Csúszik a Justice League kritikai pontszáma

OH SNAP. Bocs rajongók, lehet jó lesz a film, szóval maradjunk a tényeknél.

 • A Warner résztulajdonos a Rotten Tomatoes oldalon.
 • A Justice League kritikái amúgy is embargón vannak szerdáig (vagyis kedd éjfélig, hogy a reggeli hírekkel is versenyeznie kelljen az írásoknak). Ennek ellenére a kritikusok írhattak előzetes reakciókat twitteren, amikből az látszik, hogy még a pozitívat írók (fun, good character moments) is fognak hibákat emlegetni.
 • A film Rotten Tomatoes pontszáma nem a szokásos módon a kritikák után kerül ki, hanem csak csütörtökön.

Mindenki vonja le a következtetést magának. Nekem úgy tűnik egyszerű a képlet, főleg hogy a franchise eddig eléggé hullámzó volt, szóval kivételesen számíthat az RT score is valamennyire a bevételben, pedig általában nem annyira szokott. Erre utalhat az is, hogy machinálnak a kikerülésével.

42 hozzászólás a “Csúszik a Justice League kritikai pontszáma” bejegyzéshez

 1. Az RT valami új netes műsort csinál, ahol nqgy csindattrattával jelentik be majd az új filmek tomatometer scoreját, ezt csinálták már a rossz anyák karácsonyával is, szerintem csak szar az időzítés, főleg hogy valszeg egy 65-70et el fog érni az meg a már nem szar. Sőt a kritikák kint lesznek csak a tomatoscore nem

 2. Most teljesen mindegy az adott film, de tényleg…de komolyan ide jutunk?
  Scorsese bácsi most rázza a fejét, pedig ő friss paradicsomokkal rendelkezik

 3. A első hét bevételi eredményeit nem fogja befolyásolni. Még ha akkora szar is lesz mint pölö a S.S. volt.

 4. mi a szar? már ilyen lesz? már ezt is teaselni fogják? istenem… én most kikapcsolom netet, én vérnyomásos vagyok…

 5. Párját ritkító mocskos húzás ez.
  (Még véletlenül sem arra törekednek, hogy jó filmet csináljanak; áhh dehogy, csak fizess birka módjára.
  Ha az első hétvégén csökkentenék 50%-kal a premierfilmek árát, akkor lehet belemennék ebbe a “látatlanos” buliba, de így…)

  Remélem más stúdiók nem veszik át.

  Lassan olyan lesz mint a pc-s piac: moziban kapsz valami félkész cuccot, majd blu-rayn a javított verziót. :)

  Milyen fura: könyveknél lehet előre olvasni kritikákat, sőt csomó kiadó felteszi az első 10-20-30 oldalt, hogy akkor ezek alapján dönts (veszed-e vagy sem).

 6. Annyira durva ezva felhajtás,hogy ha ez a film nem lesz mindenidők legjobb filmje csak egy jó film leaz,kitör a világháború.szánalmas.

 7. Szerintem is befolyásoló dolog ez a % mutogatás még a premier előtt. Biztos vagyok benne, hogy számít a bevételeknél. Ma már nagyon sokan nézik a RT-t és azért általánosságban kijelenthető, hogy (magamból indulok ki) …ilyen 30%oknál nem annyira mozdul meg az ember.
  Mégis elment 300M-ig a BvS, SS tudom de talán itt még “kíváncsiak” voltak az emberek. Saját magukat tették ki a ROSSZnak. Ha folyamatason kapja az univerzum ezeket a ratyi %okat akkor egyre kevesebb lenne a bevétel. …ugye TF, PotC sorozat.

 8. Egyetértek.Nagyon bevannak szarva.Ha ez nem sikerül reszeltek.kalap kabát!

  Viszont!ha betalál,és tart egy stabil 70%-ot és a nézők is szeretni fogják(amire van esély úgy olvasom)akkor durva kaszálás várható.

