Borul a bili Hollywoodban + lefújva a Playboy-film

Ezek durva hetek azért.

Úgy tűnik a sok mocsok ami Harvey Weinsteinről kiderült elindította a lavinát (Fucking Harvey).

Mostanra Kevin Spaceyről is tudhatjuk, hogy több fiatalt zaklatott szexuálisan.

Tegnapra Brett Ratner titkai is elkezdtek a felszínre kerülni. Nem meglepő, hogy pont rá akarták bízni Jared Leto főszereplésével a Playboy-filmet?

A Playboy Enterprises PR dumája se semmi:

We are deeply troubled to learn about the accusations against Brett Ratner. We find this kind of behavior completely unacceptable. We are putting all further development of our projects with RatPac Entertainment on hold until we are able to review the situation further.

69 hozzászólás a “Borul a bili Hollywoodban + lefújva a Playboy-film” bejegyzéshez

  1. Ha még mindig csak a férfiak irányítanák a “világot”, akkor ez nem történt volna meg :D
    Egyébként meg az a véleményem, hogy szerintem ezen nők nagy része boldogan szopkodta a hollywoodi producerek f*szát a feltörés reményében… most meg hirtelen mindenki úgy látja, hogy ez bizony hatalommal való visszaélés volt… (persze az erőszak részét, ha tényleg volt ilyen azt elítélem).

  2. Eljött az egyszemélyi atyaúristenek vége. Már nagyonnem csak mozifilmmel lehet “híres” valaki, könnyebben széleskörű ismertséget lehet generálni, jóval kevesebb pénzből. Nincsen szükség erre a közvetítői szintre, ki is fogja nyírni a “közösség”. És ez jó, az a nem jó, hogy eddig eltűrték/támogatták.

  3. Ma már Dustin Hoffman a soros: “Az eset 1985-ben történt. A nő akkor 17 éves volt, és gyakornokként dolgozott a forgatáson. Hoffman először csak flörtölgetett vele, de később, egy limuzinban ülve többször megfogta a fenekét és szexuális utalásokat tett.

    Az akkor 48 éves színész talpmasszázst is kért Huntertől, majd egy másik forgatási napon, mikor a gyakornok megkérdezte a férfit, mit kér reggelire, ő azt válaszolta: “keményre főtt tojást és puhára főtt csiklót.”

    Hoffman nevetett, Hunter azonban kirohant a mosdóba sírni. Később a húgának írt levelet, amiben beszámolt az esetről.”

    Vagyis nem erőszakolta meg, nem térdeltette le, csak megfogta a fenekét? Mi lesz a következő eset: “úgy” nézett rá???

  4. A képért pacsi. :)
    Jaja, majd jönnek ezek a “láttam rajta, hogy megfordult a fejében” cikkek is. :)

  5. Micsoda kedves, jó felfogású úriemberek vannak itt. :) Azt hiszem a filmbuzi kommentszekciója is egyike azoknak a helyeknek, amiket egy nőnek messziről el kell kerülnie.

  6. ellis: munkakapcsolatban volt vele, ráadásul fölé-alárendeltségi viszonyban. Márpedig ilyen helyzetben marhára nem fogdossuk a másik fenekét, vagy teszünk szexuális utalásokat (kivéve egy ősi szakma esetén).

  7. 1 nemrég olvastam egy stand up-ostól valahol, hogy úgy döntöd el a legkönnyebben mi számít zaklatásnak, hogy elképzeled azt hogy TE kapod és egy börtönben egy 50 kilóval nehezebb férfi csinálja,mondja.
    2 Ha lánya születik az embernek a szexuális zaklatás fogalma hihetetlen tág tud lenni egy férfi szemszögéből is

  8. Azért milyen jó már, hogy vannak olyanok akik szerint nincs abban semmi ha egy 17 éves, tehát kiskorú (!!!) lánynak, aki ráadásul a beosztottja, egy 48 éves férfi megfogja a fenekét. Hiszen ez teljesen normális. Atyaég…

  9. Ugyanakkor ezek a történetek akkor is nyilt titkok voltak akik odamentek többnyire tudták hogy mi vár rájuk, nem volt kötelező ott dolgozni.

    A mai napig ez megy Hollywood-ban csak most jutottak el odáig hogy gazdaságos lett róla beszélni.

    Mellesleg elítélem az ilyen viselkedést, de lássuk be vannak akik megtehetik, és vannak akik meg direkt így akarnak feljebb jutni hogy beadják a derekukat.

    Tisztelet a kivételeknek.

  10. Király amikor egyik ember megmondja, hogy egy másik embernek mi a tűréshatára…mindenkinek más. Igenis valakinek az már zaklatás ha pl. Szexuális tartalmú beszólásokat kap.
    A probléma az, hogy ez eddig folyhatott, plusz szerintem folyni is fog tovább

  11. Manapsag igy jutnak egyesek sound berlethez is XD aztan meg ha kicsi vagy nem teljesitett meg nincs cucc akkor jon a feljelentes meg a szuper gazsi! Tadam igy lesz a celeb :D

  12. Am meg en kedvesseggel sosem jutottam semmire hiaba lestem minden kivansagat, de ha fogdostam bunkoskodtam az esteim mindig jok voltak hat ennyit a nokrol! Pacsit nektek ugyhogy ne rinyaljatok ;)

