Itt a The Last Jedi teljes előzetese

Végre megnézhetjük, hogy mit tartogatnak a VIII. részre. Bár a rendező és a főszereplő azt mondja, hogy hagyjuk ki a marketinget, és a moziban lepődjünk majd meg, de ki tudja azt kivárni, nem?

Szóval hó helyett sivatagban mennek a lépegetők, a Falcon szűk alagútban repül… oké, a viccet félretéve jónak néz ki, a megvett Captain Phasma játékok is értelmet nyernek, de azért főleg Kylora és Rey-re lesz ez kihegyezve az előzetes alapján, nem pedig Finnre és Poeóra. Ami azért érthető is.

A poszter alatt ott a videó.

133 hozzászólás a “Itt a The Last Jedi teljes előzetese” bejegyzéshez

  1. Akkora EPIC film lesz, mint ide a Coruscant! Ez a trailer talán még a kétkedőket is képes meggyőzni.

  2. nem vagyok SW fan, de ez elég jól néz ki! Remélem, kicsit faragnak a karakterek számán és sokan megnyekkennek majd (főleg azok közül, akiknek a nevét eddig nem tudtam megjegyezni:D).
    Egyébként örülök, hogy Leia még benne van.

    (kis szőrszálhasogatás is: jól néz ki a plakát is, de Kylo fénykardját nem ebben a szögben tettem volna rá)

  3. Scorpion82: szerintem simán!
    Ray -> Sith
    Kylo -> Jedi
    Még ezt a felállást is el tudom képzelni a trailer alapján. :)

  4. Hát, ez nem különösebben hozott lázba. Tök jól néz ki, persze, de nem éreztem azt, hogy most itt rohannom kellene, pedig aztán valamikor nagyon hardkór SW-fan voltam. Valami nagy fordulatra fel akarnak itt készíteni, de én már senkinek sem hiszek ilyen téren.

  5. Hát nem tudom… ez a csili-vili látványvilág nekem annyira nem jön be.

    A trailerben meg szerintem vannak átkúrások (úgy van megvágva, hogy azt Higgyük, X fog történni, közben nem is), de majd meglátjuk.

  6. Valaki itt tuti átáll. Már a cím is spoiler, hisz csak egy Jedi marad. Vagy Luke vagy a csaj.

  7. Nem keltette fel továbbra sem a figyelmemet. Egyébként csak nekem szúrja aszemem mert reggel van, vag tényleg a CGI másoknak nem ilyen “félkész”? Most nem azt kérdezem aki isteníti az előzetest mert SW így SW úgy hanem tényleg. 2 hónap van a filmig annyi mindent már nem javíthatnak max néhány jelenetsoron de nem hiszem hogy pont azokon amik benne vannak eme előzetesben.

  8. Nem akartam megnézni, mert a véleményem TFA-ról nyomdafestéket nem tűrne, de ez a trailer nagyon hangulatos lett! Nem lő el túl sokat?

  9. Az Ep. VII trailere után is ment az örömködés, hogy milyen faszának néz ki, aztán a moziban meg jött a pofára esés.

    Csak mondom.

  10. @10.

    A CGI nekem is kilógott és az epikus jeleneteket a disney-s poénos (wookie majd a kis szar üvölt) dolgokkal hazavágták. Poe Damerontól is elfog a hányinger, remélem megmurdel a filmben. Leia karaktere most full cgi lesz vagy valamennyit tudtak még vele forgatni?
    Annyira volt jó ez a trailer, hogy ne legyen elkönyvelve bennem felejtősnek a film. Pozitívat is mondjak, bizakodóbb vagyok.

  11. Arról volt szó lesz valami kaszinóbolygó aminek nagy szerepe lesz, meg del Toro. Ehhez képest egy kocka sem volt ezekről. Itt valami átverés készül. Ezenkívül ellopták az űrhajós anyagyilkosság story elementemet. Figyelnek minket.

  12. Látványos,de én hiányolom belőle az “újat”,valahogy a lelkesedésem egy kicsit elszállt most. Luke az egyetlen, aki miatt jobban érdekel,de valószínűleg meg fog halni, vagy ha még nem is,szerintem kis szerepe lesz,el sem fogja hagyni a szigetet. Hmm…nem is tudom érdemes-e megvenni a jegyeket ennyire előre.

  13. Maga az előzetes jól van megvágva, de az előző film alapján eleve nem lehet túl erős, persze aki azt imádta, ezt is fogja. Igazából két fontos kérdés merült fel:

    SPOILER

    Lófej végez-e Leiával?
    Rey csatlakozik-e lófejhez?

    Utóbbi, ahogy elnézem itt is idegbajos.

    Ja és igen: Carrie Fisher jelenetei fel lettek véve, itt azért messze nem tart a cgi.

  14. A CGI nekem is kilógott és az epikus jeleneteket a disney-s poénos (wookie majd a kis szar üvölt) dolgokkal hazavágták. Poe Damerontól is elfog a hányinger

    Egy az egyben ezt gondolom. Az Ep. VII. baromi jól kezdődött a rohamosztagosok leszállásával, a falu kiirtásával, volt egy nagyon fasza sötét hangulata az egésznek.
    De aztán jött a guruló cukirobot, elkezdett cukiskodni, és hazavágta az egészet.

  15. Szóval van visszatekintés! Amikor az új Jedi rend összecsuklik! 😄 Apja után anyját is eltemetteti az űrben Kylo!😂 S szerintem may annyi lesz, hogy ideiglenes átállás lesz vagy csak szimplán egy terv része, hogy a csaj eljusson az öreg sebhelyeshez! Itt valszeg fordítva vágtak jelenetet! Habár zsírkirály lenne, ha az utolsó filmre a két teso összeállna a gonosz ellen vagy mindenki gonosz legyen! 😂😂

  16. Remélem Luke nem csak szenved végig hanem leporolja a zöld fénykardját és levág pár kezet meg lábat. Eddig jónak néz ki remélem tényleg kitaláltak azért új dolgokat is nem egy felmelegített valami lesz.

  17. Ne rinyáljatok!!! Luke minden pillanata epic, de végre nem csak a nosztalgia viszi a cselekményt. Megvettek, megyünk, nézzük.

  18. Libabőr… Moziba megyek az tuti, lehetőleg első nap, hogy ne lőjenek el nekem semmit. TFA előtt egy nappal olvastam Hanról, úgyhogy most pár nappal előtte leteszem a telót, no net.

  19. Mondták már előttem, de minden jónak tűnő jelenetre bevágtak vmi cukiszőrösizét, vagy kergerobotot. Az a baj, hogy a film közben is eszembe juttatja, hogy csak a játékfigurák miatt van benne, más szerepe pedig nincs, sőt értékes játékidőt vesz el jobb dolgoktól.

    Kár, mert amúgy a sztori érdekelne, meg szeretném szeretni.

  20. többször kértem, hogy ne spoilerezz (inkább a tovább mögött), de te folyamatosan leszarod az udvariasan megfogalmazott kérésemet. köszönöm, te bunkó fasz, remélem decemberig még elrontod az élményemet.

