The Joker eredetfilm…

Oké, a Warner/DC megőrült. Mármint komolyan. Ezt a hírt egyszerűen nem tudom mivel lehetne védeni. Nem elég, hogy a Deadline szerint egy The Joker eredetfilmen dolgoznak, de rendezőnek Todd Phillips-et (THE HANGOVER) akarják.

Todd.
Phillips.
Joker.

Mindezt úgy, hogy a karakter születésének több változata is van, de igazából a filmes világban a legjobb Jokert (Heath:( pont a rejtélyesség dobta fel. Bár a figurát Jared Leto alakítja majd a Suicide Squad 2-ben és a Gotham City Sirensben, de az eredetfilmben valószínűleg valami fiatalabb arcot kapunk majd. Mármint aki hajlandó támogatni egy ilyen ötletet.

human
írta
2017. 08. 23. 02:05
megjelenés
52
hozzászolás


52 hozzászólás a “The Joker eredetfilm…” bejegyzéshez

  1. Hát akkor itt vagyok és megint megkapom az őrült fanatizmust, de részemről okés, bár nem forogtam a Földön bátorságtól sem, inkább akkor, ha ez bejönne nekik, mert megnyitná a lehetőségek tárházát. Jöhetne egy csomó kisebb pénzes elseworlds sztori. Vagy nagymanis és kapnánk a Red Sont, oroszokkal :D
    Amitől először hirtelen a frász jött rám, az az volt, hogy nem tudtam hol lesz ez elhelyezve, de aztán kiderült, hogy semmi köze nem lesz a DCEU-hoz.
    Nem tudom mikorra tervezik ezt véghez vinni, de a Flashpoint után kb bármit megcsinálhatnak így, mert a nagyközönség eleve azzal látja az alternatív idősíkokat, meg még ki tudja mit terveznek bele, úgy sem lesz 100%-os adaptáció és nem is lehet. Bár így is úgy is összetévesztenék a kettőt. Úgyhogy Flashpoint nélkül is megcsinálhatják.
    Kis költségvetésű, R-rated Elseworld story lehet. Jokert szerettem volna ilyen filmben először látni, ha megkérdik? Nem. De egy ismert figura, akivel ezt meglehet húzni. Most teszem azt rakd egyedül Black Maszkot, Falconet vagy Maronit a plakátra és sehol nem vagy, de odazúzod a Jokert könnyen esélyes, hogy a mondjuk 60milkás gothami maffiasztorid megtérül.
    Maga a rendező személye kétséges persze, az írótól csak a Fighter említésre méltó szerintem, de láttam már sikeres rendezőtől szar filmet, és fordítva is. Attól függ kivel, mit, mennyit engednek akármi.
    Ez szerintem messze nem őrület a WB-től, ezerszer inkább ilyeneket csináljanak, mint hátradőljenek egy formulával.
    Azt se hittem sose, hogy megélem, hogy Scorsese a producere lesz egy ilyen filmnek a Jokerrel, meghogy nem lesz rögtön mindenki legalább izgatott. Miközben amúgy mennek a nyögdécselések, hogy minden a megosztott univerzumokban van, nincs már egy képregény film, ami nem tartozik semmihez és nem folytatás vagy ilyesmi.
    Az meg hogy Joker eredet, na van a Killing Jokeban is, azzal se kell foglalkozni annak, aki nem akar neki eredetet.

  2. Ledger ide vagy oda van benne fantázia. Én épp most olvasok egy képregényt, ami Lex Luthorról szól. Az ő szemszögéből mutatja be Lex és Superman viszonyát. Superman szinte nem is szerepel benne, de ennek ellenére jó a story. Úgy tudom, hogy ilyen történet van Jokerrel is. Olyan filmet még nem láttunk, ahol Joker a főszereplő. Csak aztán nehogy valami pozitiv figurát csináljanak belőle.

  3. nekem egy kérdésem van: ha lesz fiatal Joker, akkor lesz fiatal Batman is? én nem bánnám, ha már egy ilyen filmen gondolkodnak. Mert ha eredet sztori és a savtartályba esős Jokert akarják vászonra vinni(újra), akkor oda kell egy Batman. Meg remélem R-rated lesz, nagyon bírnék egy nagyon parás Joker filmet.

  4. 2 *boldogságtól nem bátorságtól lol

    speedster:
    Mehet ez nagyobb Batman szereplés nélkül is, de simán benne lehet egy fiatal Batman és még nem is kell hasonlítania senkire, bármit megcsinálhatnak, ez a Multiverzum szépsége, amiben ott a fő szál, ami ugye egy osztott univerzum a szereplőkkel, mint a DCEU, de közben ott van az összes alternatív univerzum, idősík.

