A Disney tényleg saját streaming szolgáltatást indít

Ahogy pár hete írtam, a Disney és a Netflix szakított, mivel az előbbi saját szolgáltatást akart indítani, csak még az nem volt neki tiszta, hogy miképp fejje meg az előfizetőket. Végül nem választanak szét semmit, így az összes Disney, Marvel és Lucasfilm megtalálható lesz a Disney szolgáltatásán. Szóval lesz animációs, Star Wars, élőszereplős film, na meg a szuperhősös tőlük. Sőt, exkluzív tartalmat is fognak gyártani melléjük.

Az árat egyelőre nem tudni, és első körben csak az amerikai terjesztést érinti a dolog, ha jól veszem ki. Szóval máshol marad a Netflixben? Ezt egyelőre nem tisztázták egyértelműen.

9 hozzászólás a “A Disney tényleg saját streaming szolgáltatást indít” bejegyzéshez

 1. A Netflixben épp az lenne a jó, hogy mindent egy helyen, olcsón és legálisan lehetne nézni. Ha ezt a piacot is szétszabdalják, azzal csak azt érik el, hogy a tucatnyi különböző stream előfizetés helyett megint jönnek majd a megkerülő megoldások.

  Ez kicsit olyan mint a Facebook vs. Google+ . A Disney önmagában nem hiszem hogy tudna olyan mennyiségű tartalmat gyártani, amivel versenyezni tudna a Netflix-el, szóval jobban tennék ha beismernék, hogy ez a hal már elúszott. Mondjuk a Disney-t ismerve, ha csak 1 dollár hasznuk lenne az egészből, már akkor sem hátrálnának ki egy üzletből…

 2. Már miért ne tudna pont a Disney elég tartalmat gyártani?
  Fõleg, hogy már most annyi anyaguk van, hogy Dunát rekeszthetnének vele. Pénzük meg annyi van, hogy vígan kísérletezhetnek új dolgokkal is.
  Egyébként várhetó volt, hogy elõbb-utóbb kap konkurenciát a Netflix.

 3. Disney és Netflix még hagyján, mert ezek még meg is érnék az árukat, nekem az lesz a problémás, hogy egy FX, egy Showtime (Hulu itthon még nincs, ugye?), …, egy AMC is elindítja majd a sajátját (FX már mintha lenne is), és közel se lesz annyi tartalmuk, mint a nagyoknak.

 4. “Egyébként várhetó volt, hogy elõbb-utóbb kap konkurenciát a Netflix.”

  Amazon Prime, Hulu, HBO Now?

 5. pár hete beszálltam a Netflixbe, de tényleg bajos a dolog egy kicsit. ha sorozatozni, dokufilmezni akarok akkor jó. de jött az Amazon Prime pár napja a kedvenc sorozataimmal, meg jobb filmkínálattal, amire megint csak elő kellene fizetni. de az HBO is kellene már akkor, mégiscsak GoT meg Westworld és a többi jó cucc. most járunk kb. havi 10 ezernél és akkor ez még mindig nem fedtük le a teljes spektrumot.

  egy kicsit elment a kedvem a nagy “mindent csak jogszerűen” témától. ez megint csak a jónép megkopasztásának tűnik.

  legyen esetleg havi 4-5 ezer (TALÁN), de legyen minden elérhető. minek megint ez a szegmentálódás, komolyan, kitolnak csak mindenkivel. not cool.

 6. Disney kb., amennyire én tudom, a legtőkeerősebb kiadó. Ráadásul filmek területén nagyon sikeresek. Hatalmas archívummal rendelkeznek. Olyan filmekkel, amire lehet elsőre nem is gondolnánk, például Ponyvaregény.
  Még gyártanak hozzá néhány stream exkluzív filmet, sorozatot, valamint az új filmjeiket viszonylag korán hozzáférhetővé tennék, akkor szerintem sikeresek lesznek.

 7. Ha a régi mickey egeres, donald kacsás és goofys miniket elérhetővé teszik jó minőségben, megbocsátok, és átváltok egy hónapra vagy hasonló, különben felőlem felfordulhatnak, bőven elég az, amire előfizetek, többre egyszerűen nincs keret.

 8. human: kérlek, a star wars dolgokat (főleg a képeket) tedd mindig a tovább mögé, add meg az esélyét annak, hogy a lehető legkevesebb spoilerrel vagy hasonlókkal találkozzak. köszönöm!

 9. Valamelyest a hazai viszonyokat is érintheti a dolog, legalábbis nem tudom a fő okát, de most Wall-E menne a film+-on még a legfrissebb settopboxos tévéműsor szerint is, mégis Asterix megy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.