  21. Ebben mi a fasz volt a spoiler??

    Amúgy a trailer pont jó és szerintem pont nem mond el semmit, csak okosan vágták össze, hogy azt hidd. Nem hiszem, hogy ilyen hülyék lennének…

  22. hűű mennyi cgi master van itt b+!:D lehet itt kéne keresni nem a LinkedIn-en!:D
    elhiszem én hogy kva nagy divat fikázni a cgi-t, de az a helyezet hogy itt nem “lógki”!:D
    izgi lesz hogy akkor most mi is lesz?!:D

  23. adammonroe – miért vagy tufa? ha nem akarod látni, átgörgeted – nekem elég, ha elolvasom a címet és máris képes vagyok NEM ELOLVASNI, amit nem akarok.

    a trailerről – RO után akkor hiszek Disney trailernek, ha piros hó esik. jól néz ki, nagyon örülök neki, hogy igyekeznek megmagyarázni és a helyükre tenni az első rész (bocsánat, hetedik epizód) furcsaságait. szóval azért lett a csaj egykettőre jedi, mert olyan ereje van, amitől még Luke is fél, oké. és ugyanez megvan Kyloban is, oké. és lesz Phasma harc végre, oké. nem bánnám, ha Poe-t és a zihálós fiút háttérbe tolnák egy kicsit. a SW végül is a Skywalker család sztorija.

    de azt egy percig ne higgyétek el, hogy lesz a trailer által sugallt Kylo kinyújtja a kezét a Rey felé dráma, eleve valami más idősíkból van a jelenet, Kylo arcán nincs ott a fémháló, ami előtte látszik.

    egyedül az tűnik izginek most, hogy Kylo tényleg megöli-e Leiát is. kurvára remélem, hogy nem. na jó, szóval talán, TALÁN nem lesz ez olyan vészes, első eredeti nyelvű vetítésen találkozunk.

    és ne legyen több trailer most már, pont elég volt ez.

  24. Ez az uj sw olyan szintet képvisel (vagyis nem kepvisel), h már a tréler megnézésétől is elvette a kedvem. Elpazarolt idő lenne.

  25. @31

    0:07. A battlestar galactica jutott eszembe erről a jelenetről. Kilóg.
    Btw, Leia-s kérdésre köszi a válaszokat srácok/lányok!

  26. Malachi

    A háló valóban nincs, de a seb ott van az arcán… Az is lehet, hogy a hálót csak az elején lehet látni. Mittomén valami kötés…

  27. Majdnem mindenki csak sír…Nem értelek benneteket,sokan film-és műkritikus lett az utóbbi kb 10 évben.Szarok bele,hogy milyen a cgi meg milyen kis izék vannak benne cukimukinak meg ezek hogyan lesznek eladva utána.Csinálják a filmeket,ami tetszik megnézed moziban,ami nem az tékás…

  28. @39 emuroland

    Én meg a hozzád hasonló fogyasztókat nem értem. Ugyanolyan melléktermék vagy, mint amit lerak a filmipar az asztalra. Vedd meg, nézd meg, kussolj és kezd elölről. Persze, ha nem tetszik, akkor meg nyomorult vagy. Ez aztán a hozzáállás.

  29. én már nem várok sokat a filmtől, 2 dolgot áruljanak el benne, hogy kicsoda Rey és h ki Snoak (azon se lepődnék meg ha az ő lánya lenne) pff …. :D

  30. Hát ez megvett keményen!

    Aki nem látta még, annak én azt tanácsolnám NE NÉZZE MEG!

    …mert van pár epic jelenet szerintem, amit jobb ellőni moziban
    pl

    SPOILER

    Rey és Snoke találkozása, Kylo vívódása a gomb felett stb….
    Amit naggon jó lenne, ha meglépnének (bár kicsi rá az esély): Rey és Kylo végleges helycsere.
    Amit nagyon várok még: Rey (és Fin) származása.

  31. Szerintem eszeveszett jó,tényleg darkos lett ás nem is baj.
    Kiváncsiam várom
    Hogy miért? MERT EZ STAR WARS !!!!!!!

  32. A Próféta: Nem kell eleget tenni annak, hogy megvedd a szarjaikat, de át is lehet siklani a betett cukiságokon, mert nem csak neked készült a film, hanem azoknak is, akik szeretik azokat a szarokat.
    Attól függetlenül meg kell nézni, hogy véleményt tudj nyilvánítani.

    Azon vagytok kiakadva, hogy Chewie után egy kis görcs is ugatott? De nagy problémátok van. Mosolyogj v motyogj valamit aztán nézd a filmet és könyörgöm élvezzetek már valamit, ne csak a hibát keressétek meg a megbújó marketinget. Nem igaz nem tudtok átsiklani felette és nem azt figyelni.

    Kérdem én melyik a jobb fogyasztó? Aki képes átsiklani ezek felett és élvezni is a filmet, vagy aki görcsöl és ezzel elrontja a saját filmélményét?

  33. @44
    Nem ezen görcsölök, de mivel eljátszották ezt már, ezért sejthető, hogy megint erre fog hajazni a dolog. Érdekes, a 2. trilógiában ezeket a részeket mindenki fikázza, itt meg rendben van. Értem.
    Semmi bajom azzal, hogy ha ezt valaki nem zavarja, nekem a keménykalapos SW fanokkal van a bajom, akiknek mindent el lehet adni egy logóval. Én is megfogom nézni, ezt a filmet mindenki megnézi. De unom már hogy egy újabb homage filemt kapunk. És egyáltalán nem a hibát kerestem. Ez bukott ki nekem, miközben néztem a trailert, vannak ígéretes szálak jelenetek, majd jön a gagyi cukormáz. És szerintem itt a kommentelők 99%a nem ért a CGIhez, én sem, de basszus, azért azt csak látja az ember, hogy mi az, ami üvölt magáról, hogy az. És a bajom , a legnagyobb az SW filmekkel, azok a fanok, akik foggal körömmel mindent belemagyaráznak.
    Lehetne a jelige a kreativitás.

  34. Más stílusú trailert vártam, de ez felülmúlta a várakozásaimat. Kicsit sokat mutatott, aztán lehet ilyen magas szintű dráma és feszültség lesz végig a filmben(legalábbis túlnyomó részt).

  35. Remélem megérem azt a kort, amikor nem lesz több star wars a mozikban…Ez egy kib…tt sorozat lett már

  36. Fructie: Ne reménykedj, túléli az egész családodat, ezt garantálom neked. Amúgy a rinya helyett egyszerűen csak ne foglalkozz vele?

  37. Aki csak az eredeti trilógiát szereti, annak ott lesz az mindvégig, VHS/DVD/Bluray-en. Aki meg mindegyiket szereti vagy reménykedik annak maradjon már meg az öröme és ne kívánjunk már ilyen hülyeségeket… :D

  38. Én, nagyon félek attól, hogy az előző receptjét követik és most egy birodalom visszavágot kapunk egy 21. sz-i köntösben… Mert most is vannak benne olyan elemek, amik arra utalnak, hogy koppintás lesz.

