Női szereplős Legyek ura!

Na már csak ez kell. Vagyis… hm, ezzel az ötlettel igazából nincs nagy baj, bár a könyv új adaptációjának tervezik, és szerintük csak az a változtatás, hogy ezúttal női karakterek ragadnak a szigeten és kezdik el egymás haját tépni, nem pedig fiúk. Mondjuk az egyik rendező (rögtön két okos kell ehhez) Pr szövegében van némi BS (vastagítottam):

is aggressively suspenseful, and taking the opportunity to tell it in a way it hasn’t been told before, with girls rather than boys, is that it shifts things in a way that might help people see the story anew. It breaks away from some of the conventions, the ways we think of boys and aggression. People still talk about the movie and the book from the standpoint of pure storytelling.

Viszont az valamennyire érdekes, hogy az erőszak főleg a fiúkkal van összekötve az emberek fejében, amivel ez a film így szembemegy, mert a csajok is ki tudják tépni egymás szívét. Mondjuk ehhez nem szolgai adaptáció kell majd.

22 hozzászólás a “Női szereplős Legyek ura!” bejegyzéshez

 1. Számomra az egészben az az érdekes, hogy jelenleg nagyjából ugyan az a mozgalom próbál mindent női szereplőkkel, női “szemszögből” megmutatni, ami azt mondja, hogy nincsen is különbség nő és férfi között biológiailag, és közben … wáh, szóval van ám ellentmondás.

 2. Na, hát ugye pontosan ez volt a poén a Prodigy “Smack my Bitch up” klipjében is, volt is belőle felháborodás. :D

 3. Az igaz, hogy a nők is kitudják tépni egymás szívét, de ebben az alaphelyzetben ez annyira nem passzol szerintem. Vannak brutálus gyilkos nők, de nekik már alapból elvan gurulva a gyógyszer a legtöbb esetben szerintem. Itt max olyan kínzást tudok elképzelni, hogy Röficsaj ha éhescmegkapja, hogy nem baj legalább rád jön végre az a ruha, amit mindig hordani akartál csak túl kövér vagy hozzá meg ilyesmi. A Legyek ura szerintem az eredeti összetétellel volt a legbrutálabb kimenetelt elhitető, mert ha jól emlékszem jómódú angol kórusos kissrácok voltak. Valahol azt olvastam, hogy a Stenford börtönkísérlete se úgy ment volna le, ha kevertebbek lettek volna az őrök legalább.

 4. Nem tudom, hogy kéne éreznem ezzel kapcsolatban. A filmnek örülök, de ezek a női karakterek megcsavarják az egészet……

 5. Ahol dolgozom (mindenki diplomás) a nők iszonyat genyók egymással. Míg a férfiak sokkal simábban és hamarabb oldják meg a problémákat egymás között, a nők évekig is fújnak egymásra és ott tesznek a másiknak keresztbe ahol csak tudnak. Kíváncsi leszek lesz-e különbség e téren ebben a filmben, a korábbi klasszikushoz képest.

 6. Ez a genderesdi egy oltári faszság. Nyilvánosan kéne fellógatni azt, aki kitalálta

 7. Én azt nem értem ebben a nagy elnőiesedésben, hogy kiknek csinálják a filmeket? A nők nagy része amúgy sem szereti az akció és a horror/sci-fi filmeket. Mi értelme van annak, ha például egy akciófilmnek egy 50 kilós nő a főszereplője? A férfiak azt szeretnék látni, hogy egy vékony csaj elver 100 kilós fickókat? Nem hiszem. Szerintem erre a nők sem kiváncsiak. Szivesebben néznének ők is férfias, sármos karaktereket.

 8. zsocso!

  Én férfi vagyok és szívesen nézek női főszereplős filmeket. John Wick mennyire hiteles? Igen, akár egy ötven kilós nő is szerepelhetne helyette. Miért ne?

 9. Szerintem jo otlet, ha a modern vilagban jatszodik ahol az osszes csaj feltunesi viszketegseges kis picsa, szerintem elegge elszabadulhatnak az indulatok :) persze tisztelet a kivetelnek!

 10. “taking the opportunity to tell it in a way it hasn’t been told before..”

  Ööö, erről csak annyit, hogy:

  https://moly.hu/konyvek/libba-bray-beauty-queens

  Libba Bray: Beauty Queens

  When a plane crash strands thirteen teen beauty contestants on a mysterious island, they struggle to survive, to get along with one another, to combat the island’s other diabolical occupants, and to learn their dance numbers in case they are rescued in time for the competition.

