Tovább folytatódott a Disney történet

Tegnap összefoglaltam, hogy miket csinál mostanában a Disney, és ezek között ott volt, hogy az LA Times filmkritikusát kitiltották a sajtóvetítésekről. Az egész célja az volt, hogy befenyítsék a lapokat nem filmes témákban, ezért egyre több kritikus fogott össze a Disney ellen:a National Society of Film Critics, a Los Angeles Film Critics Association, a New York Film Critics Circle és a Boston Society of Film Critics is bejelentette, hogy amíg ki van tiltva az LA Times addig az ő díjaikra nem is pályázhat a Disney, miközben a Washington Post, az A.V. Club és a Flavorwire is bojkottálni akarta a Disney filmeket.

A végeredmény? A stúdiónál végül rájöttek, hogy ezt egyelőre nem tehetik meg az újságokkal, Trump még nem rombolta le eléggé a sajtó renoméját, így végül feloldották az LA Times banját. Gondolom az is közrejátszott, hogy a kérdéses, a Disney korrupcióját feszegető cikk a nagy botrány miatt még több emberhez jutott el.

human
írta
2017. 11. 08. 02:34
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “Tovább folytatódott a Disney történet” bejegyzéshez

  1. Előző cikknél írtad, hogy nem akarsz ilyen(ek)ről írni, de szerintem jöhetne ilyen kontent bármikor. köszi a blogot, így tovább!

  2. Szerintem ennek csak rövid távon van vége.
    A Disney most megmérte.. még nem elég nagy.
    A következő pár évben bekebelez még pár stúdiót, majd megint megméri.

  3. Hàt, damage is done, ahogy az angol mondja.
    Ennyit a GotG 2 meg a Thor 3 dijkampànyàrol…na nem mintha amugy lett volna esélyük bàrmire.

  4. Igy van ilyen cikk jöhet több is. De ahhoz, hogy ne csak a felszínt kapargassuk, rá kellene világítani arra, hogy ez csak egy műbalhé, kvázi előjáték volt. A dízni mögött állók nem azért halmozzák a milliárdokat, hogy majd szépen üljenek rajta mint Dagobert bácsi. A cél, hogy “egy kézben” legyen a média az usában (is) már rég megvalósult, de mint látjuk makroszinten, nem mindegy kinél mekkora az a tortaszelet.

    Sajnos tényleges változást ez, (ha bojkottálták volna esetleg), nem eredményezett volna. De ilyen műbalhékra még sokat kell majd számítani a közeljövőben, amit jó lenne ha lehoznál itt kedves human.

  5. human: nem írtam le az általad leírt szót (ott se amit kitöröltél), és senki származását nem firtattam, ne sérts meg légyszíves, sokkal komolyabb ember vagy te ennél.

    Tisztában vagyok vele hogy ez a te blogod, nem hoználak kellemetlen helyzetbe. De ha mégis így volt akkor én kérek elnézést. Sőt visszavonok mindent, nincs ráció abban amit írtam. Hülyeségeket beszélek. Dagobert se igaz, az is kacsa. peace…

  6. Ha elolvasod a cikket végig akkor rájöhetsz, hogy ez amit te írsz csak egy hatásvadász szemét. Ebben az évben Anaheim 320ezres lakossága 180millió dollárral fog gazdagodni a park által generált várost érintő adóiból. Azt véletlenül se emeld ki hogy ez a város bevételének közel a fele vagy hogy a lakosság 10%-a egyedül itt dolgozik, így a generált munka helyekkel a vissza áramló pénzzekkel is csak élénkítik a hely gazdaságot.
    A valóság még csak véletlenül sem az hogy amikor a térségek pályáztak, hogy hozzájuk jöjjön a Disney és ezért hajlandóak voltak befektetni is, hanem az hogy egy 108millió dolláros parkolóért évi 1 dollárt fizetnek és ezt még folytathatnám, de inkább olvasd el a teljes NYT cikket aminek legalább van egy bizonyos szintű minősége.
    Persze kinek mondom ezt én is annak aki blog cikket ír miután a cikk első oldalának elolvasása után konklúzióra jutott…

  7. azért tiltották ki a kritikust, mert pozitív a LAT cikk? (NYT??)

    “A valóság még csak véletlenül sem az hogy amikor a térségek pályáztak, hogy hozzájuk jöjjön a Disney és ezért hajlandóak voltak befektetni is, hanem az hogy egy 108millió dolláros parkolóért évi 1 dollárt fizetnek és ezt még folytathatnám, de inkább olvasd el a teljes NYT cikket aminek legalább van egy bizonyos szintű minősége.”

    De ez a valóság, a nagy cégek kiszipkázzák a maximumot amit lehet és visszaadják a minimumot amit muszáj, ahogy írod te is.

  8. eleve nem értem: aludtak a Dízni PR-osai, amikor elkezdett a cég baszakodni? borítékolható volt a katasztrófa. manapság ilyet nem tehet meg egy cég ami annyira kényes az imidzsére mint a Disney.
    de legalább most felébredtek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.