  39. Mate815: Sosem foglalkoztam, de nem tudod elkerülni. Ez folyik mindenhonnan. Egyáltalán nem rinya.
    De nem akarom, h mostantól egy jó film se legyen decemberben, mert ennek a fosnak lesz újabb és újabb része, spinoffja, meg mit tudom én milye…

  40. Majd akkor fogok lelkesedni ezért a sorozatért, ha Denis Villenueve fog rendezni egy részt belőle. :)

  41. Már megvan a jegyem :D vasárnap este feliratos ;)
    aki élőben sorba állt az jobban járt
    Kitartást mindenkinek az F5 partihoz! :D

  42. Emlekszem amikor a 7 trailerje jott ki nfl kozben, egesz nap elotte izgultam majd megneztem vagy 10x. Ez annyi erzelmet se hozott mint egy nyugdijas sakkparti (kiveve az undort kylo rentol azt kihagytam. Hogyan tud repulni a hajoval, xanaxot evett hogy nem veri szet duheben?)
    Koszi JJ megutaltattad velem sikeresen a star warst.

  43. Akik itt feljebb személyeskedő stílusban bántják azokat, akik esetleg negatívat mernek írni: SZVSZ nem megkeseredés kérdése és nem is azé, hogy át lehetne-e siklan dolgok felett, de miért kéne átsilani?! Félreértés ne essék, tudom, hogy miért kellenek bele cuki dolgok is és miért volt biztonsági játék a VII. szkriptje, még rendben is van ez, ilyen a filmgyártás. De ha most úgy kelek fel, hogy egy fasza, komor feszült filmet néznék a témában, ahol a szülőgyilkosságnak, csonkolásnak, nép/fajírtásnak (bolygókat robbantanak fel könyörgöm) tétje és következménye van és ezek nem csak a több rétegű színes máz alól felderengő halvány körvönalakként vannak jelen, akkor hadd írjam már le saját véleményként/igényként egy kommentben a nélkül, hogy ilyen sítlusú oltás lenne rá a válasz.

    A film készítői megcéloztak egy közönséget, akiket ki is szolgálnak becsülettel, de nekem/nekünk akik már túl vannak a hörcsögökön, ez kevés. Ez azért szomorú, mert – gondolom nem vagyok egyedül ezzel a negatív kommentelők között – imádjuk a Star Warst, a teljes mitológiát és szeretnénk valami faszát ebben az univerzumban látni, csak már nem vagyunk célközönség. Erre pedig nyilván nem az az első reakció, hogy akkor jó elfogadom nem nekem szól és nem nézem meg, főleg úgy, hogy a Rogue One-al ráadásul beígérték a fenti hangvételt, csak aztán nem lett az igazi.

    Szóval így keserédes, mert örömteli, hogy jönnek az új filmek, csak már nem adják azt az élményt. Tulajdonképpen csak nem nőnek fel velünk együtt, hanem mesék maradnak, mint aminek indult is az egész.

  44. De ez a baj, hogy csak a hörcsögöket látod. de nem arról szól, az csak adalék, nem a lényeg, de sokan nem látnak túl rajta, nem az értéket keresik, hanem, ami nem nekik szól.

    “Tulajdonképpen csak nem nőnek fel velünk együtt, hanem mesék maradnak, mint aminek indult is az egész.”

    Sokaknak ennek az ellenkezője a gond, szóval erre nem tudok igazán mit mondani. Lehet én tudok gyerek maradni SW nézés közben. :D

  45. Nagyon hangulatos trailer. Az űrcsatás jeleneteken nincs mit elrontani, az kifogástalan. Ugyanakkor nem tetszett, ahogy Daisy olyan szerencsétlenül hunyorog a lézerkard kinyitásakor, mint valami amatőr fan filmben, majd utána Luke is inkább tűnt egy lezüllött alkesznek, mint egy erőt sugárzó Jedi mesternek. Remélem Kylo és Rey tényleg térfelet cserélnek, miközben úgy tűnik, hogy menet közben megnyuvasztják Leiát és Luke újfent leszerepel tanárként Reynél is. Kylo pedig boldogan átveszi az unokatesó (?) tanítását, hogy Snoket lecsapják.

  46. Fructie :Denis Villenueve ezután a lélektelen, üres, steril Blade Runner után inkább ne rendezzen semmit. Ami értékelhető volt a filmeben azt mind az első részből lopta.

  47. Ja azt azért még hozzátenném, hogy csak azért, mert most mutattak és sejtetni engedtek valamit a trailerben, az nem biztos,hogy a filmben is benne lesz… Ez volt a keserű tapasztalat a Rogue One kapcsán is.

  48. Soldierdsgn: +1

    Én irreálisnak tartom, hogy ki legyen elégítve ezen a szinten az a réteg, aki darkosabb és realistább SW filmeket akar.
    Elismerem, hogy van ennek is létjogosultsága, és a felnőtt énem kívána is ezt!
    …de nekem ebben a mese-szerű kategóriában így ahogy van az egész, sokkal értékesebb! Mindig arra gondolok közbe, hogy basszus majd dejó lesz ez, amikor 5-6 éves gyerekeimmel is fogom ezt újranézni. Ha órákon át a népírtás következményeit taglalnák, akkor ez bukó…

  49. Hah, Empire SB remake…remélem nem.

    Jó lenne látni:
    – Leila halálát
    – Phasma lenyomja a fekete srácot
    – erre Poe lenyomja Phasmát
    – akit hosszában kettészel Rey, aki imád gyilkolni, mióta összetűzött Lukekal a szigeten, aki ki akarta nyírni, mert félti a világot a csajszi erejétől. A csaj meghasonlott és először önvédelemből, majd később merő kedvteleséből elkezdi kaszabolni a lázadókat, akik rá vadásznak.
    – a végén legyakja a sztrigojt is és ő lesz a námbörván a galaxisban, AKA a Hegylakó

  50. Csak hogy ne menjünk el más irányokba nagyon:
    Mi lehet a legvalószínűbb teória szerintetek Snoke eredetére?

    Láttam már rengeteg féle verziót…Anakintól kezdve Mace Winduig, akár Palpatine mestere is lehet….de az sem kizárt, hogy egy teljesen új tag…
    Ami szerintem kizárt: Palpatine, ha jól emlékszem volt ilyen nyilatkozat: “Palpatine Snoke-hoz képest csak egy padavannak fog tűnni”

  51. Én inkább attól félek, hogy beteljesül az a bizonyos lélekvándorlós spoiler… Mili-midi-mini-kloriánok ide vagy oda, remélem ezt nem sütik el.

  52. Jó látni, hogy a Disney visszatért a jól bevált pénzcsináláshoz. A Rogue One gyerekes próbálkozása, hogy valódi film legyen, megbukott a pénztáraknál!
    J. J. Abrams és Kathleen Kennedy malibui házai pedig nem egy jó sztorytól épülnek, hanem az eladott merchektől :)
    Jó sok nosztalgia és maximum egy közepes fordulat lehet csak a filmben, mert a végén a kínai és dél-afrikai nézők nem értenék az egészet.
    Már ebből a trailerből is látszik a marketingesek és piackutatók hosszú és kitartó munkája. A McDonalds már gyártja az új pingvint a gyerekmenühöz.
    Minden a helyén van. Idén sem marad el a Karácsony.