  13. Human ez a képválasztás basszus :DD

    Amúgy se érdekelt volna a film

    Nagyon rémisztő az egész amúgy, az is volt eddig is, csak most még jobban. Olyan blackmirroros Hated in the Nation szinten para kezd lenni :/
    A végletekbe sodródás van megint. Mert eddig előjött valaki, az sok esetben baromira megbánta…és most nemcsak ilyen megfogta a fenekem dolgokról beszélek (hiába, h munkahelyen az is egy nagy NEM, bár engedély nélkül máshol is), hanem erőszakról stb. Nem is csoda, hogy nem volt kedvük, vagy nem látták értelmét. Erre most itt van ez az időszak, és teljesen átmentek a másik végletbe. Most már bárkinek elhisznek bármit, elfeledve, hogy azért sajnos bőven vagy olyan ember, aki hazudott már erről, akiknek egyébként külön bugyor kéne.
    Valahol középen kéne megállni, hogy a sérelmeit kitálaló személy se legyen megalázva, komolyan venni amiről beszél, kivizsgálni stb, de nem azonnal máglyára vinni a vádlottat és tönkretenni az életét, mert az ártatlan, míg be nem bizonyított, hogy bűnös dolognak még léteznie kéne. Nyilván az állítólagos bűn súlyossága sem mindegy. De manapság még azt is durván összemossa egy csomó ember. Nincsenek szintek. Felnőtt, hivatásosan újságírással foglalkozó ember készített listát, amire ugyanúgy feltett olyat, akit nemi erőszakkal vádoltak és Jason Momoa-t pl, aki egy szerencsétlen viccet nyomott el a GoT rape jelentéről 6 éve, már akkor bocsánatot kért (sőt azóta készített is egy filmet a native nők sajnálatos helyzetéről ebben a témában, hogy felhívja rá a figyelmet), de ezt a viccet most újra megtalálták, lehozták, “elfelejtették” odaírni hogy már bocsánatot kért erre most kérhetett megint, de lássuk be van egy jó 6 éve aztán kérhet megint. Leto-t egy tumblr fanfiction miatt tartja rapistnek egy csomó ember, mert a botrányos leleplező cikk sokakhoz eljut, de az utána jövő korrigálás már nagyon nem.
    Folyamatosan követelik a bocsánatkérést, amivel még nem is lenne baj, de utána jön az, hogy ez nem elég. Pedig itt azért egy-két nagyobb ügy kivételével nem lehet már más.
    Akit valós sérelem ért az álljon ki, mondja el (ha lehet még akkor), hallgassuk meg, foglalkozzunk vele komolyan (akkor is ha férfi btw), mert segít feldolgozni is az esetet, de kezd a dolog nagyon elborulni.

  14. Ez egy nagyon komplex téma. Szerintem jó ha ezek kiderülnek, azonban a büntetésnek is arányba kell lennie a tettel. Arra gondolok itt, hogy egy – természetesen elítélendő – pl.: fenék fogdosás miatt ne menjenek kukába életművek. Engem pl.: az is felháborít, hogy egyes zenészek bedrogozva, alkohol mámorban élve mindennapjaikat teszik tönkre magukat. És ők még sincsenek így elítélve… Kurt Cobain lassan 25 évvel a halála után is körbe van rajongva, és mintha senkit nem érdekelne, milyen űrt is hagyott maga után a zenén TÚL. Szóval jó lenne kicsit más oldalával is foglalkozni a ‘sóbiznisznek’, mert fontos ez a téma is, de már megint csak 1 adott dolgon van a hangsúly, és a részletek meg elvesznek…

  15. #weinsteingate
    Alapvetően elítélek mindenféle zaklatást Amíg vannak ilyen felfogású emberek -khm patkányok- akik szerint, ,,csak megfogtam a seggét”, na meg a Ketteske, és Négyeske felfogása, ne is várjanak változást.
    Tény, hogy vannak akik egy bérletért és képesek akármire, de nem kell általánosítani.

  16. Szerintem meg itt sokan elfelejtenek egy igen fontos dolgot. Pláne a nők. Értem én, hogy fontos hangot adni a dolognak még így 20-30-40 év távlatából is vagy akár több, de mi az isten értelme van ha közben úgysem történik semmi a tipikus amcsi reakciókon kívül?

    Lásd: “Igazi hős vagy, hogy felszólaltál a többi nővel egyetemben.” stb.

    Ezzel sehova se jutunk. Ráadásul azért azt se felejtsük el hogy ezek a zaklatások ha tényleg megtörténtek miért a sajtónak kell elmondani? Miért nem a rendőröknek? Lehet naiv vagyok vagy csak realista de ez inkább hírnév gyártás mint a szexuális zaklatás elleni kampány hisz ha nem történik semmi akkor minden marad úgyis a régiben.

    Viszont a legrosszabb talán az egészben, hogy ez az 50+ nő mostanra annyi férfit megvádolt, hogy közben az emberek elfelejtették hogy ezek közül a férfiak közül nem biztos hogy mindegyik bűnös. Azért a nőket sem kell félteni pláne Gagyivúdban. Eddig eléldegéltek a millióikból amiket ezek az állítólagos zaklatós markoltak nekik össze most meg hogy sztárok lettek fel mernek szólalni? Nekem ez kicsit wtf.

    De ami ennél is gázabb hogy a cégek kirúgják, ellenkampányolnak az állítólagos bűnösök ellen, sőt lemondanak sorozatokat, filmeket miattuk amivel nem csak a színész férfival, rendezővel, producerrel csesznek ki hanem azzal a több ezer másik munkással akik a projekteken dolgoztak (volna). És EZ a legszomorúbb az egészben!