  A Beauty Queenst sokan A legyek urához hasonlítják, hiszen az alaphelyzet hasonló: egy csapat tizenéves szépségkirálynő repülőgépe balesetet szenved, utasai pedig egy lakatlan(nak hitt) szigetre kerülnek, ahol aztán el kell boldogulniuk.

 11. Én rühellem mikor azt látom hogy 80-100 kilós faszik ütnek vágnak 1 45-60kg nőt,ai mégis felnyalatja velük a padlót.
  Pl. Gina Carranot hasbarúgja,de telibe Channing Tatum,de a nőnek meg se kottyan,kicsit grimaszol aztán szétcsapja.Ne már…Még Dolph Lundgren is hétrét görnyedne :)

 12. Volt már filmben kemény nő. Kill Bill vagy Alien. Ezt nehéz lesz überelni.

  Ha dráma lesz azt még elviselném. De ha csak sima akciófilm akkor max ha lehozza az HBO egy vasárnapi preimieren akkor.

 13. zocso

  Honnan szedted azt, hogy nők ne szeretnék a csi-fi/horrort?

  Mekare, te meg komolyan gondolod, hogy nők csak egymás súlyával/divattal tudják egymást basztatni? nemár.

  Nekem a Legyek Ura kimaradt de valamiért mindig azt hittem vegyesen vannak benne fiúk-lányok, így is érdekes lehet de egy vegyes verzió méginkább, szerintem.

 14. Nyilván nem csak azzal,vannak bőven bunyós csajok meg őrült ribik, de hacsak nem kifejezetten ilyenekből válogatják őket össze, akkor már más a cucc. Az is kérdés itt, hogy a filmben ugyanabban az évben és korban ugyanazzal a háttérrel ábrázolják-e majd őket, mint a fiúkat. Mert szerintem akkor messze nem ugyanaz lenne a kimenetel pl. Az alaphelyzet se épp mindegy, mert lehet két nő a munkahelyen egymásnak esik valami kis hülyeség miatt, de itt egy szigeten próbálnak túlélni. Gyerekek lesznek? Mind magántanuló? Mind fehér? Nem mindegy a csapat kialakítása

 15. Szerintem a Legyek Urának semmi köze nincs a gender-kérdéshez. A Battle Royale-ban például vegyesen vannak fiúk-lányok. Ez egy társadalomkritika, aminek az a tétje, hogy rávilágítson (többek között) a szabadság/káosz/ösztönök határvonalaira. Tehát nem az a lényeg, hogy milyen neműek vannak a szigeten, hanem hogy univerzálisan hogyan működnek azok a közösségek, amelyek kikerülnek a kultúra szabályozó erejéből. Vagyis szerintem.

 16. lacalaca:
  köszi a Libba Bray: Beauty Queens könyvet, fenn van a hangoskönyv youtubeon, meló mellé pont kerestem valami újat (így a Ready Player One után, mert közszolgálat az is fent van, ja és magyar és jó a felolvasó).
  Már egy óra lement és bírom, inkább ezt csinálnák meg eddig ennyi alapján.

 17. @ammok: Hozhattál volna sok példát, de… Gina Carano? Most komolyan? Ha van olyan csaj, aki valóságban is képes lenne felnyalatni a padlót az akciósztár pasik túlnyomó részében, az pont ő. És ő kurvára nem 45-60 kiló ám. Eleve 173 centi, és ki is van gyúrva rendesen, na meg pankrátor és MMA múltja is van. Szóval róla totál hiteles, ha szétrúgja egy pasi seggét. Zoe Saldana a Colombiánában már sokkal érdekesebb volt.

 18. reatard: Vannak erre statisztikák. Bizonyos zsánereknél túlnyomó többségben vannak a férfi nézők. Ez igy van már a évtizedek óta. Nem arról van szó, hogy XY nő létére szereti a sci-fit. A stúdiók a statisztikák alapján dolgoznak. Éppen ezért nem értem,hogy miért hoznak néha olyan döntéseket, amik senkinek sem jók. Például Colombiana, Ghostbusters. Eredetileg a Salt ügynöknek is férfi szereplője lett volna. Sokkal hitelesebb lett volna,mint az anorexias Jolie.

  Nova: John Wick mennyire hiteles? Ezt komolyan kérdezed? A JW Keanu nélkül vagy a Taken Liam Neeson nélkül bukott volna és a kutyát nem érdekelné. Melyik szinésznővel helyettesitetted volna őket?

 19. Majd szepen megbukik es errol is a fefilobbi meg a himsovinizmus tehet majd, mint a Szellemirtoknal. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.