Készen álltok az új Star Wars trilógiára?

Igen, a Disney hivatalosan is bejelentette, hogy a Star Wars EP IX után új trilógiát kezdenek majd. Persze előbb még megnézzük a Last Jedi-t, a Han Solo filmet, és a JJ Abrams által megrendezésre kerülő kilencedik felvonást. Na de utána!

Sőt, mikiegérék rájöttek, hogy mégsem feltörekvő indie filmesekre kell bízni a franchiset, szóval az új trilógiát Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi, Brick) fejleszti nekik, valószínűleg az első rész írását és rendezését is felvállalva. Johnson amúgy a twitteren viccelt kicsit a helyzettel.

Mellesleg ennek elvileg már semmi köze nem lesz a Skywalkerekhez. Csak 9 film kellett hozzá!

Bár tévés hír, de ide elfér: a Disney azt is bejelentette, hogy a 2019-ben induló streaming szolgáltatására Star Wars sorozat is fog készülni. Nem animált.

human
írta
2017. 11. 10. 02:56
megjelenés
42
hozzászolás


42 hozzászólás a “Készen álltok az új Star Wars trilógiára?” bejegyzéshez

 1. Én kétlem, hogy teljesen nulláról kezdenének új trilógiát. Szerintem viszik ezt tovább csak Skywalkerek nélkül.

  Persze ha kívánhatnék akkor Revan filmeket szeretnék. Annál semmi sem érdekel jobban az univerzumon belül.

 2. Az én olvasatomban ez azt is jelenti, hogy egeresék nagyon elégettek lehetnek a Last Jedi-vel, ami nem rossz jel így előre. Vagy nem jó ha valaki utálta az eddig Disney SW filmeket. :)

 3. Ó, idáig csak most jutottam el:

  “Bár tévés hír, de ide elfér: a Disney azt is bejelentette, hogy a 2019-ben induló streaming szolgáltatására Star Wars sorozat is fog készülni. Nem animált.”

  Jó pár éve is szó volt róla, már akkor is azt mondtam, hogy jöhet, most is azt mondom, de kár, hogy még mindig évek telnek el, mire láthatjuk.

 4. A mesesorozatok szerintem színvonalasak, szerintem élőszereplősben is meg tudják csinálni. Jöhet.
  Az új trilógia nekem nagyon a témától függ. Old Republic jöhet, a 9. rész utáni éra nagyon nem.

 5. Bőrlehúzás ezerrel. Dolgozhatna már azon is a Disney, hogy saját, új filmekkel örvendezteti meg a nagyérdeműt. Mellesleg én a Star Wars játékokat hiányolom nagyon. Annak ellenére hogy a 90-es években futószalagon érkeztek a jobbnál is jobb programok, most kaptunk két Battlefront-ot, meg egy új Lego SW-t. Persze tudom, hogy vannak készülőben más címek, de ez a felhozatal akkor is gyér.

 6. Hollingsworth: teljesen egyetértek. Más karakterek, más sztorik, sokszínűség, rengeteg párbaj, mivel nem csak 1-2 sith és jedi volt akkoriban.

 7. Remélem végre kimozdulnak abból a nyamvadt 30 éved időintervallumból.

  Ha tényleg mást akarnak csinálni akkor talán végre láthatjuk mondjuk az Old Republic korszakát, vagy esetleg 1-2 évszázaddal a jövőbe nézhetünk…

  Bár én legjobban egy Old Republic sorozatnak örülnék. Megnézném Revan történetét.

  Ha viszont megint az jön hogy Kovázs József és Csapata hogyan élte meg az eredeti trilógiát csak most más szemszögből, akkor elmehetnek Hutteleségnek.

  Bár mondjuk egy önálló Lost Stars film snem lenne rossz. :)

 8. Meg lennék lepve, ha valaha is készülne Old Republic-os film, vagy sorozat (vagy akár videojáték). Egyrészt nem canon az a storyvonal, másrészt pedig ha esetleg mégis csinálna ilyet a Disney, biztos, hogy 0-ról indítaná az egészet, esetleg kisebb utalásokkal a korábbi univerzumra (lásd Thrawn a Rebels-ben).

  Nem éri meg nekik ennyire megkötni a saját kezüket. Az pedig, hogy nem lesz benne az SW család nem jelenti azt, hogy nem játszódhat mondjuk a felkelés idején, vagy mondjuk pont 200 évvel az EPI9 után.

  Én is kedveltem az Old Republic vonalat (bár szerintem annyira azért az sem egyedi), de akkora a csend körülötte, hogy esélytelen, hogy abból valami legyen a közeljövőben szerintem.

 9. Várható volt, hogy három fullos december kevés nekik, tovább kell fejni az introval ellátott vonalat. Hát elb*sztk részemről. Ez meg, hogy nem Skywalkerek – egyelőre egyik új szereplőről se tudni, hogy az lenne. Szerintem Rey sem.