    Ma már nem kell végigjárni a jogi procedúrákat, elég ha bemocskolsz valakit a neten és vége is az életének és mivel Amerika a legnagyobb képmutató ország a világon nagy eséllyel senkit se fog érdekelni hogy igaz-e amit dumálsz vagy sem hisz szerencsétlen nő csak áldozat lehet.

  17. Pont ezaz, nem kell általánosítani. Most jelenleg mindenki perverz szexuális zaklató, aki akár egy disznó viccet elsütött X évvel ezelőtt.
    Igenis derüljenek ki a dolgok és mindenki kapja meg a tett súlyához mérhető büntetést, de kezd már elmenni ez az egész a másik végletbe. Karriereket döntenek be 30 évvel ezelőtti (akár részeg, drogos bulis) sztorik miatt, amik vagy igazak vagy nem. Én nem védem ezeket a celebeket, mert undorítónak tartom Hollywoodot, de mivel a sajtó mindent tényként kezel mindenféle nyomozás nélkül, csak bemondás alapján, simán benne van a pakliban, hogy 5 perc hírnév miatt kitalál valaki valami 30 évvel ezelőtti sztorit, mert sosem derül ki az igazság.

  18. Engem ami zavar, hogy eljutottunk oda, hogy már lassan a bunkósságot is zaklatásnak titulálják, illetve, hogy senki sem azzal foglalkozik, hogy amúgy a társadalmunk, hogyan jutott el idáig. Maga az, hogy “zaklatás” valljuk be, elég szubjektív dolog ez, ki milyen szociális közegben nevelkedett, hogyan szocializálta magát. Az egyik gyerekkori lány barátom tökösebb és mocskosabb a legtöbb férfinál, neki bemondhatod a szexista poént, röhög rajta majd vissza szól egy frappáns szöveggel, de ismerek olyat, aki előtt, ha csak kicsusszan a szádon, az a szó, hogy pina, már megy a durci, meg a szemforgatás. Matthewval teljesen egyetértek ebben, ez egy iszonyatosan komplex, mélyen gyökerező probléma. Viszont azon kéne gondolkozni, hogy minek is köszönhető ez. Mert az, hogy már már a pornó az arcunkba van tolva a mezei realityn keresztül (pumpedék meg a villa lakók) az normális. Aztán meg csodálkozunk, hogy az átlag ember egy neander-völgyi lett. És én sem védem azokat, akik direkt erre mennek rá, hatalmukkal visszaélve cselekszenek, csak azért. De valljuk be, itt mind a két fél hibás. Mert igen, ott van az, aki így akar feljebb jutni vagy csak a mezei “engem nem lehet megkapni” viselkedésre is lehet gondolni, megy a nagy képmutatás, aztán este már repül is le az a fehérnemű. De erről órákat lehetne beszélgetni, itt most még amire vigyázni kell, hogy ne jöjjenek a kamu vádak. Meg amúgy arra is kiv vagyok, hogy mikor fognak felszólalni a férfiak. Mert lehet ezen trollkodni, de férfiakat is érhet zaklatás. (igen tudom Spacey, de most a gyűlölt, hetero férfiakra gondolok)
    Utolsó mondatnak, Kaliforgia, Sue Collini karaktere. Mindent elmond :D

  19. A Próféta

    Azért itt az is bejátszik, hogy egyrészt a nők ritkábban zaklatnak férfiakat, másrészt meg ha egy férfi előáll ezzel akkor vajon mit fog kapni az intelligens kommentelőktől. Rosszabbat mint amit a zaklatott nők kaptak…

  20. MrAndree

    Ebben igazad van, de mivel egyenlőségre törekszünk elméletileg, hisz mondhatni nemektől függetlenül Emberek vagyunk, ezért szerintem ezzel ugyanúgy kéne foglalkozni. Nem kell hollywoodba menni, kérdezz meg egy vendéglátóst. Kevesebb női zaklató van, de egyáltalán nem ritka eset. Viszont ezt ugyanúgy nem szabad hagyni.

  21. Jah van az az oldala is a dolognak, hogy a nő flörtölget veled, utalásokat tesz, aztán meg ő van megsértődve. A másik, hogy az ilyen 1970-es eseteket eléggé hanyagolni kellene. Nyilván nem egyszerű esetek ezek, de ez a metoo dolog átment extrémbe. Bárki bárkit megvádolhat 20 évvel ezelőtti állítólagos dolgokkal, és jön a női közvélemény és mindenkit elítél.

  22. DarkEagle:

    “sőt lemondanak sorozatokat, filmeket miattuk amivel nem csak a színész férfival, rendezővel, producerrel csesznek ki hanem azzal a több ezer másik munkással akik a projekteken dolgoztak (volna)”

    És akkor a milliós rajongótábort még nem is említetted :)akik mondjuk alig várják a folytatásokat aztán egy ilyennek hála vége az ő szórakozásuknak is…

    am igazad van.

  23. slash: a bili azoknál borult akikkel erőszakoskodtak, most azok beszélnek, nem azok akik belementek.

  24. “a bili azoknál borult akikkel erőszakoskodtak, most azok beszélnek, nem azok akik belementek.”

    szerintem sosem tudjuk meg, hogy kik mentek bele igazából, csak most érthetően mást mondanak

  25. “Benyelte a kommentem a cenzúra? ” cenzúra nincs egyéni blogon, de ez amúgy is a spammotor lesz mert szerintem nem töröltelek.

  26. “kiv vagyok, hogy mikor fognak felszólalni a férfiak. ”

    már felszólaltak, hiszen Terry Crews és még jó páran említették, hogy őket is zaklatták.

