Amikor a feministák elszállnak a Justice League kapcsán

Úristen de rég röhögtem ekkorát egy cikken. Amikor látod, hogy izzadnak a semmiből probléma felfújásában az SJW harcosok:. Ez lenne az új kép, ami alapján kiborultak

The Amazons’ New Clothes. Egy hatalmas cikk arról, hogy Patti Jenkins vs. Zack Snyder miképp ábrázolja az amazonokat. Balra a Wonder Womanben, jobbra Zack Snyder filmjében, a Justice League-ben. “the difference between the male and female gaze”.

Hogy mi az egésszel a bökkenő? Most azt figyelmen kívül hagyva, hogy mindkettő képregényhű és illik a történetbe a kinézet: amikor Butlerékkel csinálta ugyanezt az nem volt gáz? Avagy nem a nőket tárgyiasította, hanem követte a képregényeket a saját szűrőmániájával megfejelve.

20 hozzászólás a “Amikor a feministák elszállnak a Justice League kapcsán” bejegyzéshez

 1. Oh nem csak ez a vicces benne, hogy összehasonlítva a 300-zal amire a nyáluk csorgatták és nem volt bajuk ez így néz ki…vagy épp hogy Aquaman ugyanebben a filmben mennyit lesz póló nélkül.
  A legviccesebb az, hogy egy kicsi megerőltetés és megtudja a cikkíró, hogy az adott kockahasas amazon kosztümök nem a Wonder woman szóló után vannak a filmben, hanem több ezer évvel azelőtt. Azaz egyszerűen egy fejlődés történt, ahogy basszus az emberekkel is. De pl az amazonok a JL történései idején is benne lesznek a filmben, ahol már olyan a kosztümjük amilyen a WW-ben volt. Ráadásul most az egyik crossfites csaj, Brooke Ence is lenyilatkozta, hogy nem érezték magukat rosszul a kosztümben, sem szexualizálva, nem is mindenkinek van ilyen kockahasas, de ha még lehet a WWhez képest csinosabbnak is érezte magát a nagyobb haj miatt, ami egy olyan nőnek mint ő igazán jó változás, hogy egy kicsit lehet feminin.
  Ha rájuk nézek nekem először az jut eszembe, hogy mennyi kemény munka lehet emögött a test mögött, és elszántság és erő. szerintem a szexisták inkább azok akiknek nem jön le más.

 2. a fenti két képről konkrétan Bollywood és az indai filmek jutnak az eszembe, ahol a muszlim és hindu nőket néha úgy lehet megkülönböztetni, hogy előbbiek soha nem mutathatják a hasukat. Amúgy meg röhej ez az egész felháborodás, a male-female gaze dolog meg kezd rohadtul fárasztó lenni.

 3. azt mondjuk kurvára nem vágom, hogy ki a ló**** menne harcba a jobb oldali szerelésben? bármilyen korban. most komolyan. max ha fabotokkal harcolnának, de még akkor is meggondolnám.

  Témához szólva meg az is vicces, hogy pl instagrammon mennyi ideig ment a szabad mellbimbót a nőknek is mozgalom. itt meg pont fordítva lenne jó?

 4. A hollywood-i zaklatások kapcsán mégis hol bujkálnak az sjw picsogók? Mert se a tumblr-on, se a twitter-en, sőt még a facebook-on sem verik a tamtam dobott úgy, ahogy egy-egy videojáték ellenében szokták. Érdekes…

 5. Már nem azért, de a Wonder Woman-ben is voltak hasonló jelmezek, amik a jobb oldali képen, csak kevesebb.

 6. A baloldali kép eleve a tengerparti csatajelenetnél készült, tehát harci páncél, a jobboldalinál lehet hogy sima flesselős ruházatban vannak. Amúgy nem zavarja őket, hogy a szénné gyúrt nők vannak lengébben öltöztetve, nyilván ők azért választották ezt a kőkemény 100%-ban beszabályozott életmódot amit az így kinézés megkövetel, mert zavarja és sértőnek érzik ha megcsodálják őket.

