Marshall-előzetes

Az első afro-amerikai bíró a Supreme Courtban a fiatal éveiben sem pihent. A film Thurgood Marshall egyik elgső tényleg fontos ügyét mutatja be a rasszizmus ellen. Izé, egy olyan fekete ügyében, akit azzal vádolnak, hogy megerőszakolta és megölte a fehér munkaadóját.

A rendező Reginald Hudlin, aki főleg tévésorozatokról ismert (ehh), viszont a főszereplő Chadwick Boseman (Black Panther) és Josh Gad. A poszter alatt ott a trailer.

human
írta
2017. 09. 02. 11:17
megjelenés

hozzászolás


9 hozzászólás a “Marshall-előzetes” bejegyzéshez

  1. Mostani pc légkörben nagy divatja van a szerecsenmosdatásnak, de a film jónak tűnik. Amúgy is szeretem az ilyen bírósági drámákat. Ha már ahsonló körítés, a NASA-s film is elég jó volt, amiben a fekete nők játszották a matematikusokat.

  2. PC legkor? Latod hogy mi folyik a vilagban? Mi vagyunk a szerencsesek hogy fehernek szulettunk. Igenis fontos az ilyen tortenetek bemutatasa. Par napja volt valahol a Help a tv-ben, ujra megneztuk a felesegemmel, amikor vege lett azt mondtam, hogy kotelezove tennem az iskolakban. Hihetetlen hogy ez, vagy hasonlok tortentek 50 evvel ezelott, es mara sem tanultunk belole… Szegyen

  3. Igen, az, de nem akarom offolni a topicot, bár lenne véleményem, még ha nem is teljesen egyező veled.

  4. Ceffer83: azt ugye tudod, hogy a vilagnak ezen a reszen senki sem felelos az afro-amerikaiak egykori rabszolgasagaert? A gyarmatositas sem eppen a magyarok bune, tehat buntudatra sincs okunk. Ne szegyelld azt, hogy minek szulettel, semmi okod nincs ra!

  5. Oké de azt ugye tudjátok hogy az usa-ban a feketék milliószor rosszabbak mint itthon a romák?

  6. Azt nem tudom megállapítani, de az biztos, hogy itt az ideje megszabadulni attól a tévképzettől, hogy csak azért, mert valaki kicsit is színes bőrű, attól automatikusan elnyomottnak számít. (a cigányok sem éppen azok) Nekünk magyaroknak meg végképp nincs miért szégyenkeznünk, nem a mi őseink verték az afroamerikaiakat rabláncra. Én mertem remélni, hogy a nyugaton abszurditásig tolt fehér bűntudatkeltéstől itthon mindenki el tud vonatkoztatni, de Ceffer83 kommentjéből azt olvastam ki, hogy sajnos még mindig vannak olyanok, akik erényvillogtatás céljából magukra veszik más ingét is.

  7. Nem voltam fenn a hetvegen es erre jovok vissza? Csak off topic lett belole, ha akarjuk, ha nem. Nyilvan Human torolheted az egeszet, bar valahol ki kell ezeket is beszelni. Erenyvillogtatas? Ugyanmar! Nem magyarkent szegyenlem az amerikaban tortenteket, hanem emberkent. De kar errol vitazni, mert sehogy sem fogjuk egymast meggyozni. De azert jo lenne, ha 2017-ben tartanank mar ott hogy van annyi empatia bennunk, hogy ha valami tortenik a vilagban, nem az az elso reakcionk, hogy nem az en dolgom, vagy hibam…

  8. Bocsi Ceffer83, ha a lelkedbe gázoltam, de igencsak furcsa dolgokat írtál abban az első kommentedben. Ugyan miért kellene kötelezővé tenni a hazai középiskolákban egy olyan speciálisan amerikai témával foglalkozó filmet, mint a Help? Nem kéne inkább olyasmit mutatni a fiataloknak, ami a saját múltjukról (értsd: a magyarság múltjáról) szól? Azt sem értem, hogy miért sopánkodsz azon, hogy nem tanultunk belőle. Szerintem csak a nyugatnak kell belőle tanulni, mint ahogy már meg is tette azt (a rabszolgaságot ugyebár eltörölték). Az az utolsó egy szavas zárás pedig tényleg szégyen. Szégyen, hogy leírtad. Szégyen, hogy ezt a nyugati, PC, fehér bűntudatra építő maszlagot képesek voltak lenyomni néhány magyar torkán is. Ez egy más kulturális közeg.

  9. Nem fogok szemelyeskedni, ahogy mondtam nem foglak meggyozni. Gondoltam az ekezetek hianyabol rajottel hogy nem otthon elek. Nem magyarorszagon tennem kotelezove a film tanitasat, hanem amerikaban, kar hogy ez nem volt nyilvanvalo. De miert kell hogy mas kulturalis kozeg legyen magyarorszag, mint az altalad szidott Nyugat? Nem a Nyugat altal gyartott filmeket nezed Te is? Vagy csak azert jars ide, hogy lasd mikor jon ki a legkozelebbi magyar tortenelmi nagyprodukcio?

Comments are closed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.