  27. Én sajnálom azokat akiket zaklatás ért, de valljuk be egész Hollywood képmutatókkal van tele. Évtizedekig mindenki kussolt, a pénz, az oscar meg a karrier fontosabb volt. Most, hogy az más nincs veszélyben és még a hírekbe is pozitívan kerülsz be mint áldozat, most mindenki előáll. Sőt azt vádolnak meg akit akarnak, úgyse tudja bizonyítani, hogy nem fogdosta meg 30 évvel ezelőtt. Az ártatlanság vélelme itt repül ki az ablakon, mert a mocskos férfi biztos bűnös. Szerintem ez undorító.

  28. human

    cenzúra alatt a kommentmotort értettem, pedig semmi olyan nem volt benne, de nem érdekes pont ugyanazt írtam mint DarkEagle 2 perccel később :)

  29. Ez lett a modern “anitszemitázás”. Akire egyszer rásütik annak annyi. Természetesen az erőszak részét én is elítélem.

  30. Kezdek megundorodni ettől az egész filmes szarságtól amik mennek manapság. Ittvan Pl Spacey is, egyik kedvence sokaknak, erre kiderül, h gyerekeket molesztált…. tiszta vicc

  31. Nem akarom védeni, meg most a jogi dolgokat firtatni, de 14 éves volt a srác, Spacey meg 25 kb, nem azt mondom, hogy helyes, de nem 40 évesen ment neki 6 éveseknek. Plusz színház.. volt barátnőm, aki balettozott, egy kicsit volt szerencsém látni azt a közeget. Maga a fertő. Ettől függetlenül tré dolog az egész, de nem mondanám pedofilnak. Maradjunk a tényeknél.

  32. illetve egy 14 éves gyerek mit keresett egy felnőtt buliban??? jófejek a szülei, amiért felügyelet nélkül elengedték

  33. Ebben az egészben az a legfurább, hogy Weinstein-ügy miatt most érzi minden megbántott nő, hogy itt van az idő visszavágni évtizedekkel ezelőtti dolgokért, amik vagy megtörténtek, vagy nem. Akkor, amikor történtek – ha történetek – nem szóltak róla senkinek, legkevésbé a hatóságoknak, mert reménykedtek benne, hogy a testüket bevetve előbbre juthatnak a showbiz-ben. Ha valódi nemi erőszak (erőszakos nemi közösülés és orális erőszak) történt, akkor én is azt mondom, hogy bűnhődjön aki megtette. De aki rácsapott egy nő fenekére a forgatáson, vagy tett neki kétértelmű viccesnek szánt bepróbálkozós szöveget, akkor azt már ne mossuk össze az erőszak fogalmával. Ilyen alapon egy átlagos szombat esti buliban nők millióit “erőszakolják” meg férfiak milliói, akár egy nőn egy este alatt akár több tucatnyi “erőszak” is megeshet ilyen alapon. Ne vicceljünk már.

    A pedofília már más tészta, bár ha jól tudom Spacey nem követett el valódi erőszakot, csak próbálkozott, ami mondjuk szintén nem túl szép dolog egy 14 évessel, de azért nem olyan, mintha letolta volna a gatyáját és hátulról telibe kapta volna el a kis srácot.

    És megint csak mi, filmszeretők járunk rosszul az egésszel mint ahogy valaki előttem is írta, hogy ezen okok miatt nem fognak elkészülni remélt filmek, sorozatok, és nem kap munkát több ezer ember, akik már leszerződtek a munkákra.

    Egyébként tegye mindenki a szívére a kezét: Soha egyikünk sem tett kétértelmű utalásokat nőnek? Soha egyikünk sem ütött rá egy buliban egy csaj fenekére? Most akkor mindenki bűnös? Hollywoodban ha így folytatják nem fognak egyetlen egy “ártatlan” férfit sem.

    És ilyenkor azzal senki sem foglalkozik, hogy pl. Indiában belföldi és külföldi nőket erőszakolnak meg csoportosan a helyi söpredék? Vagy amik történnek tőlünk nyugatabbra és északabbra? Azok a valódi nemi erőszakok, nem az, ha valakinek rápaskoltak 10-20 éve a fenekére.

  34. Azért egy valamit tisztázzunk. Ha egy 17 éves lánynak akarata ellenére rácsap a főnöke a fenekére, az igenis zaklatásnak minősül. Ha én megtudnám, hogy a lányommal valaki ilyet csinál, biztosan nem hagynám annyiban a dolgot. Könnyen okoskodik olyan, akivel ez nem történet még meg.

  35. zsozso:

    Oké. De itt 32 évvel ezelőtti dolgokról beszélünk, nem?
    Milyen dolog már, hogy most huzakodik elő ezzel? Ha 1985-ben elmondja a szüleinek, vagy a rendőröknek hogy mi történt – bár ez nem büntetőjogi kategória szerintem, h rápaskoltak a fenekére – akkor egészen más a dolog. Most jön elő ezzel egy majdnem 80 éves embert megvádol. Hogy bizonyítsa be Hoffman, ha esetleg ártatlan, hogy nem is csinált semmi ilyesmit?

    És most nem akarok találgatni, de azért feltételezhető, hogy Hoffman nem csak úgy elkezdett cicázni a 17 éves lánnyal, hanem kapta a jeleket rendesen ami bátorította. A csajnak meg biztosan imponált, hogy egy apukája korabeli Hollywood-i sztár belemegy a cicázós játékba. (Persze, nem tudom, hogy hogy történt, de erre is látok esélyt simán. De azért az mindenképp igaz, hogy egy fenékpaskolás messze van a nemi erőszaktól.)

