Pár érdekesség a Blade Runner 2049-ről

Denis Villeneuve (Arrival) elárul pár dolgot a filmről ebben a hatalmas cikkben. Természetesen azzal kezdi, hogy igyekeztek tartani az első rész szellemiségét, nem paródiává válni. Utána szó van a technikáról, a díszletekről, a CGI-ról.

Például ebben a jelenetben megépítették a hidat, felszereltek egy hatalmas képernyőt és bekapcsolták a füstgépeket, hogy a visszaverődő fények ne CGI-jal legyenek megvalósítva. Természetesen a 3D hologramhoz be kellett vetni a számítógépeket azért.

22 hozzászólás a “Pár érdekesség a Blade Runner 2049-ről” bejegyzéshez

 1. A trailerek annyira nem ültettek fel a hype vonatra,de mióta kirakták a 2036: Nexus Dawn-t… Nagyon várós.

 2. Már rég túl voltam azon, hogy várom, de ilyen plusz adalékokat, mint a rövidfilmek, vagy a nem spoileres így készültek imádok. Villeneuve kezében nem féltettem amúgy sem.

 3. Túlhypeoltság tekintetében azt hiszem Villeneuve lesz az új Nolan. Leszámítva, hogy Nolan azért egy-két kivétellel jó filmeket rendez, Villeneuve filmjei meg többségében nézhetetlenül lassúak, szóval tartok tőle, hogy ez sem lesz más. Egyedül a Fogságban volt tőle elfogadható, az Arrival egy szar, ami a lassúsággal akarja eladni, hogy mennyire nincs tartalom az alapötlet köré építve, az Ellenség egy agyrém, a Sicario pedig egy érdekes témát mesél el végtelenül laposan.

 4. majd ezután kiderül, felesleges elméletet gyártanod, mivel egyelőre nem igazi blockbustereket csinált, szóval nem lehet Nolan szintre hypeolva, lévén nem is nézik meg annyian a filmjeit.

 5. Sicario az utóbbi idők egyik legjobb filmje, tele feszültséggel. Az Arrival korrekt volt, az Ellenség egy tök egyedi, beszippantós film.
  Szóval kis túlzás, hogy nézhetetlen filmeket csinál.

 6. A sicario kva jo volt. A Arrival szimpla csalódás. (de Amy aranyos). Ellenség? Azmiaz? Egyébként félő, h nem lesz jo rz a film. Nagyon nehéz már ujat mutatni.

 7. Az Arrival-hoz hasonló nagybetűs SCIFI nem nagyon volt az utóbbi időkben szerintem zseniálisan sikerült. Remélem ez is hasonló hatással lesz rám.

 8. sgtGiggsy:
  Egyetértek az Arrival-ról alkotott véleményeddel. Inkább megnézem a vontatott de mesterien elkészített Égi tűz című filmet, vagy a Kapcsolatot ezerszer, mint még egyszer az Arrival-t.

 9. Nekem a Prisoners és az Arrival nagyon tetszett tőle, többször is jól eső darabok lettek számomra. Sicario,Enemy jó volt egyszer, de nem újrázósak, max így a legjobb jelenetek youtube-on, de nem egyben. Meg azokat úgy másokkal se nézettem meg.
  Szerintem a mai rendezők közül nála van leginkább jó helyen ez a film, aztán majd meglátjuk…

 10. Szerintem ebben a folytatasban vannak lehetosegek. Az eredeti a hangulataval, atmoszferakaval volt forradalmi, a tortenet maga nagyon maximum 3 mondatban osszefoglalhato volt. Villeneuve-nel a hangulat nosztalgiaja garantalt, illik a profiljaba. Ha kicsit tobb tartalommal toltik meg, mint az eredetit, meg akar jobb film is lehet. En nagyon kivancsi vagyok.

 11. Ace: Interstellar akkor mi volt? Arrival egy unalmas szenvedés volt. Az alienek jól néztek ki és fasza volt a hangjuk, kb ennyit tudott a film.

 12. Mate815: Valóban az Interstellar is ott volt ami a régi scifi-kre emlékeztetett valóban ez a kettő volt.
  Unalmas szenvedésnek nagyon nem mondanám szerintem egy nagyon erős téma volt a sztori felét meg akinek nincs gyereke szerintem fel sem fogta. Számomra attól ,hogy valamit telenyomnak akicióval és látványos pity-putyal még nem lesz szórakoztatóbb mint mondjuk az Arrival.

