Beszéljünk a Terminátor 6-ról

Komolyan mondom, amikor múlt héten láttam azt a random Swarci interjút, amiben a jövőbeli projektjeiről beszélt, akkor el sem hittem az egészet. Azt mondta, hogy ősszel Ikrek-folytatás, jövő márciusban Terminátor akárhány, és utána a Conan. Ebből az első hallatszik valamennyire reálisnak, főleg, hogy még nem szálltak vissza Cameronra a jogok, erre már ilyen szinten tartanak az új Terminátor előkészületeivel?

De Swarci folytatja, vagyis megerősítette amit Cameron mondott, miszerint ha lesz még Terminátor film, akkor kedvenc erősembereünk szerepelni fog benne. Viszont nem T-800-asként! Konkrétan a kiborg inspirációját jelentő embert alakítja majd, gondolom öregen, és felfedik, hogy miért pont őt választotta a Skynet a prototípushoz. (Ez szembemegy a T3 extra jelenetével, de nem az gondolom nem canon, hiszen nem véletlenül maradt ki a filmből.)

Cameron: So yeah, it has flashed through my mind that there has to have been a prototype. Now, the question is, did that person have some sort of meaning to Skynet on why they chose that one [Arnold]?

34 hozzászólás a “Beszéljünk a Terminátor 6-ról” bejegyzéshez

 1. Conant kéne már inkább Papó, mielőtt végleg nevetségessé válik a koncepció. Ezt a terminátor kérdést, meg hagyni kéne békében nyugodni végre, és a szépre emlékezni.

  Különleges volt a skynetnek Arnold valamiért. Csodás. Akkor miért nem az öreg verziót sorozat gyártotta, ha nyilván avval találkozna ebben a felállásban. Az első filmben volt egy jelenet a jövőből amikor Kyle elmondja, hogy a terminátorok arra vannak kitalálva, hogy beszivárogjanak emberi bázisokra és ott kinyírjanak mindenkit. A T-800-ban az a truváj, hogy már élő szövet borítja ezért kiszúrhatatlan. Előtte gumiborításuk volt, de azokat kiszúrták a kutyusokkal. Azokat kikről mintázta a skynet? Más a szívének különleges emberekről? Merthogy egy beszivárgó droid hülyén adná ki magát, ha csak egyféle arccal gyártanák. Van is egy jelenet, amikor lerántja a csuklyát és elkezd lövöldözni és az is valami kockafejű, vastag csávónak néz ki. Az akkor a skynet gimis szerelme volt? Eleve elég lenne kirakni egy fürdőszobai mérleget a bejárathoz és mindenki álljon rá. A standard Arnold terminátor kb 127 kilót nyom. Azért ez a súly is elegendő ahhoz, hogy kínos kérdéseket tehessenek fel a kapuőrök egy olyan világban, ahol egy fél grillezett csótánynak is örülni kell naponta. Szóval ennyit a szuper élő szövet borításról.

  És akkor ezek még messze nem azok a kérdések amivel az egész szériát be lehetne támadni. Úgyhogy még egyszer emlékezzünk a szépre, és hagyjuk békében nyugodni a Terminátort. Ha nem bírják ki csináljanak könyvben, képregényben, stb már bizonyított mellékvonalas terminátor sztoriból filmet. A 3-nál kellett volna elhagyni a Connoros vonalat, ami elég béna film volt, de a végén meglepően frappánsan feloldotta az időparadoxont, amivel végül jóvá tette az egész csillagos napszemüveges szintű ökörködését.

 2. Részemről jöhet az elhangzott Terminator verzió. Isten ments még egy “öljük meg John Conort a múltban” résztől.

  @Kaoka
  Én úgy emlékszem, hogy a T800-as modellek szövet nélkül írtották az ellent. Legalább is a jövőben a lézerpuskájukkal szövet nélkül taposták a koponyákat. Mi van ha csak azok kaptak Arnold szövetet amikkel a múltban volt terve a Skynetnek?
  Csak egy elmélet az egyik kérdésedre.

 3. Dody: A T1-ben van egy másik T800 a jövőben játszódó jelenetben, Franco Columbo alakította tehát nem csak Arnold szövettel dobták őket “piacra”. Szerintem is hagyni kéne. Az első két rész 10/10, legendás filmek, az összes többi hulladék.

 4. @Mate815
  Így van. Az első két rész 10/10. Én bízom abban, hogy Cameron észnél lesz, még ha csak asszisztál is a produkcióhoz.
  Szeretem a Terminator filmeket, és biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem van olyan érzésem, hogy baromira nincs vége a történetnek. Nagyon nem szeretném, ha a nem létező Genesys-el lenne vége. Szeretném látni még Arnoldot Terminator filmben, még ha öreg is hozzá.

