Összejöttek a Star Wars dolgok: EP VIII és IX

A legújabb pletykák szerint a Disney jelenleg Rian Johnson vagy J.J. Abrams duójából akar a nemrég kirúgott (izé, közös megegyezés) Trevorrow helyére megszerezni valakit.

Közben Rian Johnson egyértelműen kijelentette, hogy a The Last Jedi címben a Jedi kedvenc Lukeunkat takarja. Mármint fura, hogy ezt tisztázni kellett azután, hogy eldőlt az egyesszám-többesszám dolog.

Mellesleg Johnson nemrég az Empire-interjúban arról is beszélt, hogy a 10 éves énje milyen lelkes a 8. rész rendezése miatt. Ugyanitt elvileg azt is felfedte, hogy nem volt egyértelműen meghatározva merre haladjon a filmmel és miket kell mindenképp beletennie.

The perception of these films is that they’re all planned out on a secret sheet of paper in advance, but that’s just not the case. I wasn’t given an outline of where it goes or even a list of things to hit. It really was just, ‘Okay, what’s next?’

És a vége pluszplusz, hogy fenti Finn-es képen kívül még Snoke-ról is jött valami új.

Luke sem akart lemaradni.

16 hozzászólás a “Összejöttek a Star Wars dolgok: EP VIII és IX” bejegyzéshez

 1. Azért reméli az ember, hogy kiderül, ki is ez a Snoke! Biztosan nem egy skizo öreg, aki ha kiszabadul az intergalaktikus idősek otthonából, akkor Sith vezért alakít…..

 2. @egyszervolt: mert szerinted az OT-t Dzsordzsi bàcsi ugy kitervelte az elején, ahogy azt azota is mantràzza…pls Ugyanugy a nagyobb vonalakat meghuzta, aztàn leadta az iparosainak, hogy irjanak meg még pàr forgatokönyvet, meg csinàljàk meg. Négyszer irt az öreg sztorit/forgatokönyvet nagyjàbol egymaga, abbol hàrom màig a legszarabb Star Wars film, és nehéz elképzelni, hogy ezt valaha alulmuljàk.

  @Candyman: miért is kell, hogy kiderüljön? Az OT-ben se volt külön storyline szentelve annak, hogy ki a tököm az Uralkodo, nem is hiànyzott belöle. Legyen badass és kész. Nem kell mindent megmagyaràzni. Sztem màris többet tudunk rola, mint anno az Emperorrol tudtak a nézök.

 3. persze hogy egyesszám a cím :) Sose értettem miért erősködtek páran hogy az lehet többes szám is. Aztán kaptunk egy jó szar címet így. Ez a Snoke meg, valamikor fiatalon, nem Joffrey királynak hívták?

 4. Ja igen, akkor most az összes nyelven, ahol megkülönböztetik a Jedi egyes/többes szàmàt, szarul forditottak ezek szerint :D Ez viszont kicsit balfék dolog a Lukasfilmtöl, hogy képtelenek voltak tisztàzni mielött 100 nyelven kiadjàk a promoanyagokat…

 5. Én Rian Johnsonban valamiért jobban bízok mint Abramsben, persze majd decemberben derül ki, de ha tényleg Abramst hozzák vissza akkor teljes kuka ez a trilógia (jó, Trevorrow-nál még mindig jobb.)

  JackPage: Azért más most a helyzet mint anno az Uralkodóval, mert akkor Obi-wan kétes megbízhatóságú beszámolóján kívül semmit nem tudtunk a múltról, tiszta lappal, a semmiből indítottak. És totál happy end volt a vége, Sithek elpusztultak, helyre állt az egyensúly, beteljesedett a prófécia blabla stb. Erre meg felbukkan Snoke, teljesen jogos, hogy várnak rá valamilyen magyarázatot

 6. Most vagy Luke az utolsó jedi, vagy nagyon átbasszák az emberek fejét. Elhitetik, hogy Rey nem jedi lesz, hanem csak egy erőhasználó, vagy mittudoménmi, a filmben úgy is kiderül. A többesszám meg hivatalos információ volt.

 7. @egyszervolt véleményéhez csatlakoznék. Nem volt meghatározva, merre haladjon, miközben már készítik elő a következő részt? A halványgyenge hetedik epizód fiaskója után ennél tudatosabb történetépítést várnék. Vagy kamu az egész nyilatkozat, csak csinálják a feszkót…

 8. emuroland: az empire “who is the last jedi” címmel hozta a cikkjeit, ami egyesszámnak tűnik továbbra is.

 9. a nem volt meghatározva rész arra vonatkozik, hogy nem állnak minden döntésnél ott a disney fejesek szerintem. Plusz ha ezt megírták, utána már simán készülhet a második rész, a forgatókönyv meg mióta van kész, másfél éve?

 10. az a baj hogy a már meglévő 7. rész készítése közben el kellett volna már kezdeni dolgozni a folytatásokon, meg azon hogy különálló filmként is működjenek, ugyanakkor a 3 film együtt alkosson egy nagy egészet.

 11. reatard : és most hol kéne kiderülnie, hogy ki ő? a 8. film előtti hype-ban? Vagy most mire ez az egész kérdés, hogy ki ő, majd kiderül a filmekből.

  A legnagyobb problémátok legyen, hogy az most egyes vagy többesszám :D

  A 7. rész meg nem volt szar, pocsék, és társai… szerintem, de elég sok kritika szerint sem és ezzel foglalkozó oldal szerint sem, csak hát nem volt kiemelkedően jó és olyan, amit sokan elvártak, mert túlhype-olták.

 12. Simán megváltoztathatnák a címet egyes számra, függetlenül attól, hány tréler meg promóanyag jött ki eddig. A Revenege of the Jedit pl kb egy hónappal bemutató előtt cserélték le.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.