    Én úgy tudom, hogy a bűnösöket is megilleti az ártatlanság vélelme addig, amíg az ellenkezőjét hitelt érdemlően rá nem bizonyítják.

  36. Azért nagy a baj a fejekben egyeseknél itt is, illetve furcsállom, hogy még mindig nem tiszta, hogy a szexuális zaklatás és a nem erőszak nem ugyanaz. Ellenben mindkettő elítélendő. Ha meg valaki nem látja a különbséget aközött ha egy buliban részegen rámarkolsz egy lány fenekére (megjegyzem ilyenért ott is minimum pofon járna) vagy aközött ha nagyhatalmú főnökként a beosztottaddal teszed ezt, ott már tényleg bajok vannak. De nyilván a 17 éves lány tehet róla mert “küldte a jeleket”. Grat. :D

  37. Nekem picit kezd elegem lenni ebből az egészből. Dustin Hoffmannál egy 32 éves ügyet citál elő az állítólagos megfogdosott nő. Hol a rákba volt 32 évig? Miért nem jelezte ezt korábban? Miért most? Jah mert Weinstein miatt most a címlapon van a téma és így meg lehet lovagolni a hullámot? Az ilyennek azt mondom, hogy fuck off, ha akkor nem szólt, mert féltette a karrierjét, akkor most ne álljon elő, hogy de hát neki az akkor…
    Ugyenez vonatkozik a Kevin Spaceys esetre is. 30 évvel ezelőtti ügy, eleve felvetődik a kérdés, hogy egy 14 éves fiú mi a lófaszt csinált egy felnőtteknek szóló partyn. Még ha meg is volt hívva a szüleinek észnél kellett volna lenni, szóval ha elengedték a fiút, akkor elsőként a szülőket venném elő. Egyébként meg hol volt Anthony Rapp 30 évig ezzel a sztorival? Ha akkor nem számított, akkor most se számítson, hogy aztán jól szétbassza a másik életét vele.
    Meg az a mexikói fazon, akinek állítólag PTSD-je volt mert Spacey fogdosta. Miért nem akkor panaszkodott, vagy csapta pofán, meg ez a PTSD is annyira divat. Apjuk faszát…
    Én nem mondom, hogy nincs igazuk ezeknek az embereknek és ha hogy ne történtek volna meg az esetek, de bakker ne most jöjjenek elő fejni a tehenet, mert erre azt tudom mondani, hogy mindegyik elmehet az annyájba kiveheti a lengőbordáit (nők férfiak egyaránt) és szopkodhatják meg nyalogathajták magukat.
    Szóval ez picit kétszínűség sokak részéről. És még azokat se értem, akik meg lettek erőszakolva és csak most álltak elő vele. Aha és hol a bizonyíték…?? Elhiszem nekik, hogy megtörtént, de bakker miért nem akkor jöttek elő ezzel. És itt most a Weinstein után kirobbannó botrányokról beszélek.
    És igen, amilyen szinten eszkalálódik a helyzet, hamarosan tényleg jönnek az “úgy nézett és emiatt kellemetlenül éreztem magam” “zaklatásos” ügyek, ami azért megint eléggé fuck off kategória.
    És azért is vicces egyébként, mert itt rengeteg munkakapcsolatról van szó, meg hogy felhívott a hotel szobájába (most nem arról beszélek, amikor a nőre kishíján rátöri az ajtót úgy nyomul be), beszálltam az autójába stb…? Azt ugyan miért csinálta ezt a sok nő? Ki lehet térni a felkérés elől, ha meg elfogadja a beinvitálást, akkor mit csodálkozik, ha a másik megindul mint a vitéz huszár…?
    Persze ez komplexebb, de sok nő akik most panaszt tettek pontosan tudták, hogy mivel jár és anno vállalták ezt a karrier érdekében, most meg panaszkodni… izé… FUCK OFF…

    De mielőtt valaki félre értene. Az is undorító, hogy producerek rendezők, színészek visszaélnek a hatalmukkal és eleve bepróbálják a dolgokat, rányomulnak nőkre/férfiakra akár tetszik a másiknak akár nem, helyenként fenyegetőznek, zsarolnak… Ezeket is disznókkal erőszakoltatnám meg, csak hogy érezzék a szeretetet. Szóval Weinstein felőlem mehet a levesbe, viszont azt már túlzásnak tartom, hogy akkor hirtelen mindenki próbál elhatárolódni meg menekülni stb… Spacey-nél se értem a Netflix mit szarozik. Forgassák le a 6-dik évadot, ugyan mit számít, EBBŐL A szempontból, hogy mit csinált 30 éve. Azért számít mert feneket kerítenek neki. És ilyen alapon én is állíthatnám, hogy XY molesztált, de mi bizonyítja ezt?

    Szóval ennek a szarlavinának egy jó része bullshit…

  38. Én a vádlottakat sajnálom, szerintem jól tették amit tettek, vagy nem tettek. De remélem megtették. Amúgy meg Nagy kamu az egész.