 9. Szerintem csak jó filmet kell csinálni, aztán annyi. Akkor nem kell izgulni a kritikák miatt.

 10. Ennyire számít más véleménye? Ki hány olyan filmet tud mondani, ami személyes kedvence, de mégis a RT-n alacsonyan áll?

  De maradva a képregény filmeknél. A Suicide Squad agyon volt hype-olva. Minden második csaj kb Harley Quinn-nek öltözik jelmezes bulin még most is. ÉS a kritikusok lehúzták a sárga földig. Összeszedett 325 millát csak az USA-ban, többet mint a szintén abban az évben bemutatott és kritikailag is elismert Doctor Strange.

  Szóval teljesen mindegy mikor jön ki a szám, vagy hogy mennyi lesz. Reklám kampány miatt megy az ember az első héten moziban és a kritikák miatt a másodikon.

  Én akkor is kíváncsi vagyok az eddig elkészült legdrágább képregény filmre bárki bármit is mond.

 11. Oszinten: ezen az oldalon, dorzsolt es tapasztalt filmbuzik kozott, meglep barkit is hogy gagyi? Komolyan hitt benne valaki, hogy jo film lesz jo forgatokonyvvel, stb?

 12. @human: Hol van arra a bizonyíték, hogy a Warner résztulajdonos csak mert ilyenről sose hallottam még. És tuti, hogy tele lenne vele a net mert nem tegnap vettek részvényt akkor gondolom. De egyébként ha így is lenne ez akkor is hatalmas BS mert akár részvényesek akár nem a kritikákat nem tudják megvenni. Akkor megtették volna már előbb is. Végén még kitalálják hogy a WW is azért siker mert a WB megvette a kritikusokat. :D

  Egyébként én teljesen megértem ezt a lépést a WB részéről mert legyen bármilyen is a film azért azt el kell ismerni, hogy a DC ellen ma már menő rosszat írni. És persze lehet mondani, hogy a WW kivétel volt de ettől még érthető ha meg akarják óvni magukat. Arról nem is beszélve, hogy a k.rva spoilerező köcs.gök miatt nekem el is lőtték a film végét. Inkább őket kéne meglincselni mert a Rotten csak egy gyűjtő oldal szóval lényegében semmi ráhatása nincs a kritikusokra és a véleményükre.

  A másik dolog meg. Nem akarok megint hasonlítgatni de Marvel fel tud mutatni olyan filmet amire nem illik ez a jelző, hogy: “Szórakoztató de van benne hiba.” Mert lényegében ez a JL előzetes kritikája. Azért ne legüynk szánalmasak (nem rád értem human) hogy Oscar díjas alkotást várunk egy képregény filmtől. :D Ha tényleg szórakoztató és azt hozza amit kell akkor az a többségnek elég lesz és le fogja sz@rni hogy a kritikusok mit firkálnak. Arról nem is beszélve, hogy a bevételt szerintem egyáltalán nem fogja gátolni. Szar filmre előbb elmegy az ember mert kíváncsi hogy valóban az-e vagy mert ő is akar róla fröcsögni. :D

 13. Yo darkeagle, komolyan annyi nem fér bele, hogy a google-be beírd, hogy warner brothers rotten tomatoes, tényleg ennyit kellett volna csak tenned a féloldalnyi gépelés helyett:

  Rotten Tomatoes is an American review aggregation website for film and television. The company was launched in August 1998 by Senh Duong and since January 2010 has been owned by Flixster, which was, in turn, acquired in 2011 by Warner Bros.

  Az öszeesküvés elméletedbe bele sem mennék, hiszen még te magad is látod, hogy a Wonder Woman aláássa az egészet.

