Folytatják a Poirot-történeteket

A FOX berendelte a Halál a Níluson című Agatha Christie regény feldolgozását. A Murder on the Orient Express viszonylagos sikere után ez nem annyira meglepő, hiszen az a film már pozitívban van nagyjából, és még csak 2 hete megy. A Death on the Nile először 1937-ben jelent meg, de hát ez semmit sem vesz el az értékéből.

Az Orient expressz forgatókönyvét író Michael Green már dolgozik ezen a filmen, de Kenneth Branagh egyelőre még nincs bejelentve rendezőnek, bár várható a visszatérése. Sőt, főszereplőként mindenképp szükségük van rá, hiszen ő lenne az új Poirot.

7 hozzászólás a “Folytatják a Poirot-történeteket” bejegyzéshez

 1. Hat a film vegen belengettek a Nilust, de nem kellene… :( Mar az Orient Expresszben is harommal tobb akciojelenet volt, mint kellett volna.

 2. Én nem tudom, de nekem a filmben sem tetszett, hogy beletették. Ha emlékeim nem csalnak Poirot mindig az aktuális “nyaralása” kapcsán keveredett bele egy-egy megoldandó bűnténybe. Jó persze nem mindig, de ennél igen, vagy tévednék?

  A másik, hogy a film nem volt annyira jó…nem értem.

 3. Sirok0001, te akkor nagyon rosszul emlékszel ;)
  Persze AC sokszor terelte új környezetbe Hercule-t, de volt, amikor a Scotland Yard kérte föl őt.

  Nekem nagyon nem tetszett Branagh, David Suchet eltalálta a figurát. Őt már nagyon nem lehet überelni.

 4. Én ennek spec örülök :D
  Magam is meglepődtem, hogy mennyire tetszett az Orient expressz és még mondtam is utána, hogy megnézném a folytatást…Ámen!

 5. Mennyi a szerepe egyébként egy forgatókönyvírónak egy ilyen könyvadaptációnál? Mondjuk ha viszonylag hűek az eredetihez, akkor van tulajdonképpen tennivalója azon kívül, hogy begépeli és áttördeli a párbeszédeket?

 6. “Mennyi a szerepe egyébként egy forgatókönyvírónak egy ilyen könyvadaptációnál? Mondjuk ha viszonylag hűek az eredetihez, akkor van tulajdonképpen tennivalója azon kívül, hogy begépeli és áttördeli a párbeszédeket?”

  ha ilyen egyszerű lenne, lol. Szerintem olvass el egy könyvet és utána egy abból készült forgatókönyvet, úgy fogod a legjobban átérezni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.