Die Hard + Bruce Willis + hagyjukmár

A majdnem legrosszabb Die hardot rendező Len Wiseman arról beszélt, hogy nem halt el a Die Hard: Year One projekt, hiába nincs sok konkrétum 2015 óta, mert majd most. Mármint elvileg valami mozgolódás van körülötte.

Amit elvileg felfedett: a kezdő McClanet láthatjuk majd, a film egy része a múltban játszódik új színésszel, viszont a másik része a jelenben, amihez visszatér Bruce Willis. Sok pénzért. Ja ezt nem tette hozzá Wiseman, de nyilvánvaló a motiváció az 5. rész után…

Nem mellesleg ez továbbra is az egyik legszarabb prequel ötlet, hiszen pont a Die hard 1-ben lett hős McClane, előtte csak egy átlagos esetekbe kerülő mindennapi zsaru volt. Avagy ha már előtte is őrült akciókba vett részt, akkor aláássák a régi filmeket. Nem mellesleg több prequelt terveznek, hiszen az új színésszel rebootolnák a franchiset. Na hagyjukmár.

human
írta
2017. 09. 30. 03:07
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Die Hard + Bruce Willis + hagyjukmár” bejegyzéshez

 1. Nem vagyok hajlandó egy forinttal sem támogatni ezt a projektet.
  5. részt még most sem mertem megnézni, szerintem nem is fogom.

 2. Én sem láttam még az ötödiket, de nem is igazán érdekel. Mindezt úgy, hogy a 3. rész kamaszkorom egyik legnagyobb élménye volt anno.

  Szerintem hagyni kéne ezt. Nincs ebben több.

 3. Hány bőrt lehet még lehúzni a sorozatról,ez már sok és szánalmas,willist csak a pénzt érdekli,3.nál megkelett volna állni.Hollywood néha azért gondolkodhatna

 4. Ez az ötlet az Indiana Jones sorozatnál müködne, de a Die Hard-nál nem. Mert McLane eredettörténetét láttuk az első részben.

 5. Igazából nem is az zavar, hogy mennyi minden kap sequelt, prequelt, rebootot vagy remaket, hiszen szimplán nem nézem meg. Sokkal bosszantóbb, hogy HW évente kinyom vagy 1000 filmet, de a marketing, hype, fizetett agitátorok etc. miatt talán ha a 10-15%-ról hallunk.
  Eközben megy az ekézés a folytatások miatt, de mégis elmennek rá az emberek, ha pedig valamelyik véletlenül jól sikerül, akkor egy pillanatra minden meg van bocsátva. Most az ember vagy elutasítja még a gondolatát is a feldolgozásnak, folytatásnak etc. és akkor nem néz meg egyet sem (leszámítva persze ha gyerekkora óta rajongó), vagy továbbra is rendszeresen kipengeti a jegyárakat, de akkor meg nem igazán van alapja a sírásnak.

  És igen, tisztában vagyok azzal, hogy a legtöbben a filmek egy részét alternatív módon nézik meg, de ez az elven alapvetően nem változtat.

 6. Nincs azzal baj, ha készül egy igényes folytatás, vagy előzmény.
  Sok film felett eljárt az idő, azokat is lehet újrázni, csak legyen minőségi, igényes munka.
  Olvasni kellene kritikákat az átlag nézőnek is és igenis ami gyenge, arra nem beülni, bukjanak, szemetet ne támogassuk már, bukjanak dollár milliókat.
  Amíg nincs így, addig nem is lesz változás.

 7. Csatlakozom az előttem szólókhoz, nem láttam az ötödik részt, soha nem is fogom. A harmadik minden idők egyik legjobbja, gyerekkorom egyik legnagyobb kedvence (a T-2 mellett).

  Rossz az ötlet és még rosszabb az, ahová tart Moneywood.

 8. Mondjuk a “majdnem legrosszabb Die Hard” emlékeim szerint egy elég erős 8 pontot kapott tőled anno. Amitől persze lehet a “legrosszabb” de azért szeretted Te azt a filmet amikor írtál róla kritikát. :)

  Ettől függetlenül ez a folytatás így ebben formában totál felesleges.