  5. @ 3. Október 4.-én indul a BATMAN: WHITE KNIGHT képregény. Elég érdekes megközelítésből mutatja majd be Joker-t. Lehet akár az is az alapja majd.

    Sajna a Warner-t már annyira gyűlölöm a DC filmek miatt, hogy semmi bizodalmam nincs egyetlen filmjükbe se. Lesz ami lesz…

  6. Érdekes. A Burton-féle Batmanben is tudtuk, hogy ki Joker… ott a dráma miatt jó volt, de nekem annyira nem tetszett.

    A Rebirth vajon eltörölte azt a teóriát, hogy 3 Joker van? (Pale Man, az öreg Joker, a pre-Krízis meg a New 52-es 3 különböző személy.) És lehet, hogy ezért mond mindig mást, ha arra terelődik a szó, hogy ki volt a savas üstbe esés előtt.

    Az Alan Moore-féle értelmezés áll hozzám a legközelebb, abban számomra van dráma: Jack egy sikertelen komikus, aki betör egy bűnbandával a munkahelyére (a vegyszergyárba), a fején a Red Hood, a feleségét és a kisbabájukat kinyírja egy (ha jól emlékszem) vízforraló.

  7. miért olyan sokkoló Todd Phillips? :)

    a Due Date, a Hangover 3 és a War dogs az elmúlt évekből erősen láttatta, hogy szeretné ő kicsit árnyalni a karrierjét és hiába vannak mögötte korábbról vígjátékok csak, fiatal még, hogy beskatulyázzák.

  8. MrKrabs: Az csak egy történet a sok közül. A képregényekben teljesen más eredettörténetei vannak. És a film is hozhat egy új, saját storyt.

  9. Nekem a LEto-féle Joker tetszett, viszont a Ledger által alakítottat senki nem fogja überelni. Mind a színész, mind a karakter be nem mutatott múltja jó volt.

  10. te jó ég…. leto 1 ripacs, zöld hajú gengszeter volt semmi több még annak is erőltetett és gyenge, nem JOKER…
    inkább legyen CGI Joker Mark Hamill hanggal…

  11. Ezt egyelőre nem tudom érdemben kommentelni. Eredetsztorira annyira nem vagyok vevő, ráadásul nekem nagyon bejött a Ledger féle örök hazudozás és titokzatosság. Jared Letótól meg egyenesen rosszul voltam, szerintem az egyik legrosszabb Joker.

    Elsülhet ez jól különben, csak egyelőre nem viszketek az örömtől. Majd ha képet, trailert látunk… Ki játszhatná el?

  12. @ 13 Vraghdash. És mindezt abból az okádék SS filmből szűröd le, ami minden téren egy hulladék. Esélye se volt Leto-nak egy értelmes Joker megformálására. Nem akarom védeni. De a Leto féle Joker-t szerintem még nem láttuk.

  13. Soldierdsgn: A Luthor szálat még megmenthetnék azzal, hogy felbukkan az igazi, öreg Lex Luthor ( pl. egy Mark Strong kaliberü szinész ) és jól picsán rúgja az idióta fiát azért, amit elkövetett a BvS-ben.

  14. Amikor először láttam a hírt nekem is felszaladt a szemöldököm, de látom itt minden rendben. Köszi human, hogy te még mindig normálisan tudod megírni ezeket a wtf agymenéseit a warner-nek amiből továbbra is lejön, hogy fogalmuk sincs hogy nyúljanak az univerzumhoz, karakterekhez. Össze-vissza dobálnak be ötleteket. Persze a “sajtó” nagyobb része még a sok pofáraesés után is üvöltve ejakulál erre a hírre is.
    (Az egyik lehozza pl, hogy Scorsese inspirált hangnem, erre a másik lehozza, hogy ő a producer…)

  15. Én szívesen megnéznék egy ilyen filmet! Annak idelyén azt mondtam, hogy Ben Affleck mint Batman? És szerintem az egyik legjobb lett! A film nem tetszett BvS. Kiváncsi vagyok az első előzetesre.

  16. Joker film mindig is érdekelni fog. A Leto féle Joker jó lehetett volna, de nekem kissé túltolta. Ami igazán nem illett hozzá azok a ócska tetkók ………főleg az a “Damaged” felirat a fején….pfejjj . Kb. mint bunyós Pityu öklén a “kórház” meg “temető” feliratok.
    Joker egy pszicho és szociopata elmebeteg és ezt nem onnan kellene tudnunk, hogy a homlokára van írva…… :(

  17. hjaj, döntsék már el mit akarnak csinálni a warnernél. csak dobálják az ötleteiket össze vissza meg egy csimpánz az ürülékét komolyan, aztán hátha jó alakban csapódik be

  18. zsocso: Csak nem a Luthor az Acélember kötetet olvastad? Félelmetes, hogy azt a sztorit rövidebb játékidővel mérföldekkel jobbra meg tudták volna csinálni mint a BvS-t!