  39. Anthony Rapp kb. 20 éve meséli ezt a sztorit, csak eddig mindenki magasról tett rá, média is meg mások is, most lett hírértéke a dolognak, hogy Hollywood megtalálta a moralitasát. És újra előállhatott vele. Mellesleg névvel és arccal, nem úgy mint más sértettek a Spacey ügyben. Érdemes elolvasni az interjút amúgy vele, az is kiderül mit keresett a bulin.
    És a legtöbben azért nem beszélnek A, mert úgy gondoljak nem hisznek nekik, B, szégyellik magukat\saját magukat hibáztatják. Nem olyan egyszerű ez az egész téma egyik oldalról sem.
    Spacey publicistája meg nem tudom, ki vett egy szabadnapot valószínű, mert az a nyilatkozat kb. olaj volt a tűzre, annyira rosszul volt megírva.

  40. Hollywood nem találta meg a moralitását, csak kirobbant egy botrány azt hirtelen mindenki ujjal mutogat, meg elhatárolódik. Majd szépen elcsitulnak a hullámok, azt minden folytatódik ugyanúgy, mert tisztességtelen ajánlatok mindig is lesznek, és fel lehet tenni a kérdést, hogy az vajon nem szexuális zaklatás, amikor a színésznőcske ajánlja fel a cumit egy jobb szerepért?
    És az egy dolog, hogy Rapp 20 éve meséli a sztorit, de az eset 30 éve történt. Mit csinált az első 10 évben?
    Az A pontra: én a háromnegyedének most se hinnék. Hihetőbb ha azonnal bejelenti és esetleges erőszak esetén esetleg tudnak venni mintákat az orvosok stb… nyoma van a rendszerben, mint random módon 20 év után a hajcihő hatására meglovagolják a fejős tehenet.
    B pontra: nah itt azért el lehet gondolkodni, hogy miért szégyelli magát, és miért hibáztatja magát. Mert hülye volt és amikor felinvitálták a szobába, akkor igent mondott és azt hitte, hogy majd sakkozni fognak? Azért a naivitásnak is vannak határai…
    Egyébként meg pont az ilyen zaklatási ügyek jogilag a leggyökerebbek: mert hol van ilyenkor az ártatlanság vélelme?
    Anthony Rapp állítja, hogy történt valami, erre a Netflix felfüggeszti a forgatásokat, amíg kivizsgálják az ügyet. Meg az anyád (Netflix menedzsmenté)! Előbb bizonyítsák be, hogy csinált valamit ténylegesen, de a jó vicc, hogy nincs is vádemelés, hol tett Rapp feljelentést Spacey ellen? Ne pofázzon róla, hanem cselekedjen.

    És igen szar volt Spacey nyilatkozata, de legalább őszinte. Honnan a francból kéne emlékeznie arra, hogy 30 éve a több tucat buliból részegen az egyiken kire mászott rá és kire nem? Nevetséges az egész.
    És ismétlem, elhiszem, hogy megtörtént, de pl. Weinstein esetében is (ahol már megvoltak az első vádemelések) hol van a jogerős ítélet a bűnösségéről? Sehol, azt már mindenki máglyán égetné, meg nem készülnek filmek/sorozatok stb… mert a Weinstein Company érintett stb… Ez mekkora gyökérség. Tiszta óvoda. Mint anno Gibson meghurcolása…

  41. kíváncsi lennék, hogy szerintetek mit érnek el akik “meglovagolják a fejős tehenet” (és ezek más fogalmazásai). Mármint azt feltételezitek, hogy ez nekik anyagi hasznot hoz? Az ismertség = profit? Vagy nem értem komolyan, valaki vezesse le, hogy miért éri meg egy nőnek vagy férfinak előjönni és bevallani, hogy áldozat volt. Tudom, hogy a filmbuzi csak egy filmes blog aminek nem kéne ilyesmibe belemenni, de ez nagyon hibás logikának tűnik számomra.

    Ahogy az összes áldozathibáztatás sem egészséges, bár néhol úgy tűnik még a történetet sem olvastátok el. Sokszor vagy még 1 személynek ott kellett volna lenni (Weinstein történetek), aki baszott feltűnni így a nők nem tudták, hogy “mire számítottak”, vagy alapból ott sem kellett volna lenni a sztárnak némelyiknél. Ez egy intézményes zaklató gépezet volt, és igenis jó, hogy kiborul a bili. Arról ne is beszéljünk, hogy 10 tanú azért had legyen már jó kezdet egy tárgyaláshoz is akár, még ha nincs is más bizonyítékuk ellene. Ezek nem a twitter huszárok, hanem akik névvel esetleg vállalják a tanúzást is. 1-1 random gyanúsítás miatt semmi nem állt le odakinn, csak amint többen jöttek elő, hogy igenis őket is zaklatta a fentiek bármelyike.

    Persze érdekes a társadalom változása is manapság, mert jogos felvetés, hogy igenis mi számíthat szexuális zaklatásnak. De azt azért tisztázzuk, hogy amikor hatalmai eltérés van, akkor ott mások a határok, mint amikor kispisa elmegy táncolni és rápaskol egy jó seggre. Ez is pofont ér nyilván, de közel sem olyan szint, mint amikor valakinek a megélhetése függ kispistától, és az úgy csap a seggére.

  42. “kíváncsi lennék, hogy szerintetek mit érnek el akik “meglovagolják a fejős tehenet” (és ezek más fogalmazásai).”

    Pl a Dustin Hoffmant megvadol holgy epp most dolgozik egy memoaron, ami azert igy nagyobb figyelmet fog kapni. Ami egyebkent szinten sokat elmond az emnberekrol de amikor Michael Jackson-t pedofiliaval vadoltak, megugrottak a lemez eladasok ugyanez tortent a Lost Prophets-el is akinek az enekese tobbek kozott egy 1 eves csecsemot probalt megeroszakolni.