  A sorozattal nincs gond, de a KOTORt szerintem elfelejthetitek. az a HC rajongóknak készűlne… a Disney meg a populárra negy.

 10. Hát, srácok a helyzet az hogy ősi SW rajongóként (az első könyvet kb 5 évesen olvastam, és az kb 1980-ban lehetett, pontosan nem emlékszem) én is imádtam a folytatásokat (Jedi Kristály , ó já) meg a kiterjesztett univerzumot (Dark Empire, ó já; Thrawn ó já), de a Dizni az egy vállalkozás, nagyon egyszerű szabályokkal.
  sok pénz be, kurta sok pénz ki. Ide se kreativitás, se rajongói igény-kiszolgálás nem fér bele.
  A SW7 ipari béna volt, mégis imádtam. Mire itt új trilógia lesz, addigra nemcsak mi, az öreg SW rajongók fognak elmenni rá, hanem a mostani érdeklődők is. Meg újakat is kell szerezni. Még több zseton kell, ez az üzlet szabálya.
  Tehát valszeg megnézik hogy a mostani trilógiából ki és mi lehet az, aki tovább viszi a nézettséget, aztán rá építenek valamit. A kicsit kreatívabb mókák megmaradnak a “Star Wars Story” filmekben, az agyasabb dolgok meg mennek a stream-re. A kockázatvállalás a befektetett tőke mértékével fordítottan arányos. Ezért jók a diznik, mármint üzletileg.
  Persze tudnak “lopni” a régi, kánonon kívül helyezett forrásokból, de a tuti a biztos: látvány, frencsájz, stb.
  Nézzük Johnsont, tud-e olyan agyas lenni, mint Füge Kevin.

 11. sum-blink: :-))))))

  Egyébként, ha (illetve nem “ha”, hanem ez biztos) fiatalítani akarnak a célközönségen, akkor be fognak dobni valamilyen post-Skywalker Jedi Akadémia Young Adult vonalat, ifjú (de már azért romantikus szállal megdobható) padawan-okkal, kalanddal, titkokkal, eltévelyedett, de végül a Sith útról visszatért Jedikkel, stb. a lényeg, hogy a didaktikus mondanivaló (gyerekek, mindig meg lehet javulni!). Arra elég nagy összeget tennék, hogy valami ilyesmi lesz az élőszereplős sorozat.

  Ettől mondjuk én speciel behányok, de szerintem esélytelen az engem érdeklő 2 zsáner, a dogfightos-űrhajós-minimáljedis (amolyan Battlestar Galactica-stílusban), illetve a jedis-sithes-drámás (lehetőleg Game Of Thrones szintű genyaságokkal megáldva).

 12. SW sorozatról évekkel ezelőtt volt már pletyka. Nem Yoda életét dolgozta volna fel? Kiv vagyok a sorira.

 13. Fuuu appám. Es akkor majd megjelenik mégis egy skywalker es mindenki bemegy a gatyába! Az utóbbi 2 rész minősége elerte, h végképp elkoszonjek a sorozattól.

 14. Élőszereplős SW sorozatot még Lucas is ígért a Sithek után. Aztán jött az elég ambivalens Clone Wars. (Nem a Tartakovsky féle, az király volt végig.)

 15. “Én kétlem, hogy teljesen nulláról kezdenének új trilógiát. Szerintem viszik ezt tovább csak Skywalkerek nélkül.”

  Az eredeti hír alapján teljesen új helyszín, teljesen új karakterek, minden jel arra mutat, hogy nulláról kezdik ezt. Én ennek nagyon örülök, az nem volt kérdés, hogy a Disney a végletekig tolni fogja a Star Warsot, nem értem, akik ezen most csodálkoznak. De jó irány, ha tágítani akarják az univerzumot, végre kihasználhatják azokat a lehetőségeket, amiket a setting tartogat, és nagyon izgalmas dolgok sülhetnek ki ebből, ha el mernek szakadni attól a lerágott 30-50 évtől. És ha esetleg szar lesz, akkor se “ég rá” a központi sagára.

  Nagyon ígéretes ez a The Last Jedi-ra nézve, az már eddig is látszott, hogy igyekszik új elemekt behozni a film a franchise-ba, ezek szerint ez elég jól sikerülhetett.