 14. DarkEagle: valahogy úgy van, hogy a Fandango-t, aminek egy részlege a Rotten vagy mi, annak a 30%-át birtokolják

  Azért még itt a korai kritikák alatt is bőven volt olyan, aki a JL esetében fontosnak tartotta megjegyezni, hogy nem tökéletes, de valahogy a Thor Ragnaroknál ezt nem érezte kihangsúlyozni, pedig mindkét filmről bőven írta, hogy FUN és ez most nem támadás arra a filmre, de akkor ha valami probléma az legyen mindig probléma…

 15. Hm… az IMDB-n már vannak pontok, jelenleg 8.6-on áll 4500 ember környékén. Baromira semmit nem jelent. Viszont, akkor most mennyi lesz a játékidő? A boxofficemojo még nem tudja, az IMDB kétségbeejtő 121 percre írja, a rotten meg fosabb 110-re…
  hát remélem, amikor Znyder magához tér pár év múlva a gyereke elvesztéséből, akkor kiad egy normális ultimate cut-ot 4,5 órában, de picit nehezen tudom elképzelni, hogy ez 120 percben (mínusz végefőcím) működőképes legyen…

 16. @hallak65 Wow, szóval egy film Joker-rel és Batman-nel többet hozott a konyhára, mint a C, jó esetben B-kategóriás Marvel-karakterek listáján helyet foglaló Doctor Strange? Az ország egy emberként lepődött meg :)

  Egyébként azért ad sok ember ennyire a kritikusok véleményére, mert egyszerűen nincs elég ideje és/vagy pénze. Bődületesen sok film jön ki hétről hétre a mozikban, az átlag, de még a filmkocka nézőknek is válogatnia kell. Ezt pedig lehet több heurisztika alapján tenni, nyilván a kritikusok véleménye egy erre szakosodott site-on egy a sok közül, de manapság az egyik legnépszerűbb. (Épp úgy, mint a kedvenc YT vloggereid 5-10 perces videói vagy a legjobb haverjaid összefoglalója.)

 17. Én nem nevezném hullámzónak a franchise eddigi teljesítményét: az összes szar volt, kivéve a Wonder Womant. Ez nem hullámzó, ez szánalmas.

 18. Also remélem mindenki dupla adag popcorn-t vesz majd a moziban, hogy a második dobozt az itteni kommentekre tartogassa :3

 19. Tyberius06:
  Könyörgöm, ne legyen már több Super-Extended-Final-Ultimate-Director’s Cut! Ha szerintük 120 percbe belefér, akkor oké, legyen annyi, de ne utólag foltozgassák, amikor már rájönnek hogy szar.

 20. Tyberius már rég hivatalos.az összes moziban megvannak már a műsor rendek.Szegeden a CC-ben szombaton 4 vetités lesz.Ezért is vágták meg ennyire.Hogy több elöadás lehessen.

 21. Sparrow: Kivéve a Wonder Womant? :D Az összeset végig tudtam nézni néhol morcosabban, de egyedül a wonder womant hagytam ott fél óra után !
  A miliomodszorra terítékre kerülő csúnya gonosz nácis téma egyszerűen hányadék már, hogy még mindig tudnak róla bőrt húzni.

 22. Gorebha hülye vagy valamihez inkább ne szólalj meg.Batman cameozott egy flashbackben.Joker kb 15 percet szerepelt.Nem ők vitték el a filmet :)

 23. Ez annyira szánalmas. Mintha azt mondanák, hogy “tudjuk, hogy gagyi/ciki/béna/szar, amit összefoltoztunk, de nézd meg előbb és csak utána húzd le”.

 24. Tényleg nem, azt a filmet a forgatókönyv vitte el a süllyesztőbe.

  “Ha hülye vagy valamihez inkább ne szólalj meg.”

  1. Egy szóval nem írtam ilyet, hogy elvitték a filmet. De ha “az olvasáshoz hülye vagy…”.

  2. A Suicide Squad-ot a marketingje adta el. Kivel nyomták tele a trailereket? Jokerrel. Kinek az edgy teenager “HASZÁLT KONDOMOT AJÁNDÉKOZOTT A FORGATÁSON OMG” sztorijaitól volt hangos a net a film kijötte el? Leto Jokerének. Mi volt az egyik visszatérő, legnagyobb kritika a filmet illetően? Hogy Joker 10 percet szerepelt a filmben, ellentétben azzal, ahogy eladták mindenkinek. Also, a trailerben Batman szinte minden jelenetét ellőtték.

