették a DGA-nál), de vétó joga nincs semmire. Arról nem is beszélve, hogy még ha lenne is, nem hiszem, hogy épeszű rendező bármit ténylegesen beleszólna, a többség csak lenyeli ha a stúdió elbassza a filmjét, mivel még akar dolgozni Hollywoodban.

 16. Hol írtam én, hogy övé a végső vágás? Sehol, még külön írtam, hogy megint megtehetik azt, amit a BvSnél.
  Volt már film aminél akkor váltottak rendezőt vagy később, az a han solos film meg még később, amennyien utálják Snydert meg bőven jó hírként könyvelték volna el a neten.
  Azt meg, hogy miért raktam be odaírtam elé, “ha valakit érdekel” aztán majd eldönti maga mindenki hogy áll hozzá az egész témához, cinikusan vagy nem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.