  19. Csak nekem fura, h ilyen hirtelen jött ez a hír? Ráadásul már a producer is megvan, Scorsese…? Meg a hangoveres rendező aki szerintem nem passzol ide

  20. Jared Leto jokere véleményem szerint a legszarabb dolog, ami valaha képregényfilmben történt. Egy gagyi, erőltetett, műanyag ripacs strici még nem lesz joker, hiába van kisminkelve. Az egész film egy nagy cringe zuhatag volt. Heath forog a sírjában, ez lett az “utódja”. Ennél a fosnál bármi jobb lett volna. Egyszerűen mindent arcon köptek vele, ami csak a karakterrel kapcsolatos. És mondom ezt úgy, hogy személy szerint nem kedvelem a képregénybeli Jokert.

  21. Szerintem egy nagyon izgalmas, sotet eredet sztorira eleg sokan kivancsiak vagyunk. Es azert mert Todd Philips alapjaraton vigjatekokkal foglalkozik meg nem azt jeleneti, hogy nem tud egy elszallt, beteg Joker-es filmet rendezni. Ott van Jordan Peele egy komikus figura, aki megcsinalta hosszu idok ota az egyik legjobb horror/thriller filmet. Es akkor ne felejtsuk el, hogy Scorsese is a nevet adja hozza…

  22. ÚRISTEN ez kb annyira fölösleges, mint a Han Solo film (pedig kedvencem az SWből).

    Ez semmi több, mint vergődés, hmmm a filmjeink nagy része kuka ezért kiről lehetne csinálni, de olyan kell akit sokan szeretnek, megnéznek…hmmm… -_-

    Aztán Suicide Squad sorsára fog jutni.

    DC csak vergődik sajnos… :/

  23. Azért Troy Bakert megnézném a szerepben, elég jól visszaadta a Hamill-féle Joker szinkront pl. az Arkham Originsben és az Assault on Arkhamben. Bár a 41 évével ő nem a fiatalabb kategória.

    Egyébként meg: “If I’m going to have a past, I prefer it to be multiple choice!”

  24. “David R. Blake: mert a producer nem sokat jelent filmeknél?”

    Bocs, Human de ez baromság. Ezzel kb azt mondod, hogy egy producer egyenlő egy árufeltöltővel. Nem ő gyártja a terméket de segít kipakolni a polcra. Azért Scorsese nem lesz csak úgy producere valaminek ha nem lát benne potenciált. Pláne hogy azt olvastam hogy a 80-as években játszódik majd valami jó kis gengszter cuccot akar.

    Viszont a magánvéleményem az hogy a DC barom, jobban mondva a Warner. Oké legyen Joker eredet tök jó de ha már van egy Jokerünk akkor minek más ide? Kivéve ha tényleg valami nagyon fiatal Jokert akarnak mert akkor érthető a dolog mert ugye fiatalon még nem volt Joker. Főleg ha a Killing Joke-ot vesszük. Szerintem amúgy arra pályáznak de Joker múltját akarják csak bemutatni és nem a Killing Joke többi történését ami azért nem lenne rossz szerintem.

    A rendező meg nem olyan rossz azért nem tudom minek sarazod. Warnert ismerve ez csak egy hír de 1 hónap alatt vagy kukázzák az egészet vagy totál átírják cserélik a szereplőket, készítőket. :D

  25. @Sierra: pontosan. “visszaadta”. igazából szolgaian másolta Hamill hanghordozását, de egyediség nem volt benne. plusz ő inkább csak szikronszínész.

  26. The Family, producer Scorsese. Meg évente 4-5 film producere, miközben a sajátján dolgozik. Vajon mennyire folyik bele tényleg, és mennyire bólintott rá csak egy alapötletre. A legtöbb producernek van jó és rossz filmje bőven, ezért mondom, hogy a film kimenetelét tekintve ez semmit nem számít igazából, főleg nem azt, hogy miatta jó irányba tart a projekt. Tudom, hogy utáltok hinni nekem, szóval mindegy.

    A rendezőt bírom amúgy, de amiben erős, hogy a komédia valami más zsánerfilm felépítésbe van csomagolva, az ide nem annyira illik.

