Na és Jabba spinoff jöhet???

A héten izzik a Star Wars körül a net. Vagyis izé. Az megvolt, hogy az Obi-Wan spinoffhoz már rendezőt keresnek, viszont a Variety erről szóló híréból az is kiderül, hogy elvileg a Jabba The Hut projekt is él a Lucasfilmnél. Legalábbis ötlet szinten ott van a Boba Fett és a Yoda-filmek mellett, de nem tudni, hogy jelenleg mennyire komoly a dolog.

HAHAHAHAHAHAHA.

52 hozzászólás a “Na és Jabba spinoff jöhet???” bejegyzéshez

 1. vaaaagy akár lehetne új karaktereket alkotni és nem az előzőeket szériásokat unalomig járatni/másolni OH WHO AM I KIDDING

 2. Sajnos tuti nem erre fog kapni a Disney, de Guillermo delToro mondta hogy szivesen csinalna gengszter filmet arrol, hogy hogyan lett Jabba a maffia feje a Tatooine-n. Az lenne az egyetlen Star Wars film amire porognek!!!

 3. Szerintem meg ez az a Star Wars film, ami ha nem is bukna meg, de kit érdekelne komolyabban? (Hacsak nem pakolják tele kedvelt karakterekkel és igazából nem egy Han Solo 2. rész lenne inkább.)
  Szóval, miattam jöhetne, de meglenne a Lukácsfilm első Star Wars buktája is egyben. (A Pixar lufi is ha máskor nem is, de az idei Verdák 3-mal tényleg kipukkant – most ne vegyük ide a Dinós filmet, mert az nem egy bejáratott brand volt -, ezzel a Lukács György hagyatékán lenne a sor. :D )

  Amúgy jöhet, csak engem nem érdekel!

 4. Na ne már! Én a monyók eredet történetét szeretném megnézni tartalmas párbeszédekkel tarkítva .
  Utiní!!!

 5. Ki tudja merre, merre visz a végzet,
  Göröngyös úton sötét éjjelen.
  Vezesd még egyszer győzelemre néped,
  Jabba királyfi csillag ösvényen.

 6. Ilyenkor a stúdió szájába kell sz@rni, méghozzá úgy, hogy senki se nézze meg ezt a szart. A sok dinka persze majd önti nekik a pénzt, szóval tömeggyártásban szórják majd ránk ezeket a hányásokat.

 7. Az a bajom az SW univerzummal, hogy az emberek egy része túl komolyan veszik. S mivel ezek jelentik a bevételek fő forrását, ezért a Disney inkább előkapja a régi karaktereket minthogy újat alkosson.
  Engem sokkal jobban érdekel az univerzum maga, a rengeteg különbőző faj történelme vagy kultúrájuk. Tőlem símán csinálhatnak egy filmet a Huttokról amíg a felemelkedésüket mutatják és gyakorlatilag csak Nal Huttan és Shaddan játszódna.

  Itt van egy egész Univerzum 10 000 év történelmével és 10 film után még mindig ugyanabban az 50 évben mozgunk.

  Abszolút nem érdekel mit csinált Kenobi 20 évig a sivatagban. Láttuk Tatooine-t eleget, felesleges megint ott téblábolni.
  A fiatal Solo sem érdekel, és nem fog érdekelni a teenager Leia első diplomáciai kalandja sem.

  Ettől még persze megcsinálhatják s valószínűleg hoz elég pénzt ahhoz, hogy még több előzménysztorit írjanak.

 8. Na akkor csak igaz volt a hír. Én ezeket a filmeket kisebb rossznak fogom fel, ha már fejik a tehenet. Eleve digitális/ jelmezes szereplőkkel nem gáz, sok könyv volt anno mellékkarakterekről, amiket eltöröltek és nagy százalékban jók voltak. Old Republicot biztos vagyok benne, hogy el lehet felejteni.

 9. Én amúgy el tudok képzelni egy Jabba backstory-t.