  43. Nem élek Hollywoodban, nem tudom, mi a módi, de ha itthon, ha pl egy rádió felkap egy hátrányos helyzetbe került anyát, családot, bárkit, akkor azért eléggé összefog a nép és nem kis mennyiségű adományt tudnak összekaparni.
    Amellett, hogy az áldozat hírértékűvé válik, nem egyszerű, átlagos lány lesz a szomszédból a többiek szemében, hanem egy olyan ember, akinek támogatás kell, bármilyen módon. Aki ténylegesen lelki /fizikai sérüléseket szenvedett egy egykori zaklatás alkalmával (és ami nem seggrepacsi volt), annak ez lehet a legtisztább haszon. Akik meg nyomogatják a bullshit csengőt, azoknak ez ugyanakkora hasznot jelenthet és ez irtó gusztustalan, mert akit meghurcoltatni készül, több évtized elteltével semmiféle módon nem tudja megvédeni magát.
    Találgatás arra a felvetésre, hogy miért csak most jönnek elő ezzel sokan, (legalábbis az az oldal, akinek vélhetően nemcsak a popijára suhintottak), ilyen helyzetben minél többen állnak elő, az annál nagyobb bátorságot adagolhat egy szürke egérkébe is. Sztem aki átél egy tényleges szexuális zaklatást, az hetekig vagy akár évekig érlelgeti magában azt, hogy ha előáll, a feje tetejére áll az egész élete, az, hogy hogyan álljanak hozzá az emberek, ha ebbe belegondoltok, sztem 10-ből 9 első nekifutásra simán a szőnyeg alá söpörné az egészet, mert nem éri meg a felhajtást, főleg, ha nem is igazán lehet semmilyen módon kárpótolni egy ilyen áldozatot. A zaklató esetleg kap pár év börtönt? naés? Nem tudom, én sosem éltem át ilyesmit, de aki ilyesmin átesik, nincs az a pénz, vagy hírnév, ami kárpótolná ezért. Azok a nők, akik meg vérszemet kapnak és nagyobb vehemenciával bírnak, simán csak a bosszú vezérelheti őket.

    Most, hogy igazán belegondolok, inkább arra hajlok én is, hogy igazából nem baj, boruljon csak a bili, árassza el a világot a szartornádó, ha minimum azt eléri, hogy kisebb közegekben is kiderüljenek hasonló dolgok, már megérte, de igazából az lenne a legjobb, ha vmilyen módon ezzel azt érnék el, hogy soha sehol senkivel ne történhessen meg zaklatás (haha szép remények:D). (Apropó zaklatás, döglesz papától az egy irtó jó film volt:D tökjó példa arra, hogy a férfiakat is simán tudják zaklatni, nem is akárhogy..másik jó filmes példa a tortúra).

    Namindegy szóval itt nem csak a logika számít, hanem h kibe mennyi empátia szorult..

    Nehéz ügy, nagyon nehéz ügy. Spacey miatt pl még mindig romjaimban heverek….

  44. 54. Human:

    Nem biztos hogy pont arra válaszolok amit kérdeztél, de ki tudja hány csaj cicázott, meg cumizott le hírességeket 20-30 évvel ezelőtt a nagy zsozsó meg siker reményében, jelenleg meg már csak mekis kaját árulnak éhbérért.

    Nekik most előállni tv-be újságokba kerülni igen is kifizetődő, mert a nyomorúságos kis életükben ami senkit nem érdekel végre a figyelem közepébe kerülhetnek.

    És igen amikor zaklatás vagy erőszak történik igenis azonnal elmondani valakinek aki segíthet családtagok illetékes szervek.
    Jó lehet hogy valakit annyira megvisel lelkileg és szégyenli hogy nem mer azonnal szólni, pár nap – pár hét esetleg 1-2 hónap oké.

    De nem 10-20-30 éves történetekkel kel előjönni. Hát hol van itt az elévülés kérem szépen? Meg a fentebb írtak szerint az ártatlanság vélelme?

  45. Pedig nagyon azt rebesgetik, hogy Kevin Spacey karrierjének annyi. Kirúgta az ügynöksége, a pr-osai. Ráadásul a House of Cards forgatásán is aktívkodott a váddal ért területen.

  46. bizonyos oldalak már kijelentő módban írtak arról, hogy neki meszeltek.. kvázi készpénznek vették az összes vádat (egy 2012-es bejelentés miatt – az én olvasatomban legalábbis.) És én még valaha hittem a média pártatlanságában:D

  47. “*mármint amit Spacey-vel művelnek, már indokolatlanul túlzásnak érzem…”

    nem látom miért, hiszen azóta még többen jöttek, hogy zaklatta őket, tiniket…

  48. “Nem biztos hogy pont arra válaszolok amit kérdeztél, de ki tudja hány csaj cicázott, meg cumizott le hírességeket 20-30 évvel ezelőtt a nagy zsozsó meg siker reményében, jelenleg meg már csak mekis kaját árulnak éhbérért.

    Nekik most előállni tv-be újságokba kerülni igen is kifizetődő, mert a nyomorúságos kis életükben ami senkit nem érdekel végre a figyelem közepébe kerülhetnek.”

    Ez továbbra sem látom hol éri meg, hiszen tényleg felemelkedni nem tudnak tőle, de most már a mekiben sem lesz jó dolgozniuk. És most már az összes ismerősük tudja, hogy mi történt velük, meg esetleg sok idegen is.