 9. Gyerekek szarni bele, nem kell beülni rá majd és kész. A hiperfos 5-el amúgy is kinyírták az egészet, ez a gyalázás már mindegy lenne. BTW nekem a 2. a kedvencem. :)

 10. Én akkor most szembemegyek az árral. Szerintem pedig Len Wiseman egészen értékelhető 4. részt tett le az asztalra, mondom ezt úgy, hogy az első három részt imádom. Persze, azokhoz mérten csak egy jól sikerült akciófilm, de a mai kínálatból még így is kiemelkedett. (Az ötödik részt tényleg felejtsük el, bár abban is van 1-2 valóban profin levezényelt akciójelenet, ami azért nagyon jól nézett ki. De a karaktereknek nem volt súlya és nem viselkedtek logikusan, ráadásul, a sztori és annak megvalósítása is gyenge volt.)
  De a 4. rész miatt én nem tartom teljesen elhibázott ötletnek ezt a folytatást, ha odateszik magukat, akkor ebből lehet még egy jó filmet összehozni.

 11. Zoli véleményét osztom. Szinte nem is értem a 4. részt övező utálatot, szerintem nagyon jó kis akciófilm, tény, hogy kissé lúgozott és vannak hibái de Wiseman szerintem tud akciót rendezni, azokkal nincs baj a filmben. Az 5. tényleg fos…

 12. A 4. rész még teljesen jó volt, többször nézős, az 5. egyszer is bőven sok volt, a 6. rész tervezett sztorija meg egy nagy baromság. Ez már nem csúszda, kitartóan kell ásniuk, hogy még lejjebb jussanak.

  “Sokkal bosszantóbb, hogy HW évente kinyom vagy 1000 filmet, de a marketing, hype, fizetett agitátorok etc. miatt talán ha a 10-15%-ról hallunk.”

  Egyetértek, valóban elnyomják a túlhype-olt filmek a kicsiket, hiába akad írás némelyikről, szimplán elvesznek.

 13. Az első három rész annyira jó volt, hogy a negyedik gyengébbnek tünik mellettük. De a mostani akció filmek között a negyedik rész is kiemelkedően jó.

 14. A Live Free or Die Hard egy kifejezetten jó akciófilm volt/a 3. legjobbb Die Hard film/ kár hogy a végét kicsit túltolták.

 15. 3. rész a legjobb, ez tény, viszont a 4. egy nagyon korrekt rész lett! ( többször néztem újra, mint pl a 2.-at…)
  5.-et moziban néztem, de majdnem visszakértem a jegy(ek) árát!

 16. Én láttam a 4-dik unrated verzióját anno. Kár, hogy nem nagyon jelent meg BD-n csak DVD-n és azon is csak nyugaton. Persze levadászható innen-onnan gondolom, meg megrendelhető. Ott pl megy a fuck-olás ezerrel, kicsivel több a vér is, alapvetően nem változtat a negyedik részen, de közelebb hozza a régebbi részekhez egy természetesebb módon.
  Az 5-dik részt szerencsére ingyen láttam a magyar díszbemutatón és soha korábban meg se fordult a fejemben, hogy egy filmről kijöjjek vetítés közben, hát ha ez nem díszbemutató lett volna, ahonnan ciki kijönni, akkor kijöttem volna. Én nem is tartom Die Hardnak, kb ilyen Asylum szintű cucc volt, de nem a szórakoztató fajta…

  6-dik rész sztorija így ennyiből tényleg felejtős, és jogosak hőbörgések a fiatal McClain sztori miatt is. Ha még a fiával vagy a lányával lenne folytatás, még az is könnyebben emészthető lenne, mint fiatal John. Kivéve, ha hagyják a terrorista vonalat és mondjuk csinálnak egy sokkal inkább gengszteres-nyomozós cuccot, ami valahogy kötődik a jelen kori McClain egy esetéhez, de nem érzem, hogy ebből ők jót ki tudnának hozni, hogy kellő hozzáértéssel tudnának hozzányúlni a cucchoz…

 17. Ilyen múltban kezdődő sztorikat azóta már kultikus filmből…Ramboból tudnék elképzelni történeteket amik még a vietnami háborúban játszódnának. Sokat szenvedős, raboskodós, elesett bajtársak. Szépen lassan megfásulna a sokadik részre.

 18. Szintén Zoli véleményéhez csatlakozom.

  + az 5. részben (extended verzió) Kamarás pofán vágásától a pesti alsó rakpart szétrombolás részig remek volt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.