John Lasseter is távozni kényszerül szexuális zaklatás miatt

John Lasseter a Pixar egyik alapítója, a Toy Story és a Cars rendezője, jelenleg is kreatív igazgató a Pixarnál és a Walt Disney animációs részlegénél, na meg úgy tűnik, hogy szexuális zaklató. Most fizetés nélküli szabadságra ment, hogy ezzel is óvja a Coco bemutatóját, ami ugye a héten lesz.

Amit tudni lehet, hogy fogdosta, csókolgatta a női alkalmazottakat. Ezen kívül még a kinézetükre is megjegyzéseket tett. Mielőtt elismételjük az előző posztok kommentjeit ne feledjétek, hogy ezen nők állása függött Lassetertől, hatalomban jóval fölöttük állt a cégnél, így bizony nem megengedhető amit tett, akármilyennek is érzitek a leírást elsőre.

Konkrétan a női alkalmazottak elnevezték “a Lasseter” mozdulatnak ahogy elhúzták a lábukat, hogy ne fogdossa a főnök. A cég folyosóin összefutva vele gyorsan elfordították a fejüket, nehogy rájuk tegye az ajkát.

Elvileg még 7 nagyobb profilú emberről készül leleplező cikk mostanában. Úristen még mi lesz itt. Múlt héten Stallone-t is meggyanúsította egy nő, de Sly mindent tagadott és nem jött elő még több áldozata, talán mert nincs is, így abból nem lesz semmi.

human
írta
2017. 11. 22. 02:36
megjelenés
35
hozzászolás


35 hozzászólás a “John Lasseter is távozni kényszerül szexuális zaklatás miatt” bejegyzéshez

  1. Stallone esetét minimum véleményessé teszi, hogy Slyt az a Brigitte Nielsen védte meg azonnal, akivel finoman szólva sem baráti körülmények közt váltak el, és azóta sincsenek beszélő viszonyban.

    Amúgy miért vannak ezek a leleplező cikkek előkészületben? Nem lenne jobb sebtapasz lelépés módjára gyorsan túllenni a dolgon? Minél tovább húzódik, az emberek annál inkább unni fogják, mint ténylegesen felháborodni rajta.

  2. Stallonehoz még annyit, hogy az eredeti állítás szerint a fiatal lányt a filmbéli fiát játszó színész mutatta be Slynak… Ezzel szemben a mára már felnőtt egykori gyerekszínész kijelentette, hogy ilyen nem történt, a rokonainak mutatta be Stallonet. Arról nem is beszélve, hogy az USA Today felkereste a las vegasi rendőrséget, a szóvivő pedig elmondta, hogy nem tudja igazolni az állítólagos dokumentum valódiságát… Szóval ez egy lejárató kampány akart volna lenni, ami nem jött be szerencsére.

  3. Van egy olyan érzésem, hogy ha én most hirtelen szuper híres lennék, akkor nálam is elő tudna jönni 10 nő aki szexuális zaklatással vádol, mert tegnap incselkedtem vele (ő meg persze visszaincselkedett). Egy Stallonenal max erősen rámenést tudok elképzelni. Az a csávó ha akarna még most is 10 jó nőt felszedne 5 perc alatt.
    Lasseter ügye persze teljesen más, őt már megértem, hogy miért “titkolták”.

  4. Nem hiszem el, hogy ennyire félnek egy embertől főleg Amerikában, ahol bármi miatt be lehet perelni a másikat. Az nem kifogás, hogy felettük állt. Ha ennyire tudta mindenki, akkor HR és ki van rúgva a faszi bármekkora fejes.

  5. Nicsi:
    Igen, ez volna a logikus, csakhogy a drágalátos álszent Hollywood-ban egy nő (vagy férfi) az ilyen lépés megtételével maga alatt is vágná a fát. Ha a későbbiekben esetleg kilépne a munkahelyéről és máshol akarna elhelyezkedni, akkor senki nem fog utána kapkodni. Abban az országban, ahol bármi miatt be lehet perelni a másikat az álszent fejesek nem igazán alkalmaznak olyan embereket, akik (még ha jogosan is) kirúgatták a főnöküket.

