A Snowman rendezője kitálal

Our shoot time in Norway was way too short, we didn’t get the whole story with us and when we started cutting we discovered that a lot was missing.

Hiányzott valami humor a hét elejére. Konkrétan azt mondja itt fenn, hogy a norvégiai forgatásról hazaérve konstatálták, hogy nem mindent vettek fel, hiányzik pár jelenet. Igazi tapasztalt rendezővel van itt dolgunk. Ez egyben jó kritikája is a filmnek? A yahoo cikke alapján a Snowman 10-15%-a maradt ki, ami a vágásnál elég nagy problémát jelentett. Nem csoda, hogy nem áll össze rendesen a film.

human
írta
2017. 10. 17. 02:19
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “A Snowman rendezője kitálal” bejegyzéshez

 1. Ennyit arról, hogy a rendezői talán még tudna javítani rajta.

  Komolyan, nincs a világon még egy ekkora balek..nem elég, hogy hatalmas ziccert hagy ki, de még le is járatja magát ezzel a dumával? wha? Pedig a többség általában ilyenkor szokott a saját műve védelmére kelni, nem?:D

 2. Ahogy olvasom, elég kapkodós produkció volt, az meg mindig hibákhoz vezet, legyenek kisebbek, vagy ilyen ordas nagyok. Szóval a stúdió hibája is, megszokták, hogy 5 perc alatt össze lehet kalapálni egy riméket, de sztem nagy hiba elvárni ugyanezt a tempót egy egyedi filmtől is.

 3. Elég fontos 10-15% lehetett, mert a trailer túlzás nélkül tele van olyan jelenetekkel, amik be sem kerültek a filmbe…

 4. 7: eleg nehezen tudom elkepzelni, hogy a nem-leforgatott jeleneteket bele tudtak rakni a trailerbe. Persze lehetnek csodak.

 5. 8: Inkább arra próbáltam utalni, hogy a hiányzó jelenetek miatt egész egyszerűen nem tudták beleilleszteni ezeket a végleges filmbe, de a trailerben azért felhasználtak pár snittet. De ez csak óvatos tipp, amúgy full gáz az egész, bármi is van mögötte.

 6. Összeragadtak a lapok a forgatókönyvben, vagy mi van? :D Fassbendert sajnálom, remek színész, de gyakorlatilag az utóbbi 5 évben nem láttam jó filmben.

 7. “Elég fontos 10-15% lehetett, mert a trailer túlzás nélkül tele van olyan jelenetekkel, amik be sem kerültek a filmbe…”

  szerintem ez összefügg, avagy ki kellett hagyniuk dolgokat pluszban, mert nem volt értele a hiányzó jeleneteknek nélkülük.

 8. akkor ott a megfejtés, miért ilyen pocsékak a review-k. a könyvben azért benne van egy 10/7-es thriller, plusz a trailer alapján baromi jól elkapták a skandináv hangulatot, ami nagyvásznon még plusz, jó szinészek, szóval azért az alap adott volt.

  érdekes, hogy a komplett stábból senkinek nem tunt fel, hogy helloka, akkor kihagytunk x jelenetet. mert oké, hogy a vágásnál áll össze, de azért komoly sorozatos bakik vannak a háttérben, ha igy benézik.

  és akkor még mindig ott vannak az utóforgatások, vagy ennyire szuk a timeline? ilyenkor azért megkerülhetetlen kicsit számolgatni, hogy befektetés – megtérülés alapon nem érte volna meg pár milliót rádobni és keresni egy új friss dátumot. jó thrillerre lenne igény és ha jó lenne a visszhangja egy ilyet el lehetne tolni 100 millióig is otthon kis szerencsével. igy meg örülhetnek, ha 30-40M lesz belőle és akkor még nyilván nemzetközileg is megcsappan bőven a közönség.

 9. Engem is ez érdekelne, hogy mire észrevették addigra már nem tudták behívni a színészeket pótforgatásra vagy a stúdió döntött úgy, hogy nincs plusz pénz visszamenni Norvégiába leforgatni a hiányzó jeleneteket és oldják meg így?

 10. méghogy stábból nem veszik észre abelh! de nincs egy lista a leforgatandó jelenetekkel?
  ami kész, mehet mellé egy pipa… mint egy bevásárló lista.
  nem vagyok rendező…
  ez amatőr, bagatell dolog…
  és így, hogy még be is vallja, közröhej…

 11. Mikor az oldalon először felbukkant ez a mozi, már akkor is értetlenül álltam (írtam is), miért pont a 7. könyvvel kezdik a megfilmesítést.

  Mikor a 3. résztől szervesen építkezik a regényfolyam, és a 7. egyfajta érzelmi-tartalmi betetőzése az előzőeknek (folyamatos visszautalásokkal).

  Szóval számomra ez az egész valahol kódolva volt.

  Nem véletlen, hogy A tetovált lányt sem a végéről kezdték (még az amerikai verzió sem).
  A Q-ügyosztály esetei is lineárisan a haladnak a moziban.

 12. Marha bosszantó. Többet érdemelne Harry Hole karaktere.

  Talán majd egy egyszer a Netflix, Amazon vagy az HBO felkarolja… de hát azok is évek :(

 13. ezt én sem értem, nem lehetett behívni utóforgatásra a színészeket, hogy kitöltsék a lukakat vmi studióban felvett jelenettel?

 14. Haha, Norvégia és Oslo a világ egyik legdrágább helye. Nem csodálom, hogy siettek minél kevesebb időt tölteni a forgatással, így is irtózatos pénzbe kerülhetett. Aztán ez lett a vége :)

 15. Hole volt Hole nem volt…. kár érte most olvasom – igaz még csak a 3. részt – elég hangulatos, jó karakterekkel, valamennyi humorral, ebből lehetett volna több film is

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.