Ez miért nem került a Wonder Woman végefőcímébe?

A csaj csapata épp kap egy küldetést, tipikusan button jelenet, ami felvezeti a következő filmet valamennyire, erre csak DVD extra lett belőle.

közben a délelőtti pletykához jött még alapanyag: Joss Whedon hivatalosan is írói kreditet kap a Justice League-en, pedig elvileg nem sok jelentet tett hozzá, hiszen alig valamit utóforgat (ezeket írta elvileg). Vagy mégiiis?

human
írta
2017. 08. 30. 01:30
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Ez miért nem került a Wonder Woman végefőcímébe?” bejegyzéshez

 1. Az extra jelenet mehetett volna azután a szép art title után, ahogy a Squad filmben és nem a legvégén, de hát így is jó nekem, a lényeg, hogy létezik.
  (Most nekem nem mutatja a videót, lehet nálam van a probléma, ez az ízelítő belőle, vagy a teljes cucc?)

  A Joss Whedonhoz, hát azt fairnek érzem és nem aggódok miatta, elvégre az eredeti narratíva szerint segíteni jött és akkor na adtak neki valami kreditet is a pénz mellé, vagy akármi, elvégre tényleg írt plusz jeleneteket. Van egyébként erre vajon egy adott szöveg kvóta, ami kötelezné erre őket? Hogy mondjuk mittudomén 5 oldal fölött már oda kell rakni a nevét vagy ilyesmi?

 2. Ha Whedon csak 3 mondatot írt bele, de az pont az a három amit később is idézgetni fognak, akkor jár a kredit :)

 3. human, nem te írtad korábban, hogy a beugró rendezők általában nem szoktak rendezői kreditet kapni, hanem csak íróit? Akkor ez most miért meglepő? :)

  Ha meg nem te írtad, hanem máshol olvastam, hallottam, akkor meg itt a magyarázat :)

 4. GodBadka: a posztban azon elmélkedek, hogy ha keveset csinált akkor ez sem járna, pedig az a friss pletyka h keveset csinált.

 5. Valamit csak kell kapnia, mert csak dolgozott a projekten.
  Mi jöhetne még szóba ilyenkor szerinted? Vágói, vagy ex. producer?

 6. A beágyazott video sem Firefox, sem Internet Explorer alatt nekem nem jelenik meg.
  Az IE legalább annyit mond, hogy “A tartalom nem jeleníthető meg keretben” és ad egy linket új ablakban megnyitáshoz, a FF alatt szimplán semmi nem jelenik meg.
  (Az op.rendszer Win7)

 7. Hát ez nem nagy durranás – szerintem az eredeti vége jobb enélkül. Mindenesetre jó volt látni megint a csipetcsapatot :))

 8. Ha jol tudom akkor az iroi kreditet a writers’ guild of america adja ki (tehat nem a studio dontott igy), es elvileg az iro minimum 30%-ot kellett hogy hozzaadjon a forgatokonyvhoz.

 9. Ez, ha csak Ádám linkjét nézted nem a teljes, van benne egy Justice League kapcsolódás. Legalább kétpercesnek kellene lenni elvileg.

 10. spaceboy, azért ennél bonyolultabb a helyzet. 27 oldalas dokumentum szól csak arról, hogy ki és hogyan kaphat kreditet. Alapból kettőnél több ember nem is kaphatna írói kreditet, de pl. a WW-nél is négyen voltak, mert ha csapatként írnak, az egy embernek számít (nem tudom amúgy story és a screen writing az külön számolódik-e). Szóval, ha Whedon egy írói “csapat” tagja lesz, akkor nem hiszem, hogy különösebb macerát jelentene, hogy kapjon írói kreditet. Persze én is csak spekulálok. Nem olvastam el az egész szabályzatot.

  De ha érdekel valakit: http://www.wga.org/uploadedFiles/writers_resources/credits/screenscredits_manual10.pdf

 11. Igen ez a hivatalos ízelítő, ugye aki megvette digitálisan már látta. De azért mondom, hogy még nem teljes…persze a teljes két perc sem lesz már hűha nagy sokker, csak a dokumentum, azt megmutathatták volna a moziban is :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.