Vége a Dark Universe-nek?

Az Universal ugye univerzumot tervezett a filmes szörnyeiből, és ezt az egészet a Dracula Unt The Mummy-val akarta elindítani. A láthatatlan embert, Frankenstein menyasszonyát, Farkasembert és a többeket tömörítő univerzumot Alex Kurtzman és Chris Morgan felügyelte volna (mint Feige a Marvelnél pl.), de ők távoztak a projektből.

Bár még nem jelentették be hivatalosan, és a Bride of Frankenstein forgatókönyve elvileg épp átírás alatt van, de az irodák üresek. A lényeg, hogy még nem 100% a roló, de egyelőre minden a “cancelre” utal.

Amúgy a Mummy nemzetközileg talán pénzénél volt, köszönhetően Curisenak, de sem anyagilag sem minőségileg nem tűnik olyan alapkőnek, amire sok mindent lehet építeni. Talán először kéne csinálni valami jó kezdőfilmet, amire utána esetleg lehet építkezni. Na meg nem Alex Kurtzmanna bízni a rendezést, akinek egy indie dráma volt eddig a keze alatt meg pár sorozatrészt. Bár írni sokmindent írt az évek alatt.

13 hozzászólás a “Vége a Dark Universe-nek?” bejegyzéshez

 1. Lehetett rá számítani a Múmia buktája után, illetve hogy kapásból eltolták a Frankenstein menyasszonyát egy évvel. Nem vagyok meglepve. Kicsit sajnálom. A gyenge kezdés ellenére javulhatott volna később a dolog.

 2. Tetszett a névsor, megnéztem volna Deppet, de Bardem és Crowe is (újra) nagyot szólhatott volna.

 3. Eleve rossz ötlet volt egy Múmia szólófilmmel kezdeni egy ilyen dolgot, Tom Cruise ide vagy oda. Meg kellett volna tartani a Drakulát és egyből egy közös filmet kellett volna csinálniuk a Múmiával, ahol a film 2. részében már Cruise lett volna a címszereplő…
  De így… Újabb indítás, gyenge film, gyenge történet…Nagy durranással kellett volna kezdeni.

 4. nem tudom mennyire lehet Cruise keze a dologban, ahogy magyarázták, hogy mennyire dominált a forgatás és az utómunkák alatt és miatta lett olyan, amilyen. ettől függetlenül is komolytalan az az elképzelés, hogy majd egy ilyen minőségu filmre fuznek fel egy világot, mivel nem ott tartunk, hogy hidegen hagyta a nézőket, hanem konkrétan utálták az emberek.

  és Cruise mellett Depp, Bardem, Crowe sem húzónevek, de azért közös filmben felkapja az ilyen ismerős arcokra a fejét az ember, szóval ebből simán lehetett volna valami. és akkor mehet a kukába, mert elmaszatolták a Múmiát, miközben tiz körömmel kapaszkodik mindenki manapság a biztos franchise termékekbe.

  persze ez ha bedől, akkor majd jön valami más, csak kihagyott ziccer, mert nemzetközileg biztos jól mentek volna ezek a filmek.

 5. Legalább a Farkasember megmenekült, nem lesz lealázva ezzel a mostani dark universe-s szarsággal. A múmia meg marad a 99-es változatnál. :)

 6. Az Úristen megmentette a Farkasembert egy kurva Rock-gyalázattól. Azért a szőrmókot a szívében hordozza az öreg.

 7. Hála istenek…………. mármint szerettem volna látni a Dark Universes alkotásokat, de ezek mind-mind horror filmek szörnyszülöttjei……. PG13-as bohóckodásnak nincs létjogosultsága ezekkel a karakterekkel.
  Nagyjából annyit értek így, mint ha kapok egy Lambogrhinit, de a lelkemre kötik, hogy max. 50km/h- val mehetek. Egy pillanatig nem érdekel és megelékszek annyival, hogy ok lassan megyek de mégiscsak egy Lambóval ……….de amikor bent ülsz, akkor már egyre jobban hiányzik a padlógáz. Egy Farkasember filmet el sem tudok képzelni leszakadó végtagok és belezés nélkül kemény horror atmoszférával. Nem bánom, hogy nem folytatják.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.