 13. Az utóbbi évek egyik legzseniálisabb filmjelenete volt, amikor a Sicarióban először autóznak át Mexikóba.

 14. @Ace: Az Arrival-lel az a baj, hogy igazából semmiről sem szól. Persze, a csavar jó, de ennyi. Egy Végtelen határok epizódnak jó lett volna, de kétórás filmbe ennyi cselekmény egyszerűen kevés. Szörnyen vontatott és a jó film az nem ilyen. Van lassú film, ami jó, de akkor a lassúságnak is kell szólnia valamiről. Az Arrival esetében ez nem volt meg, egyszerűen csak kétszeresére nyújtva meséltek el sztorit, ami alapból sem lett volna egy túlpörgetett történet.

 15. Az Arrival szerintem zseniális volt, a Sicario szintúgy. És az a jó ezekben a filmekben, hogy okosak, túlmutatnak az egyszerű történetmesélésen, ráadásul az igazán értékes rétegük nem is az ami teljesen nyilvánvaló (szerintem a Sicario valódi mondanivalóját a nézők fele pl. fel sem fogta, bár ettől még tetszhetett nekik az akicó miatt). Nekem ettől több Villeneuve, mint a többi iparos, ezért várom erős várakozással a BR2-t is.

 16. Szerintem abszolút figyelemreméltó a pali. Meghallom a nevét, máris érdekel miben mesterkedik. Nekem az Ellenség iszonyatosan tetszett, eszement agyfasz film. Az Érkezés szép volt, jó volt, a Fogságban szintén, A Sicario számomra egyszernézős, de nézhető, semmi baj vele (tudom-tudom, sokaknak nagy kedvenc, sorry).

  Kevés ilyen figura van, akinek mindig érdekel a munkássága: Nolan, Darren Aronofsky… ha megerőltetném magam, biztos eszembe jutna még valaki, de egyelőre ennyi.

 17. A Sicario és az Arrival is nagyon tetszett tőle, ezért is vagyok bizakodó a BR2-vel kapcsolatban. Elég rég nem volt már igazi sci-fi a vásznon. (pff interstellar? what? omg pls…) Remélem az előzőekhez hasonlóan, itt kevés akció lesz, és sok filozofálós dialógus, remek karakterekkel! Én nagyon várom már!

 18. Akinek Villeneuve lassúságával van a baj, annak a rossz hírem az, hogy a játékidő miatt is, a BR2 minden valószínűség szerint még lassúbb lesz, mint az eddigi filmjei. Plusz az eredeti is mocsok lassú volt, tehát nem hiszem, hogy jobban felpörgetnék.

 19. A Sicario nagyon jól indult, majd a végére eléggé B kategóriás akciófilm fílingje lett. Az Arrival viszont annyira üres és semmitmondó volt, miközben nagyon okosnak akart látszódni, mintha mondjuk egy Nolan mozi lett volna (á la Interstellár vagy Inszepsön). Remélem, ez a Blade Runner akkor már inkább a Sicario felé fog tendálni, bár nem igazán hiszem, sci-firől lévén szó.

 20. Ez már előre hatalmas bukásnak tűnik. Az eredeti film pénzügyi bukta volt, és a mai napig is az. 28M-ból készült, és az újra kiadással együtt (2012) is csak 33M-t hozott.

  A SciFi réteg kategória mai napig. Bár most már ismert a történet, azért az eredeti se volt olyan jó, és nem hiszem, hogy csak azért mert Ryan Gosling szerepel benne, többen néznék meg.

 21. “Az eredeti film pénzügyi bukta volt, és a mai napig is az. 28M-ból készült, és az újra kiadással együtt (2012) is csak 33M-t hozott.”

  kérhetek az anyagból? vagy csak direkt nem gondoltad hozzá, hogy azóta kultfilm lett, szóval az ezerféle dvd és bluray kiadás, az tv-s és streaming jogok miatt már rég nem bukás.

  Mondjuk ettől még bukhat az új, nem vitatom, de ezt leginkább azért lehet mondani, mert Villeneuve eddigi filmjei nem ennyiből készültek, szóval ennek most többet kéne hozni, mint átlagban szokott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.