    Én viszont inkább nem támogatnám forintjaimmal ezt a lelketlen gyártósort. Szűkös szabadidőmet pedig inkább valódi mozgóképes alkotásokra fecsérlem.

  53. Mate 815: Az év leggyengébb komenntjét hoztad össze. Tökéletesen bemutattad, hogy nem értetted a filmet, nem tudtad feldoglozni. Ez óriási öngól volt. Abban viszont lehet igazad van, h még ő sem tudna semmit kezdeni ezzel az erőltetett űr-szappanoperával.

  54. Úgy kerek a történet, ha elismerem, hogy én LOTR fan vagyok. És ott is pont így felbaszott, amikor jöttek a hobbitok és jól felhígitották az előtte tökéletes és hibátlan trilógiát. Ez történik most a star wars-szal. Évről évre csak hígul, és már nem úgy fognak rá emlékezni az emberek, hogy az a remek történet az űrből, hanem az a kurva hosszú sorozat, aminek már se eleje se vége, és mindig kiderül, hogy valaki, valakinek az apja?:))))

  55. Azt az érvelést sem bírom, amikor valaki bedobja, hogy nem szán rá 2 órát az életéből. Egyrészt ettől a filmkészítők tuti meghatódnak és újraforgatják az egészet, másrészt itt senki nem királynő/miniszterelnök/élsportoló. Az emberek egy csomó felesleges dologra fecsérlik az idejüket. Ha egy rossz filmet megnézel, attól még az is egy élmény… Tehát ne tegyünk már úgy, mintha minden órában világmegváltó és hasznos dolgokat tennénk, amibe nem fér bele egy jó vagy éppen rossz film.

    Biker: Ez a McD kép nagyon találó, valószínűleg így is lesz. Angliában már 1-2-3 hónappal korábban ontani szokták az SW cuccokat mindenhol, tehát a létező összes bigyó, kütyü és csecse-becse kap egy SW plecsnit. Ez még nem változtat a film megítélésén és eddig is tudtuk, hogy a nagy pénz ezekből a termékekből folyik be. Ez ellen kár lázadozni.

  56. jaj már megint felfújt “mindenki fikázza” baromsággal toltátok tele a kommenteket, beszarok, főleg amikor az első “megmentő” jött akkor még absz nem azzal volt tele a komment rész. Takarítottam kicsit mert ez baromi unalmas.

  57. @Fructie: Az mondjuk tényleg a legalja, de evvan. Tavaly és Darth Vader tejet ittam jó sokáig. (Hm…ez a mondat így leírva elég furán veszi ki magát.)

    Az Ébredő Erő annyira nem tetszett, de erre a filmre is természetesen kiváncsi leszek/vagyok. Főleg ha tényleg az lesz benne, amit felsejtet. A két fiatal elkezd közeledni az ellentétes oldalhoz, mint ahol épp állnak.
    Illetve az is érdekel, hogyan zárják le Leia sorsát, tekintve, hogy a folytatásban már nem szerepelhet a sajnálatos esemény okán.

  58. “Jó sok nosztalgia és maximum egy közepes fordulat lehet csak a filmben, mert a végén a kínai és dél-afrikai nézők nem értenék az egészet.” azt tudod, hogy a Star Wars sosem volt nagy Kínában?

  59. @Human – akkor gondolom merő véletlen, hogy beleírtak egy kínai mellékszereplőt a VIII. epizódba :D
    Amúgy meg nem Kína a lényeg, hanem, hogy olyan poénok és történet kell, amit még a bushman faluban is megértenek.
    Ez nem filmkészítés, ez globalista profittermelés!

  60. SPOILER:

    Azt olvastam,hogy Kylo Rey apja.Azt meg hogy a p*csába?Itt már senkit sem nemzett az Erő?Ja tudom Snoke-ot

  61. biker: az összes pontomat neked adom. Amit a Disney csinált az SW-vel és a Marvel sorozatokkal, az még nekem is sok. Pedig én mindig kiállok Hollywood mellett…Ennek tényleg semmi köze a filmkészítéshez, mint művészeti ágazathoz.

  62. biker – erről kérdezd meg azért a rendezőt, a színészeket meg a többi szakit is, akik a filmen dolgoztak. lehet, hogy bokán rúgnak páran.

    a stúdió csak a dollárjeleket látja, ez tény. a filmesek próbálnak összehozni valamit, ami értékelhető, de közönséget is vonz – a Star Wars sosem volt művészfilm szóval nyilván nem Tarr Bélai stílusban tolják majd az űrcsatákat. ott dől el az egész, hogy a stúdiós prodjúszerek és az alkotók csatájában ki kerekedik felül. lehet értelmes kompromisszumos megoldás a vége, mint az első GotG-nél és akkor egy kellemes kis limonádé lesz a vége ami nézhető és sokat is tejel. vagy el lehet baszni, mint a Rogue One-t, amikor kinyírták az öltönyösök az eredeti filmet.

    egy biztos: ebből az előzetesből se te, se senki más nem fogja megmondani, hogy ezúttal ki győzött. tökfeleslegesen téped a szádat és tolod a nagy megfejtéseket, a többi prekoggal együtt. ha valakinek nem tetszik a szőrös mörcsendájzing lény a Falconban, azt megértem. aki már most kijelenti, hogy a film összességében egy szar lesz, az meg egyszerűen csak buta mint a főd.

    majd december 14.-én kiderül.

  63. make love not war :D
    Megpróbálok érvelni amellett mégegyszer, hogy miért is nem probléma az, ha valaki rajongva várja az új részt.

    Az én SW történetem kb ’97 körül kezdődött, amikor délutáni ált sulis filmklubban VHS-en megnéztük az Új Remény – technikailag felújított – változatát. Természetesen egyből elfogott egy új sci-fi rajongás, mert az akkori TV sci-fi szerű kínálat 8 éves fejjel nem volt valami veretős (Sliders meg Babylon 5 volt kb a műsoron, amikre emlékszem…). ((az Alient meg sunyiban néztük jelenetenként alámondásos VHS-en, ha szülők nem voltak otthon, azt inkább horror kategóriába raknám az akkori nézőpont alapján))

    ’99-ben robbant a hír: osztályfőnöki óra, megyünk mindannyian moziba, Bajlós Árnyak, teljes mámor :D 10 évesen közel tökéletes szórakoztató élmény volt!!! Utólag könnyő látni persze a hibákat, de ez már alap (és menő is) manapság….

    Ugrunk 2015, TFA. Trailer-eket akkor sem volt erőm elkerülni, és a marketinganyagok, Ambrams & Disney kombó alapján sejthető volt a stílus, amit várni lehetett. Számítottam rá, hogy nem húznak nagyon kockázatos dolgokat meg, és tuti fognak hasonlóságok lenni az Új Reményhez. Ezek voltak az előfeltételek, amikkel beültem az ep 7-re és összességében nagyon kellemeset csalódtam.

    Hasonló volt a sztori az ep 4-hez? Igen, de nem vágott mellbe meglepetésként, sőt nosztalgikusan érintett.
    Jobb volt a látvány? Igen
    Zene volt új és fülbemászó? Igen (Rey’s theme)
    Nekem ez a fenti 3 elég…ha hozza a Last Jedi is a kötelezőt, számomra hasonlóan jó élmény lesz.