 5. Szerintem vége van, a T2 egy nagyon jó befejezés, a többi szóra sem érdemes. Ha anno a studio hagyja, hogy Cameron az alternatív befejezést használja akkor most szó nem lenne folytatásokról és nem gyaláznák ezt a remek szériát ilyen Salvation meg TG szintű szemetekkel. Az egyetlen dolog amit el tudok képzelni, hogy működhet az egy straight up prequel a T1-nek ami bemutatja az utolsó csatát, Kyle és az első T800 visszaküldését. Minden más csak felesleges erőlködés szerintem.

 6. Mindenki azt mondja, hogy a T2-vel vége lett, és tudom, hogy Cameron addig is tervezte, de az óta csináltak 3 filmet. A Salvation nem értem miért nem tetszik az embereknek. Jó színészek, hangulatos atmoszféra, végre láthattuk a háborút, amiről eddig csak pillanatképek voltak a vásznon előttünk. Ha azt engedik folytatni akkor eljuthatott volna ahhoz a prequel-hez amit írsz. Az igazi végjátékhoz. Ahol nem csak elmesélik a győzelmet, hanem be is mutatják. És látod, te is kíváncsi vagy arra. Nekem ez a hiányom, amíg azt nem látom addig lezáratlan marad számomra a történet.

 7. Szerintem ezzel az alapsztorival nincs semmi baj, csak megfelelő forgatókönyv is kellene hozzá. Ne a látvány köré írják azt és ne bonyolítsák túl.
  Simán elég lenne a jövőbe helyezni a sztorit, ahol Connor mellett a másik nagy vezető Schwarzenegger lenne. Ők nem ismernék személyesen egymást, csak rádión keresztül kommunikálnának mert Amerika két, egymástól tök messze lévő részén vezetnék az ellenállást. Aztán mikor John az egyik küldetés alkalmával az egyik leigázott katonai bázison találna valami régi fotót Schwarzenegger-ről, akkor tudatosulna benne, hogy ki a másik vezető és attól a pillanattól az lenne a küldetése, hogy valahogy eljusson hozzá. Egyrészt ebből tudná, hogy a Skynet ott fog lecsapni, másrészt pedig lehetősége lenne rá, hogy Schwarzi karakterét megmentse. Persze nem érne oda időben….
  Na egy ilyen faék sztori simán érdekelne.

 8. @Kaoka:

  “egy fél grillezett csótánynak is örülni kell naponta”

  :D:D:D felröhögtem. Amúgy a felvetéseid jogosak, a fémdetektor is megoldja a problémát egyébként.

 9. Dody:
  A Salvation nekem több dolog miatt sántít. Egyik a PG13. Ha jól emlékszem, anno az egyik színész (Greg Plitt), akinek a jeleneteit végül totál kivágták a fimből (Ő fogadta volna Marcust a Skynetnél), kitálalt néhány dolgot a kivágott jelenetekről. Például hogy az embereket azért gyűjtik be, mert megnyúzzák őket a robotok és azt a bőrt húzzák rá a fémvázra. Mondjuk ez elég brutális, de simán elfér egy Terminator filmben. Itt van pár kép a színészről.
  https://vignette2.wikia.nocookie.net/terminator/images/d/d2/HybridMale.jpg/revision/latest?cb=20100103152054
  http://www.hopeofthefuture.net/tmp/terminatorsalvation-gregplitt-03.jpg
  http://www.hopeofthefuture.net/tmp/terminatorsalvation-gregplitt-04.jpg

  Ennek a válogatásnak az elején pedig láthatóak is a köpenyes “orvosok”, akik elvégezték volna a munkát: https://www.youtube.com/watch?v=eDAXcpNEoNU

  Aztán az is gáz volt, hogy konkrétan semmilyen robothadsereget nem mutattak. Itt-ott egy-két robot előkerült, azt szevasz. Semmi nem volt a filmben, ami úgy letaglózott volna, mint a 2-ben az atomrobbanás. Simán megcsinálhatták volna, hogy szép lassan jön a robothadsereg és gondolkodás nélkül irtják az embereket és az emberek semmit nem tehetnek ellenük.
  Ebben a filmben a tetteknek nem volt súlya. Senkiért nem lehetett izgulni.

