JJ Abrams érkezik a Star Wars EP IX-ba

A fenti a hír. A sok besülés után a Lucasfilm feje, Kathleen Kennedy olyat vett rá, akivel tudja, hogy képes közösen dolgozni, és hajlandó a produceri döntések többségét átvenni, amire a legnagyobb bizonyíték a The Force Awakens.

Abrams az írásban is részt vesz, a társa benne Chris Terrio (Justice League, Argo) lesz.

With The Force Awakens, J.J. delivered everything we could have possibly hoped for, and I am so excited that he is coming back to close out this trilogy. – Kathleen Kennedy

Update: közben jött, hogy így a 2019 májusi időpont szépen decemberi lesz, avagy eltolják fél évvel.

65 hozzászólás a “JJ Abrams érkezik a Star Wars EP IX-ba” bejegyzéshez

 1. lesznek benne macik és egy félig megépített starkiller base. Kylo halála előtt rájön, hogy milyen rosszat tett és bocsánatot kér, majd elégetik máglyán

 2. Szeretem Chris Terriot, de azért nem annyira, hogy rávegyen egy SW filmre :D Talán akkor fizetnék érte, ha Snyder,Tarantino vagy Nolan rendezne egyet, vagy akár Patty Jenkins,de még én is tudom női rendező témában mit tolt le ez a Kennedy asszony. Azt nem hiszem, hogy amiért szeretem megengednék neki szóval nem csábít be így se úgyse.
  Ha fan lennék, aggódnék JJ miatt (vagyis gondolom attól függne másolatnak tartottam volna a korábbi munkáját), de így külsősként, szerintem ez legalább egy jó iparosember és a project nagyobb biztonságban mehet tovább főleg, hogy ismerik egymást, szóval ilyen téren megértem a döntést mögötte.

 3. Mekare: Nolant megnézném, ahogy SW-t rendez. Hogy nem jutott eszükbe?
  Abrams max tisztes iparos munkát csinál, nem többet. Persze mondhatják, hogy azért jó, mert ő hatalmas fan, de szerintem ez pont hátrány, mivel telepakolja a filmet fanfavorit dolgokkal, a VII-nél meg is lett az eredménye.

 4. JJ az egyetlen rendező, aki önállóan, balhé nélkül az elejétől a végéig el tudott készíteni egy Star Wars filmet a Disneynek. Nem csodálom, hogy rá esett a választás.

 5. Lesznek NEMewokok, NEMDroidok, NEMféligmegépített Starkiller base…mi lesz a címe? Az Utolsó Jedi (mégis?) Visszatér.

 6. Jaj de jó…Return of the jedi remake.

  Tökmindegy, miután láttam azt a borzalmat amit csinált a force awakensel azóta a bad robot logót ha meglátom elfog a hányinger, szóval legalább megmarad a pénzem.

 7. JJ nagyszerű “idea man”, remekül tud hangulatot, atmoszférát építeni, feldobni érdekes szálakat, karaktereket, és összességében elindítani valamit – magától értetődő választás volt a Force Awakenshez, ami szerintem minden hibája ellenére teljesítette azt, ami annak a filmnek a feladata volt, jól nyúlt a Star Warshoz, felvezette az új univerzumot és önmagában is szórakoztató lett.

  A befejezések viszont sosem voltak JJ erősségei… érdekes lesz látni, hogy ezzel mihez kezd majd. Az ő karrierjének megítélésében valószínűleg kritikus pont lesz majd ez így. De azért bizakodó vagyok, és drukkolok.

 8. Hát most kap még egy esélyt. Ha ezt is csak lemásolja Disney utasítására az eredeti SW filmet akkor titulálhatjuk szar rendezőnek.

 9. play: Rian Johnson? Ismerősen hangzik a név? Látatlanban is inkább neki adtam volna.
  JJ ha ezt is elbaszod….