  6. Tuti, hogy mindenki tudott róla, nem csak a nők, akik kirúgatták volna, hanem a létrán feljebb állók is, csak eddig leszarták, de most meglovagolják az elmúlt heteket.

  7. Nicsi:

    Igen, be lehet perelni. Már csak egy használható ügyvédet kell tudni megfizetni, és átvészelni a tárgyalást, átesni többrendbéli “minekmentoda”, “miértúgyöltözött”, “miértnemszóltelőbb”, “miértnemmondottfel” áldozathibáztatáson, és persze közben látni elúszni a karrieredet, amíg ezzel foglalkozol, hiszen melyik producer alkalmazna, miközben egy producert perelsz éppen. Sima ügy!

  8. Ez rossz hír mert az elmúlt évek összes sikeres és jó disney , pixar animációs filmeket neki köszönhetjük Pl csak megemlítem Merida , Zootropolis , Rontó Ralph ,Jégvarázs , Aranyhaj , Fel!, WALL-E , stb stb . Gyakorlatilag Milliárdokat hozott a Disneynek és az elmult 20 év jó animációs filmjeinek 80 százalékát neki köszönhetjük . Rossz hír ha kiszáll mert marad a szuperhösök unalmas ,ötlettelen sivataga . A munkájáról : http://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/20110731-a-pixar-animacios-filmstudio-tortenete-john-lasseter-george-lucas-steve.html

  9. Itt nem színésznőkről beszélünk, hanem szimpla alkalmazottakról (persze nekik is van karrierjük). Gondolom titkárnő, marketinges, grafikus, leírás alapján bármilyen nőbe belekötött és csak szó nélkül fogdosta és csókolgatta őket. Szóval nem is egy ember perelné be hanem csoportos lenne.

    Ha meg szó nélkül meg akarna csókolni úgy basznám pofon, hogy egy hétig fájjon neki, hiába a cégnél valami fejes.

  10. bobjay: ez más szakmákban és tuti itthon is megy pár cégnél, nem lehet hollywoodra kenni az egészet. Pont ez a #metoo lényege.

  11. Sebhelyek cimu filmbol:
    -Nok? Ki bizhat bennuk?
    -Senki, amig emelni birjak a segguket…..
    Egyre jobban kezdem hinni, hogy ez az egesz “mi tortent a multban” dolog csak egy nagyobb ugyet leplez!
    Masreszt pedig egy ku**a nagy alszentseg az egesz ami most megy, hisz egy nonek, ha karrierrol van szo, barmit kepesek bevallalni meg azt is, ha… Shop stop 2-bol ideznek most, de az nyomdafesteket nem turo lenne! Am meg ha kiderulne, hogy egy simogatas utan meg mas is volt, de ez sosem fog kiderulni, mert akkor az ipse maga alatt vagna a fat, Nem kell a noket sajnalni sem felteni! Tul nagy szemellenzot viselnek egy paran, hogy lassak valosagot. A masik meg en igy is ugy is megneznem barmelyik filmet, akkor is, ha akarmelyik stabtag kovetett volna el barmit, mert filmbuzi vagyok!

  12. Már ezerszer kérdeztem de akkor megkérdem a nőket újra.

    Mi a francért nem mondanak fel ha ilyet tapasztalnak egy cégnél? Azt értem, hogy félnek, nem mernek feljelentést tenni mert nyilván esélyük nem lenne, na de kérem, erőszakkal nem fogják őket munkára fogni. Mondjanak fel a picsába és keressenek másik állást. Persze most lehet mondani, hogy akkor meg hadjáratot indít ellenük a faszi és nem kapnak sehol de szerintem ez baromság, azért egy cég feje vagy egy producer nem a maffia. Mondjuk nyilván menőbb Gagyivúúdban melózni még a fogdosások ellenére is mint egy gyorsétteremben pl. Szóval én még mindig azt mondom hogy ez a nők hibája is mert annyiban hagyták évtizedekig a dolgokat.