    Persze feltettem azokat a kérdéseket is, amik a másik tábort kiakasztják:
    Túlzottan sok volt a hasonlóság? (starkiller base) Igen.
    Nem volt elég mély a sztori? Nem.
    Cukormáz volt benne, meg túltolt cuki-robot marketing? Persze, hogy volt!
    …CSAK nálam nem ezek a kérdések voltak azok, amelyekre a válasz nagyobb súlyban szerepelt az élmény meghatározásában ennél a filmnél.
    Ezzel együtt ez nem azt jelenti, hogy egy Blade Runnert, vagy egy Arrivalt ne tudnék értékelni, mert egy Arivalt pl baromira élveztem. Egyszerűen más ingerek értek előtte, máshogy ültem be rájuk.

  64. Fructie:
    Miért, mit csináljon a Disney? Gyártson papírzsebkendőt?
    Művészeti ágazat?
    A mozi születésétől fogva első sorban szórakoztatóipari ágazat, nem pedig művészet. Az egy dolog, hogy vannak, akik művészetként űzik a filmkészítést, de ha művészfilmekre vágysz, azt ne a tömegfilmeken kérd számon. Ez kb olyan, mintha fikáznánk a képregényt, mert hol van ez Munkácsytól meg Csontvárytól…

  65. Ftuctie:
    A ” filmművészethez” még annyit, higy a klasszikus trilógia is -mondjuk ki- egy akkora sablon buta mese volt, hogy bármelyik magyar népmese mélyebb mondandót rejt, mégis szerettük, szeretjük.
    Aki a SW-ban művészeti mélységeket keres, az szerintem el van hangolódva nagyon.
    Ettől még persze lehet rossz a film, de mindent a maga szintjén kell megítélni szerintem. Csak unalmas már a sznob kisujjeltartó finnyáskodás.

  66. @Malachi
    Ki akar itt művészfilmet?
    Én kreativitást, bátorságot és szakmai alázatot várok!
    Meg egy jó sztoryt!
    Teli van a polc szerethető és érdekes popcornmozival! Még a Disney is tud ha akar: lásd Galaxis Őrzői (te is ezt emelted ki nem véletlenül)
    A baj ott van, hogy mindenféle kreativitás és tehetség be van tiltva, hogy profit egy percig ne kerülhessen veszélybe.
    Persze ezért mi nézők is felelősek vagyunk, hiszen a brandért fizetünk, nem a valódi tartalomért!

    Mi volt a bajod a Zsivány 1-el? Egy közepes film, de úgy mertek valami újat mondani, valami új színt behozni a SW-ba, hogy mindenki tudta mi lesz a film vége! Ráadásul sikerült nekik egy emlékezetes új karaktert is létrehozni: K2SO-t!

  67. @Scorpion82

    Na ez nem igaz!
    Persze rengeteg mesebeli elem van benne, ez nem vitás.
    De gondolj csak bele! Melyik magyar mesében van az, hogy elindulnak megmenteni a királylányt, akiről időközben kiderül, hogy tökösebb az összes királyfinál!
    Ez ám a valódi feminizmus, nem pedig az, hogy 2015-ben mindenáron jedit csinálunk az első szembejövő női karakterből :P

  68. Ez egy összeollózott űrmese volt mindig is, ami később tágult egy hatalmas univerzummá. Amúgy rendkívül jól összeollózott megjegyezném!

    Leia nem volt tökös, az lett a 3.(VI) részre. Karakterfejlődés.
    Rey világ életében szar körülmények között éldegélt és a botjával hadonászva megtanulta megvédeni magát. Majd még kiderül, hogy belül hatalmas erő is van benne, de ettől még nem Jedi, majd talán az lesz.
    Meg volt az esély, hogy Leia is az legyen, de azt valószínű dobták a készítők, hacsak nem az ismeretlen időszakban őt is edzette Luke?!

  69. Érezhető az új trilógián hogy igencsak az elmúlt évek YA-hullámán (Twilight, Hunger Games, Divergent, Maze Runner) megy tovább és a fiatal szinészek is erre utalnak. Ren karakterét szokták idegbetegnek és emósnak titulálni, de szvsz kellett már ide egy olyan dark karakter akin látszik a vivódás, az útkeresés. (Anankin karaktere nem vivódott szimplán pszichopata volt). Poe és Finn kicsit gyengébb, de ugye hogy Rey lett a női Jedi főszereplő, és tavaly Jyn is tiszta Katniss volt igazolja azt hogy a Disney a YA (Young Adult) vonalon mozog.

  70. “…de ki tudja azt kivárni, nem?”

    Az előző halálsemmi trailer, meg úgy összességében az EP7 után azt nem értem eleve, hogy várhatja ezt bárki? Én biztos nem nézem meg, pedig a megjelenés előtti végső előzeteseket leszámítva általában mindenről megszoktam ami érdekel.

  71. #DH Na de most már nehéz lesz emelni a tétet. Hiszen legutóbb már egy egész bolygó volt. A következő már csak egy fekete lyuk lehet!
    Mondjuk az tényleg egy halál/halott csillag :)

  72. Van egy másik tábor, aki azt nem érti, hogy egyesek meg hogy nem tudják ezt várni…. Törődj bele nem vagyunk egyformák.
    Gratulálunk a sok “nem nézem meg” embernek és találkozunk a moziban! :D

  73. szépnek szép. meglássuk a fogadtatást, de otthon azért mindenképp nézős lesz, csak nem biztos hogy pénzt is ér

  74. Azért aki a cukiságot emlegeti fel, mint negatívumot, ÉS szerinte az eredeti trilógia (4-5-6) hibátlan, az _ugye_ még emlékszik az ewokokra, vagy épp R2D2 helyben tipródós sipákolására többször is?
    De ha újranézném kétszázadszorra is, biztos találnék még ezer olyat, amire most egyből megy a “fújj, cuki”, “jajj disney” jelző.

    Aztán a történet: az ugye még szintén megvan, hogy a 4-nél faék egyszererűségűbb sztori kevés van? (Szegény kisfiú szüleit megölik a gonosz király katonái, szegény kisfiú emlegy bosszút állni, majd jól megbosszul mindent. WIN.)
    Szóval amíg ennél eggyel bonyolultabb a sztori (márpedig azért itt az), addig szerintem semmi baj nincs. Itt is visszautalnék a disney-zőkre: a sztori pont egy átlagos disney mese szintjén mozog összetettségben. Mégis jó, csak mert a régi trilógiában van. Ahha.

    A VII. (számomra) nyilvánvalóan egy átvezető film volt, ennyi év után valahol fel kellett melegíteni a témát, lehetőleg úgy, hogy a mai ifjabb korosztály (ami MI voltunk, mikor az eredeti ment) is be tudja fogadni.
    Elég egyértelmű, hogy max ebben, a 8. részben elfogy az újramásolható kontent, a régi karakterek szép lassan eltűnnek, és továbbléphetünk. (De oké, legyen a 9.) Viszont előbb-utóbb mindenképpen el kell jönnie a pontnak, amikor új sztori fog kelleni. Szóval örüljünk annak, hogy erre egyáltalán van kilátás. (Ellentétben azzal, amikor valaki évtizedekig ül egy ilyen világ jogain, és néha beleír egy “Noooooo”-t. A semminél minden kontent jobb.)