  Bizonyára Jabbának is volt lelke anno. Gyerekként sokat álmodozott arról, hogy költő lesz és szavai eljutnak az egész galaxisba. Hogy szavalòként Hutok milliói tapsolnak neki a színpadon. De az élet nem ilyen egyszerű. Kigyúrt gazdag osztálytársai gyakran bantalmazták testsúlya miatt, szerelmes volt a pom pom lánycsapat egyik tagjába, Jubilbába, aki egyben a márciusi “Very Hut” címlapján is ott tündökölt, de Jubilba már foglalt volt azzal a gyökérrel, aki őt bantalmazta mindig. Azonban ott telt be a pohár, amikor prosti anyja bevallja, hogy hazudott neki egész idő alatt: Jabbát nem a midikloridánok nemzették. A kis Jabba ezután megszökik, és megfogadja, hogy egy nap visszatér és végez mindenkivel, aki bántalmazta, Jubilbábòl pedig hercegnőt varázsol majd. Szökése után befogadja egy strici banda és őt is azzá nevelik. Ahogy felnő, átveszi a vezetést és a strici birodalombòl maffiát csinál. Itt ismerkedik meg Boba Fettel, akire gyermekeként tekint. A filmben kiderül, miért tartozik neki Han Solo. A sok vérontás, k*rválkodás közben azonban elfelejti, honnan jött, és mi volt a célja. A jóság minden 50 árnyalata elvész lelkeből, az utolsó előtti jelenetben látjuk Jabbát, ahogy a pénzben fekszik, levágott fejek körülötte lándzsára szúrva, és prostituáltak táncolnak neki a végtelenségig (köztük Jubilba is). A sors fura iróniája, hogy egy prostinak öltözött hercegnő végez vele.
  Az utolsó jelenetben pedig látjuk, ahogy CGI Leia megfojtja és a haldokló Jabba szemeiben ott a kis Jabba, ahogy szaval a színpadon és Hutok ezrei tapsolnak neki….

  Ez így elég eladható szerintem.

 10. Olvastam már olyan star wars könyvet, ahol a huttok és t’landa til-ek (jól írom?) sztorija kifejezetten érdekes volt és tudtam aggódni a karaktereikért.

 11. Jabba régen egy átlagos kémiatanár volt, majd kiderült, hogy beteg. Egy volt tanítványával drogot kezdett gyártani a Tatuinon, hogy a befolyt pénzből kezeltethesse magát. Ám idővel többet akart…ma már az egész bolygó, sőt, az egész rendszer az ő territóriuma.

 12. Jabba csak békésen füvezett otthon a kádjában, amikor pár nihilista betört hozzá és bevágták mellé Csubakkát a vízbe.

 13. Szerintem jo otlet, en kivancsi lennek, hogy egy ilyen dagi dogbol akit a Leia siman meg tudott fojtani, hogy lett egy ekkora maffia vezer! De meg mindig a Yoda spinoffot neznem a legszivesebben

 14. Greedo filmet a népnek! Sőt Watto-t és Sebulbát is. Ne álljunk meg minden híresebb karakternél. A nép egyszerű gyermekéről is legyen.

 15. 24: Say my name. Jabba. Taaaaaa taaa tatatataaa!
  Amúgy jabba miért vonzódik más faj női példányaihoz? Kurva undorító egy élőlény.

 16. Nonszensz, senki nem nézné meg. Biztos valaki bedobta egy meetingen és bekerült egy jegyzőkönyvbe. Abban is elég biztos vagyok, hogy előbb-utóbb új karakterek köré kezdik el építeni a cuccokat, csak először kihozzák a max profitot a meglévőkből. Lehet szidni a dizsnit (lol anagramma), de nagyon profin csinálják amit.

 17. @cbeirne

  Már ott sántít a sztori, hogy a nihilisták ugyan betörnének Jabbához, de inkább le se szarják.