    Tudom sok nő azt hiszi leszarom a szenvedésüket de olyan embert nem tudok sajnálni aki nem képes kiállni magáért vagy legalább tenni valamit annak érdekében hogy ne történjen vele ilyen újra.

  13. meg a pereskedés amúgy bazi sok pénz ám amerikában, gondolom főleg az ilyen ügyekben egyszerűen az nyer, akinek tovább / jobb ügyvédre van pénze, az meg nem a beosztott lesz.

  14. Stallonénak nak aztán nagyon kellet erőszakoskodnia. Híres, gazdag, kigyúrt macsó volt, akiért a fél világ rajongott. A nők elélveztek, ha ràjuk nézett, mind a lábai előtt hevert. Biztos rákényszerült egy kis zaklatásra. Ez a sztori már akkor megbukott, amikor kigondolták.

  15. Ez nagyon durva.
    A további értetlenkedés, ellenségeskedés (kommentelők részéről) szintén.

    Én is dolgoztam nagyon menő cégeknél, voltak álommelóim, hasonló iparágban. Elképzeltem, mi lett volna, ha folyamatosan a seggemen matatott volna főnök, aki mellesleg egy iszonyatosan elismert, befolyásos és kőgazdag ember. Ha beperlem, semmi nem lett volna belőle, hiszen egész biztosan jobb ügyvédeket fogad. A munkámat irtó gyorsan elveszítettem volna, és igen, valószínűleg mehettem volna a Mekdonálcba mosogatni ahol a tizedét, vagy annál is sokkal kevesebbet kerestem volna rabszolgamunkával.
    Jó lenne megérteni azt, hogy ezek az ügyek épp azért hatásosak most, mert beindult a lavina. Azért történik most ez, mert az emberek a teljes valójában látják a jelenséget, nem egy-egy elszigetelt munkatársról van szó. Ami nagyon jó dolog.

    DarkEagle: “zóval én még mindig azt mondom hogy ez a nők hibája is mert annyiban hagyták évtizedekig a dolgokat.”

    Netto hülyeség. Hiszen elmondták már ezerszer, nézz utána nyugodtan, hogy próbáltak tenni ellene. Nézd meg, mi történt Weinstein esetében, évekkel ezelőtt írtak volna róla, de el lett folytva az egész. Képzeld el, ha ezek az emberek a New York Timeshoz hasonló médiumokat, az ott dolgozó újságírókat le tudják állítani, mit tehet ellenük egy egyszerű alkalmazott.

  16. “A nők elélveztek, ha ràjuk nézett, mind a lábai előtt hevert. ”

    mivel az erőszak nem csak a szexről szól, így ez nem függ össze a szexuális zaklatásokkal.

  17. 2011-ben a szexuális zaklatást még így nevezték a fent linkelt cikk alapján:

    “és hány embert ölel meg reggelente, amikor megérkezik a stúdióba (kb. minden egyes alkalmazottját). ”

    Így változik a világ.

  18. @nicsi: persze nicsi, mert az ugy megy hogy te fogod kis semmi titkarnokent beperelsz egy olyan embert aki a kapcsolatai révén ismeri az egesz szakmát… sok sikert utána az elhelyezkedéssel. Egyedul egy alkalmazottnak esélye sincs. Pontosan erről szól ez az egesz ugy, a hatalommal valo visszaélésről. Nyilván könnyebb most nekik is előjönni ezzel mikor mar sokan megtették, egyedul ez nagyon nehéz lenne.

    Egyebkent dolgoztál mar nagy cégnél? Elképzelhetőnek tartod hogy a felettesed keresztbe tudna neked tenni ha akarna? …

  19. @Mammut: mert a kollégák ölelgetése reggelente az normális:)

    A szexuális zaklatás az húsz éve is ugyanaz volt. Olyannyira hogy meg film is készült rola akkoriban, szóval ez mar akkor is téma volt.