  75. Jegyek megvéve a premierre, öreg Luke-ot alap, hogy moziban kell nézni, nem is értem mit gondolnak itt egyesek. :D

  76. 12.14. délelőtt 10:45 – csak 3600 forintom ragadt be a remek jegyfoglalós rendszerben, de másodikra jegyet is kaptam a pénzemért. :D

    biker – én a RO-ról itt nem írok, olvasd el a kritika alatt. ugyanaz a véleményem azóta is. a kreativitást, bátorságot és szakmai alázatot pedig továbbra sem fogod ebből az előzetesből kideríteni.

  77. Szerintem baromi jó előzetes és a film is az lesz, ahogy a 7. rész is az volt. A sok rinyagép meg kussoljon. Állandóan minden blockbuster alatt rinyáltok a CGI meg a tököm tudja még mi miatt.

    Láttatok ti SW filmet eddig mert láthatóan fogalmatok sincs az univerzumról. Dumáltok itt a cuki szörnyekről, mikor az 1. rész óta cuki szörnyek alkotják az egész mercsendájzingot. Ott van példának okáért Chuwi, R2D2, C-3PO, Ewokok és még lehetne sorolni. Ezen rohadtul nincs semmi újdonság, amióta vannak blockbuster filmet azóta kb ez a divat.

    Aki szerint ez is egy eredeti trilógia remake lesz az meg nyissa ki a szemét mert még csipás. Ez egyértelműen teljesen más irány és ha kicsit figyelnétek akkor láthatnátok, hogy szokás szerint megint félrevezető előzetes, mert tuti, hogy nem minden úgy van ahogy az elsőre látszik.

    Human helyében minden blockbuster filmnél komment letiltást csinálnék. :D

  78. Egy kérdés.
    Ha van egy vállalkozásod x termékkel és ez láthatóan jól fogy aķkor miért kellene, hogy y termékre válts? Ezt azoknak akik szerint a disney a biztosra törekszik, amiből mondjuk kb annyi bevétele van mint égen a csillag.

    A másik: ha valaki szerint szar volt az ep. VII akkor fogja és nem nézi meg ezt sem. Én sem szidok senkit akinek tetszik pl a halálos iramban 102, vagy nem írok a cikkek alá, hogy ez egy rakás kaki. De ez csak egy példa a rengeteg filmből.
    És nem, ez nem hardcore fanboykodás csak értelmes emberi gondolkodás.

    A VII. rész minden hibájával, bájával ( engem pl Rey karaktere visz a sírba, és a sokat szidott kylovan nincs bajom) nagyon várós, és mindenképp premieres mozi.

    Ja majdnem kihagytam, borzalmas a CGI (sarcasm)

  79. Morzsolt:Ha van egy vállalkozásod x termékkel és ez láthatóan jól fogy aķkor miért kellene, hogy y termékre válts?
    Na megválaszoltad tökéletesen te magad ezt. Ezért vannak akiknek nem jönnek be az új sw filmek. Csak pénzről szól, nem arról, hogy befejezzék, kiegészítsék a történetet, vagy mert szeretik a készítők a világot és számukra egy valódi élmény ami ( nem a pénz miatt ) életük egyik legfontosabb része egy ilyen produkcióban részt venni mint Star Wars. Nem. Csak a zöldhasúról szól. Semmi másról. Semmi szívről, lélekről kreativitásról, tisztelet adásról a régiek iránt ( AMI NEM ABBÓL ÁLL HOGY LEMÁSOLJUK ), hanem az átkozott pénzről és profitról. Védheted bármennyire is az ébredő erőt a zsivány egyest vagy ezt ez akkor is a színtiszta igazság.

  80. KingMacsek: Ez azért nagyon igaz mert ott van kontrasztnak Lucas aki mint tudjuk sosem pénzt keresni akart hanem szív meg lélek meg a többi. Ja várjunk csak. :)

  81. Ha van egy terméked és nem törekedsz arra, hogy minél jobb legyen és fejlesztgeted, akkor lemaradsz. Senki se veszi már az első tévét. Vagy legalábbis nem nyersz meg vele olyan embereket, mint én akik a korábbi akiknek az első termék már eleve nem jött be, miközben kielégíted az alapvevőket.
    Nekem pl a dizájn (kosztümök, űrhajók) bejön ebben az univerzumban, viszont más már nemigazán. De talán, ha olyan rendező dolgozna rajta, akinek az erős stílusát szeretem és tudom, hogy megvan már a neve ahhoz, hogy szabadabban kreatívkodjon és valami érdekes is legyen belőle, akkor engem és még másokat is megnyerhetnének, akiket eddig nem sikerült. Bár tudom így is eléggé megvan ez a franchise nélkülünk is, de szerintem így azért nagyon lassan lassan morzsolódik majd le róla a nép. Disney kezében nem látok esélyt arra, hogy valaha is rácuppanjak.

  82. Szerintem érződik most,hogy kisebb a hype,mint a 7.résznél,a cinema city bénázik szokás szerint,de korántsem adtak el annyi jegyet elővételben,mint a 7.nél. Ez a trailer meg…utalgat,de mindenki az ellenkezőjét mondja…elég rossz marketing. És érződik is,hogy túl sok mindent mutatnak meg,főleg, hogy ez még nem a final trailer…kicsit szerintem most túl tolták a marketinget.

  83. @KingMacsek: Ekkora baromságot is rég olvastam. Nem semmi naivitás azt hinni, hogy van olyan cég a filmiparban vagy akár a világon más iparágban, ahol nem a pénz a lényeg. :D Lucas is a pénz miatt csinálta, nem azért mert ő akkora filmimádó volt. Ha így lett volna nem kreált volna egy maga 6 filmet. És akkor csak a filmeket mondtam.

    Utálom mikor ilyen baromságokkal próbálja valaki alátámasztani a hozzáértését pedig láthatóan annyi fogalma van erről mint a főtt csigának az életről. Egyébként miért is kéne tisztelnie bárkinek is a régi SW filmeket, aki újat akar csinálni ebben az univerzumban? Nem mellesleg akkor most legyünk hűek a régiekhez vagy akkor alkossunk újat. Úgy veszem észre az egyik kezed nem tudja mit csinál a másik mert saját magadnak mondasz ellent. Azért azt se felejtsük el megjegyezni hogy az annyira imádott Lucas sem tett le túl sok mindent az asztalra, van egy SW filmje 6 résszel meg pár Indiana Jones filmje azt csóközön. Lényegében ebből áll a filmográfiája. És akkor a Disneyt szidjuk meg a mostani rendezőket, hogy nem csinálnak újat?

    Nem tudom mit akartak azok akik állandóan sírnak de az első perctől nyilvánvaló volt hogy nem csak régi fanokat akarnak kielégíteni a mesegyárban hanem új generációt akarnak kiépíteni, ehhez pedig kell egy olyan film mint a 7. rész. Majd ha ez a trilógia lemegy utána beszélhetünk újdonságokról- Addig tuti nem. Bár szerintem ez a trilógia sem lesz újabb mint az előzmény pl. SW univerzum igazán a könyvekben meg a képregényekben van nem a vásznon vagy a tévében. Szóval alapból hülyeség elvárni ilyen dolgokat.

