Első kép az idei Spielberg filmből

Úgy tűnik nem tökölt a rendező a The Posttal, mivel a főszerepben Tom Hanks és Meryl Streep található. Decemberi bemutató egyenesen az Oscar jelölésért?

A film a Pentagon iratokról szól, vagyis annak leközléséről a The Washingon Postban. Ezek az iratok Amerika a vietnami háborúban való részvételének a sötét titkait tartalmazták, azokat amikről nem tudott a közvélemény. A leközlést természetesen meg akarta akadályozni a Nixon-adminisztráció, és egészen a legfelsőbb bíróságig jutott az ügy, ezzel az egyik legfontosabb sajtószabadsághoz köthető perré dagadva.

human
írta
2017. 11. 01. 02:46
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Első kép az idei Spielberg filmből” bejegyzéshez

 1. Már megint Tom Hanks… Már megint valós történet mesélés Spielbergtől. Jo volt a Lincoln, de valami mast is csinálhatna.

 2. Torhferko, a Kémek hídjára gondolsz , ami nagyon jó film volt , és szerintem ez a műfaj nagyon jól megy neki, tetszett a kémek hídja humanizmusa, és a történetben meghúzódó optimizmus amit nagyon jól hoztak ki Spielberg és Hanks, remélem ez is olyan lesz.

 3. Tothferkónak igaza van. Ez a Spielberg már lassan 20 éve unalmas. Talán a Világok harca volt az utolsó nekem tetsző filmje. Akkor már inkább J. J. Abrahams mozikat nézek, mert kb ő viszi tovább a Spielbergi szellemiségű filmezést.

 4. Ez a film a Lajtától keletre tuti bukta lesz, sajnos a témáját és a mondanivalóját nem fogja érteni szinte senki :)

 5. Nem tudom a Ready Player One t mert Stevenek adták oda. Annyi más jobb rendezőt lehetett volna találni a filmhez. Az igazat megvalva a különvélemény óta nem nagyon csinált jó filmet, csak állandóan ezeket az oscar vadász filmeket .

 6. A Bridge of Spies és a The BFG műveit végig sem bírtam nézni, annyira nem érdekeltek.
  Erre most jön megint egy ilyen.
  Biztos velem van a baj, válogatós lettem.

 7. Én imádtam a Kémek hídját, de ennek már a leírásától is ásítanom kell. Ennél sablonosabb Oscar-bait már nem is lehetne.

 8. Nekem bejott, es ugy nez ki a kisebbseghez tartozom, de nekem bejott a Kapj el, ha tudsz; a Terminal es a Kemek hidja is… :)

 9. Spielberg sajnos kiégett, Pedig ő miatta lettem kiskoromba filmbuzi. A csapatáról ne is beszéljünk. Janus Kaminszki az állandó operatőre egy zseni…

 10. Spielberg egy zseni!! Gyerekkorom óta imádom. Régen volt A Balaton mozi, az üllő úton. Ott néztem meg az E.T-t, az Indiana Jones-okat stb. Télen cserépkályhával fűtöttek benne!
  Ilyen kurva öreg vagyok?
  Abban az időben a szegényes szórakozási lehetőségek mellett maga volt a csoda egy-egy filmje. Valahogy egy rendezőért se tudok úgy rajongani, mint Ő érte.
  Egész pályáján voltak azért “gyengébb” filmjei, nem csak ez elmúlt években, tehát kár leírni az Öreget.

 11. Csak egy példa volt a Lincoln, természetesen mindegyik filmje minőségi, talán az animáltak nem annyira, de mégsem maradandó egyik sem. Amiket felsoroltatok páran, azok egyszer nézős, utólag bólogatós hogy ez tényleg érdekes volt, kivételes színészi + rendezői iskola ott van, de aztán valahogy feledésbe is merülnek. Talán a történelmiség miatt. Igen, a Ryan közlegény is ilyen számomra. Egyiket se nézném újra ellentétben az Indiana Jones filmekkel, (kivéve a koponyás baromságot) 3. típusú találkozások, Világok Harca, E.T., Jurassic Park, Cápa. Ezek pedig mind fikciók.

 12. hinnye én erre kíváncsi leszek. Soroltátok itt a Kémek hídját (amit én évekig kerülgettem és idén láttam először, irtó kellemes meglepetés volt), a Lincolnt (kínszenvedés volt, sztem azt végig se néztem:D), de valamiért nem ezekhez kötném a fenti művet. Inkább jutott eszembe a Spotlight (tudom-tudom, nem Spielberg), ha hozza azt a hangulatot, nem fogom bánni, ha Oscar bácsi gyün nekik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.