  20. És ha Stallonét zaklatta a hölgy? Csak mondjuk Sly visszautasította és most csak egy sértődött nő akar bosszút állni? :)

  21. Bob:
    Hát, az is egy jó kérdés lenne, hogy kinek mi a normális manapság. :D

    Én pont az ellenkezője vagyok, de sok ilyen közvetlenebb ember van, bár tény, nem csak a nőket ölelgetik, mindenkit egyformán szeretnek.

    Szóval vannak ilyen emberek, és nem hinném, hogy 2011-ben bárkinek is a szexuális zaklatás jutott eszébe róla, hanem max. az, hogy egy érzelmekben túltengő marha.

    Mármint erről az ölelgetős dologról, persze. Most már viszont erről is ez az első gondolata sok embernek, és bevallom, ezt még kevésbé érzem normálisnak.

  22. “hogy egy érzelmekben túltengő marha”…ezt a csúsztatást.

    Ha ez a “marha” minden nap vagy a hét több napján próbált volna megfogdosni vagy lesmárolni (attól függetlenül hogy férfi vagy nő vagy) amikor összefuttok, akkor is így próbálnád elsikáni amit tett ?

    – Ha ha, de vicces képzeld drágám a melóhelyen van egy nagydarab fazon aki rendszeresn bepróbálkozik, de semmi baj, majd igyekszem kikerülni.

    Hát ez engem baszottul fusztrált volna a napi munkavégzésben, meg kb úgy az életben is. Pláne hogy nem tehetek ellene semmit, mert befolyás, mert kiállnak mellette, mert eltusolják, és még talán el is lehetetlenítenek.

    human:” Úristen még mi lesz itt.” …ezek a már megtörtént dolgokra reakciók..szóval amennyit gátlástalanul évtizedeken keresztül megtettek annak töredékének kiderüléséhez mennyi nap kell ?

  23. Látod, erről van szó, Danzig. Én pusztán az ölelésről beszéltem, te rögtön tapizásra és smárolásra fordítottad. Ez az egész utálathullám összemos mindent.

  24. Mammut – Azért ha engem minden reggel megölelne a főnököm azt minimum zavarónak tartanám. Ölelgesse az anyját meg a családtagjait de ne az alkalmazottakat.

  25. Yo-Ker: pont ezért nem kapott a Stallone-ügy külön posztot. Na nem a bosszú, hanem mert 1 gyanúsítás ennyi év után szerintem nem elég erős, mármint ha nincsenek mögötte igazi bizonyítékok.

  26. Stallonenál simán el tudnám képzelni hogy megtörtént na de Lasseter ? Ha sokan kiállnak mellette akkor az kihúzná a csávából . A munkahelyemen is sok 50es 60 as vásárló van akik átölelik puszilják a kolléganőimet amint bejönnek .Akkor ők is zaklatók .Ezért a tetteikért ők is veszítsék el a munkájukat az addigi életüket amit felépítettek ? Egy újságírónak joga van elvenni egy ember addig felépíttet életét ? Ha vki öleli , simogatja a nőket vagyrámozdul vkire azért veszítse el a munkáját ?

  27. er – Amennyiben azok a nők az alkalmazottai akikkel szemben hatalmi pozícióban van, akkor igen, veszítse csak el.

  28. Mi olyan nehéz abban, hogy ez nem munkahelyre való viselkedés? Lábfogdosás, puszilgatás semmi. Ha valakinek szülinapja van a cégnél és megünneplik, vagy céges szilveszteri buli és akkor kapnak egy ölelést azzal nem hiszem, hogy sokaknak problémája lenne…de ez már azon túl ment. Szabadságon van csak, egy rövid semmit nem érő terápia vagy akármi is mehet vissza ne féltétek ennyire, de talán rájön, hogy nem a Mad Menben él és már 2017 van.

