32 hozzászólás a “Oscart a Wonder Womannek?” bejegyzéshez

  1. Ugyanmár. Legjobb indulattal is egy átlagos indító film, ami kizárólag két okból kapott rivaldafényt.

    1. Az első DCEU ami nem szar.
    2. A főszerepet egy jó csaj játtsza, amit ki is hangsúlyoznak a film során nem egyszer. (Emiatt röhejes is úgy beállítani mint valami feminista szimbólumot)

    Mondjuk azután hogy az SS picsagatyás fehér festékes Harleya, vagy a Mad Max mosdatlan kinézete megkapta a legjobb smink Oscart, nem lepődök meg semmin.

  2. elismerem, velem van a baj, de az egymas alatti “women” es “period” szavakrol csak ez jut eszembe:

    menstruation jokes aren’t funny, period.

  3. Azért ez picit erős… pláne az után, hogy a vén f*szkalapok Ledger-nek sem adták volna oda a szobrocskát, ha nem halt volna meg. Pedig TDK nagyon durván össze volt rakva.

  4. Kosztüm, látványtervezés minimum mehet. Jelölés másba is beférhet, azért van popkultúrális hatása a filmnek, a TDK óta meg növekedett a jelölhető filmek száma

    Másrészt gondolhattok akármit a Suicide Squadról nem véletlen kapta meg a legjobb sminket, volt ám ott egy Killer Croc is, aki azért nem csak úgy átvonult egyszer egy napi forgatás alatt, ráadásul volt félmeztelen jelenete is. gondoljatok bele az mennyi munka már eleve, de épp az elmosott Harley smink sem két perc, vagy tudást nem igénylő dolog, mivel nem egy napig forgatták a vizes jeleneteit sem, az elmosódásnak meg következetesnek kellett lennie. olyan könnyen írjátok le mások munkáját egy “tollvonással”, de hát mit várok

  5. Mert a világ egyik legszebb színésznője van benne? A CGI szerintem borzasztó volt, ha már más filmeknél megjegyezzük (engem annyira nem zavar, mert fantasy), a sztori nyilván nem egy Háború és Béke, színészek közül meg csak Gal Gadot maradt meg…

  6. Elég vicces, ahogy a warner veri a nyálát minden létező fórumon, hogy negyedjére csak sikerült letenni az asztalra egy átlagosan jó filmet. :DD

  7. Le lehet itt irni még 500-szor hogy túlzás de engedjétek el szerintem ;) Diana az Oscarra gyúr :D
    A Squad ha valami dicséretet megérdemelt az a smink.Pazar munka volt.Joker szerintem vagányul nézett ki.

  8. Kosztüm? A ruhák nagy része semmi új a nap alatt. Még a WW jelmez is egy Xena másolat piros kékben, a logóval kiegészitve. Látvány? Teljesen átlagos szuperhero movie.

    Amúgy nem kellett volna Harleyval 1 napig forgatni hogy elmosódjon a smink, elég lett volna megmutatni neki a végső változatot a filmből.

  9. Dehogy volt ez még csak akár egy átlagosan jó film (legalábbis nálam azért még nem került ennyire alacsonyra ez a mérce) Rendezés, forgatókönyv, színészek így helyből kiesik, más területeken meg nemt’om tudott-e bármivel többet mint egy átlag képregényfilm (tippre se többet se kevesebbet, de igazából mindegy is)

  10. Amúgy az milyen vicces már, ha egy csúnya nő beszélne így biztos beíratnák pár haladó angolra… No offense, én is imádom.

  11. Én azért inkább Rafer Guzmánnak adnék díjat, mégpedig az évtized legnagyobb trollja emlékplakettet.

  12. Így van! Nemcsak, hogy oszkárt érdemel, de minimum béke Nobel díjat is. Majd azt kitalálják miért, addig még van idő.

  13. haha. remélem nem kap díjat, volt párötletes rövid akciójelenet, a frontra kivonulás el volt találva, de én többet nem tudok felhozni mellé, mint kiemelkedő film. nagyon meglepett hogy tetszett egy DCEU és ezért megkedveltem, de valahogy úgy vagyok vele, hogy ez kéne legyen az alap. az alapnak meg minek díj

  14. Azért azt ne feledjük már el emberek, hogy anno a Bosszúállók 1 is kapott majdnem Oscart de jelölést legalábbis megkapta a legjobb VFX-re. Nyilván nem az év legjobb filmje címre kampányolnak de a VFX vagy a kosztüm itt is simán belefér. Öngyi Osztag is simán megérdemelten kapta a sminket.

    És azért illik nem elfelejteni azt sem, hogy csak mert valami kap egy Oscart még nem lesz jobb film tőle.

    István ha nem értesz valamihez szerintem inkább halgass. Xena még tervben sem volt mikor WW-nek már ilyen ruhája volt. Lényegében WW hozta be a világba a feminizmust, a nő egyenlőséget, ezt az amazon stílust és még lehetne sorolni. Nem mellesleg a film a legtöbbet hozott képregényfilm a világon és nem csak a DC-nél, legalábbis ha igazak a hírek. Ez utóbbit nem akarom biztosra állítani mert nem érdekel melyik film mennyit hoz csak ezt olvastam több oldalon is.