 10. Dody: A Salvation legnagyobb baja, hogy semmilyen szinten nem emlékeztetett a kék szűrős, hideg Cameron féle vizióra. Unalomig elcsépelt sivatagos postapoc világ volt. Miért? A másik baja az említett PG1. Az, hogy az a T800 aki a T1-ben a punk szivét pusztakézzel kitépi csak mert az beszólt neki most csak elhajítja John Connort a szoba túl végébe. Miért? Meg kellett volna ölnie ott helyben 2 másodperc alatt mert megvolt rá a lehetősége…erre dobálja anélkül, hogy valós sérülést okozna neki. Legalja.

 11. Jaja imádtam, hogy mindenki hajigál mindenkit a picsába :D Kb. akciójelenet készítés legalja.

 12. Ahogy elolvastam ezt az “embert alakít, akiről a skynet mintázta a t800ast” szarságot, máris sìrva kellett fakadnom. Hagyják már végre ezt az egészet a francba. Conan jöhet.

 13. A Salvation meg amúgy minden idők legszarabb terminator filmje. Annak kb amnyi köze van a T franchisehoz, hogy a végén benne van a cgi arnold t800asként. De semmi más. Egy sima postapoc film, de annak meg kurva gyenge.

 14. Én mindig úgy képzeltem el, hogy a Skynet nem mintázta a gépeket senkiről, ő maga tervezte meg a kinézetüket ezért is néz ki olyan “embertelenül” :D mert azzal a külsővel, ami a T1 ben volt, nem olyan könnyű elvegyülni szerintem, emberként is igen feltűnő jelenség a jelenben, nem hogy az éhező, jövőben. Egy 120 kilós kigyúrt izompacsirta. Ez betudható annak hogy a Skynet egy gép, és nincs tisztába az emberi dolgokkal, érzelmekkel, ő csak egy standard “tökéletes testű” androidot alkotott. A nagydarab méret persze szükséges, hogy a fémváz elférjen benne.
  Amúgy örülök a hírnek, ha igaz, már most nézném az új filmet.

 15. Simán el tudnék képzelni egy olyan Terminátor-filmet mint amilyen a Logan volt. Elvileg az lett volna a Salvation, de az szar is volt, meg nem volt egyetlen karizmatikus főkaraktere.

  Mondjuk az öreg Schwarzi figurája rájön, mekkora baklövést követett el a mesterséges intelligenciával és próbálja menteni a menthetőt – mondjuk mivel már tudja, hogy erőből nem tudja megakadályozni, legalább annyit megpróbál, hogy beépít valami hibát, amit később az emberek ki tudnak használni és le tudják győzni a gépeket.

  Bár pl. a harmadik rész nem volt jó film, szerintem az volt sztori-ügyileg a legtökösebb, mert merte azt mondani, hogy az ember nem kerülheti el a saját végzetét, ami ugyanúgy igaz volt John Conorra és az emberiségre is.

 16. A harmadik rész konkrétan szembe köpi a második rész zseniális no fate vonalát és az egész filmet is.

 17. Én ebből egy jövőben játszódó háborús sorozatot tudnék elképzelni amolyan “Elit alakulat” stílusban, az HBO szárnyai alatt. Tudom, tudom. Bilibe lóg a kezem….

 18. nagyon fenomén harmadik, bocs hatodik részt kellene cameron-nak összerittyentenie, h az megállja a helyét. de inkább engedjük el a dolgot :)

 19. Évekkel később, 97 után, Sarah az unokát hintáztatja a játszótéren, John pedig szenátor, a Skynetnek és a gépeknek nyoma sincs.

 20. @Mate815

  Pedig pont hogy beteljesíti akörforgást: bármit tesz az emberiség, az ítélet napja be fog következni, John Connor pedig megnyeri a háborút.

 21. A T2 pont nem erről szól, nem ezt sugallja. Nincs körforgás. There is no fate but what you make.

 22. Kopasz:
  Sarah Connor öregen mondja magnóra a történetét és nem következett be az apokalipszis.
  Azért jól döntöttek, hogy nem azt a befejezést választották, mert az jóformán lezárta volna a történetet.
  Az időparadoxonnal meg nem kell foglalkozni! Nem attól lett olyan jó a Terminator 2 mert jó az alapkoncepció, hanem egy izgalmas film, jó karakterekkel, emlékezetes jelenetekkel. Ezért ezt a bakit elnézné mindenki Cameronnak, ha benne maradna, de ha tényleg folytatni akarják úgy is be kell, hogy üssön a krach. Egyébként nem lenne túl izgalmas a folytatás. :)

 23. LowSkillNinja: a történet le volt zárva, Cameron megmondta, hogy ennyi volt, elmesélte amit akart. Bármilyen folytatás teljesen felesleges, meg is látszik rajtuk, csupa bugris dolgozott rajtuk. Legalja rendezők, legalja viziói.