  84. 1-2 gondolat az SW EP VII-hez és VIII-hoz.

    – Kylo vissza fog térni a fénybe és mint Ben Solo új útra vezeti a jediket. Rey-nek annó Luke kitörölte az emlékeit mikor kicsi volt és lerakta a bolygóra ( Revan efektus) majd otthagyta (amikor elpusztították a jedi templomot és valszeg Rey miatt mentek oda Snoke-ék). Snoke-kal végez Rey majd ő lesz a sith sötét úrnője.

    – A teljesen új trilógiában már kaphatunk sok jedit sok sithet és talán visszatérünk a régi köztársasági időkbe, amikor minden kicsit több volt mint most és nem szűkítik be a valaha volt legnagyobb potenciállal bíró filmes galaxist.

    (remélem hasonlóképpen alakul)

  85. Malachi

    “aki már most kijelenti, hogy a film összességében egy szar lesz, az meg egyszerűen csak buta mint a főd.”

    Pedig bizonyosan szar lesz. Nem is lehet más, mint ahogy az epizód 7 előtt is nyilvánvaló volt, hogy nem lehet érdemben folytatni ezt a frencsájzt, mert azt a 2,5 filmre elegendő sztorit, amennyit ez az amúgy totál kidolgozatlan galaxis a maga gyermeteg de szórakoztatóan elbeszélt mondanivalójával elbír, Lukács már rég elmesélte. Nem véletlenül nem nyúlt hozzá ő maga sem ’99-ig. A közkeletű kamuval ellentétben nem a technológiára várt, csupán gőze sem volt a folytatásról. Na mikiegérnek még annyira sincs. Ez 2 pocsék SW film, meg ezután az olcsó Birodalom visszavág riméket sejtető előzetes után végképp egyértelmű kéne legyen. Az én olvasatomban az buta mint a föld, aki még mindig jóízűen majszolja, amit mikiegér elékanyarint, remélve hogy a következő adag majd csak kielégíti gasztronómiai igényeit, miközben messziről bűzlik, hogy a (gyártó)soron következő adag is csak szar.

  86. KingMacsek
    A válaszodból az jött le, hogy értetted mire akartam célozni. Azt mondanom sem kell, hogy kisarkítva írtam le a lényeget, de szerintem ez átment.

    De ez csak az egyik oldala a dolognak. Ha nem tetszik valami nem kell megnézni. Komolyabb/ Sötétebb/ Bonyolultabb sztori kell? Az nem a SW, lehetne de nem az, és nem is lesz, mert ez nem egy rétegnek szól hanem mindenkinek. És mi, akik igenis várják,izgatottak mi nem debilek vagyunk vagy bólogató kutyák, egyszerűen nekünk ez megfelel. Persze mi is tudjuk, hogy nem tökéletes de a Star Wars az Star Wars. És ha a szívedre teszed a kezed akkor rájössz, hogy a régi részek sem tökéletesek, sőt. Csak ugye az a fránya idő mindent megszépít. Eddig a 2000es évek trilógiája volt az ellenség, most ez.

    Na én kiszálltam, Peace mindenkinek.

    A jegyem már megvan a premierre!

    Ui.: CGI nagyon kilóg

  87. Szegény Mark Hamill 0:37-nél úgy néz ki, mint egy hobbit vagy egy törpe.

    Félbe van vágva, a feje nagynak tűnik, a karjai pedig rövidnek.
    A ruha pedig – ahogyan áll rajta – erre csak rátesz egy lapáttal…borzasztó.

    Reméljük, hogy a végső változatban ennél a jelenetnél nem így fogják majd mutatni.

  88. Remélem Johnson kihoz valamit ebből, azért már a trailerből is látszik, hogy ő komolyabb fószer, mint az abrams vagy aki a zsiványt rendezte.

    A karakterek és a cast jobb már nem lesz, de a hangulat, a rendezés és Luke megmentheti a filmet.

  89. jama speciál – persze, lehet, hogy rossz lesz a film. fenntartom magamnak a jogot arra, hogy miután láttam elhordjam mindenféle gagyinak ha tényleg egy vacakot csináltak. a 7 is üres volt (tudjuk miért) a RO se lett igazán jó, minden igyekezet ellenére. de – mint ahogy írtam – én ezzel megvárom a tényleges filmet. a korporét bullshites dumát hajtogatva te is azt hiszed, hogy mindent jobban tudsz mindenkinél és megfejtetted a világot, de hiába van igazad abban, hogy a Disney a pénzre hajt és a SW sztorija nem valami bonyolult és mély történet nem veszed tudomásul, hogy ebből nem következik törvényszerűen az amit állítasz.

    pláne nem az előzetes alapján. mi van ebben az előzetesben, amitől olyan rossznak tűnik a film? a szőrös puha kisállat? ne röhögtess. mi volt az Empire előzetesében, amitől az olyan jónak tűnt? érted, mit akarok mondani?

    neked van egy kialakult prekoncepciód (van alapja, ez tény) aminek semmi köze az előzeteshez – ha megkérdeztelek volna fél éve, akkor is ugyanezt írtad volna. te eldöntötted, hogy ez szar lesz mert Disney, oké. nem valami biztatók az esélyek, ha a 7. részre gondolunk. de adjuk már meg az esélyt a rendezőnek, meg a mindenkinek, hogy bizonyítson. szerintem.

    december közepén talán együtt anyázzuk majd az egészet, de addig én visszafognám magam.

  90. @117

    pláne nem az előzetes alapján. mi van ebben az előzetesben, amitől olyan rossznak tűnik a film?

    Személy szerint , Rey első jelenete, amint éppen eltaknyol a sziklán, a lépegetős résznél a CGI nekem nagyon 2010 gameplay footage, és akkor utána jön a műanyag hatású vulkános talaj fentről, majd a pirosan rikító szoba, túlságosan homogén és össze nem illő az előző képkockákkal, majd jön Reynek bamba merengése a fénykardra. Ez eddig nekem és szerintem nem valami remek. Utána jön a faszaság, bizakodásra okot adó képek. Aztán jött az általad említett hörcsög, Poe.. némi harc megint a képen, míg megjelenik Denzel Washington, akarom mondani Boyega morcosan. Robot, meg articfox, utána megint minden rendben. Egyszóval egy vegyes hullám nekem, ami sejteti, hogy egy újabb homage film lesz a játékgyárnak. Viszont abban igazad van, hogy elkönyvelni szarnak, nem szabad és nem is lehet. Csupán sejteti az eddigi tendencia és látott képek, hogy erra a Hype trainre felülni nem érdemes most még.
    Összegezve, nem azt mondom én (sem) hogy szar, hogy elkönyvelhetjük újabb SW harakirinek, csak hogy ez sem néz ki olyan epikusnak, mint ahogy azt páran ömlengve állítják. Persze no offense, hogy ha valakinek ennyi elég, akkor jó neki.

