Mínusz CGI

Egy válogatás arról, hogy pár film hogy nézett ki CGI nélkül. Nem meglepő persze, csak érdekesség.

human
írta
2017. 11. 02. 17:04
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “Mínusz CGI” bejegyzéshez

 1. Manapság hogy tudják így beleélni magukat a színészek? Egy Marvel film 2/3 része zöld vászon előtti bohóckodás. Egy háztetőn játszódó jelenetet sem tudnak megoldani.

 2. Mennyivel olcsòbb ès egyszerubb, na meg idotakarèkosabb CGI mogè bùjni (sok esetben), mintsem kreàlni egy egèsz szettet. Puffin kèrdèse jogos, bàr ezèrt szìnèszek a szìnèszek. :)

 3. Színházban sincs végletekig kidolgozott színpad. Így nem sokban különbözik a dolog. Nem olyan hihetetlen, elképzelhetetlen dolog ez szerintem

 4. Na hát akkor ezért állt annyiból a BvS nagy összecsapása, hogy két fing-gránát között Batman megkísérli lenyakazni Supit egy mosdókagylóval a homályban. Így már értem.

 5. A Pí élete blu-ray-en van egy nagyon jó 80 perces extra arról a 4 évről amikor a filmet készítették.Volt egy medence amit egy használaton kívüli reptér betonjába vájtak bele.Itt forgatták a viharjelenetet is.
  Nagyon szeretem az ilyen behind the scenes videókat.

  Ami utólag sokat emelt egy film értékén az a Pearl Harbour forgatási kisfilmje.Hihetetlen hogy milyen grandiózus díszletet építettek a CGI mellett.300 statiszta esett a vízbe a hajódarabról amit újra meg újra fel lehetett borítani egy szerkezet segítségével.

 6. Régen adott volt a helyszín, a díszlet, akár egy színházban. A színészeknek könnyebb volt beleélni magukat. Most meg mi van? Zöld háttér. Képzelj oda mindent. Ezek az agyonszűrőzött, elmosott hátterek nagyon ocsmányak.

 7. Nem az a baj, hogy CGI van, hanem, hogy már mindent azzal akarnak megoldani. Elég zavaró, hogy már a legegyszerűbb jeleneteket is – pl. két ember sétál egy parkban – is zöld háttér előtt veszik fel. Teljesen kiölik az élethűséget azokból a filmekből is, amik nem “mesék” (pl marvelek, sd-ek, stb).

 8. és az senkinek fel se tűnt hogy a BvS dátumát rosszúl írták ki :D 2012 írtak 2016 helyett :D

 9. Nekem a kedvenc példám a Jurassic Park 1. A legtökéletesebben használja azt a nagyon minimális cgit is, számomra a tökéletes látvány film. Ilyenek már sajnos nem készülnek. Zavar a mai filmeknél, hogy nem igazán építenek meg sok/nagy dolgot, a számítógép bármit képes megjeleníteni. Sajnos. Megvannak a pozitívumai a technika fejlődésének, de nekem nagyon tetszenek a régebbi idők filmjei az igazi díszletekkel, maszkokkal, bábokkal, ahol kicsit rá is voltak kényszerítve az alkotók, hogy ezeket használják, mivel a technika még nem tartott ott. Sokkal kreatívabb filmek ezek számomra. Néhány mai filmtől meg kifolyik a szemem, vagy annyira elüt az élő színész a cgi háttértől/lénytől. Persze sokszor indokolt és nagyszerűen alkalmazzák, amit persze elismerek. De hiányoznak a régi típusú filmek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.