The New Mutants-előzetes: még egy képregényfilm

Ha jól olvasom, akkor ez a PG-13-as horrorfilm kinézet kicsit szembemegy a New Mutants képregény szellemiségével. A történet látszólag annyi, hogy pár fiatal mutánst vizsgálnak egy elmegyógyintézet szerű helyen, de idővel elkezdődnek az ijesztő dolgok, mert a hely eléggé furcsa. Mindezt Josh Boone (The Fault in Our Stars) rendezésében kapjuk.

A tovább mögötti előzetes baromira nem győzött meg. Nem azért, mert nem képregényes kinézetű, hanem mert tipikus gagyi horrorfilmnek tűnik.

29 hozzászólás a “The New Mutants-előzetes: még egy képregényfilm” bejegyzéshez

  1. Nem teljesen megy szembe a képregényekkel, mert eleve egy olyan sztorit választottak belőlük, ami már alapból egy picit horrorosabb hangulatú volt a rajzolt lapokon is.

    Ilyen szempontból meg ez a cím is teljesen beleillik a FOX utóbbi fő X-Men filmeken kívül próbálkozásaiba: A Deadpool egy klasszikus akciófilm volt szuperhősös csavarral, míg a Logan egy disztópikus környezetbe helyezett western-szerűség.
    Na ez meg most horror lesz.

  2. ha valaki venné a fáradtságot, ennek az előzetesnek az összes beállítását össze lehetne vagdosni más filmek trailereiből. ez eddig botrányosan közhelyes.

  3. Jó a lényeg akkor az, hogy még csak kicsit sem megy szembe a képregénnyel, mert pont egy onnan vett sztorit adaptál. ;)

  4. Pg 13-s horror film… Szegény Anya Taylor be fog ragadni a horror filmes skatulyába, pesig a VVitch és a Split alaoján több van benne.

  5. Én biztosan rápróbálok majd.
    Szeretem a Marvel mutáns sztorikat, meg a horrort is.
    Mi baj lehet? :D

  6. Ha nem lenne benne Maisie Williams rá se néznék erre mert tényleg tipikus tucatszar horror filmnek tűnik. Persze lehet meglepődök de kétlem. Sokan azzal példáznak hogy a FOX-ot nem kell bántani mert mostanában mernek kockáztatni meg a DP meg a Logan is milyen filmek lettek. Hát azért legyünk őszinték. A Deadpool tucatszar fos volt 1-2 jó poénnal, míg a Logan valóban jó volt de kb az az egyetlen pozitívum a FOX-tól képregényes fronton az elmúlt 10 évből. :D

    Mondjuk Josh Boone nem rossz rendező de 2 filmmel büszkélkedhet eddig és ebből a Csillagainkban a hiba tetszett is tőle de ez azért más műfaj.

  7. nem ismerem a képregény ezen változatát, de van egy olyan érzésem, hogy a filmnek semmi köze nem lesz hozzá.

  8. A deadpool szerintem igen is jó lett a maga kategóriájában, és nem a FOX miatt. Hanem mert volt 1-2 tökös ember aki kiállt azért hogy
    1. elkészüljön a film
    2. studió beleszólása nélkül készülhessen a film

    hihetetlen hogy ezt nem látják be a stúdiók hogy sokkal jobb kreatívabb filmek készülnek ha nem pofáznak bele … :S

  9. delkantara:
    Lehet a The gifted-re gondolsz?

    Számomra csak a Fox filmek maradtak a Marveltől és próbálkozzanak mindenfélével, de ezt ennyi alapján moziban simán kihagyom. Semmi kötődésem nincs az alapanyaghoz, szóval nem is azért, csak ez olyan számomra, mint a Viszkis film előzetese. Magyar előzetesnek jó, de világviszonylatban semmi különös. Ennek magyar képregény filmnek kéne lennie :D

  10. abelh #3 +1
    Van itt minden ami kell: Gyanúsan zörgő mosógép, gumifal meg viccesmaszk. Ha nem lenne benne mindenki ennyire komoly, azt hinném, ez egy új “Horrorra akadva” epizód.

  11. Most miért ,szerintem meglehet nézni.Horror meg x men,ilyen még nem volt akkor most csináltak,ennyi.Attól még sokan megnézik,közületek is ;)

  12. Óriási még egy X-men film aminek semmi köze nincs a képregényekhez. Ráadásul ha nem láttam volna a végén a film címét meg nem mondanám, hogy X-men. Inkább a gagyi olcsó költségvetésű horrofilmet juttatja eszembe.

  13. Ez nekem most kurva nagy wtf. Nem is tudtam hogy jön újabb xmen film, azt hittem hogy még dolgoznak a dark phonixen, erre kijön a semmiből ez? És ez tényleg film? Azt hittem valami gagyibb sorozat vagy mi lesz. Miafasz?

  14. Szerintem nem gáz ez, csak nincs jól összevágva, na meg ez a pink floyd aztán rohadtul nem illik ebbe a trailerbe.

  15. Nagyon rossz előzetes, az ilyen elvontra megcsinált, titkolózni akaró előzetesek után nem fog senki beülni egy amúgy is kevésbé ismert filmre.

  16. Ezt ugye nem gondolták komolxan, hogy ez így ebben a formában meggyőz embereket. Ezt így hogy? Meg miért?

  17. Minden várakozásomat alulmúlta – ugyanakkor Anya Joy Taylor még mindig szédítően gyönyörű. Szóval eddig 1-1 :D

  18. végre valami komolyabb próbálkozás, hogy ne szuperhősös filmnek nevezzünk egy filmet, amiben vannak mutánsok, nekem ez horrornak néz ki, és nem tűnik rosszabbnak, mint amik az utóbbi időkben kijöttek. érdekel mi sül ki belőle.

  19. amit mindenki csak farkas filmnek hív és egy 17 évig tartó szenvedés záródarabja, még ha jó is volt drámának. ebből az előzetesből viszont annyit sem tudtunk meg, hogy miféle mutánsokról van szó, amitől még korrektebb.

  20. Lasden még mindig semmi köze nincs ahhoz. Ha találsz bármi asszociációt az általad belinkelt kép és az előzetes között írd le please.

  21. Elvileg a film a Demon Bear Saga gyűjtőnéven futó füzetek sztoriját venné alapul: https://www.goodreads.com/book/show/1259844.The_New_Mutants
    Én nem ismerem a sztorit, szóval nem tudok hozzászólni, hogy mennyit vettek át belőle a karaktereken kívül, de a Fox már korábban jelezte a filmmel kapcsolatban, hogy a New Mutants egy direkt horror műfajban működő füzeteiből készítene filmet, nyilván azért, hogy így ők legyenek az elsők, akik ilyet csinálnak (legalábbis az új, kétezres években készült filmeket nézve).
    Az más kérdés, hogy ez majd mennyire eredményez egy a műfaj kliséit felsorakoztató, béna filmet, vagy az eredeti célnak megfelelően sikerür valami értékelhetőt is kihozni belőle, de az ötlet nekem mindenesetre tetszik. Az előzetes meg nyilván úgy van megcsinálva, hogy a mainstream horror elemeket helyezték előtérbe, hiszen így több ember figyelmét keltik majd fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.