 10. Ha mégegyszer eljátsza azt hogy nyitottan hagyja a történetet én végeztem a sorszámozott star warsokkal esküszöm.

 11. Wierzbowski

  a végén meg buli lesz egy dzsungeles bolygón ami NEM Endor, és Reyre rámosolyog egy pár kék szellem

 12. Hádész: Ott szerintem esélytelen bármelyiküktől valami, még egy Nolan film is, a WB-nél kb azt csinál, amit akar, rendezhetne ilyen típusú filmet akár, csak nem ezzel a névvel. Szerintem ő jobban odavan a Bondért pl, nem? Lehet amúgy nagy SW fan, de ha még az is lenne, attól még nem biztos, hogy dolgozni szeretne rajta.

 13. A rendezéssel nem volt bajom, hanem a történettel, amit azonban szintén ő követett el. Tehát ha sikerülne valami új és emészthető SW sztorit gyártani a társíróval és neki főként “csak” rendeznie kellene, akkor lehet nem fogunk csalódni.

 14. Jó hír, neki legalább sikerült egyedül összehoznia egy egész Star Wars filmet. Ami még jó is volt. Gareth Edwardsnak ez már csak segítséggel ment. Többieknek meg sehogy :D

 15. Egyre inkább az az érzésem, hogy Kathleen Kennedy az, aki mindent tönkretesz azzal, hogy mindenbe belepofázik.
  Már az eddigiek is ékesen bizonyították.

  Ezt a hírt meg már kommentelni sem érdemes.
  Abrams? Közröhej, amit művelt, és van képe még egyszer odatolni a pofáját.
  Lucas sem így képzelte anno, az biztos…

 16. qpak: Az a film még fél évre van a bemutatótól. Történhet addig bármi. Plusz valóban nem is láttuk még. Én is állatira várom amúgy a Last Jedit, de JJ már bizonyított. Hollywood meg nem szerencsejátékozik egy olyan szériával, mint a Star Wars. Logikus, még ha sok embernek nem is tetszik. (Nagyon szerettem a TFA-t, 5 alkalommal néztem végig, szóval én örülök ennek a hírnek.)

 17. Nem tudom miért kell fikázni, szerintem a 8. rész is remake lesz. Az eddigi infók, felépítés alapján…A birodalom visszavág

 18. Jöhet az aki nem szól be hogy szar copypaste az egész amit összehánytatok producerkéim. Még a végén pár év és prequelek megszépülnek az új trilógia “fényében”, meglátjátok…

 19. Azért nem kell szetfikázni a csávót.
  Super 8 jó volt és a Star Trek első két része is frankó kis film lett. Az MI3-ról nem is beszélve.
  Jó jó, a Star Wars TFA nem volt túl eredeti, de ne higgyük azt, hogy ez csak az ő rajta múlótt.

 20. Update: kitolták a premiert 2019. májusáról decemberre.

  Megjegyzem eredetileg se értettem, mi a francnak rakták az A4 mellé gyakorlatilag.

 21. Tényleg kezd unalmas lenni ez a biztonsági játék…
  A premier dátum is változott 2019.decemberére, a wonder woman 2 így bajban lesz 😕

 22. Az ember azt hinné, hogy az Ébredő Erő után tanultak, de nem… ez az alak egy rohadt vandál.

 23. Abrams mellett azért olyan író is kivette a részét a Force Awakensbőll, mint Kasdan (Episode V-VI, Frigyláda, stb). Ennyi erővel lehetne őt is fikázni, nyilván nem Abrams ötlete és döntése volt minden.
  Én amúgy leszarom, sok-sok éve a világ egyik legfárasztóbb dolga a sok SW fan nyünyögését hallgatni. Volt szerencsém dolgozni is jópárral, baszki, aki 30-40 évesen még mindig ott tart, hogy kis műanyag biszbaszokat vásárolgat, és arról panaszkodik, hogy miért nem valamelyik (egyébként csapnivalóan rossz) magyar SW könyvet filmesítik meg. Lucas szar volt, az új trilógia is szar, a Rogue One meg nem is igazi SW, csak tudnám, mi a frászt lehet ezeken ennyit rugózni. 40 éve talán forradalmi volt a film (bár az ötlet egyáltalán nem eredeti), de már nagyon-nagyon régen csak egy a sok másik sci-fi frencsájzból. A Disney pedig most is a legracionálisabb döntést hozta, megcsinálják újra és újra.

