Annihilation-előzetes: ohohoho

Alex Garland (Ex Machina) a Southern Reach trilógia első kötetét adaptálja Natalie Portman főszereplésével. A történet kicsit a Stalkert juttatta eszembe, mivel egy Area X-et száll meg valami, ahova az emberek újabb és újabb expedíciókat küldenek be, amik mind halálban végződnek. Mi a 12. csapatnál kapcsolódunk a történetbe.

Baromi jónak néz ki a tovább mögötti előzetes.

human
írta
2017. 09. 27. 19:08
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “Annihilation-előzetes: ohohoho” bejegyzéshez

 1. Én olvastam az első könyvet, és tökre bejött, aztán valahogy totál elfelejtettem, hogy folytatni kéne. Déli Végek trilógia magyarul ugye? De a cím az stimmel itt? Mert én mintha expedíciót olvastam volna vagy ilyesmi… nagyjából emlékszem a történtekre és szerintem folytatni is fogom, mert amúgy ha jól emlékszem baromi hangulatos volt számomra és az előzetes is adta, meg ha jól emlékszem a végére, akkor a folytatás is durva lehet. Olyan réginek tűnik a film elkészültének híre meg ilyesmi? Nem volt ezzel valamilyen gond, vagy csúsztatás?

 2. Mekare:
  Első része Expedicio, második Kontroll, a harmadik pedig Fantomfény néven jött ki. Nekem mind a három rész tetszett, ahogy elnézem itt azért keverik az első meg a második rész sztoriját, de ha ebben nem lesz benne Kontroll, akkor a második részt nem tudom hogy akarják megcsinálni filmben. A harmadik is tele volt brutális jelenetekkel. Viszont a trailerben lévő megkötözéses részre nem emlékszem, hogy a könyvben benne lett volna. És tudtommal fegyvert sem engedélyezett bevinni az X-térségbe. Remélem a “nyüszítő lény” benne lesz, és a trailer végénél mintha a “Mászó” lett volna. Igen csak jónak néz ki a film.

 3. Emberek-fák – hirtelen az Ender’s game jutott eszembe :D
  Amúgy nagyon adja a hangulat, Natalie Portman-t szívesen nézem, az Ex-machina is tetszett, így akkor a rendezői oldalról is van remény. Ez nekem tetszeni fog, úgy érzem :)
  (csak ha sorozat lesz (?), akkor megint nagyon be nem fejezett 1. rész, utána 2-3 éveket várni a következőre, a következőre… Remélem önmagában is értékelhetőt alkotnak :)

 4. Csak az a baj hogy az első résznek könyvben úgy lett vége, hogy kb semmire nem kaptunk választ. SPOILER a második részben derül ki az is hogy ez nem a 12. Expedicio hanem kb a 32edik

 5. Olyan érzés a trailer után, mintha Villeneuve és Cameron fogtak volna össze. (Arrival és Avatar).
  Btw gratula a fordítóknak a magyar címért…

 6. Lejti: köszi, hát úgy tűnik csak a magyar cím volt ez, mertmunka mellé rákerestem most, hogy majd a film előtt akkor az elsővel is emlékfrissítést végzek és bepótolom a többit..és fenn van angolul mindhárom könyv youtubeon, és bizony Annihilation a címe. Van jobb minőségű hangoskönyv fenn, de szerintem meghallgatható állapotú..akit érdekel esetleg és nem fér bele máshogy a napjaiba. Nem tudom miért kellett engem a magyar címmel megkavarni, mikor alapból kavarok én magamnak eleget.

 7. Alex Garland és Oscar Isaac együtt egy hangulatos Sci-fiben, és még Portmannel megfejelve. Naná hogy jöhet.

 8. Szerintem teljesen rendben van a magyar cím, az Annihilation-t meg összesen egyszer mondják ki a könyvben, és az Expedíció jobban leírja a történetet, mint a “megsemmisítés”

 9. OK! Ez jöhet. Máris. Köszönjük.

  Február nem temető időpont? Fene se tudja már a szabályokat Deadpool óta…

  Benedict Wong-ot mostanában minden filmbe beleteszik? :) Ő az új kínai Lawrence Fishborne? :)

 10. @Krumpli teljesen jogos. Ahogy olvastam, amit írtál, egyből beugrottak az OATS rövidfilmek.

  @Lejti nem olvastam a könyveket így valóban nem megalapozott a kommentem, sorry. Elsőre nézésre a trailer azt a benyomást kelti, hogy az annihilation valami felsőbbrendű jelentéssel bír és a fordítást is talán hasonló üzenetűre ‘kellene’ alakítani. Én úgy érzem, hogy az expedíció szó annyira nem mozgatja meg a fantáziát. Kíváncsian várom továbbra is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.