  A nem mennék ilyenben csatázni csávóknak meg üzenem, hogy ha a harcmodorod alapja az, hogy 15x átugrálod meg körbe piruettezed az ellenfeledet, miután 9x átcsúsztál a lábai között ahova eleve 5 nyíllövés leadása közbeni szaltóból érkezel, nem feltétlenül a full plate mail a megfelelő választás.

 7. Úgy érzem a linkre nem sokan kattintanak :D
  De Kaoka saját gondoltamból is megcsípett valamit belőle. Azon viszont az egyik kaszkadőr hölgy saját tapasztalata található meg, és igen könnyebb mozgás ahhoz a harcmodorhoz, kevesebb kidörzsölődés stb

 8. catch def: Batman ruhában bárhova bármikor bármilyen hadsereg ellen :D viccet félretéve értem én, hogy ezek képzeletbeli hősök, de ez azért akkor is picit túlzás.

  Kaoka: aha, ja, persze, de ha ennyire elmegyünk valós meg harcmodorhoz illő irányba, akkor hol marad a levágott jobb mell? meg mifasznak kell sípcsont meg vállvédő, ha alkaron meg hason semmi sincs? nem hiszem, hogy pl egy alkarvédő kurvára akadályozná őket a mozgásban, ha viszont mégis, akkor meg miért nem meztelenül harcolnak?

 9. Azért írtam, hogy a baloldali képről tudjuk, hogy harci páncél ott minden van amúgy teljesen megegyezik egy valós ókori hoplita páncéllal a sisakot leszámítva. A jobb mell levágása meg az amazonok legendáján belül is csak egy legenda, ha megnézel egy mai sportolónőt rájössz miért. Hérodotosz nyomán keletkezett, valószínűleg a szarmata harcosnők miatt. Ott a felső kasztbeli lányok akkor mehettek férjhez ha előtte gyűjtöttek legalább 5 fraget. Amúgy azért sem lenne igaz, mert pont a nyilazástól lesz erőteljes mellizma az embernek. A keleti népek reflex íjainak manapság csak a rekonstrukcióit ismerjük amelyek jelentősen gyengébbek az eredetieknél. A kortárs feljegyzések alapján egy honfoglaláskori magyar harcos kacagva tört diót a mellizmai között.

 10. Igen, az amazonok csak az amazonos mesékben voltak tényleg amazonok, azaz emlőtlenek, az összes többi művészeti ábrázolásban (pl. festett edények, szobrok) két cicivel ábrázolták őket.

 11. jó, oké, nem volt melllevágás. de ez még mindig nem magyarázza meg, hogy mi a ****ért lenne jó a jobb oldali képen lévő ‘páncél’ bármire is? a bal oldalival semmi bajom, de ha hétköznapi ruhába akarnának járni, akkor meg miért nem valami még ennél is lengébben vannak? engem csak ezért zavar, függetlenül attól, hogy a képregényekben hogyan néztek ki. abban is orbitális bullshit lenne
  a kaszkadőr csaj levele alapján meg tényleg harc közbeni ‘páncélnak’ szánták

 12. Az elozo film az regebben jatszodott, akkor meg csak egyreszes furdoruhak voltak megengedettek. Azota az Amazonok emancipaltak magukat, es mar batran hordhatnak bikinit is. Az elozo film elnyomasa utana vegre felszabadultak.

 13. Ez az egész amazon dolog úgy ahogy van gáz, egyszerűen rohadt ciki, ahogy kinéznek. Nem csak itt, a filmekben is.

 14. Ha ilyen izmos csaj lennék, én is inkább mutogatni akarnám, aki meg azt mondja, hogy tárgyiasítanak, azt lecsapnám és aztán vele deadlift-elnék. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.