  91. Malachi

    “…ha megkérdeztelek volna fél éve, akkor is ugyanezt írtad volna. te eldöntötted, hogy ez szar lesz mert Disney”

    Így van, ugyanezt mondtam volna fél éve, de nem azért mert dizni. A világ összes stúdiója a teljes írói gárdájával sem tudna már értelmes Star Wars filmet létrehozni, mert nincs miről szóljon. Viszonylag kevés filmsorozat bír el háromnál több epizódot, a Star Wars nem tartozik közéjük. Igazából már a Jedi visszatér is félig rimék volt. A szőrös állatokkal pedig semmi bajom, én magam az ewokokat szeretők kisebbségéhez tartozom, ami összefügg azzal hogy a SW-t elsősorban meseként értelmezem, ezért például nem is értem azokat akik komoly hangvételt várnak. A birodalom visszavág is csak igen mérsékelten volt komor. És mint a meséket általában, úgy a Star Warst se érdemes folytatni a boldogan éltek míg meg nem haltak zárás után.

  92. jama speciál : Én akkor már csak azt nem értem, hogy miért pazarlod ezekre a filmekre és kommentekre az időd, ha már az első 2 film után leírtad az egész történetet a francba. :) Mit keresel itt a 9. film kibeszélőjében is és mondod évről évre a magadét? :)

    Mi ez a baromság, hogy nincs miről szólnia??? Ezer és ezer történetről szólhatna, csak túl kéne jutni a Skywalker családon már. De ha még maradnánk is Égjáróéknál , akkor is ott a Trawn trilógia és még sok más már megírt, de ki tudja még mit lehetne alternatívában kihozni ebből a GALAXISnyi történetből, több ezer éven át ívelő UNIVERZUMi sztoriból.

    Ott van még az Old Republic vagy hogy ne szaladjunk ennyivel vissza, akkor a Plagueis vonal, stb…

    Egy Old Republicból amúgy egy R rated Netflix sorozatot néznék meg szívesen…

  93. @ Soldierdsgn: +1

    Old Republic FTW :D
    Tom Hardy jöhetne, mint Darth Malgus. Akár Nolan is bevállalhatná a rendezést, csak hogy megint maszkot tehessen Hardyra. LOL

  94. Hamár szóba került az ArcticFox, ez a rókaszerű lény, meg a jelenet ugye azon a Crait nevű bolygón játszódik, ami valójában só felületű. Én úgy láttam, hogy a róka bundája kristályszerű anyagból áll. Nem lehetséges, hogy a “bunda” is sóból van? Szóval semmi köze a sarkvidékekhez, meg a zimankós telekhez?

  95. Soldierdsgn

    Igazából már a baljós árnyaknál leírtam az egész történetet a francba, és azóta is engem igazol minden egyes újabb darab. A kommentjeim oka pedig a nyilvánvaló véleménykülönbség például azokkal szemben, akik szerint milliónyi történet elmesélhető ebben a galaxisban, mindössze át kell nevezni a főhőst Skywalkerről, meg újra kell pozícionálni a tökugyanazt a cselekményt 8 ezer évvel előbbre és akkor minden oké. Ez amit mondasz működhetne egy valóban kidolgozott filmes univerzumban, de esetünkben a papírvékony tartalom (jók meg rosszak fénykardoznak) nagyjából 3 filmre volt elég, csak be kéne látni. Fanfiksönöket meg én is olvastam (Darth Vader kesztyűje és hasonló ínyencségek), ezzel együtt tartom a véleményem.

  96. jama speciál: Hát persze, hogy átcopyzható minden, de nem erről van szó, olvass el pár könyvet az sw univerzumból és rájössz.

    Ne Junior könyveket olvass, hanem JÓ könyveket. Akkor talán belátod, hogy lenne benne jókora anyag. Az hogy a jó harcol a gonosz ellen, az meg a filmek többségének alapja és a fő konfliktus. Ez nem egy olyan indok, hogy akkor max 3 filmig jó ez. Az előzménytrilógiákban is volt olyan, hogy nem csak vérre menő jó és rossz összeugrás volt, hanem szellemi párbajok és vívódások is voltak, szóval nem minden olyan fekete-fehér, ahogy te látod. Az Old Republic meg hát gigászibb és nem csak annyi, mait te hiszel, hogy ugyanaz csak régebben…. de mindig lesz gonosz és jó és a történetnek ez az alapja, meg a kettő közti állapot, az egyensúly. Ha ezt unod, akkor még mindig nem tudom mit is akarsz még itt ennyi csalódás után? :)

  97. @123

    És ez most miért is fontos? Articfoxnak hívom, mert hasraütés szerűen ez jutott eszembe első/második látásra. Kristályos bundájú róka. Na és milyen a jég? Bocs, hogy nem ismerem az SW univerzum összes bolygójának és annak élőlényeinek nevét és felépítését.

  98. Birodalom visszavág Copy+Paste

    Szereplők, helyszínek, történetvezetés. Ez már ennyiből is látszik.
    Még egyszer nem vezetnek meg. Majd otthon a kényelmes fotelból jó lesz egynek.

  99. @127: Pusztán érdeklődtem, nem annyira fontos. Nem baj ha nem tudod, én sem.
    A komment eredeti célja, hogy erről a hosszú és baromi unalmas fröcsögésről valami másfelé terelődjön a téma. Már elmondtátok a véleményeteket pro és kontra, de a másikat meggyőzni nem tudjátok. Ezt viszont nem látjátok be és tovább folyik a másik megtérítésére folytatott kísérlet. Unalmas.
    De én vagyok a hülye, minek jöttem ide olvasni a komment szekciót?

  100. @129

    Senkit sem akarok meggyőzni, kérdés volt, hogy mitől olyan számomra a trailer. Leírtam hosszabban, ha ez meg neked unalmas, az nem az én bajom. Ebből a szemszögből utolsó kérdésedre a válasz igen akkor.

  101. Akárki, akármit mond, én libabőröztem végig, pedig már vagy ötödszörre néztem meg. Biztos lesznek benne csalódásos részek, biztos, hogy a mikiegér-effektus néha zavarni fog, de akkor is – újabb SW film jön, és ha kicsit bénán is, de csak tágítja az univerzumot. És ennek én örülök…

  102. Irtó szórakoztató értekezések vannak itt:D leginkább az csal mosolyt az arcomra, hogy egyesek mennyire véresen komolyan veszik ezt a szériát. Én bevallom, világ életemben LOTR fan voltam, olvastam is, a *Szarvas (star wars) iránti imádatot meghagytam tesómnak. DE. Mindegyik részt láttam, nem is egyszer, volt amit, talán 4-nél is többször. Elnézegetem (a régebbi, kevésbé régi és az új részeket is), nincs ezzel baj.

    Nyilván az idő múlásával, a rendező, a színészek, írók stb. személyében bekövetkezett változások a filmeken is, sőt magán a szérián mutációt eredményeztek, amit van, aki be tud nyelni, van, aki nem. Na mindegy, nem tudom már, mit akartam konkrétan kihozni a kommentemből..kezdeti demencia:D de a lényeg, hogy aki unja, ne nézze, mert attól, hogy fanyalognak páran, biztos vagyok benne, hogy még 200 év múlva is lesznek SW részek :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.