All The Money In the World-előzetes: Ridley Scott!?

Emlékeztek még.. ja nem, sok fiatal olvasóm van. De azért pár embernek csak megvan, amikor még Ridley Scott filmre el kellett menni mindenképp? Az idei Alien: Covenant, és az utóbbi sok év ámokfutása után ez nagyon nincs így, viszont ez valahogy mégis jónak tűnik így elsőre.

A történet egy gyerekrablás körül bonyolódik, mivel a világ egyik leggazdagabb emberének az unokáját ejtik rabul. A dráma pedig onnan jön, hogy az öreg nem igazán akar fizetni, miközben a fia felesége, aki nem is igazi családtag, próbálja rávenni. Közben pedig Mark Whalberg is csinál valamit, hiszen ő a fixer, aki megold a gazdagoknak bármit.

A főbb szerepekben: Michelle Williams, Kevin Spacey, Mark Wahlberg, Romain Duris, Charlie Plummer és Timothy Hutton. A trailer pedig a poszter alatt.

22 hozzászólás a “All The Money In the World-előzetes: Ridley Scott!?” bejegyzéshez

  1. Spacey úgy néz ki, mintha az egészség ellenszerében látott szanatóriumból szabadult volna [arra a filmre nézve SPOILER : ] egy újonnan ráfabrikált arccal:D [spoiler off]

    Bármennyire is hullámzik (?) Ridley teljesítménye manapság, az én érdeklődésemet mindig fel tudja kelteni.

  2. Azért az igaz ,hogy a Covenant nagy csalódás volt idén de többségben azért jókat rendez nekem még a Martian is nagyon bejött. Szóval én biztos ,hogy nem kerülöm a műveit de tény hogy a Covenant gáz volt remélem hamar javít az öreg.

  3. Szóval ez most John D. Rockefeller átvitt értelemben? Neki volt olajtársasága, ő volt a legesleggazdagabb.

  4. Bocsánat a tudatlanságomért, most nézem, hogy az igazi Jean Paul Getty unokáját valóban elrabolták, szóval igaz történet. Wtf azthittem csak egy jó sztori, mégilyet

  5. A Covenant egyértelműen az írás miatt bukott el. Hagyni kellett volna,hogy Lindelof lezárhassa a sztorit, mert így konkrétan folytatás nélkül maradt a Prometheus.

  6. Régen szerettem Scottot, még a Gladiátort is megbocsátottam, a Robin Hoodra pedig megpróbáltam oda sem figyelni, de a prometheusnál végleg eltört valami. A Covenantra gyakorlatilag még a szót is kár vesztegetni, közelebb áll az Űrgolyhókhoz, mint az Alienhez. Jelenkori elmebeteg politikusokkal kapcsolatban mondják, hogy semmi értelme elemezni a beszédeiket, mert azok totál értelmetlenek, olyan, mintha bűnügyi szakértők elemeznék Pityke őrmester kalandjait. Kb. ezt érzem jó ideje Scott filmjeivel kapcsolatban is.

  7. BigMan

    Ja, hogy te “megbocsátottad” neki a Gladiátort. :D Így mindjárt más. Wow, Ridley aztán szerencsés figura, mi lett volna, ha nem nézed el neki ajjaj

  8. @Az Uratok: ne érts félre szándékosan. Nyilván nem arra gondolok, hogy bármiféle személyes kapcsolatom van Scottal. Van ilyen szófordulatok a magyar nyelvben, mégha a te szókincsedből hiányoznak is.

  9. @Ramos14: Azon valahogy túlléptem, hogy teljesen nevetségesen kezeli a történelmet, pedig már ez is túl sok lett volna. Kenyérdobálás a cirkuszban, a légió parancsnoka ellen fellázadó légionáriusok, a légió parancsnoka mint gladiátor, erdőlakó barbár germánok, kengyel a lovakon, stb.
    Marcus Aurelius, miután éppen leigázza Germániát, ktalálja, hogy nem is örökölhet a fia, mert ő tulajdonképpen a demokráciát szeretné visszahozni Rómába. Marcus Aurelius a demokráciát…
    A fizikai törvények és a józan ész nagyvonalú semmibe vétele is kicsapta a biztosítékot, és a fentebb felsoroltakkal együtt már túl sok volt. Szóval a légió főparancsnoka ahelyett, hogy győzelemre vezetné a seregét, önkéntes kommandózásba kezd, mely során tulajdonképpen önmagát is ballisztákkal löveti, miközben lovasrohamot (!!!) vezet az erdőn keresztül. Ismétlem, lovasroham az erdőben. Teljesen értelmetlen lovasroham. És ekkor tulajdonképpen még el sem kezdődött a bohóckodás, ez még csak az első pár perc. Mondjuk aki puszta kézzel elkapja a kard élét, az tök természetesen tanítja be fél perc alatt, két félmondattal a szedett-vedett félhülyéket a porondon, hogyan kell római légionáriusként harcolni és alakzatba állni.
    Annyira fájdalmasan ostoba filmről beszélünk, hogy lehet bármennyire jó maga a rendezés (nyilván nem az), gyönyörű a zene, a kellékek, jelmezek és a látvány, hidd el, hogy van, akinél teljesen élvezhetetlenné válik az egész. Rendezhetné Scott a Barátok köztöt, lehetne hibátlan az operatőri munka, a vágás, meg minden, attól a végeredmény még egy nagy szar lenne. Nincs ez másként a Gladiátor esetében sem, egyszerűen azért, mert hihetetlenül buta maga a film. A Gladiátor olyan, mint Kasza Tibi: nagyon profi stábok állnak mögötte, jó a marketingje, ma de basszus…

  10. A plakáton a szobor alapján azt hittem Liam Neeson lesz a főszereplő. Mondjuk az egy egészen más film lenne… :D

  11. BigMan :

    Akkor neked tulajdonképpen a narratíva volt bajod mert nem nagyon lattal benne komplexitás ezzel nincs is baj, csak hogy, az nem a Rendező hibája hanem sokkal inkább a forgatókönyv írójának a bűne .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.