    Azért nem jönnek elő gondolom meg egyszerre ezekkel, mert elnyomnák egymást a hírek.

  29. DarkEagle: már meg ne haragudj, de az amit te leírtál, az egészen konkrétan tényleg nem más, mint áldozathibáztatás. És ezt úgy írom, hogy már nekem is herótom van ettől a szótól. De azért álljunk már meg egy szóra: mi az, hogy miért nem mondtak fel a zaklatást elszenvedő nők? Tehát szerinted az az adekvát megoldása a problémának, hogy akit zaklatnak, annak kell elhagynia a munkahelyét, a karrierjét, az egzisztenciáját, mert aki zaklatja, az hatalmi pozícióban van??? Mellesleg felteszem, hogy bizony nem is kevesen így is tettek. De szerinted ez így van rendjén? Mert aki meg a te logikád szerint ha jól értem “hagyta magát zaklatni” az egyszerűen fogja be, mert ő is benne volt? Meg hogy miért nem megy akkor inkább a Mekdonálcba? Hát baszki, talán mert nem keveset gürizett azért, hogy egy ilyen és ekkora cégnél abban a pozícióban legyen, amiben volt. De nyilván az ő hibája, hogy nem azt a megoldást választotta, hogy szépen veszi a kalapját és hagyja a p..ába a rengeteg melót és megy máshova, elölről kezdeni az egészet, hátha ott majd nem zaklatják, mert ha igen, akkor megint csak mondjon fel, és újra, elölről. Hát az eszem megáll.

  30. Hát, ha tényleg egy Molester, akkor hulljon a feje. Jó dolog , hogy foglalkoznak ezzel a dologgal, de annyira túltolta a média ezt, hogy már semmit sem érzek ezzel a témával kapcsolatban, holott én is éltem át már hasonló dolgokat. Ebből mindenki vonja le magának azt, amit akar. Stallonenak meg örülök, hogy tisztázták, már ha lehet ezt mondani.

  31. A kommenteket osszegezve: ne mondjon fel, ne tegyen panaszt mert eselye sincs, ne turje el mert ez nem normalis.
    Es pont ez a lenyeg nincs jo dontes.
    Az meg h ki mit tett, milyen szinten muvelte ezt az “ipart” nyilvan egy fontos elem mert mar a tomegeket megeroszaklokat egyutt emlegetik a kollegakra kacsintokkal.
    A buntetesben is nehez igazsagot tenni, de ez nem a mi dolgunk, a gond az hogy a donteshozokra meg nagy befolyast gyakorolnak ezek az emberek akik reszei ennek az egesz botranynak, kivancsi vagyok mi lesz ebbol mert lassan atmegy egy napi hirbe, “igen o is zaklatott noket, azsiaban meg panda szuletett”.

  32. @ human : hát basszus ember legyen a talpán, aki ezeket már ki tudja bogozni és főleg, hogy épkézláb bizonyítékokat találjanak főleg 10-20 év távlatából……. úgy nézem, hogy egy CSI évadot kitenne, akkora mennyiségű vélt és valós zaklatásra derült már fény :DDD
    Abban reménykedek csupán, hogy minden bűnös megkapja méltó büntetését ( ezalatt azt is értem, hogy egy “jó a segged” beszólást ne vegyenek egy kalap alá a fizikailag is elkövetett dolgokkal) ,de nagyon bízok abban is, hogy nem hagynak teret és nem is adnak hitelt a szimpla lejárató hamis vádaknak. Nagyon sajnálnám, ha egy tisztességes ember életen át tartó munkáját törné derékba egy hamis vád és főleg ha egy szarházi mocsok pedig megúszná egy ejnye-bejnyével.

  33. Ejjjj Spacey ……… fa*zé nem bírt az is magával …… bőven lett volna még potenciál benne. Még cask azzal sem tudom kimagyarázni, hogy az öregkori demencia, ergo vénségére meghülyült, mert nem is volt öreg, amikor ‘ezeket’ elkövette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.