 16. szerintem inkább a star wars story-ként csináljanak filmeket vagy indítsanak élőszereplős sorozatot. több epizód nem kell

 17. Ha már a játék, és a soha nem fog elkészülni dolgok szóba kerültek… Star Wars 1313 …Halálom napjáig reménykedni fogok. :D

 18. Úgyis mindenki elmegy rá, mint ahogy én is. Sőt én szerintem 3-4x, ahogy eddig is minden SW filmre. Egyik sem hibátlan, mindegyikben vannak idegesítő dolgok, de a feeling megvan és még mindig elvarázsol arra a 2 órára. Csak ne tegyék tele a most divatos PC agymosással és ne legyen belőle young adoult sorozat (bár ha jobban belegondolok, az összes az nagyjából :)).
  Az, hogy a galaxis másik részében fog játszódni, az most mit jelent? Itt is ide-oda ugráltak a galaxisban. Ha ugyanebben a korban lesz, akkor tök mindegy a galaxis melyik részében fog játszódni, tök ugyanaz lesz, mint most. Old Republic-t én is szívesen néznék, de akár még az Episode 1 korában, vagy picit előtte lévő időből is (current republic? :))

 19. Old Republic adná magát, főleg azért is mert megy már MMORPG formájában, ezzel valószínű szépen megugrana a játékosok száma is
  A sorozat meg remélem felnőtteknek fog szólni, a Clone Wars nem volt rossz viszont nagyon gyerekesre sikerült

 20. levadász: Az mmorpg nem kánon, szóval ha a múltban fog játszódni akkor sem lesz semmi köze hozzá… Amúgy nekem nagyon úgy tűnik hogy ez nem számozott epizódos trilógia lesz (am majd megy tovább tíz év múlva) hanem inkább sw story csak három részben kibontva, vagy félreértem?

 21. Sajnos a 1313 is bukó, a Maul játék is, a Force Unleashed 3 is. :( Disney aggyal gondolkodva nem éri meg nekik, inkább az új generációra/ filmekre alapoznak sajnos.

 22. nem értem miért akarnak sokan Revanrol filmet, az màr megvolt Kotorban, ha abbol filmet csinàlnànak ugyis csalodàs lenne. Viszont old republic jöhetne, rendberaknàk legalàbb azt a részét is a kànonnak, Johnsonnal meg föleg.

 23. Bárki azt képzelte, hogy ezek megállnak 6 filmnél? Azért vették meg, hogy kifacsarják belőle még az utolsó csepp “vért” is. Lesilányítani mindent, ez az ő mesterművük, ehhez értenek a legjobban. Ne várjon senki többet ezektől.

 24. Nem értem, miért írják többen is, hogy miért gondolta bárki, hogy megállnak 6 filmnél. Senki nem gondolta. Megvették a világ (egyik) legnagyobb franchise-ának jogait, addig tolják, amíg lehet. Ha még 30 évig, akkor addig. A Star Trek például 51 éves, Superman meg 84, könyörgöm. Ideje felnőni, ez a show business, pénzért szórakoztatnak, és amíg megéri nekik, addig nem lesz vége.

  Azt sem értem, miért írják többen is, hogy Old Republic. Soha nem fognak semmilyen játékot, regényt, vagy bármi olyat megfilmesíteni, ami ezeken alapul. Ez eddig is nyilvánvaló volt, hülyék lennének ilyet tenni.

 25. @jiliac Szerintem mindenki, aki szereti ezt a messzi-messzi galaxist szeretne minél többet látni belőle. Amikor a Rogue One elkészítését bejelentették fogtam a fejem, hogy ezt minek meg mi az, hogy jedik nélküli Star wars. Aztán mióta láttam a kedvenc részem és tizedszerre is elsírom magam rajta. Ez a franchise a lehető legjobb kezekbe került néhány éve.

 26. Na végre egy jó hír!! Így már van egy kis remény hogy jó lesz a 8 rész!
  A sorozat remélem színvonalas lesz és szintén pár ezer évvel a Javin i csata előtt játszódik!! Az új trilógia pedig borítékolható volt nyilván pénz pénz… ezzel nincs is baj csak szakadjanak el végre ettöl az idövonal tól!! Old Republic trilógiától lennék én is a legboldogabb bár az nem kánon nyilván nem fogják megfilmesíteni de ha csak ötleteket emelnek át (sith birodalom, sith holocron, amikor még a sith eknél nem élt a kettő szabálya stb..) Jó írókkal annyit ki lehetne hozni belőle akár több trilógiát is !! De ahhoz vissza kell menni az időben több ezer évet és nem előre mert a Sith ek hez képest a Ren lovagok hát mint ég és föld!!

 27. Csak egy kérdésem van: MINEK?
  (tudom, a pénz)

  De ezt az erőforrást költhetnék mondjuk új ötletgazdag univerzumok kitalálására is..

  Én nagy videójátékos vagyok és már évek óta azt veszem észre, hogy a videójátékok történetírói messze kreatívabbak, mint a filmesek. Elég csak megnézni a nemrég megjelent Horizon:Zero Dawn történetét, aminél okosabbat, eredetibbet nem nagyon láttam az utóbbi időben filmek terén. De említhetném a Mass Effect trilógiát is.

 28. Teljesen logikus lépés…nem játszhatják el a 10 részben,hogy megint Rey lesz a főszereplő és persze megint lesz egy új rend,amit ugye úgy is legyőznek a 9.reszben. Szerintem egy régebbi korban fog játszódni, tinik lesznek a szereplők, és ismét lesz egy kiválasztott…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.