    Avagy nem pénzért jönnek elő, hanem mert mindenhol van szexuális zaklatás, és ha most a figyelem középpontjában levő Hollywoodban látszik, hogy elő lehet állni, ha ilyesmi történik veled, akkor máshol is. Ez hosszú távon mindenképp pozitív hatású lesz.

    Azt továbbra sem keverném ide, akik önként belementek, az csak tereli a vitát, hiszen most nem azok jönnek elő, akik belementek Weinsteinnel, hiszen ő mindig beváltotta az ígéreteit és adott nekik jó szerepet utána, ezért is tudta ilyen sokáig csinálni. A testével önként pedig mindenki azt csinál amit akar, azzal neki kell elszámolnia magában.

  49. De akivel nem történt ilyesmi és előáll az közszereplő lesz … szóval ez egy lehetőség is a senkiknek …

  50. Abu

    Azért már rég nem ott tartunk Spacey-nél például, hogy pár ember népszerűségre hajtva most őt jól besározta. Meg, hogy ő 30 éve részegen egyszer csinált valamit amit nem kellett volna és nagyon bánja. De biztos mind a tizensok ember az ismertség miatt hazudik most, főleg azok akik még a nevüket se vállalták tehát nem is tudjuk kik ők. Értem én, hogy jó színész meg a House of Cards remek sorozat de ennyire ne legyünk már elvakulva. :D

  51. “nem látom miért, hiszen azóta még többen jöttek, hogy zaklatta őket, tiniket…” ezt én reggel 7-kor írtam, a még többen lavináról 9 után kezdtek írni.

    Továbbra sem értem, ha a Netflix szerint 2012-ben volt erre precedens, el is küldték terápiás kurzusra, akkor a mostani bejelentők miért nem mentek egy Spacey-nél feljebbálló valakihez? Most akkor vagy a stúdió balf.kodik ezzel a kamudumával, hogy elküldték kurzusra (itt azért feltételeznék valamiféle megállapodást, hogy “végezd el, ha tudsz utána emberségesen dolgozni, ok, ha visszaesel, viszontlátásra”), vagy Spacey leplezte eddig nagyon jól, hogy egy elmebeteg vadállat, aki nem való emberek közé. Én ebbe csak azért kötök bele, mert egy ekkora stúdió mögött egy egész jogi osztály állhat, nem igazán tudom róluk elképzelni, hogy minden egyes ilyen felbukkanó ügyet (a stúdió jóhírnevének mentése céljából) csak így tudtak eddig megoldani. A fentiek fényében az ügyvédeik dobhatják a kukába a diplomájukat.

  52. Abban én is a többiekkel értek egyet, -hogy főleg amerikában- az 5 perc hírnév sajnos kifizetődő. Bár én amikor azt mondom, hogy vigyázni kell a kamerrokkal, inkább már a civilekre gondolok. Hiszen egyre több átlag ember áll fel. Mondjuk ez a #metoo szerintem röhejes, de már most is érződik a civil szférában lévő megmozdulás. Példának okáért a vendéghányás blogon van egy jó vitriolos írás egy 24+ os srác szemszögéből. Ő hogyan élte meg az ilyeneket. Én is ilyenkor már inkább erre a részére gondolok. Hiszen nem csak (B)Hollywoodban van ez.
    Arra meg hogy keverik a zaklatást az erőszakkal, ez szerintem a jelenlegi társadalmunknak köszönhető. Hiszen már a keményvonalas feministák (igen, a feminácik) is ezt vallják. Társadalmunk változik és átalakul, ennek egyik hozománya, hogy az emberek érzékenyebbek lettek. De ennek a dolognak talán lesz annyira pozitív hatása is , hogy talán most tényleg elkezdenek foglalkozni a dologgal és tenni ellene a hozzáértő emberek. Mert az olyan megnyilvánulások, mint a kedves magyar színésznő is tette, hogy a férfiakat ki kell herélni.. Na itt kezdődik a baj. Ezért ijesztő ez sok embernek.
    De őszintén, szerintem ez a dolog soha nem lesz egyértelmű és letisztázott, hogy mi számít zaklatásnak. Mindenki máshogy van szocializálva. Van akinek az imponál, ha nyílt vagy, legyen az akár a legperverzebb megnyilvánulásig, de van akinek pont a szöges ellentettje. Sexuális forradalom. Ez lett belőle.

  53. Bírom, hogy ilyenkor a sajtó sehol nem említi a rendőrség elől több alkalommal is meglépő Roman Polanski-t. Amikor anno elkapták, vagy egy sereg színész, meg rendező, producer…stb kiállt mellette. Most meg ha egy színészről kiderül, hogy (állítólag) évekkel ezelőtt megfogdosott valakit, akkor megy a boszorkányüldözés. Én is elítélem a zaklatókat és az erőszaktevőket, de ez már röhej.
    Másrészt ismertem a sulimban olyan (nagykorú) csajt, aki lefeküdt az egyik Professzorral, majd megzsarolta, hogy erőszaknak fogja feltüntetni ha az adott tantárgyból nem lesznek jók az eredményei. Hát a Prof nem állt kötélnek, így a csaj előadta a kis saját sztoriját a rendőröknek, a Profot meg elbocsájtották. Gondolom a karrierjének is annyi lett. Szerintem mindkét fél vétkes, de az ilyen esetet vajon hová sorolnák a “szakértők”?

  54. Kedvenc sorozat idézet: “Drágám egyedülálló, hetero, fehér fèrfi vagy, te nem lehetsz áldozat!”

    Honnan idéztem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.