Star Wars > Beasts of No Nation > Minden más film

A Netflix tartalomfelelőse tartott egy beszédet, amit így foglalt össze a Deadline:

Ted Sarandos also pointed out that Netflix is in his opinion perfect for film too. The streaming platform he said is “a better way to monetize film and distribute film,” but conceded, “I also agree that seeing Dunkirk in the theater was an incredible experience. It is another great example of a theater-centric film he said, since, “young people really enjoyed going to see it together.” However, Sarandos said Netflix is extremely important for films like Beasts of No Nation, which didn’t do well in the theater, but was a huge streaming hit. “It’s an amazing movie,” he said. “With the exception of Star Wars, more people on Netflix watched Beasts of No Nation than any other movie in the world. Yet conversations about that movie always start with, ‘It wasn’t a box office hit.’

Bárhogy nézegetem (winnie küldte a tippet, szerinte is), úgy tűnik azt mondja, hogy a Beasts of No Nationnél csak a Star Warst látták többen a Földön. Egy kicsit vakartam a fejem a kontextus miatt, mert az rendben van, hogy a platform első komolyan vehető saját gyártásúja volt, amit agyon is reklámozták, de ez akkor is durva lenne, de aztán leesett, hogy 2015-re érti. Avagy 2 éve ez volt a második legnézettebb film. Ti láttátok?

Mondjuk azt elhiszem tőle, hogy bizonyos filmekre a mozi, viszont párra tényleg a streaming a hely. Úgy tűnik a régi kísérletezősebb, közepes költségvetésű filmek hozzájuk költöznek, mivel a nagyok mozikba már nem mernek olyanokat bepróbálni.

human
írta
2017. 10. 05. 12:46
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Star Wars > Beasts of No Nation > Minden más film” bejegyzéshez

  1. én láttam!
    mondjuk úgy, hogy a téma nagyon erős, de a kidolgozás abszolút felejthető.

    szerintem az állításban az is ferdítés lehet, hogy a “hányan nézték meg streamelve” adatban azok is benne lehetnek, akik 10 perc után kikapcsolták.

  2. mármint a Netflixen többen látták, mint bármely más filmet a világon, a sw kivételével, a moziban nem tejelt jól, de a streamen óriási sikere volt, de az emberek folyton a mozis buktát látják benne

  3. Szerintem bámulatosan jó film a Beasts of no Nation. Izgalmas alapvetés és a kivitelezés világklasszis. Röhej, hogy az Akadémia észre sem vette szinte.

  4. nem tudom, mennyire publikusak a netflixes “nézettségi” számok, azért arra is kíváncsi lennék, mit jelent a netflix hálózatán belül a “legtöbb”
    ugyanakkor vegyük hozzá azt is, hogy nem mindenhol ugyanaz a tartalom elérhető, ha globálisan nézzük, elképzelhető, hogy adott időszakban szimplán nem volt más újdonság egy nagyobb térségben

  5. scorba: igen, úgy már tényleg nem tűnik olyan hihetetlennek, ha az összes kezdést számolják

  6. Mammut: az mondjuk nem kunszt hogy a Netflixen többen nézték a Beastset mint a Star Warst, mert ez utóbbi nincs fent a Netflixen.

  7. scorba: Mármint úgy érted, hogy a Beast csak az sw-t nem verte?

    Amúgy, gondolom, csak nálunk nincs fent. Nem tudom, már nem vagyok fent. Amikor kipróbáltam a Netflixet az elején, alig láttam valami értelmes filmet. Aztán kipróbáltam más országét, és vagy ezerszer annyi film és sorozat volt elérhető. Nálam ezzel el is kaszálta magát.

    Közben olvastam human 2015-ös megjegyzését, úgy már valósabbnak tűnhet, sok youtube-os videó is elszáll nézettségben, gondolom, ott sem a végignézést számolják, és könnyen összejöhet annyi kattintás, hogy az egy éves adatokat verje.

  8. De tény, hogy könnyen elszállhatott, ha egyes filmek nem mindenhol voltak elérhetők, ezt meg mindenhol elérhetővé tették abban a bereklámozott időszakban.

    Bár az is igaz, hogy a dvd és bd eladás is mentett már meg filmeket a mozis bukta után, szóval ez miért ne lehetett volna szimplán sikeres a streamen. De azért, hogy második legyen, nekem még mindig durva. Na de mindegy, ebédszünet off. :)

  9. Mammut: a mozis látogatottsággal vetette össze a Beast nézettségét, máshogy szerintem nincs értelme a mondatnak. Amúgy a linkelt cikkben látszik, hogy még a filmkészítőnek sem mondják el a tényleges nézettséget, így akármit mondhat :)

  10. Én is láttam.Idris Elba és a téma miatt kötelező volt,de nem lett olyan jó,mint vártam.6.5/10-re lőném be.Persze azért arra is kíváncsi voltam,higy mit tud az első komolyabban pénzelt film a streamen.
    Az is mellette szólt,hogy nem láttam még kimondottan erről a témáról szóló filmet.

    A Netflix meg nem tudom mit akar ezzel az infóval közólni.Berágtak,hogy elköltöznek a Disney filmek?

  11. Mammut: A Force Awekens van fennt a Netflixen (mármint amire Mo.-ról elő lehet fizetni, de tippre máshol is). Lehet, hogy mégis a két Netflixes nézettséget vetette össze?

  12. Múlt héten láttam a Beasts of No Nation. Nagyon ajánlom mindenkinek. Kár hogy nem szórták meg díjakkal, pedig megérdemelte volna.
    Netflix előre!

  13. Mammuttal értek egyet, szerintem eléggé egyértelmű, hogy ezt jelenti, amit mondott:

    “Az egész világon a Netflixen legtöbbet megtekintett film a Beasts of No Nation, ha a SW-okat nem számítjuk.”

    Épp az a mondandója értelme, hogy míg a moziban a többi filmhez képest nem teljesített jól, a Netflixen viszont kimagaslóan jól teljesített az összes többi filmhez képest is, csak a SW előzi meg.

    És azzal is egyetértek, hogy ezt erősen árnyalja, hogy az adott helyen éppen milyen filmkínálat elérhető, azaz megint képbe kerül Churchill statisztikás mondása. :) [Ami persze urban legend. :)]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.