 24. Hát ez már abba hitvitába megy át, hogy van-e szabad akarat, vagy minden “Istentől” ered; ez egy nagyon bibliai paradoxon.

  A harmadik részben John Connor folyamatosan menekül, ez az ő saját döntése, hogy nem akarja felvállani saját magát, saját végzetét.

  – MIÉRT ÉN?!
  – Te vagy John Connor.

  Sarah Connor sem választhatta meg, hogy ne legyen John Connor apja, neki az volt a végzete, hogy megvédje, de választhatott volna úgy is, hogy beleszarik, de valahogy mégsem így döntött. Kyle Reese is választhatta volna, hogy nem megy vissza a múltba.

 25. Cameron inkább maradjon a seggén és hagyja békén a sagát. Csinált egy zseniális első részt meg egy jó folytatást. Ennyi. Se ő se, más nem tud ehhez a dologhoz mit hozzátenni szerintem.

  Azért meg külön csókoltatom Cameront, hogy már a T1 DVD kiadásánál lecserélte a frankó, eredeti monó hangsávot egy újrakevert f.sra. Nem hittem a fülemnek 2001-ben, hogy mi ez a sz.r. Persze az eredetit nem tette rá a lemezre (angolul).

  Aztán jött a “nagyszerű” 2013-as, második BD kiadás (ez kapható nálunk is), ahol legalább már a képet is sikerült jól elb.szarintani. A képet szépen kipucolták a Lowry Digital emberei, csak éppen a színvilágot barmolták el ocsmány narancsosra. Ehhez is gratulálok.

  Nem baj, összeraktam egy saját változatot, ha már így pofán köpik az embert az egyik kedvenc filmjével kapcsolatban.

 26. A T3 egyértelműen a leggyengébb epizód. A szememben a Terminator cím eggyalázása! Szopd ki Andy Vajna! :D Az egészben csak a látvány volt jó. A végén a helikopterből kiszálló Schwarzi nagyon ott van. Ez a 6 évvel későbbi Salvation-ben messze nem ilyen jó. Mikor Marcus beszél és látszik vigyáz arcán a gépi részek csak gumiból vannak. :D Meg nekem is tetszett, hogy meg merték lépni az ítélet napját. De ennyi. Mikor csillag szemű juhászt csinálnak a Terminatorból, vagy behozzák a T-X-en a beépített flexszel, hát irtó gagyi. Pláne ahogy mindezt Loken hozza. :D De ott vannak a hatalmas ellentmondások. A T2 végén a gyerek John segíti fel a földről a Terminatort, itt meg egy felnőtt tűzoltó nem bír vele és közli, hogy legalább egy tonna. Vagy az elején mikor kocsit szerez a T és egyből a napellenző mögött keresi a kocsi kulcsot, majd közli, hogy ő másik T és futószalagon gyártják őket. Áhh… :D De a Salvation nekem tetszett. A PG13 engem is zavar, vannak valóban logikátlan megoldások, de összességében ezerszer jobb mint a T3. A Genisys meg nekem kifejezetten tetszett. Pláne az első fele a filmnek. De az nagyon bejött, hogy John lett a főgenya. Na de örülnék ha a T3-T5 non-canon lenne és Cameron csinálna egy valóban méltó lezárást.

 27. “Konkrétan a kiborg inspirációját jelentő embert alakítja majd.”

  Erről az jutott eszembe amikor Swarci előkapja a shotgunt a rózsás dobozból.Lehetne,hogy a 7. rész arról a virágboltról szóljon ahonnan elhozta a növényt.Szánalom.

  Ez az egész csak annyiból pozitív,hogy majd meghallgathatom Wayne szarkazmussal átitatott dühöngését a podcastben. :)

 28. “Erről az jutott eszembe amikor Swarci előkapja a shotgunt a rózsás dobozból.Lehetne,hogy a 7. rész arról a virágboltról szóljon ahonnan elhozta a növényt.Szánalom.”

  Én azért látom azt a nyitó snittet, besétál gyerek lufit vesz, timelapse tekerés előre, besétál Swarci rózsát vesz, majd timelapse és elviszi az egész boltot a judgement day mint bálnaszart a monszun. Nekem működne.

 29. Ha jól látom megerősítették, hogy márciusban elkezdődik a forgatás. Magyarországon és Spanyolországban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.