  27. Ha az eddigi DC filmekben lett volna valami rendszer akkor még érdekelne is. De ez így megint csak egy kétségbeesett kapàlózás.

  28. Sierra adott a kva jó ötletet!
    Az öreg szívrohamokkal küszködő Batman (Kevin Conroy) végső elszámolása a szintén öreg Jokerrel (Mark Hamill). A hangsúly inkább lenne a karakterek drámáin, illetve a végén simán megágyaznának a Batman Beyond-nak. Plusz méltó tisztelgés lenne Conroy és Hamill előtt is, különösen ha Scorsese csinálná. Mi a véleményetek?

  29. 37. Ezek akár mehetnének a saját streaming cuccukra is, ha lesz… vagy nem tudom összeolvadnak-e végül az AT&Tvel, de valami exkluzívként oda is. Ha ez a fajta Jokeres elseworld film valóban elkészülne végül és sikeres lenne, a te ötleted is megvalósítható lenne, a Batman Beyond pedig még simábban. Aztán már onnantól nincs határ, egy event film esetében találkozhatnának akár DCEUval is aztán minden menne tovább nem zavartatva egymást. Ez a Joker együtt dolgozhatna Letoval is akár egy filmben aztán még egymást is átcseszhetnék, csak kavarni kell a kozmikus kakit :D képregények mióta nyomatják ezt, a DCEU játékok is multiverzumosként vannak árulva.

  30. 22.H.Ungrammar: De igen. Azt olvastam. És van egy ilyen stilusban megirt Joker-es történet is. De azt még sajnos nem sikerült beszereznem. Mindenesetre lehetne a Joker-ről egy jó filmet csinálni. Az alapanyag adott.

  31. Human
    Csupán egy filmről kérdeztelek.
    Majd egy pár nap múlva meg kiposztolod, mint annak idelyén, mi?
    Bár tudnám ki vagy, de beletérdelnék a fejedbe!

  32. Majd kiderül, hogy alapvetően pozitív karakter volt, csak valaki kicseszett vele/kinyírták a csaját/gyerekét/kiskutyáját (oh wait!), bosszút állt, senki nem értette meg, vadásztak rá, le akarták tartóztatni, menekült, beleesett a savba, megégett, felrobbant, megerőszakolták, lement a pokolba, stb…és az őt ért tragédiák szörnyeteggé változtatták….és lőn a rettegett pszichopata Hannib…izé, Joker…

  33. Kezdem úgy érezni, hogy részegen értelmesebb dolgokat csinálok, mint amit mostanában můvelnek a Warner/DC háza táján… :D

  34. cuckold monkey: offolsz és a filmről már hónapok óta nem írtam valamiért, de nyilván tudok róla. azt nem értem, hogy random jelzés olyan hírről amibe mindenképp belefutok miért lopás a részemről, de ahogy érzed.

  35. Vicc.A warner meg egy bohóc társulat. OFF:Mielőtt nem dolgoztam multinál,mindig azt hittem,hogy a csapásirányt megjelölő vezetők magas szintű emberek,akik rátermettségük,magas szintű intelligenciájuk által jutottak magas szintre…nos …warner

  36. Zsozso: A Brian Azzarellos Joker képregényre gondoltál? Olvasd el nagyon jó…szép bizonyítéka, hogy lehet valami iszonyatosan jót összehozni, ami az osztott univerzumhoz viszont túlságosan durva lenne. Ráadásul minimális benne Batman szereplése, kb úgy is meglehetne oldani, hogy kaszkadőr játssza végig, tényleg annyira kicsi.
    Persze azt nem lehetne teljesen adaptálni ebben a filmben, ha valaha is elkészülne, mert nem az elején van, hanem csak visszaszerezni próbálja a hatalmát. De nagyon jó alap lehetne ehhez, hiszen onnan már annyira borzasztó sokat nem kell változtatni, sőt a plusz pont kiadná a filmhez való anyagot. Mondhatjátok, hogy emberközelibbé tennék Jokert, hogy megkedveld, de durvára nem kell ez hozzá. Ebben a képregényben is iszonyatos szörnyeteg, de mivel Johnny Frost mellette van, hiába, hogy ő is egy sz*ralak, de messze nem Joker, ő lehetne megoldás ehhez a szóló filmhez is. Ha pl az ő találkozásukkal kezdenénk és ő lenne az első követője, akkor Joker korábbi élete ugyanúgy rejtélyes maradna és csak a felemelkedést látnánk, hosszabban, durvábban, mint a TDK-ban, hiszen eleve ez lenne a fókuszban.
    Nem is hosszú olvasmány, ajánlom nagyon ehhez a tervhez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.