A Viszkis-előzetes

El sem hiszem, de végre egy jó magyar trailer. Mármint most a hangulatát, szerkesztését tekintve. A filmet majd meglátjuk, a pénzt elvevő Viszkisről, vagyis az egyik leghíresebb magyar bankrablóról szól. Hosszú idő után végre megcsinálták a filmet, méghozzá Antal Nimród rendezésében. Lássuk az előzetest.

human
írta
2017. 08. 21. 12:28
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “A Viszkis-előzetes” bejegyzéshez

 1. Antal Nimród baromi jó rendező, a Predators sem rajta ment el hanem a castingon és a forgatókönyven. Az előtte lévő thrillere (talán a Hotel Vacancy volt a címe?) mrg baromi jó volt. A Kontroll meg továbbra is a valaha volt legjobb magyar film.

 2. Tetszetős. Csak az utolsó mondat nem ült valamiért nekem. Még ha ezt is mondta valójában…

 3. Végre újra elővehetem a “Veled vagyunk Whiskis” polómat. Remélem még rámjön :D

 4. Nagyon várom ezt a filmet, immáron gyerekkorom óta, hogy híre ment a Viszkisnek. :) Igazán jónak tűnik, úgy érzem, Nimródban nem csalódok most sem, teljesen képben van, tudja, mit és hogyan csinálja, a filmért dolgozik.
  Alig várom, hogy moziban lássam!

 5. Tudom, hogy off, de a Metallica filmje nézhető? A zenét leszámítva, mert az olyan amilyen :)

 6. Kőbánya alsó vasútállomás és a Rózsa bank XD Egy jó kis bankrablós film mindig jöhet :)

 7. Látványilag nagyon rendben lesz, Antal Nimród filmjeit ismerve pedig a hangulattal sem lesz gond. Jöhet! :)

 8. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez elég hangulatos lett. Jók a vágások és a zene, szóval határozottan mutatós trailer lett. Bravó!

 9. Ez jónak tűnik. Hosszú ideje az első magyar film, amit moziban fogok nézni? Főleg, hogy Nimródnak már heistban is van tapasztalata és nekem az Armored is tetszett. A Predators-t is bírtam. 3. legjobb movie amiben valaha feltűnt a dög, nagyon közel a Predator 2-höz :) Vacancyt még nem láttam. Érdekes módon én pont az istenített Kontrolltól nem estem hasra, legalábbis nekem nem akkora alapvetés, de meg tudom érteni, miért az sokaknak. De a könnyedebb közönségfilmjei működtek.

 10. emese: Egyet értek veled. Nekem nem is a mondattal van a bajom, hanem hogy olyan tipikus “magyarosan” mondja. Egyből azt éreztem hogy valamelyik Beugró részt látom ahol magyar színészek próbálnak színészkedni. Sokszor érzem azt magyar filmeknél hogy le kéne szinkronizálni és akkor nem lenne gond, mert az eredeti színészi hangok játék terén sokszor katasztrofálisak.

 11. A trailer tetszetős, remélem a film a helyén kezeli majd az alapanyagául szolgáló történetet is. A szőr feláll a hátamon a bűnözés romantizálásától. Az egyetlen elfogadható példa Rumcájsz. Esetleg Robin Hood.

 12. Tök ideges lettem, mert az előzetes pont lenyúlta az egyik dumámat, amit az angolóráimon szoktam elsütni a tanítványoknak, pont ugyenezen nyelvek összevetésével: earn, gagner, keres. :D

 13. Nem is tűnik szarnak. Igaz nem volt nehéz megidézni A 90-es éveket látványban. Kb semmit sem kellett csinálni:))

 14. @FrankDeckart

  Na jó, azért a Lada rendőrautó erősen barokkos túlzás volt, olyan már a 90-s évek elején is alig volt. Akkoriban, amikor a film játszódik, leginkább Skoda Feliciák voltak szolgálatban, legalábbis mifelénk.

 15. @Kaoka:
  Én is remélem, hoyg nem a bűn romantizálása megy majd, de azt is remélem, hogy megmutatja a film, hogy miért is drukkolt szinte egy egész ország a Viszkisnek, és nem a rendőröknek. Utóbbiak azóta sem lettek pozitív figurák sajnos…

 16. @Molroth:

  Erre pofonegyszerű a válasz.

  1. A bulvármédia már az aktív korszaka közben népmesei hőssé igyekezte tenni. Ez a szájhagyományra is nyilván erős hatással volt és tutira költöttek n+1 urban legendet. Az ilyen lázadó csirkefogó archetípus amúgy is népszerű a kisembernek. Kiváltképp ha még olyan motívumok is társulnak mint ami itt volt. Zorro Z betűjét karcolta fel minden akció előtt ledöntött whiskey-vel gyakorlatilag.

  2. Soha nem bántott senkit. Még a fegyverét sem fogta rá emberekre. Ezt külön kikérte magának a tárgyalása során is amikor máshogy vallottak a tanúk. Tehát ez a székkirúgás is már egy ilyen Hungária Fuck Yeah ! motívum :). Sőt még ő is azt mondta, hogy akkor fordult meg az egész dolog amikor egyszer használta a fegyverét (nem ember ellen), és a rendőrök is azután keményítettek be igazán ellene. Azelőtt meg ő volt az erdélyi szegénylegény a nép barátja, annak ellenére, hogy a rabolt pénzt elszórta az utolsó fillérig saját magára, és nem a Kovács néni Cetelem tartozását fizette ki belőle éjszaka álruhában, mint Savanyú Jóska.

  3. A betétbiztosítási alap. Ha a kirabolt bank másnap azt mondta volna a számlatulajdonosoknak, hogy bocsesz a viszkis rabló vitte a dellát, nem lett volna túl nagy a szurkolótábor. De mivel a bankban lévő pénz biztosítva van, így megmaradt a haha a gonosz g..i banktól lopott nem tőlünk érzés. Más kérdés, hogy a bankok nyilván rajtunk verik le így-úgy ezt a biztosítást, de hát mint mondottam fentebb, Hungária Fuck Yeah!

  A rendőröknek meg sose szurkolunk amúgy se. Törvénytisztelő állampolgárként be vagyunk szarva tőlük általában, ha meglátunk egyet. :D És mint tudjuk fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to Fuck the police.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.