  15. Aha, ő hozta be a feminizmust a világba… a suffragettek meg éjjel-nappal képregényt olvastak az 1800-as években. Meg előtte nem volt erős női karakter sehol az irodalomban vagy a valóságban, ez is biztos. Ne túlozzunk már azért… fontos szerepe van a karakternek, de azért nem teremtett egyenjogúságát a nőknek és nem is tőle szármozik.

    Oscar meg produkciós értékben, jelmezekben, smink látvány, ahogy tetszik, de a nagy kategóriákban nem fér bele.

  16. “Lényegében WW hozta be a világba a feminizmust, a nő egyenlőséget, ezt az amazon stílust és még lehetne sorolni. ”

    BORULOK

  17. Gondolom a képregények világára gondolhatott, csak lemaradt neki ez az adalék, mert én is ráztam a fejem :D
    Ajánlom a The Secret History of Wonder Woman könyvet Jill Lepore-tól, számomra érdekes olvasmány volt a készítők életéről, de közben a korról is és a suffragettekről a Planned Parenthoodról, Margaret Sanger-ről és a többi nőről, aki inspirálta Marstonékat.

    A technikai kategóriákon kívül pedig, szerintem befigyelhet a legjobb film jelölés. Az Oscart egyre kevesebben nézik erre itt egy film, ami Amerikában, de más országokban is azért elég nagy hatást gyakorolt a közönség nagy részére. Én ezt alapból megpróbálnám kihasználni, anno olyan is néztem velem a díjátadót, aki amúgy sosem szokta és nem is nagyon érdeklik a filmek, de a Gyűrűk urának szurkolni akart. Amúgy a 10be a számolás joga is befért, és bár szerettem azért valljuk be, hogy az sem volt más, mint egy jól megírt recept követése, csak épp csavart casttal.
    Ráadásul a szexuális zaklatásos botrány is megnehezíti a díjátadók dolgát. Ha én lennék, aki ezt elintézheti, Ricky Gervais lenne a host, és úgy is promótálnám, hogy tudják az emberek, ha “vért akarnak látni” most tényleg ne hagyják ki a show-t…ja és néhány díjat is átadunk :D

  18. Látom mindent szájba kell rágni. Nyilvánvalóan a médiában gondoltam. Az 1800-as években még csak a szavazati jogokért meg egyáltalán némi elismerésért küzdöttek a nők. Miután megkapták Amerikában azok után is ugyan úgy el voltak nyomva. SŐT még ma is ugyan úgy ki vannak használva, erről szól a net már hónapok óta könyörgöm. Lehet itt akármit mondani de a nőket a WW képregény tette fel igazán a térképre. Nyilván nem úgy értettem, hogy miatta nem lettek elnyomva a nők de a médiában előtte nem igen voltak erős női karakterek. Filmekben is mindig valami bárgyú romantikus menteni való szereplők voltak vagy otthon ülő beskatulyázott nők voltak, akik csak főztek, mostak vagy takarítottak a családra.

    Szóval nyugodtan borulj csak Human nem nagyobb hülyeség amit én írtam mint amit te írtál, hogy nincs idő a filmekre. :D

  19. Ezt egyébként WW-vel is megtették a háború után, és hogy Marston meghalt. A felesége szerette volna tovább vinni, de kitúrták, vagyis inkább be sem engedték (szerencsére azóta több nő dolgozik náluk)…és ahogy a háborúnak vége volt, ahogy az igazi nőket is visszatolták a munkából a konyhába úgy jött egy szörnyű időszak a Ww képregényekben is, amikor Steve elvette és még az erejét is elvesztette és, na mindegy grrr…a WW képregények valahogy mindig jól tükrözték a dolgok állását. Szerencsére Gloria Steinemnek volt esze :)

  20. DarkEagle: Lehet neked kéne kicsit utánajárni a dolgoknak mielőtt okosnak próbálsz tűnni.

    1. A Xena ruha design, 95-ben lett megcsinálva. Az akkori WW kinézet a hagyományosra hajazott leginkább. A BvS alatt bemutatott WW ruha viszont apró változtatásokkal ugyan, de a Xena szerkónak a WW-sitett változata. A filmes változathoz még a New 52-s sem hasonlított.

    2. Mint bemutatkozó, vagy origin film hozta a legtöbbet. Az első Riami féle Pókembert sikerült megugrania 60 ezer dollárral. Ez persze infláció nélküli számítás, mert úgy a Pókember milliárd feletti. Képregényfilmek között az amerikai piacot számítva 5. világ szinten pedig az első 10-ben sincs benne. Továbbá érdemes azt az apró tényt megemlíteni, hogy amíg az első Pókembert 17 héten keresztül adták a mozik, ez a Wonder Womennél 26 hét, és az első helyre 22 hét után sikerült beérnie. Máris árnyaltabb a kép. Összehasonlitásképp, az eredet filmek közül amit utoljára ennyi ideig adtak vagy tovább, az a Keaton féle Batman volt, a nem eredet filmek közül pedig a Dark Knight.

  21. Ja, a megalkotásnál tökre a feminizmus volt a lényeg, véletlen sem az hogy a javarészt férfi képregény olvasó közönségnek legyen mire csorgatnia a nyálát :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.