 24. ” Vajon miért késleltetik ennyire a trailert…”

  Rendes trailer az ep7 előtt is csak 2 hónappal volt. Előtte áprilisban egy teaser + még azelőtt 2014 novemberében az első ízelítő. A különbség most annyi, hogy tavaly novemberben nem volt ep 8 teaser, csak idén áprilisban. De -1 teaser szerintem még nem késleltetés, és ha követik az imént említett menetet, akkor az alapján még az rendes előzetessel sem csúsztak, a bemutató előtti 2 hónapban benne vagyunk bőven.

 25. Elképzelem, ahogy George Lucas ül otthon egyszál zokniban az aranyból készült budiján, ölében egy hatalmas tál saláta, előtte monitoron az elmúlt időszak Star Wars hírei és csak kacag, csak kacag, csak kacag…

 26. Eddig tartott a semlegességem :D ha a WW2-t nem előbbre teszik emiatt, hanem későbbre valahová 2020-ba hadjáratot indítok :DD

 27. Jaj mennyire tudtam, hogy ez is hogy-hogy nem átkerül decemberre… :D
  Egyébként Kathleen Kennedy ezek után nem lesz kicsit megdorgálva? Vagy, hogy lefokozzák!?

  Azt meg kicsit furcsán látom, hogy mintha kicsit több lenne a hate a TFA iránt, mint megjelenéskor. Ennyi idő kellett sokaknak, hogy elmúljon a lila köd?! (Egyébként nem várom a filmet, de nem az új-régi rendező miatt, a TFA óta szarom le a számozott részeket)

 28. @43 Edrick:

  Azért az NAGYON fura, hogy egy SW8 esetén 2017. szeptemberében még nem volt trailer.

  SW7 esetén volt egy évvel ezelőtt az az 1 perces teaser a felvillanó új karddal a végén, jött áprilisban egy trailer ami nem sokat mutatott, de már azért volt benne anyag (“Chewie, we are home”) és ahogy mondtad, a film előtt 2 hónappal volt a második trailer (“Just let it in” zárósorral).

  Ehhez képest az SW8-hoz eddig szumma egy darab, teaser-nek is alig nevezhető valami jött ki, amiről már nem tudom hány értekezést tartottam különböző fórumokon, hogy mennyire egy semmitmondó, “nesztek semmi igazából ha kylo ren alsónadrgában táncolna azt is belerakhatnánk, úgyis eljöttök moziba” alapokon összevágott nulla ízelítő volt.

  Itt vagyunk szeptemberben, 3 hónappal az év egyik-ha-nem legjobban várt filmje előtt és még mindig nem volt belőle egy értelmes előzetes. Értem én, hogy épp az előző bekezdésben írtam le, hogy bármit adnának le (a “semmi” is ide tartozik), elmenne a jónép a filmre… viszont NAGYON fura, hogy még mindig nem jött tréler.

 29. gore: Azt azért én meg valahol viccesnek tartom, hogy ha valamiből sok trailer meg teaser jön akkor rögtön elkezdik mondani sokan, hogy “hú de sok a trailer, gyanús, hogy ennyire reklámozzák, biztos szar lett aztán azért nyomják ennyire”. Ha meg valamiből nagyon nem jön semmi akkor jön a másik oldal:”de gyanúsan keveset reklámozzák, biztos valami baj van a filmmel”. Szóval sehogy se jó. :)

 30. nagyon kiváncsi vagyok, hogy az episode VIII bevételei esni fognak e. Sokaknak csökkent az érdeklődése a pocsék VII után.
  És, hogy ha csökkennek a számok, akkor is marad e J.J.?