 18. Szerintem ez onnan jött, hogy az eredeti ‘977-es film kivágott Jabbás részében, ami később többféleképpen “visszakerült” a special editionokba, Jabba “Han, my boy”-nak szólítja Solót. A Solo filmben emiatt valószínüleg feltűnik Jabba, legalább említés szinten, és mikor foglalkoztak a karakterrel, akkor jöhetett az ötlet, hogy talán érdemes lenne valamit kezdeni vele. A köztudatba meg azért dobhatták be, hogy a közönséget monitorozzák, ez még így bármikor kukázható. Amúgy meg szerintem nem feltétlenül rossz az ötlet, csak valami párhuzamot látok a Blomkamp – Alien, ill. a del Toro – Jabba elképzelések között. Persze már gyerekként is túl élénk volt a fantáziám.

 19. Nekem azért sántít ez az ötlet szemben Yodával és a többiekkel, mert Jabba nem túl mozgékony lény.

 20. Már bocs, de ennyien láttátok már a filmet??? Honnan a rákból tudjátok, hogy milyen lenne egyáltalán? Egy jó star wars gengszter film szerintem kurvára működhetne…

 21. Olvastam pár Jabba képregényt nem voltak rosszak. Agyafúrt gazfickó ő:D Lehetne mondjuk eredet történet, hogyan lett belőle ekkora crime boss.

 22. Persze a vörös ötösről ne csináljunk spinoffot? :D
  Kezd kicsit túltolt lenni ez a cucc…
  A spinoffoknak ott vannak a könyvek, képregények, játékok, bőven elég.

 23. Az a durva hogy én is azt hittem hogy ez egy jó poén. De amikor már 4 különböző hírportálon olvasom ugyanazt akkot fogom csak igazán a fejem

 24. Én régebben poénkodtam vele, hogy inkább néznék egy Jar Jar spinoffot, mint a 7. részt újból. Még a végén a kívánságom teljesül, ha ennyire nincs ötletük! :D

  De komolyabbra fordítva a szót. Engem az zavar, hogy csak a karc aspektusát látják az SW-ben. Annyi minden mást is lehetne csinálni egy ilyen gazdag univerzumban, hogy feltétlenül az kell, hogy 2 tábor hajókkal egymást lője? Mesélnének el egy kicsit űr Indiana Jones jellegű kalandfilmet vagy ilyen áldokumentumfilm jellegű természetfilmet, szóval valami mást…. Én azt is megértem, hogy azért Star Wars az SW, hogy kell bele a sok űrcsata és párbaj, de egy kicsit rámehetnének a civil vonalra.

 25. @31. sum-blink:
  Már hogy lenne hímnős? A Baljós árnyakban ott volt a csaja/felesége :)

 26. Én a coruscanti Jedi templom könyvtárosnénijének a fiatalkoráról szóló filmet szeretnék. Az utolsó jelenet lehetne az, hogy nagyon keres valamit az archívumokban de nem találja, kimegy az irodából, egy magas hosszú hajú alak felé aki háttal áll neki. Az megfordul és akkor látjuk, hogy egy cgi-val fiatalított Ewan McGregor. Kép összemegy egy pontba, űrháttér, kék stáblista.

  Alternate ending: Csuklyás alak belép a könyvtárba az arcát nem látjuk. -Fiatalember láthatnám az olvasójegyét? Válasz nem érkezik, csupán a kinyíló kék fénykard baljós morajlása…

 27. Kaoka ott fogok ülni melletted a moziban! :D

  Szerintem az örök pesszimista lázadó pilóta életéről kéne forgatni, akit az eligazításon leoltott Luke, hogy nem lehet a Halálcsillag bevezető nyílásán betalálni. A meeting utáni lelki megpróbáltatások és az akarat harca. Szerintem nagyot ütne.

 28. ez addig fog menni, amig kikoptatják a divatból és az egyik ordasat bukik.
  picit rettegek, hogy kiölik belőlem az érdeklődést a star wars iránt.
  inkább elutalom a studiónak a mozijegy árát, de ne csináljanak több verziót. ez nekem picit sok.

  a következő lesz a “Jabba melletti kis szörny előélete és hányattatásai, amiáltal Jabba mellett végezte pórázon”?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.