Jön a Your Name feldolgozása

A Your Name talán a leghíresebb anime az utóbbi évekből, és mondhatnám hatásvadászan, hogy J.J. Abrams kerébe került az élőszereplős változat, de ez nem lenne igaz. Egyelőre csak annyira a hír, hogy a Paramount és a Bad Robot (ami JJ cége) készíti majd a Toho-val közösen az adaptációt, és Abrams lesz az egyik producer.

A forgatókönyvet Eric Heisserer (Arrival) írja. Vagyis az első változatát, a jelenlegi trendeket nézve. A történet leegyszerűsítve egy fiatal fiúról és lányról szól, akik rájönnek, hogy képesek egymás testébe átköltözni. Tipikus body swap téma, de aki bírja a rajzfilmeket, annak nagyon javasolt, mivel nem véletlenül lett a legtöbbet kereső anime.

human
írta
2017. 09. 28. 21:05
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Jön a Your Name feldolgozása” bejegyzéshez

 1. Az alapszitu tipikus, de a csavar jó benne. Elég jó hangulata van, már párszor megnéztem, főleg, hogy fordítom is… :D

  Valahogy nem tudok elképzelni hozzá egy hollywoodi feldolgozást, ami még jó is lenne. El lesz marháskodva az egész. Bár mondjuk minek várok el bármit tőlük…

 2. Ahogy vki megjegyezte nekem egy angol fórumon: “Hollywood a szuperhősök után a japán animációs filmekre fog rászállni. Feketétől és transzneműektől kezdve minden lesz bennük csak ázsiai nem. Azok nem menők a pc libsiknek…”
  (kicsit jobban ki volt tarkítva káromkodással és Abrams szidásával, de remélem anélkül is érthető a lényeg)

 3. Volt egyáltalán jó Hollywood-i manga feldolgozás? Dragonball, Death Note, Ghost in the shell? Janem.
  Előre félek, mi lesz az Akirával, ha valaha egyáltalán elkészül.

 4. Csak tavaly kezdtem el igazán animézni, és találtam pár jót, de sok olyat is, ami csak másolja a másikat. Ez még nem volt meg, de felveszem a listára.
  Ellenben filmben eddig minden anime feldolgozás egy nagy rakás szar lett, ettől sem várok semmit, mert minek.

 5. Ami a hírt illeti, nagyon nem kéne feldolgozni. Ahogy Levi1122 írta eddig semmi sem sikerült. Az Akira mellett, most a cowboy Bepop-ot is pletykálják. az is elég para
  És emlékszem anno a Neon Genesis Evangeliont is szerették volna megfilmesíteni, ezt mindmáig senki se meri.
  Csak hát a pénzéhes Hollywood mindenbe belemászik…

 6. H.Ungrammar: ez azért nem új :D bár a videójátékokat jobban kiszemelték, mert anime feldolgozások eddig is voltak elszórtan.

 7. tompy: Az NGE-hez már elkezdett látványterveket készíteni a weta, szóval elég komolyan ment egy darabig, aztán valahogy abbamaradt( tönkrement a stúdió?).
  Szerintem ennek az eredménye lett a középsz…középszerű Pacific Rim. Nagy kár! Na az NGE-t megnéztem volna Nolan rendezésében…

 8. Azért ha minden marad a jelenlegi állás szerinte ebből igen is kisülhet jó, főleg mivel ez az anime bármennyire is híres koránt sem örvend akkor hírnévnek mint egy GITS vagy egy Death Note, vagy Dragon Ball. Még animés körökben sem ismert annyira. Ráadásul ez nem egy blockbuster mint a többi hanem természetfeletti dráma iskolásokkal. Szóval nem túl nehéz adaptálni.

  Egyébként szerintem a GITS meg a DN igen is jó adaptáció volt pláne az előbbi. Egyik sem egy Dragon Ball Evolúció azért. :D Nem mellesleg Japán fronton se tudnék felsorolni 2-nél több ténylegesen jó anime adaptációt szóval nem csak az amcsik cseszik el az anime adaptációkat, szóval azért legyünk kicsit igazságosak. Ja és nem csak az amcsik csinálnak fekát a japánból pl, japánok, japánokat csinálnak konkrétan mindenkiből, az ő filmjeikben nem látsz külföldi szereplőt, mármint anime adaptációban, de náluk mégsem látni ilyen haterkedő kommenteket valamiért.

  Pedig most jön nem soká a Fullmetal Alchemist ami eléggé olyan, hogy alig van benne japán szereplő, nem beszélve a megerőszakolt Titános filmről, bár ott az anime is raklap kaka. Szerintem. Egyébként az amcsik terveznek elvileg Naruto adaptációt is szóval lesz itt még köpködni való. :D

 9. Nem egy bluckbuster? Japán legtöbb pénzt hozó animéja. Japán negyedik legsikeresebb filmje. A hetedik legtöbb pénzt hozó tradicionális animációs film a világon. Az a blockbuster definíciója; sok pénzt hoz.

  Annyiban igazad van, hogy nem ősi franchise, mint a legtöbb nyugaton népszerű anime. Egyszer elkészült, van belőle egy eredeti regény, de nincs sokadik tévés spinoff meg sequel meg remake. Az talán segít a helyzeten.

 10. Nem tudják megfilmesíteni mert azt lehetetlen, hogy percekig a pulzáló szemét mutatják valakinek és közben benső hangon affektálva narrálja magát :D:D:D

 11. @Puffin
  Ha a Justice Avengers-nek megy a percekig hősiesen pózolás a kamerának, akkor ez is megoldható :D:D:D

 12. Puffin, a percekig azért erős túlzás. talán ha fél perc volt.

  a feldolgozás nem érdekel, viszont aki szereti az animéket, ezt feltétlenül nézze meg. Makoto lassan tényleg az új Mijazaki Hajao lesz. eddig nem nagyon hibázott.

 13. tompy, a Neon Genesist már megcsinálták Hollywoodban. Az volt a címe, hogy Pacific Rim :DDD csak viccelek, hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.