 31. MrAndree: valamit keversz, ha valamiból sok trailer jön és mind más hangulatot sugall akkor rejtegetnek valamit. Ha csak simán sok jön az “Marketing az Iron Man utáni időkben”(tm). Bírom ezeket az elméleteket….

 32. pedig azt hittem 2020-ra lesz eltolva. mivel az eredeti trilógia 70-es, 80-as években jött ki. az előzmény trilógia a 90-es, 2000-es években, így…

 33. Nem a lila köd múlt el, hanem most ez a menő, hogy fikázzuk a TFA-t és JJ-t, persze minden tiszteletem azoké, akik már az eleje óta haterek :)

 34. gore: Akkor újra be kellett hozni a köztudatba az SW-t azért is lehetett több anyag, most mindenki így is róla beszél, ráérnek. És szeptemberben még jöhet bármi.

  MrAndree: +1 :)

  Azért nem volt a VII. pocsék… nem volt kiemelkedő, de nm volt egy rossz film, nem tudom egyesekben mi törhetett meg a nézése közben, de túlzásokba ne essünk :)

 35. “hanem most ez a menő, hogy fikázzuk a TFA-t és JJ-t”

  vagy nem ugyanazok az emberek írogatnak most róla, akik az elején éltették, csak mostanra már nincsenek rögtön lehurrogva az első negatív szónál? Ez a menő- nem menő elmélet vicces szerintem.

 36. ” hanem most ez a menő, hogy fikázzuk a TFA-t és JJ-t ”

  Erre mindig annyit tudok csak mondani, hogy akkor szerintem meg az a menő, hogy mindent imádni kell és ha valamit lehurrogsz, akkor rád sütik, hogy lelki nyomorult vagy. Ennél már csak az a giccs tud felbaszni jobban, mikor írogatják, hogy “állva tapsoltunk a moziban” meg hogy “az életem filmje”, ha valakinek a TFA élete filmje, akkor ott valami kurva nagy baj van.

 37. @Soldierdsgn

  “Nem a lila köd múlt el, hanem most ez a menő, hogy fikázzuk a TFA-t és JJ-t…”

  Nem, nem menőségből van fikázás. Objektíven sz.r az egész. Hiányzik belőle a lélek, az ötlet, az emberarcú színészek. Nulla forgatókönyv van, nulla karakterekkel. Ócska másolás van, ultragagyi szinten.
  Egyetlen értékelhető rész benne (számomra), mikor a háttérben látszik egy lezuhant csillagromboló. Ez kb. fél perc. Ez adott némi hangulatot. Ennyit tudott ez a mozi.

  Amikor a trailerben a boyega gyerek, izzad pofával belelihegett a kamerába, ott már nem voltak kétségeim, milyen szintű film lesz ez.

 38. @A Próféta

  “ha valakinek a TFA élete filmje, akkor ott valami kurva nagy baj van.”

  Merné is azt leírni, hogy neki a kedvenc filmje a Metropolis. Esetleg a 12 dühös ember vagy a Félelem bére. Még karóba húznák szegényt.

 39. az érthetőbb :) a TFA legjobb film dologgal szerintem az sokak baja, hogy még blockbusterek között is van jobb.

 40. Acheron: Nem fog, ebben egész biztos vagyok.

  Ez a pali populár cuccot csinál. Ezért kell a Disneynek. Hogy az is tudja ki az a Rey, aki egy deka Star Warst nem látott. Nem nekünk készülnek ezek a filmek.

 41. Lehet, hogy nem volt tökéletes a TFA de még mindig százszor jobb volt mint bármelyik prequel rész a gagyi párbeszédeivel, fa szinészi játékával, érdektelen, unalmas sztorijával és a túl tolt, ma már rém gyengének ható CGI hegyeivel.

 42. Mivel nem vagyok oszlopos SW-fan (sőt!), így pl azt is zokszó nélkül ideírom, hogy szerintem a legjobb(!!!) film a Rogue One volt, és totál nem érdekelnek az emiatt megbántott SW-lelkek :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.