  3. Dude. A neved Kent. Minden-egyes-kibaszott-DC-posztnál megjelensz és azzal a szintű elfogult DC fanboy-szinttel véded a DC-t, a Warnert, vagy támadod a Marvel-t és ebből qrvára elege van a legtöbb embernek filmes portálokon, legyen magyar vagy külföldi. Most is az első szóra, hogy valaki atyaúristen, objektív érvekkel alátámasztva mert “ellenszegülni” valaminek, ami DC, elkezdted “ha valamihez hülye vagy inkább ne szólalj meg” kaliberű szavakkal illetni.
  Nőjj fel, szükséged lesz rá mikor az összes kritikában 2 nap múlva azt fogod olvasni, hogy az egyetlen pozitívum a filmet illetően az, hogy “fun” – ami pedig ugyebár csak a kretén Marvel-alkotásokra jellemző.

 25. A pecás gyerek Ok. A wonder baby Ok. Batsy Ok, de a füle miatt jar a pofon. Na de a masik kettő.. Piroska instant fej csere, mikrobi meg minek jött? Gáz karakter. Mégis milyen lenne mint középszer? Pozitívum, h a SWtól jobb lesz.

 26. Minden szuperhősös filmet meg kell néznem, legyen az Marvel vagy DC …….. az asszony utál moziba járni, így mindig én viszem el a fiaimat :)

 27. a rottentomatoesnak semmi köze ahhoz, hogy Warnerék kábé remegve paráznak a kritikáktól. maguknak köszönhetik, mert egymás után tettek le két szinte vállalhatatlan mozit. erre felhúzni összeesküvés elméleteket kabaré, hogy bárki is a DC ellen hergelné a közönséget.

  nézzétek meg tényleg mennyivel nyitott a BvS, köze nem volt a kritikákhoz, ment rá mindenki. hogy utána elfordult tőle a nép és nem maradtak tovább, az a minőségnek szólt, nem a kritikáknak. amúgy meg pl. a Suicide Squad még ennek ellenére is tök jól tartotta magát, pedig az tényleg a nézhetetlen szintet súrolta és nem véletlen kapta az ivet.

  az ilyen lépésekkel a DC megint magából csinál hülyét, ha tökösek lennének és jó filmeket szállitanának (értsd legalább 10/6), akkor erre sem lenne szükség. eleve ott volt most a WW, tök jól meglökte őket és akkor erre vállalnak egy ilyet – ne mondja már senki azt, hogy azért, mert boszorkányüldözés folyik ellenük és nem a minősége miatt tartanak tőle.

  ha jó a mozi, vállalják fel, ha szar, akkor meg csináljanak jobbat, de ne a kritikusokra mutogassunk, ha a végtermék nem elég jó.

 28. + a Wonder Womannek elképesztően jó lefutása volt, nagyon ritka manapság ez a szint a blockbustereknél még akár nyáron is. Ilyen szorzót egy MCU film sem tudott mostanáig sem. Ezután azzal jönni, hogy húzzák el a népet tudatosan a DC-től nevetséges, mert ami jó, arra láthatólag megy a közönség.

 29. Abelh.hát persze,hogy ment rá mindenki.A hype eladta és nem emlékszel az embargóra ott is?

  Szerintem most a Warner annak drukkoljon legjobban,hogy szeresse a közönség.Kritikailag biztos jobb mint a BvS vagy az Osztag,csak hát az karcsú még.
  Legyen jobb mondjuk mint a WW..

 30. Kent:

  WW-nél meglepő volt tényleg az embargo, ez ugy tunik általános Warner “process”, hogy pár nappal előtte engedik ki, ezzel nincs is gond. de most azért ez a rottenes machinálás már más szint. amúgy Metacritic már tolja és kábé BvS szinten van.

 31. Szerintem am jobb lefutása lesz mint a BvS-nek.Karaktereket imádják ez már most biztos.Néző barátabb.
  Jobban dogják szeretni

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.